Trump gaat gewoon door zichzelf voor paal te zetten: "In my great and unmatched wisdom!"

Geen categorieokt 08 2019, 8:00
Eens te meer blijkt het onmogelijk om satire te maken van de Amerikaanse president Donald Trump. De man is namelijk zelf zo'n enorme schertsvertoning, dat het lastig is dat met een parodie te overtreffen. Ditmaal schept hij op Twitter op over hoe slim hij is, en hoe dat betekent dat hij de economie van andere landen totaal kan "vernietigen."
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1181232251390042118
Gisteren was niet de beste dag in het presidentschap van president Trump, zullen we maar zeggen. Hij kondigde aan de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië, waarmee alle bad actors in die regio (Rusland, Iran, Assad, ISIS, noem maar op) vrijspel zouden krijgen. Dat ging er begrijpelijkerwijs niet zo lekker in bij de rest van het land. Zowel de Republikeinen als de Democraten bekritiseerden de beslissing en ook het Pentagon was er niet blij mee. Logisch, natuurlijk, want Trump had deze beslissing totaal solo genomen. Maar zelfs daarover heeft Trump gewoon gelogen.
Kortom, tijd voor de spindoctors om de spinmachine aan te zetten en met PR recht te breien wat er nog recht te breien valt. Maar zelfs daarmee lukt het Trump niet om als een normaal persoon over te komen. Als Turkije dingen doet die Trump niet duidelijk formuleert, dan wordt hun economie "vernietigd." Echt een duidelijke rode lijn is het niet, maar wel een ferm dreigement van het type "fire and fury" voor Noord-Korea. Dat laatste land kreeg overigens alleen kleffe handdrukken en complimenten van Trump.
Maar het allergenantste is nog wel de wijze waarop de übernarcist over zichzelf praat: Trump praat over zijn "grote en ongeëvenaarde wijsheid." Kan het nog een stukje egocentrischer? Kots.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten