Trump gaat gewoon door zichzelf voor paal te zetten: “In my great and unmatched wisdom!”

Eens te meer blijkt het onmogelijk om satire te maken van de Amerikaanse president Donald Trump. De man is namelijk zelf zo’n enorme schertsvertoning, dat het lastig is dat met een parodie te overtreffen. Ditmaal schept hij op Twitter op over hoe slim hij is, en hoe dat betekent dat hij de economie van andere landen totaal kan “vernietigen.”

Gisteren was niet de beste dag in het presidentschap van president Trump, zullen we maar zeggen. Hij kondigde aan de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië, waarmee alle bad actors in die regio (Rusland, Iran, Assad, ISIS, noem maar op) vrijspel zouden krijgen. Dat ging er begrijpelijkerwijs niet zo lekker in bij de rest van het land. Zowel de Republikeinen als de Democraten bekritiseerden de beslissing en ook het Pentagon was er niet blij mee. Logisch, natuurlijk, want Trump had deze beslissing totaal solo genomen. Maar zelfs daarover heeft Trump gewoon gelogen.

Kortom, tijd voor de spindoctors om de spinmachine aan te zetten en met PR recht te breien wat er nog recht te breien valt. Maar zelfs daarmee lukt het Trump niet om als een normaal persoon over te komen. Als Turkije dingen doet die Trump niet duidelijk formuleert, dan wordt hun economie “vernietigd.” Echt een duidelijke rode lijn is het niet, maar wel een ferm dreigement van het type “fire and fury” voor Noord-Korea. Dat laatste land kreeg overigens alleen kleffe handdrukken en complimenten van Trump.

Maar het allergenantste is nog wel de wijze waarop de übernarcist over zichzelf praat: Trump praat over zijn “grote en ongeëvenaarde wijsheid.” Kan het nog een stukje egocentrischer? Kots.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

120 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Fijn die vrijheid van meningsuiting. Jammer dat zoveel mensen er misbruik van maken.

 2. Groeneveld

  Het erge van deze idioot en nar is dat hij zijn voormalige Koerdische bondgenoten zonder enige krimp in de steek laat en hen uitlevert voor totale vernietiging aan de Turkse moordenaars. Een onvergeeflijke daad.

  1. werikke

   Trump had in de verkiezingen al medegedeeld dat hij uit syrie wil gaan. Dus dit is geen verrassing. Europa is niet in dit “gat”gesprongen dus zeer hypocriet om dan Trump de schuld te geven. Als europa dit zo vreselijk vind waarom dan zelf geen vredesmacht op poten zetten . Het gekke is als die daar was gebleven hadden mensen hem idioot genoemt en nu ook die man kan het in sommige ogen nooit goed doen. Ik vind Trump in bepaalde gevallen een verademing en zou willen dat Nederland ook eens de koe bij horens zou pakken . Dus Groeneveld ; ik ben zeker niet met je eens om hem een idioot en nar te noemen en napraten wat de gevestigde partijen zeggen. Dat is makkelijk . Verdiep je er eens in .

   1. Isengrijn

    Werikke:

    “…ik ben zeker niet met je eens om hem een idioot en nar te noemen en napraten wat de gevestigde partijen zeggen…”

    Groeneveld heeft het, helaas voor jou en andere Trumpgekkies, aan het juiste eind.
    Iedereen weet dat die smeerlapperij van Erdogan buitenproportionele onheil zal brengen voor de dappere en moegestreden Koerden en Syriërs. Erdogan is een vieze leugenaar, en zal noord-Syrië hoogstwaarschijnlijk gaan innemen.
    En die Trump ziet het waarschijnlijk niet eens! Wat een clown!

    1. werikke

     Isengrijn

     Ik weet niet of ik een Trumpgekkie ben maar kan bepaalde maatregelen wel waarderen. Maar issue ging niet over Erdogan die ik ook als zeer gevaarlijk zie maar over trump zelf. Dat heb ik uitgelegd wat ik daarvan vind . Trouwens dat jij zegt “helaas voor jou” is gewoon lachwekkend.

    2. Siemien

     Aldus isisgekkie isengrijn

   2. Groeneveld

    Trump is een schoft zonder moraal. Hij jaagt tienduizenden Koerden willens en wetens de dood in. Zo’n verraad van bondgenoten kan alleen een gewetenloze schurk en psychopaat zonder blikken of blozen uitvoeren.

    De terugtrekking van troepen had ook geleidelijker afgebouwd kunnen worden.

    1. werikke

     Trump jaagt helemaal niet. Maar mocht jij het zo erg vinden dan ga zelf je leven daar riskeren en zeg niet dat anderen dat moeten doen omdat jij dat vind.

    2. Siemien

     Nee dat doet Erdogan Groeneveldje, Trump kiest voor z’n eigen land, bepaal jij wat Trump moet doen?

     1. Groeneveld

      Ik bepaal het niet, Siemien. Ik veroordeel zijn gedrag. Begrijp je het onderscheid?

     2. Siemien

      “Hij jaagt tienduizenden Koerden willens en wetens de dood in”

      Nee Groeneveld dat doet Erdogan, hier heeft Trump niets mee te maken verder, Trump bepaald natuurlijk zelf wat hij doet, het mooie aan Trump is dat hij ook zijn woord houdt en oeee wat is dit slecht te verteren door links, iemand die wel zijn woord houdt

     3. Groeneveld

      Domme Siemien: Trump levert de Koerden over aan de Turkse moordenaars. Dat je daarvoor je ogen sluit, het bagatelliseert en goedpraat maakt jou een even erge verrader als Trump zelf. Smeerlap.

     4. werikke

      precies . maar Groeneveld is een drammertje dat als jij niet dezelfde mening hebt als hij jij een smeerlap zou zijn. Dat zegt toch al genoeg hoe dit mannetje is.

    3. Robert75

     En wat heeft Europa gedaan voor de Koerden ? Niets het enige wat ze doen is Erdogan in zijn achterste kruipen. Want daar laten wij ons bereidwillig door chanteren namelijk.

   3. henk43

    Als je over jezelf spreekt van een grote en ongeëvenaarde wijsheid dan is er niet 1 steekje los maar ben je totaal van je lotje getikt

    1. Bosche draak

     Vent zwets niet zo, dit is gewoon een plagerijtje van Trump juist om die hypergevoelige eenzijdige media daar te kijk te zetten.
     Trap er niet in, en is het vooral niet de schuld van de Turken die daar met de botte bijl hakken?

     1. henk43

      Als een normaal iemand dit gezegd zou hebben zou ik dit inderdaad als een plagerijtje opgevat hebben,maar Trump is het prototype van DE narcist.
      En daar komt bij dat zijn i.q.ook niet erg hoog is gezien zijn verhouding Kim (Kim heeft Donald in zijn zak)

  2. cuoretx

   Ach en Rutte kabinet terroristische groeo van mateeieel heeft voorzien?? Kijk in uwcrigen land xoy ik zeggen nar. En dat artikel is papparrazo journalistiek voor oplage over idioot gedprokengesproken.

 3. Meriadoc Brandebok

  “Great and unmatched wisdom”, je zou haast denken dat dit een parodie-account is. De man is zichzelf gaan zien als een messiasfiguur.

  1. werikke

   Ik denk dat die voor heel veel amerikanen een fijne president is die ook hun belangen behartigd. Je hebt natuurlijk de mensen in de grote steden die starbucks koffie van 14 usd drinken maar dat zijn democraten ik bedoel de middengroep in rest van de VS. Dat zijn ook de mensen die andere problemen hebben dan de yuppies in New york en washington .

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is ook onbegrijpelijk dat er nog op Trump wordt gestemd. Er zijn tal van alternatieven op rechts die niet compleet gestoord zijn.

    1. Kretoloog

     Daar hebben we jankerd Brandebok weer. “Compleet gestoord”, natuurlijk joh, de US-president spoort voor geen meter. Geloof je het zelf? Waarschijnlijk wel, refo’s geloven alles. Flikker liever op, met je schijnheilige grefopraatjes.

    2. werikke

     Dat jij dat onbegrijpelijk vind komt omdat jij niet in de situatie zat dat je ziet dat al je werk naar china is gegaan en fabrieken leeg staan terwijl er echt veel armoe heerste. Trump heeft werk terug gehaald en de dictator in china hierop aangesproken. Dat zouden meer mensen moeten doen. Misschien hebben heel veel families weer een toekomst omdat Trump die maatregelen heeft genomen.

     1. Meriadoc Brandebok

      @werikke

      Het is geen excuus meer om te stellen dat Trump goed doet voor de arbeiders. De man is totaal de weg kwijt, met opmerkingen over de “grote en ongeëvenaarde wijsheid” van hemzelf, bondgenoten tegen IS laat stikken of zijn pogingen buitenlandse regeringsleiders vuil over politieke tegenstanders boven tafel te laten brengen.

      Op een gegeven moment moet er bij zulke mensen in punt komen dat zij de wanpraktijken van hun grote leider gaan verafschuwen. Dat moment is nu aangebroken. Als zij dat niet doen zijn het gehersenspoelde lemmingen zonder eigen wil. En dat geldt ook voor alle Nedertrumpianen die Trump, mogelijk zelfs tegen beter weten in, blijven verdedigen. Die verdediging is trouwens aandoenlijk.

     2. just saying

      Lul niet zo stom Brandebok, als er èèn een hersenloze lemming is ben jij het wel met het verdedigen van Rutte en de VVD.

      Trump doet precies wat hij heeft beloofd, terugtrekken van zijn troepen wanneer ISIS verslagen zou zijn, nu is het tijd voor anderen om hun troepen in te zetten, de VS hebben dit lang genoeg gedaan.

     3. Groeneveld

      Meriadoc, het komt zelden voor, maar deze keer ben ik het geheel met je eens. Alle verdedigers hier van Trump zijn gehersenspoelde lemmingen die de Grote Clown onmogelijk meer op zijn verachtelijke daden kunnen beoordelen. Ze willen het niet zien en kunnen het niet zien: stekeblind!

      Make America great again, en de rest van de wereld inclusief zijn bondgenoten, kunnen doodvallen.

      Trump is een incompetente, smerige aap.

     4. werikke

      Dat wij verschil van mening hebben wat goed en slecht zou zijn kan ik begrijpen maar zo overtuigd zijn van je gelijk geeft meer aan hoe jij zelf in het leven staat. Meeste dictators zijn het helemaal met zichzelf eens en volgens die redenatie zit jij daar dicht bij.

     5. Meriadoc Brandebok

      Eens, Groeneveld.

     6. Meriadoc Brandebok

      @werikke

      Gelul.

     7. Dik

      “Die verdediging is trouwens aandoenlijk.”

      Waar je mee omgaat daar word je mee besmet. Rugridder van de aandoenlijke.

     8. Mezzadra

      @Groeneveld en Meriadoc,

      Volgens mij is het probleem niet dat Trump De Amerikaanse troepen wil terugtrekken uit Syrië. Dat moet vroeger of later toch en je kunt ook nog vinden dat ze er überhaupt niet hadden moeten zitten.

      Het probleem is dat de Amerikanen zichzelf partij in die burgeroorlog hebben gemaakt en dus medeverantwoordelijk zijn geworden voor het opruimen van de rommel. Een extra complicatie is dat ze de Koerden tot bondgenoot hebben gemaakt in hun strijd tegen IS, daarmee impliciet verantwoordelijkheid nemend voor de totstandkoming van een Koerdische staat, iets wat de NAVO-partner Turkije uiteraard niet wil.

      De impulsieve en stupide manier waarop Trump na een telefoontje met Erdogan, zonder overleg met legertop en betrokken ministers de troepen terugtrekt is inderdaad totaal onverantwoordelijk. Hij had afspraken moeten maken met Erdogan en Assad over de veiligheid van de Koerden en mogelijk zelfs over een gebiedstoewijzing. Dat vraagt echter geduldige diplomatie. Daartoe is deze gevaarlijke gek niet in staat.

     9. Dik

      De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet.

     10. werikke

      zeggen dat iets gelul is is natuurlijk bewijs van onvermogen.

    3. Siemien

     Occult fantasietje is een vervend voorstander van Erdogan blijkt wel

     1. Kretoloog

      Leuke verschrijving: vervend voorstander (i.p.v. fervent).
      Brandebok is net zo nep als een schilderij.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Siemien

      Het is “fervent” en je liegt weer eens dat je barst.

     3. Dik

      Glibber de glibber, anaalridder van de aandoenlijke.

 4. JBoul

  “dat ging er begrijperlijkewijs niet lekker in” … Misschien is het een idee om zelf naar het front te gaan Tim, onbegrijpelijk die pro oorlog retoriek

 5. debontereus

  Ik mag hem soms wel horen maar wel blijkt dat de man meer woorden als daden heeft .
  Ronald mc Donald is heel goed in dreigende taal te uiten om daarna heel snel de keutel weer in te trekken als er maar iets van kritiek voorbij komt .
  Maar ik erger me mateloos aan de uitspraak america is great. Het is een algemeen ding wat elke Amerikaan predikt en totaal misplaatst is .

  1. Bosche draak

   Leider van de vrije wereld en nog steeds de grootste qua economie & slagkracht.
   En ze staan met kop en schouders boven het krakkemikkige Europa dat bezig is zich eigen te vernietigen met klimaatkul en gelukszoekers.
   Daar mogen ze gerust een beetje mee pronken…

 6. Siemien

  Trump denkt laat de EU met haar grote bek het maar oplossen….

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  @Tim

  Ik ben de laatste die het voor Trump opneemt. Ik vind het ook bizar dat het zo ver is gekomen maar als je zo graag oorlog wilt voeren ga dan zelf naar de front. Stoere jongen!

  1. Anti Idioten

   Had nooit gedacht dat ik het met jou eens zou zijn…

  2. Mycase

   Niet op de wijfies reageren dat is wat ze graag hebben beter negeren dan gaan ze vanzelf weer naar het aanrecht daar waar ze horen

 8. Anti Idioten

  Hoe lang is de VS al bezig met vredesrechter te spelen in het midden-oosten? Bijna 20 jaar? Of langer? Er komt geen einde aan het conflict daar en het kost de VS te veel geld en er zijn ook te veel Amerikaanse levens verloren gegaan in een eindeloze strijd.

  Eerst jaren lang gezeik dat de VS daar niks te zoeken heeft en wanneer een president eindelijk besluit om terug te trekken is er nog meer gezeik.

  1. werikke

   precies.

  2. M de ruyter

   Precies ja! Iedereen hier is of pro trump of helemaal anti. De waarheid is dat Obama het er al over had om zijn troepen uit noord Syria te halen , geen kwaad woord in de media, al zijn verkiezingsbeloften verbroken; geen enkele kritiek!
   Maar als trump een scheet laat zit iedereen in de hoogste boom!
   Europa heeft meer dan genoeg tijd gehad om in het gat te springen.en nu is het janken! Misschien is het idd tijd dat we zelf dingen doen ipv America dat te laten doen, en als het mis gaat, mekkeren natuurlijk!

 9. EU kok

  Ondanks de juistheid van Tim zijn huidige artikelen over Trump, vrees ik dat zijn oude en zijn gewijzigde visie zijn ingegeven door de behoefte aan Clicks&Hits.

 10. fusilier

  Lekker onze vriend Trump iedere dag door het slijk te halen,en het houd maar niet op. Man rijdt met gestolen vrachtwagen, in op automobilisten bij Limburg aan de lahn, 16 gewonden. En weet je wat hij schreeuwde?

  1. Original NL

   Quote….Man rijdt met gestolen vrachtwagen, in op automobilisten bij Limburg aan de lahn, 16 gewonden. En weet je wat hij schreeuwde?
   Go Trump go???

 11. Dropje

  Het enge van deze hele zaak is dat als je een sterke nationalistische leider bent die een tyfus hekel heeft aan immigranten en met name moslims, je alles wordt vergeven door je (blinde) aanhang
  Echt ALLES is toegestaan als je maar voet bij stuk houdt
  Je vraagt je echt af waar de grens ligt

  1. werikke

   Dropje, weet u dat onder Obama meer immigranten geweigerd en retour gestuurd zijn dan onder Trump. Trump wil illegale instroom aan banden leggen maar men kan (en gebeurt ook ) nog steeds op officiele manier asiel aanvragen echter om risico te vermijden heeft hij beperking bepaald voor landen waar veel mensen komen die de VS als gevaar zien en dus niet te vertrouwen. Toch mag u uw mening hebben maar misschien toch een keer zelf onderzoek doen dan klakkeloos de linkse anti Trump media te geloven.

 12. Bosche draak

  Engelbart loopt weer leeg over Trump, nogal nikszeggend geneuzel.
  Gaat piepers bakken kwakbol, en laat de amerikaanse politiek over aan iemand anders ipv je haaterectie naar de godkeizer…

 13. Agios

  Je kunt de man niet ontzeggen dat hij geen zelfkennis heeft….

