Trouw waarschuwt voor doorgeslagen gender-neutraal denken, jaagt GroenLinks-raadslid op de kast

Geen categorieokt 27 2019, 19:00
Altijd heerlijk als linkse politici flippen wegens één of andere '-fobie', '-isme' of een andere niet-inclusieve gedachte. Helemaal als het gewoon om basale logica of gezond verstand gaat. Dit keer gaat het tussen Dagblad Trouw en Utrechts GroenLinks-raadslid Sophie Schers.
Want wat is er aan de hand? Leonie Breebaart schreef een column over doorgeslagen gender-neutraal denken. We hebben het over Trouw, dus niet het hele idee van gender-neutraal wordt overhoop gegooid, maar er wordt (gelukkig) wel gewaarschuwd voor bepaalde excessen. In de Verenigde Staten is men namelijk aan het doorslaan. Daar woedt de discussie over of transseksuele mannen, die een operatie hebben gehad en dus 'vrouw' zijn, mee mogen doen met vrouwencompetities. Doet zo'n transgender mee aan vrouwenworstelen, dan is het geen verrassing dat zo iemand die hele competitie met gemak domineert. En dat is exact wat er nu gebeurt.
Daar spreken feministen zich nu tegen uit, want dat is gewoon oneerlijke concurrentie. Dát zorgt er weer voor dat die transgenders zich weer beledigd en gediscrimineerd voelen door die feministen. Hilariteit alom dus.
Nóg grappiger wordt het wanneer niet één of andere grapjas van BIJ1 maar een GroenLinks-raadslid, Sophie Schers, zich ermee gaat bemoeien. Want zij begint niet alleen over transfobie vanuit Trouw, nee, zij haalt er ook direct huidskleur bij, terwijl dit niet eens ergens wordt genoemd!
Knipsel
En denk je dat het daar bij blijft? Ben jij gek, dit is pas het begin!
Knipsel2
Het moet niet gekker worden, maar als dit het niveau is wordt het dat natuurlijk wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten