Trump maakt ruimte vrij voor agressiepolitiek van Erdogan! Kamerleden zijn geschokt en boos

Vannacht kwam er opmerkelijk nieuws vanuit de VS; de VS zullen zich niet bemoeien met de situatie in noord-Syrië. Wat er op neerkomt dat de Turken vrij spel zullen hebben tegen de Koerdische strijders. De VS gedijt goed bij destabilisatie van de islamitische wereld, maar dit is wel een zeer opmerkelijk ontwikkeling. Zo krijgen Erdogan en Assad vrij spel, zit daar iemand op te wachten?

De wispelturigheid van Trump kan soms ‘geniaal’ zijn, hiermee weet hij soms vriend en vijand te verrassen door een impasse compleet te doorbreken. Dat wat onmogelijk wordt/werd gehouden weet hij dan te doorbreken. Soms is zijn wispelturigheid ook enorm nadelig; zijn valse beloftes of het continue gedraai van standpunten kunnen niet continu worden verdedigd. Ook Trump doet bijzonder rare en onlogische dingen. Dit is er weer één.

Ook Kamerleden in ons land zijn geschokt. Van alle opties hadden ze deze optie totaal niet zien aankomen. Waarom zou The Don Turkije ineens vrij spel geven. Heeft Trump achter de schermen een pact gesloten met de Turken om ze uit de handen te drijven van de Russen?

Kamerleden zijn terecht niet blij met de ontwikkelingen die ingang zijn gezet door Trump. Ook voor Nederland is het tijd om een standpunt in te zetten, want Erdogan kan én mag geen vrij spel krijgen in het noordoosten van Syrië.

Een uitermate naïeve zet van Trump; de enige denkbare reden dat hij dit doet is vanwege economisch gewin. Want voor stabiliteit zal dit niet zorgen in het betreffende gebied.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Mezzadra

  “ De wispelturigheid van Trump kan soms ‘geniaal’ zijn, hiermee weet hij soms vriend en vijand te verrassen door een impasse compleet te doorbreken.”

  Ik zou daarvan wel eens een voorbeeld genoemd willen zien. Tot nu leiden deze ‘geniale’ wispelturigheden alleen maar tot verdieping van problemen dan wel tot rampen.

  1. just saying

   Het schiet niet op hè praatjesmaker met die afzetting van Trump, je staat wederom voor lul met je voorspelling over die impeachment procedure. En over welke rampen door Trump veroorzaakt heb je het?

   1. Mezzadra

    De impeachmentprocedure ligt aardig op stoom, just saying. Durf jij je geld nog in te zetten op Trump.

    1. Joop Klepzeikert

     @Zwakzinnig linkse trol Mezzadra: De democRATS hebben weer helemaal niets aan bewijs tegen Trump. Alleen een schreeuwert die dingen beweert die nooit gezegd zijn. De president van Oekraïene, Volodymyr Zelensky, heeft al gezegd dat hij totaal niet onder druk is gezet door Trump. Dat is meer dan voldoende bewijs dat die democRATTEN weer uit hun totaal debiele nek kletsen.

    2. just saying

     Ik wel praatjesmaker, Trump gaat nooit worden afgezet en wint zijn herverkiezing wederom met twee vingers in de neus, en over welke door Trump veroorzaakte rampen heb je het?

    3. Blitzkrieg

     Mezzadra : Welke impeachmentprocedure?

     1. Mezzadra

      Houd er de moed maar in, Blitzkrieg. Trump zal zeker zegevieren.

      🙂

     2. Blitzkrieg

      Mezzadra : Dat je er omheen lult snap ik. Nogmaals welke impeachmentprocedure? Wel wacht ik op onderzoeken rond Hunter Biden, dat zaakje stinkt pas echt. Je snapt natuurlijk wel dat ze zo snel mogelijk van de favoriete kandidaat Joe Biden af willen. Hillary Clinton zal wel weer naar voren worden geschoven!

     3. just saying

      Mozzarella staat weer eens met de broek op de enkels, de aandoenlijke blaaskaak….

    4. kweetniet

     durf jij je geld op afzetten te zetten tarrel ? dan kunnen we een wedenscahpje afsluiten want die idioterie faalt zoals elk normaal mens begrijpt. Ik zet dus geld op trump , wat wordt de inleg tarrel ?

     1. just saying

      Kan je beter niet doen want die strontklonter betaalt nooit wanneer hij een weddenschap heeft verloren. Dan glibbert en kronkelt hij als een paling in een emmer snot.

   2. Piet51

    @just saying
    Je weet, neem ik aan, dat een tweede klokkenluider zich bij de FBI heeft gemeld? Hij zou informatie uit de eerste hand hebben over de contacten van Trump met Oekraïne. Het net sluit zich.

    1. just saying

     Natuurlijk malle Pietje, ik hoor nu al jaren van linkse sneuneuzen zoals jij en mozzarella dat het einde nu toch echt in zicht is van Trump en die ook nog eens nooit President zou worden en vieze Hillary wel. Lazer toch op man met je gezwets.

     1. Piet51

      @just saying
      Dank voor deze heldere niet voor tweeërlei uitleg vatbare reactie. Ja laat tenminste met argumenten zien hoe sterk overtuigd je bent van de kwaliteiten en de onschuld van Trump. Klasse!

     2. kweetniet

      ach , wie neemt die jokers nou serieus. Volgens de tarrel en malle pietje kon Trump nooit president worden, vervolgens zou ie afgezet worden, daarna zouden de onderzoeken aantonen hoe schuldig hij wel niet was en nu zijn ze afzetting twee gestart die zeker gaat slagen

      De tarrel en malle pietje hebben geen idee waar ze over spreken nu hun glazen bol te barste is

     3. Piet51

      @kweetniet
      Trump maakt zijn eerste periode niet vol, let maar op. Ik heb geen argumenten, het zijn verwachtingen, zoals de voetbaltoto of zoiets. Je weet het niet, maar bent er toch heel zeker van, zoiets dus.

     4. kweetniet

      malle pietje de stakker roept al vanaf de verkiezingen van alles en nog wat. Zijn herverkiezing is nagenoeg in de pocket linkse mafklapper, wat wil je doen ? Volkert naar Amerika sturen volidoot

     5. Piet51

      @kweetniet
      We wachten vol vertrouwen af. Ook de Brexit voorspelde ik lang geleden al als iets onmogelijks en wat gaat er nu gebeuren? Waarschijnlijk helemaal niets.

  2. werikke

   En daar is die weer. In zijn rolstoel gehezen blijft deze troll de boel opjutten. vreselijk mannetje . Maar als die er niet zou zijn zouden minder mensen reageren dus heeft die uiteindelijk toch een taak in dit geheel. Maar wel onzin wat die hier neerplempt en doet geen recht aan al die mensen die volgens deze troll helemaal fout zitten.

 2. Joop Klepzeikert

  Het is in Europa en met name Nederland nogal de gewoonte om de koerden een klauw boven het hoofd te houden, terwijl die exact het zelfde doen als wat ISIS deed; land veroveren om daar een eigen schurkenstaat te vestigen.
  Erdogek en Assad zijn schurken, maar koerden nog veel erger.
  Beste is afweergeschut om die hele regio te zetten, ALLE terroristen die daar de afgelopen decennia vandaan gekomen zijn terug te sturen en ze het daar lekker uit te laten vechten.

  1. Mezzadra

   Het gaat niet om de vraag wie in deze burgeroorlog de lieverdjes zijn maar hoe je het evenwicht in die regio kunt handhaven en bloedvergieten kunt voorkomen.

   De V.S. hebben zich bewust gemengd in deze burgeroorlog en zijn dus nu ook partij met verplichtingen. Een van de verplichtingen betreft de solidariteit aan de Koerden die met uitkoos als bondgenoot in die burgeroorlog.

   Dit is stupide en onverantwoordelijke politiek.

   1. Joop Klepzeikert

    @Zwakzinnig linkse trol Mezzadra: Koekoek.

    1. werikke

     vreselijk mannetje dat echt gehele dag tegendraads reageert. Hij ziet het als zijn taak om hier tegen alles te zijn . Ik heb niet zo snel een hekel aan iemand maar dit figuur doet er alles aan.

     1. Joop Klepzeikert

      @werikke: Trollen als Mezzadra zijn maar wat blij met de uitvinding van het internet. Hier kunnen ze geen klappen krijgen, zoals dat soort figuren vroeger in de kroeg wel altijd kregen.

   2. Robert75

    Er wordt met een dubbel maat gemeten. Amerika krijgt altijd het verwijt dat ze politieagentje van de wereld willen spelen en ze zich altijd maar in conflicten en oorlogen mengen.Nu doet Trump precies het tegenovergestelde door te zeggen los het zelf maar op, en dan krijgen ze het verwijt dat ze zich er niet meer mee willen bemoeien.

    1. Joop Klepzeikert

     @Robert75: Dat is de tactiek van zwakzinnig links. Wat mensen MET verstand ook doen, zwakzinnig links vind dat nooit goed. Alleen wat zwakzinnig links doet is goed volgens zwakzinnig links.
     Zijn net patiënten in het gekkenhuis. Wat hun begeleiders en doctoren ook doen, het is nooit goed. Zij zijn ook niet gek, maar hun begeleiders en doctoren zijn gek, volgens die totaalmalloten.

   3. Ben-NIET-Groen-L

    Mezzadra,

    Bloedvergieten kun je niet voorkomen in de islamitische shitlanden…daar is men nou eenmaal moslim voor.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik kan hier niet om janken. Hoe minder interventionistische politiek van de VS hoe beter.

  Natuurlijk zullen er zeker ook nare gevolgen zijn maar liever dat dan de rol van de VS als wereldagent

  1. Mycase

   Niet op de wijfies reageren dat is wat ze graag hebben beter negeren dan gaan ze vanzelf weer naar het aanrecht daar waar ze horen

   1. Nep

    Precies Baudet met zijn imbeciele uitspraken. Vrouwen moeten thuis blijven.
    Jij hebt zeker thuis zo een vrouw, een moslima die je lekker verwend?
    Mijn vrouw is tenminste ambitieus!

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Anne Sophe Schillersdorf ,

   Eindelijk is een positieve reactie hé hé, werd is een keer tijd Anne Sophe Schillersdorf !

 4. Ritter

  “De wispelturigheid van Trump “
  =================

  Wat is er “wispelturig” aan het nakomen van een verkiezingsbelofte?

  Trump heeft groot gelijk.

  Een van de programma punten van Trump tijdens de verkiezingen was terugtrekking van de troepen en een einde maken aan de eindeloze oorlogen die niets opleveren.

  Tijdens de verkiezingen heeft Trump gezegd dat hij ISIS zou verslaan en dan de troepen terug zou trekken

  En die belofte komt hij nu na.

  De VS heeft samen met Rusland het kalifaat van ISIS ontmanteld en nu is het tijd om de troepen terug te trekken.

  Uiteraard is het establishment daarop tegen.

  Maar als politici uit Nederland daarop tegen zijn waarom sturen ze dan zelf geen troepen? Uiteraard omdat deze politici geen Nederlandse levens op het spel willen zetten en de bevolking tegen is.

  Waarom moet de VS dan Amerikaanse levens van hun militairen op het spel zetten?

 5. Stopperspil

  De Haagse politici zijn nu kennelijk stomverbaasd over de Amerikaanse plannen om zich terug te trekken uit Syrië. Trump heeft dit vele maanden geleden al aangekondigd. Europa heeft dus tijd genoeg gehad om zich hierop voor te bereiden. Bijvoorbeeld door zelf een vredesleger voor dat gebied te organiseren. Maar ze laten deze moeilijke klus liever door de Verenigde Staten opknappen.

 6. Ritter

  Onderstaande tweets van Trump over dit issue.

  Ik kan Trump volledig gelijk geven. Trump wil zijn militairen naar huis halen en betrokkenheid bij de eindeloze en zeer kostbare oorlogen stoppen.

  Obama heeft de VS bij de burgeroorlog met Syrië betrokken. Trump maakt hier nu een einde aan.
  —————–

  “The United States was supposed to be in Syria for 30 days, that was many years ago. We stayed and got deeper and deeper into battle with no aim in sight. When I arrived in Washington, ISIS was running rampant in the area. We quickly defeated 100% of the ISIS Caliphate,…..

  ….including capturing thousands of ISIS fighters, mostly from Europe. But Europe did not want them back, they said you keep them USA! I said “NO, we did you a great favor and now you want us to hold them in U.S. prisons at tremendous cost. They are yours for trials.” They…..

  …..again said “NO,” thinking, as usual, that the U.S. is always the “sucker,” on NATO, on Trade, on everything. The Kurds fought with us, but were paid massive amounts of money and equipment to do so. They have been fighting Turkey for decades. I held off this fight for….
  ….almost 3 years, but it is time for us to get out of these ridiculous Endless Wars, many of them tribal, and bring our soldiers home. WE WILL FIGHT WHERE IT IS TO OUR BENEFIT, AND ONLY FIGHT TO WIN. Turkey, Europe, Syria, Iran, Iraq, Russia and the Kurds will now have to…..