 14. Joop Klepzeikert

  Ach gossie toch. Is Timmetje vergeten z’n pilletjes weer in te nemen?
  Als Trump troepen stuurt is het niet goed, als hij de troepen weer weghaalt is het weer niet goed. Het is dus NOOIT goed, want Trump, DUS narcist en dom, volgens alwetende Timmetje. Best zielig Timmetje.
  Trump heeft een aangetoond IQ van 156. Timmetje haakt overduidelijk geen 10% daarvan.

  1. Riesmog

   IQ156? Daar kan ik alle kanten mee op.

   Als het zo is, is dat geen garantie voor een goede bestuurder, meerdere seriemoordernaars, psychopaten etc. beschikken ook over een heel hoog IQ

   Uit welke bron haal jij dat hoge IQ?
   Omdat dit ongeveer het geval moet zijn bij studenten bij de Wharton School waar oa Trump ook zat?

   Ik ken ook een onderzoek dat het heeft over een IQ van 73 op basis van zijn resultaten op de Highschool….

   Geld en verwende kindjes…krijg je hele domme mensen van, Trump is een mooi voorbeeld.

   1. Joop Klepzeikert

    @Zwakzinnig linkse trol Riesmog: Zo, weer met een ander account aan het trollen joh. Zielig brok narigheid.
    Ga nou eindelijk je GGZ begeleider eens om je spuitje vragen. Je hersencelletje is weer zwaar op hol.

    1. Riesmog

     Met zo’n reactie scoor je vast ook ver boven de 150.

     Beetje psychopaat dus

     1. Joop Klepzeikert

      @Zwakzinnig linkse trol die zich deze keer Riesmog noemt: Nee, ik haal geen 150+ maar wel minstens 138 meer dan jij. Hersenloze totaaldebiel.

     2. Bosche draak

      Mensen die schermen met IQ geneuzel hebben nul argumenten Reefersmoke
      Probeer het eens op de inhoud.

 15. Sam C

  Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor DDS vriendjes.
  Zodra je Wilders of Trump heet dan ben je bijvoorbaat al mislukt.
  Jullie kunnen beter gaan samengaan met de Volkskrant.

 16. jan1

  Wat waren de consequenties voor Turkije nadat bekend werd dat er handel en bewapening plaats vond tussen Turkije en de IS ? GEEN
  Wat voor heldhaftige daden heeft Obama op zijn naam staan wat betreft de koerden ? Weinig of Niets.
  Stratego win je niet met VN Generaals!
  Er zijn nog Amerikanen daar .
  Vergeten wat de inpakt was met die gegijzelde officieren van de VN in de Joegoslavië oorlogen?
  Wie weet wat voor kennis of materiaal daar achter gelaten is?
  Ik hoop werkelijk dat De EU of landen als NL/dld nu eindelijk de schop onder de kont krijgt of in het kruis die het verdient!
  Neerbuigend doen om dat hij een koopman is?
  En geen Generaal of diplomaat ?
  Het was de koopman die onze koloniën veroverde en niet de generaals!
  Erdogan is te sterk en te boers voor onze diplomaten Laat onze Boer in Washington even aan het spel en wie weet?
  De EU is een tandloze versnellingsbak .
  Dat zal ook Hongkong ondervinden
  !!
  Als China daar ingrijpt denk ik dat alleen Trump iets onderneemt en er wat slap geleuter uit de unie zal komen!
  Al zouden er duizenden slachtoffers zijn! en uiteindelijk de hele stadstaat ingenomen worden!
  Van het westen geen nieuws.
  Want XI heeft zo een vriendelijk gezicht! en onze handel En het is zo Verweg hé
  Ik hoop dat Trump dit spel stratego speelt zo als ik hoop voor de koerden want van Europa hoeven ze ook niets te verwachten.

 17. Vit

  @Tim

  “Maar het allergenantste is nog wel de wijze waarop de übernarcist over zichzelf praat: Trump praat over zijn “grote en ongeëvenaarde wijsheid.” Kan het nog een stukje egocentrischer? Kots.”

  Als beste president ooit kan hij dat doen, narcisme hoort bij echte leiders.

  1. Vit

   Ps, Wen maar vast aan het idee dat hij herkozen gaat worden, overigens vind ik hem een rare snuiter maar dit terzijde.

 18. Ome Cor

  Kan iemand mij uitleggen waarom de woede en onbegrip zich uitsluitend lijkt te richten op Trump en nauwelijks op Erdogan die ongegeneerd dreigt de Koerden op het grondgebied van een andere staat (Syrië), uit te roeien zonder dat de EU of de rest van de wereldgemeenschap hem een strobreed in de weg legt?
  Overigens, mogelijk wel een “slimme zet” van Trump. De consternatie is zo groot dat hij kan gaan stellen dat Amerika maar de helft van zijn troepen terug trekt, maar dat NATO bijvoorbeeld de andere helft gaat leveren. Het is niet de eerste keer dat hij op een besluit terug is gekomen.

  1. Kretoloog

   Trump is een zakenman. Die onderhandelt door een 1e bod te doen. Hoog inzetten is altijd Trump’s strategie geweest. Ook deze keer past hij die strategie toe. Dat begrijpen zijn tegenstanders, ook hier op DDS, na ruim 2,5 jaar presidentschap nog steeds niet.

 19. Jantje

  Europa heeft er van alles aan gedaan om de koerden dwars te zitten door Erdogan te steunen en IS hulp te bieden. Wie is de Toyota’s van Rutte alweer vergeten?
  Dat onze regering “geschokt” is, is een gotspe.
  Trump heeft gelijk dat hij dit wespennest verlaat.
  Wat heeft het voor zin om jonge Amerikaanse levens te verspillen voor al die idioten die daar rondlopen?
  Verder vraag ik me af als Erdogan met zijn leger Syrië binnen trekt wat de Russen gaan doen, die in Syrië een bondgenoot zien.

 20. Julian

  Leuk om vast te stellen dat Trump en Wilders de steun van DDS helemaal kwijt zijn.! Hulde!

  1. Dik

   Ik denk dat vooral Trump zich jouw conclusie bijzonder zal aantrekken. Hij zou immers absoluut geen president worden, weet je nog?

   youtube.com/watch?v=CDS1NUsqXNM

   Het mooiste komt nog, en dat is slecht nieuws voor de linksfascisten, Trump zal opnieuw president worden in 2020, en dat niet met een kleine maar met een zeer grote meerderheid.

   Ondertussen komt FvD op stoom en deze partij gaat afrekenen met het kartel en dit op z’n minst verzwakken.

   1. Julian

    Het zou zijn eerste meerderheid zijn Dik. Trump zal zich vast niks aantrekken van mijn of iemand anders mening. Zo zit hij in elkaar. Als iemand de herverkiezing van Trump in gevaar kan brengen is hij het zelf wel.. Ik weet niet of het het mooiste is. Helaas wel een reeel gevaar. Amerikaanse kiezers hebben een wat andere agenda als wij. FvD komt op stoom? Volgens mij is de druk er net van af. Deze partij gaat helemaal niks afrekenen met niemand niet. Daarvoor zijn ze nog veel te instabiel… En die stabiliteit gaat er ook niet komen vrees ik voor hun…

  2. Trude Herr

   Hij maakt alles wahr. Meer dan DDS voor mogelijk had gehouden. Nu kunnen de militairen daar ze werkeloos zijn geworden, mee helpen bouwen aan de muur.

  3. Bosche draak

   Een zwaluw maakt nog geen zomer en een sukkelig schrijvertje maakt nog geen opinie jolige Jul

   Waar is je maatje Jut gebleven?
   Vond jullie tezamen toch leuker…

 21. Meriadoc Brandebok

  Het is bizar hoe ver de Nederlandse Trumpaanhangers gaan om hun grote leider te verdedigen. Niet alleen is men volslagen blind voor de compleet gestoorde uitlating over grote en ongeëvenaarde wijsheid, maar ook over het besluit van Trump om troepen uit Syrië terug te trekken en Trumps pogingen te bedelen in het buitenland om belastende informatie over Biden.

  Dat is komisch, want de Koerden waren voor Trump en diens aanhangers heel handig om tegen IS te vechten, maar nu keren zij hen keihard de rug toe. Als rechtvaardiging voor deze door en door laffe actie roepen Trumpetters dat de Amerikanen zich niet meer in het Midden-Oosten mogen bemoeien, maar dat mocht kennelijk wel bij de strijd tegen IS.

  Verder is het bizar dat Neder-trumpianen enerzijds op de achterste benen staan als een paar ambtenaren binnen het ministerie een paar mailtjes over het minder, minder-proces sturen, maar anderzijds volkomen blind zijn voor de wijze waarop Trump trachtte de democratie te ondergraven in zijn kruistocht tegen Biden.

  Dit roept de vraag op hoe ver de blinde Trumpetters nog gaan om hun leider te verdedigen. Ik vrees dat het nooit zal stoppen.

  Niet dat het me een zorg is, overigens. Ze zetten zichzelf slechts voor schut.

  1. Kretoloog

   G.J.B. ‘Hilterman’ Brandebok geeft zijn visie op het wereldgebeuren.
   . Mhoewahaha!
   Wat een hilarische malloot is hij toch.

   Nu is het wachten op het aaien over zijn bolletje van de huistrollen.

  2. M de ruyter

   Brandebok,jij gaat helemaal mee in het frame voor of tegen trump. Wat mensen willen is een regering die de democratie respecteerd en verkiezingsbeloften inlost. Dat gematigde partijen dat verrekken gaat steeds meer in dit stemgedrag resulteren.
   Hij lost belofte na belofte In in tegenstelling tot Obama. Bovendien heeft Obama dit desastreuze beleid ingezet of voortgezet. Kan het een rare Vogel zijn, als hij resultaten laat zien word ie gewoon herkozen

  3. Bosche draak

   Bafbok loopt weer ouderwets leeg in zijn haaterectie naar Trump.
   Hij gaat 2020 winnen op z’n sloffen en jij en je mede trollen kunnen verontwaardigd keffen tot je een ons weegt maar kunnen daar niks aan veranderen.

   Erg frappant trouwens dat je inderdaad geen woorden hebt over de schandelijke partijdigheid van onze zgn “rechtstaat” mbt tot de farce die voor het Wilders proces moet doorgaan.
   Terwijl Trump alles gewoon binnen de perken doet, maarja als jullie geen dubbele standaard hadden hadden jullie helemaal geen standaard…

 22. Kristalix

  Deze volslagen idioot is geen presidentschap waardig. Een grotere mafklapper in deze finctie heb ik nog niet gezien.

  1. Pauline Kummer

   Hij wil graag afgezet worden. Dat presidentschap vermoeit hem te veel. Met Kim schiet het niet op. Met Putin heeft hij wat te verbergen. Trump is aan rust toe. Spijtig voor DDS

 23. J.Rademaker

  Turkije en dus nu Erdogan voert al decennia oorlog met de koerden.
  Zijn plan was om het hele gebied te annexeren Trump heeft nu langs de hele grens een gebied afgebakend waar hij medezeggenschap heeft en een stevige waarschuwing zich aan de afspraken te houden.
  Verder is hij duidelijk dat de EU en zeer kapitaalkrachtige landen in de regio nu de verantwoordelijkheid hebben.
  Hij probeert nu nog de ook al decennia lange oorlog in Somalië te beëindigen ( daar financierde Pronk al namens Nederland ).
  Is Trump goed of gek is de vraag die de MSM al hebben beantwoord.
  Nederland weet het gelukkig allemaal beter en zonder buitenlandse kranten kun je de bevolking van alles wijsmaken, andere meningen niet gewenst.

 24. Ritter

  Dat was grapgewijs bedoelt en natuurlijk begrijpt Tim ( naar ik hoop) dat ook.

 25. Ritter

  Voor de verkiezing in 2016 werden de mensen bang gemaakt voor Trump. Hij zou overal oorlog gaan voeren.

  Het tegendeel is waar. Trump wil juist onderhandelen. Maar het establishment wil kennelijk liever oorlog.

  Trump is een president die “deals” wil maken en niet doet aan “nation building”. Trump wil via economische middelen zijn doel bereiken en niet via militaire middelen.

  Gelijk heeft hij . Wat hebben die oorlogen nu opgebracht? Irak is een puinhoop; Libië ( door Obama) is een puinhoop; enzovoorts.

  Die regio is een wespennest met eeuwenoude conflicten. Waarom moeten daar Amerikaanse soldaten sterven? En deze oorlogen kosten ook nog veel geld. Geld dat in de VS beter aan de infra structuur kan worden uitgegeven.

  Als Europa klaagt over Trump moeten ze zelf soldaten sturen om de Koerden te helpen. Maar toen Trump Europa om hulp vroeg liet Europa niets van zich horen.

 26. Ritter

  “Zowel de Republikeinen als de Democraten bekritiseerden de beslissing en ook het Pentagon was er niet blij mee”
  —————

  Het politieke, militaire en media establishment is er niet blij mee…………………….maar de gewone Amerikaan wel.

  De gewone Amerikaan wil al lang een einde aan de eindeloze oorlogen die veel Amerikanen het leven kosten en ook veel geld kosten.

  Trump sympathiseert met de gewone Amerikaan en met de soldaat die het gevecht moet leveren.

  Trump wil daarom de troepen naar huis halen. En dat was zijn belofte tijdens de verkiezingen. Een belofte die hij nu inlost.

 27. Mezzadra

  Inmiddels blikt uit een recente peiling dat 58% van de Amerikanen voorstander is van een impeachment van Trump

  Dit lijkt op een totale meltdown voor de clown.

  1. Mezzadra

   blikt = blijkt

  2. josemoonen@70

   Totale leugens Mezzadra.. !!!!!!!!!Trump staat torenhoog in de peilingen . De Amerikanen hebben allang door wat de Linkse valse Pers en de smerige Politiek van de Democraten is!. Een grote smerige leugenachtige bende . Dit werkt de Republikeinen en de President alleen maar in de hand ……..

   1. Mezzadra

    In welke peilingen staat Trump torenhoog, Jose?

    Misschien heb ik iets gemist.

 28. josemoonen@70

  Timmetje , zou je als journalist niet een beetje meer respect en objectiviteit kunnen tonen . ?Je antipathy voor Trump is nu wel duidelijk . De man kan bij jou niks goed doen of zeggen . Een linkse krant zou jou dan ook beter passen, dan deze DDS. Je know-it-all toontje gaat de lezers behoorlijk irriteren ..Verdiep je eens wat meer in de Amerikaanse Politiek, dan kom je er achter wat de Man al heeft gepresteerd als President . Maar ja , jij zult wel alleen geïnteresseerd zijn in de mening van de Democraten en nieuws zenders zoals CNN hé . Zielig toch !

  1. Mart

   Helemaal mee eens.

  2. Rosasolis

   @josemoonen. Mijn antipathy voor Trump is ook duidelijk. En ik heb veel in het Amerikaanse politiek verdiept. Trump heeft veel meer kwaad dan goed gepresteerd als president. Maar als je extreem-rechts ben dan ben je natuurlijk overtuigd dat Trump een demi-god is dat Amerika en de wereld gaat redden. Nu gaan de vreselijke klachten tegen deze onstabiele man opstapelen, zodat de intelligente regerings vertegenwoordigers
   in Amerika, zowel Democraten als Republicanen, vinden dat het niet langer zo door kan gaan.

 29. Rosasolis

  Op z’n Engels zeggen ze: Trump is nuttier than a fruitcake! In het Nederlands zegt men over iemand die rare streken uithaalt: hij is zo gek als een deur! Vandaag hebben we in de krant gelezen dat Oekraine helemaal niets met Trump te maken wil hebben. Zoals vele Europese landen heeft dit land de sanctie dreigingen van Trump helemaal niet nodig.
  En ook niet EU landen. Trump zal zorgen dat Amerika binnenkort helemaal geisoleerd wordt…in de wereld handel. Hoge tarieven op Europese import producten? Dan doet de EU hetzelfde op Amerikaanse producten. Trump kan het met geen enkele land, of leider het goed vinden. Hij denkt dat HIJ de leider van de wereld is. Maar Trump is niets meer dan een gestoorde, verwaande dictator, die voor vele wereld problemen zorgt. Hoewel wel het lagerhuis Congres met de Democraten meerderheid bezig is met het afzetting proces tegen Trump, samen met de Senaat (eerste kamer), en het hoge rechtbank, is het nu inmiddels bekend dat vele Republicanen in zowel de lager als hoger huis ook de motie van waantrouw tegen Trump steunen.
  Ze zeggen genoeg is genoeg. Vele Republican politici zijn jarenlang lid van deze partij,
  terwijl Trump pas lid werd Een jaar voor de vorige pres. verkiezing; en sindsdien heeft hij vele Rep. medewerkers gedumpt. Maar nu maakt deze kat in nood rare sprongen.
  Voor de gewone Amerikaanse burgers zijn deze dagen zeer spannend.

 30. merlot

  Gelezen in de twitterdraad hierboven:

  “Vote him out if you don’t like him, but what the Democrats are doing with their 3 year witch hunt is not acceptable at all.”

  De heksenjacht op Trump is inderdaad onacceptabel. Leestip: de laatste column van Leon de Winter in de Telegraaf: h**ps://www.telegraaf.nl/watuzegt/616678058/zachte-staatsgreep-door-trump-haters

  1. Mezzadra

   De impeachmentprocedure (die je hier als heksenjacht aanduidt) is ingezet omdat Trump een buitenlandse regeringsleider vroeg belastend materiaal over een politieke tegenstander op te dreggen. Als kandidaat vroeg hij dat ook aan de Russen en recent als president publiek aan China.

   Als dit gedrag niet tenminste een impeachment onderzoek rechtvaardigt dan weet ik het niet meer. Ik begreep dat inmiddels 58% van de Amerikaanse bevolking dat met me eens is.

   1. merlot

    “De impeachmentprocedure (die je hier als heksenjacht aanduidt)”

    Je leest weer eens vreselijk slecht. De heksenjacht die nu al 3 jaar duurt betreft die van de media.

    Voor de rest beveel ik de column van De Winter aan. Dan zie je dat de zaak Biden heel anders ligt dan de media de argeloze lezer wil doen geloven.

    1. Mezzadra

     Net als bij de e-mails van Clinton levert Trump geen begin van bewijs over onwettig handelen van Biden.
     Trump liegt er op los en hoopt dat voldoende mensen er in trappen.

     1. merlot

      De column al gelezen?

      Biden manouvreerde z’n zoontje in een lucratief baantje in de Oekraïne.

      En wat liegen betreft: vergeleken bij de hyena’s van de linkse media in de VS is Trump het braafste jongetje van de klas.

     2. Mezzadra

      “Biden maneuvreerde z’n zoontje in een lucratief baantje in de Oekraïne.”

      Ja, daar kun je wat van vinden maar dat is toch geen strafbaar feit? Het betreft bovendien niet Biden zelf.

   2. janszm

    Is het Amerikaanse volk het met u eens?
    U heeft nog meer eigen dunk dan de man die u verguist.

    1. Mezzadra

     Nog inhoudelijke argumenten, janszm?

     1. merlot

      Hij heeft wel gelijk. Jouw eigendunk is bijkans nog groter dan die van Trump.

      Bovendien heeft de man dingen gepresteerd waar jij alleen maar van kan dromen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Het transcript: “The other thing, There’s a lot of talk about Biden’s son, that Biden stopped the prosecution and a lot of people want to find out about that so whatever you can do with the Attorney General would be great. Biden went around bragging that he stopped the prosecution so if you can look into it… It sounds horrible to me.”

   Leon de Winter is een verwarde complottheoroticus. Dat het hier zou gaan om een complot tussen de CIA, FBI en Democraten om Trump ten val te brengen is een bespottelijke theorie.

   1. Mezzadra

    Je maakt je wat mij betreft al belachelijk als je Leon de Winter als serieuze bron durft op te voeren.

    1. janszm

     En wie is “Mezzadra” dan wel?
     Zeer aanmatigend.

     1. Dik

      “En wie is “Mezzadra” dan wel?”

      Dat is de aandoenlijke die hier zeven dagen per week zijn digitale sproeipoep rondslingert.

   2. merlot

    Jut & Jul, de sukkeltjes die alles geloven wat de linkse media over Trump uitbraken, zien geen andere uitweg dan De Winter afkraken.

    Wat een zwaktebod weer. We hebben het over een van de beste columnisten van Nederland die het zich echt niet kan permitteren om indianenverhalen te vertellen.

    1. henkie

     @merlot Inderdaad, de sukkels blijven de leugen steunen terwijl de waarheid ze recht in het gezicht uitlacht.

    2. Meriadoc Brandebok

     Beste columnist of niet: uiteindelijk is ook De Winter een aanhanger van vergezochte complottheoriën.

     Iedereen heeft in het transcript voor zichzelf kunnen lezen wat Trump heeft gezegd in het telefoongesprek. Biden staat bij de Democraten op favoriet om presidentskandidaat te worden. Trump weet Zelensky nog wel even aan zijn jasje te trekken over Biden. Dat is niet toevallig.

     1. merlot

      “Iedereen heeft in het transcript voor zichzelf kunnen lezen wat Trump heeft gezegd in het telefoongesprek.”

      Daar staat niets belastends in. Bovendien waren er nogal wat mensen aanwezig bij het telefoongesprek. Er is niets gebeurd dat het daglicht niet kon verdragen.

      Dat kunnen we niet zeggen van de machinaties van Biden.

      Ik begrijp dat de haarscherpe analyses van De Winter bij jou, die aan de lippen van de leugenpers hangt als een baby aan de tiet, cognitieve dissonantie veroorzaken, maar je beschuldiging dat hij een aanhanger van “vergezochte complottheorieën” is raakt kant noch wal.

     2. Meriadoc Brandebok

      @merlot

      Wees niet zo naïef. Als de president van de Verenigde Staten specifiek zijn meest prominente politieke tegenstander noemt in een telefoongesprek met een ander staatshoofd, em dat ook nog eens in het kader van “zoek dit en dit eens uit”, uitgerekend in de aanloop naar de presidentsverkiezingen, is dat geen zuivere koffie. Ongeacht wat Biden wel of niet heeft gedaan.

      Mensen die blijven volhouden dat het allemaal goed en wel is steken willens en wetens hun kop in het zand.

      De Winter kennen we als de man die geloofde in de complottheorie over de aanrijding bij Centraal, hij spon een complottheorie om de onthullingen van Nieuwsuur rondom de AIVD en de hacks van Cozy Bear; en inmiddels kunnen we deze theorie aan het lijstje toevoegen. Warrige complotdenker en geen gezaghebbende bron.

     3. merlot

      Wie is hier nou naïef? Jij laat je voor het karretje spannen van de democrats met hun heksenjacht tegen Trump.

      De Winter baseert zich onder andere hierop:

      “De Democraten en de media zwijgen over het volgende: die onderzoeksrechter heeft aangegeven waarom hij moest worden ontslagen. In een officieel document verklaart hij onder ede: „Ik ben op straat gezet omdat ik een onderzoek leidde naar wijdverspreide corruptie van Burisma, een gasbedrijf in Oekraïne, en Joe Bidens zoon Hunter was lid van de Raad van Commissarissen. (…) Verschillende keren vroeg president Porosjenko me (…) de mogelijkheid te bekijken het onderzoek ten aanzien van dit bedrijf af te bouwen, maar ik weigerde mijn onderzoek te staken. Dus werd ik gedwongen mijn post te verlaten onder directe en intense druk van Joe Biden en de Amerikaanse regering.””

     4. Meriadoc Brandebok

      merlot

      Ik laat me niet voor het karretje van de Democraten spannen. Ik ben ook niet voor impeachment, omdat de Republikeinen de steun voor de president toch niet zullen intrekken – uit angst de macht te verliezen – en de Trump-aanhang evenmin. De impeachment zal Trump populairder maken en de Democraten zullen de verkiezingen gigantisch gaan verknallen.

      Dat er op rechts nog alternatieve presidentskandidaten zullen opstaan is een ijdele hoop.

      Ik stel wel vast dat de president niet meer geloofwaardig is. Het naar eigen zeggen “stabiele genie” met de “ongeëvenaarde wijsheid” heeft zichzelf grondig voor paal gezet.

 31. merlot

  “in my great and unmatched wisdom”.

  Dit is verwerpelijk. Zelfs als het komisch bedoeld was (dat sluit ik niet helemaal uit, maar dan is het in ieder geval slechte humor).

  Trump is een narcist en een hork, daar kan niemand omheen.

  Wat dan wel weer opvalt is dat onder zijn grootste critici op DDS ook enkele narcistische horken zijn…

 32. janszm

  De enige president die nog geen oorlog is begonnen en dat van een land dat altijd van het oorogvoeren geleefd heeft.
  De wereld heeft meer “Trumps” nodig.
  Als de USA stopt met oorlog voeren, zal het in de wereld iets rustiger worden.
  Europa zal te verdeeld blijven om die rol over te nemen, Rusland te arm.

  1. DidiMadloba

   Om uw betoog af te maken: de Chinezen nemen die rol natuurlijk over! Achter de schermen hebben ze dat al gedaan.

   Rusland wordt zwaar overschat. Er zijn tien keer zoveel Chinezen als Russen. En de Russische economie wankelt: te eenzijdig op olie en gas gericht, en geschaad door de sancties.

   Democratie is mooi maar kost vreselijk veel geld – als je de schade nu ziet in het VK!

 33. henkie

  De grootste wereldleider aller tijden, zal niet kniezen over wat zielige huilie huilies en inferieuren van HEM denken. Allemaal afgunst en politieke activisme om te proberen de waarheid te maskeren.

  1. Pauline Kummer

   U zult voor altijd een henkie blijven wanneer u uw mening niet bijstelt. Ik zou maar eens beter opletten wat er zo tussendoor gerepareerd moest worden tijdens zijn bewind aan versprekingen en nog wat afkoopsommen die zijn betaald om hem uit de wind te houden.

 34. Zeldenrust

  Democraten laten zich kennen, de gruwheid achter het masker met de smile. Biden laat z’n zoon lekker frauderen, Clinton toch 27 keer in die plane gezeten. Trump niet. Volwassen man, kijkt niet naar kinderen van 15.
  En vooral . . onze politici zien niets, doen niet, durven niets . . China is druk bezig ons in te nemen – met valuta als oorlogsmiddel hebben ze nu strategische posities in EU bedrijfsleven – hebben megalomane plannen, dat krijg je met nieuwe spelers op de wereldmarkt. De enige die ze tot nadenken weet te stemmen is Trump. De Donald heeft ze bij de . . als je ze kunt vinden want ja, daar sterven als die mooie Afrikaanse dieren aan. Al meer dan 2 jaar kermen ze, vluchten chinezen worldwide in vastgoed, ook in de EU, en kan China zelfs geen productiemiddelen meer kopen. Die domme democraten kunnen niet tegen hun verlies, en spelen Xi zo in de kaart. Als de democraten de next term krijgen hebben ze gelijk weer vrede met de Chinezen, dan kunnen wij wel inpakken en braaf 72 uur werken tegen een fractie van wat we nu verdienen en gehoorzaam buigen voor het meest onhygiënische volk ter wereld, en wrede dierenbeulen waar zelfs onze varkenshouders van verslikken. Vond het eerst een vreselijke vent maar ben de Trump gaan waarderen! Knows what he’s doing en draait wat over de toeren nu de demo’s raddraaien. In Syrië heeft hij overigens maar een deel van het leger teruggetrokken. Dealmaker . . en houdt niet van bloed. Eindelijk . .

 35. DidiMadloba

  Zou het ironie zijn? Zou Trump gevoel voor humor hebben?

 36. Mezzadra

  Op DDS praten we liever niet meer over Trump.

  ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/trump-stuurde-in-duizend-dagen-13-500-onjuiste-of-misleidende-beweringen-de-wereld-in~bfaa3b95/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.