  …figure the situation out, and what they want to do with the captured ISIS fighters in their “neighborhood.” They all hate ISIS, have been enemies for years. We are 7000 miles away and will crush ISIS again if they come anywhere near us!

 7. Ritter

  “Een uitermate naïeve zet van Trump; de enige denkbare reden dat hij dit doet is vanwege economisch gewin.”
  ————-
  Kennelijk is de schrijver van dit artikel niet bekend met Trump.

  Trump zegt al jaren dat de VS zijn troepen moet terugtrekken. Trump was ook tegen de inval in Irak en tegen het ingrijpen van Obama in Libië.

  Ook tijdens de verkiezingen heeft Trump dit standpunt vele malen herhaald.

  Nu lost Trump dus weer een verkiezingsbelofte in.

  1. Original NL

   Laat Trump maar een groep linkse sukkels de kastanjes voor mezzaadje uit het vuur halen..van dat vuil heeft ook de USA genoeg!!
   Wel met pijl en boog…voor het klimaat.

 8. Jumping

  Trump is een génie, hij doet wat hij heeft beloofd, ISIS verslaan en dan het leger terug trekken.

  Erdogan is de vriend van Rutte en de EU, hij heeft Miljarden Euro’s ontvangen, om Syriërs op te vangen.

  Rutte noemde Erdogan en Bevriend staatshoofd en WA ontving deze Erdogan, ook in die hoedanigheid, ONDANKS DAT ERDOGAN, ALLE NEDERLANDERS RACISTEN EN FASISTEN NOEMDE.

  Dus waar ligt het pijnpunt.

 9. Ritter

  Zoals als gezegd wil Trump al lang de troepen naar huis halen.

  Dat was zijn standpunt voor de verkiezingen; tijdens de verkiezingen en na de verkiezingen.

  Ook wil Trunp een einde maken aan de langste oorlog die de VS voert; in Afghanistan.

  Obama beloofde tijdens de verkiezingen dat hij een einde zou maken aan deze oorlog. Dat heeft Obama niet gedaan. Onder Obama zijn de meeste Amerikaanse militairen gedood in Afghanistan.

  Trump werkt nu hard om ook deze oorlog te beëindigen en de troepen terug te trekken.

 10. Jack Flash

  Trump heeft dit kilometers van te voren aangekondigd.Niet doen alsof hij “met de deur in huis valt”

 11. Agios

  Trump maakt gebruik van dat wat vorige presidenten lieten liggen, namelijk denkvermogen. Hij heeft ooit een hele reeks landen als shitholes bestempeld en dat niet zonder reden. Trump heeft ingezien dat het geen enkele zin heeft zich te bemoeien met de problemen die landen die de islam aanhangen over zichzelf en anderen afroepen. Hij heeft gelijk. Laat ze hun eigen shit maar oplossen en hun eigen geld daarvoor gebruiken. Het is inderdaad een keer genoeg geweest. Dat zien de Nederlandse politici natuurlijk anders, maar daarvoor zijn ze en gros ook linksgedraaid.

 12. Jantje

  De 2e kamer geschokt?
  Terwijl ze er zelf alles aan hebben gedaan om IS groot te maken.
  Ze zouden zich moeten schamen.

  1. Jantje

   Ben trouwens wel benieuwd hoe Assad gaat reageren als Turkije Syrië betreedt met zijn leger.
   En hoe Rusland daarop reageert.
   Kiest het partij voor Syrië of voor Turkije?

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Mijn vriend Trump heeft groot gelijk, elke keer dat ergens de hel uitbreekt is de VS van de partij om ze uit de shit te halen…dit begon al met de Tweede wereldoorlog en alle oorlogen daarna. (EIGEN VOLK EERST vind Trump nu)
  Dus laat Europa het maar opknappen wat het stelletje slappelingen nooit voor elkaar krijgen trouwens.
  Je ziet het nu al…willen eerst elle lange debatten hier over houden …praten, praten en noges praten …willen, denken,…Oja en geschokt zijn…maar dan is het al véél te laat en zijn de Koerden allang weggevaagd.

 14. Kristalix

  Trump geeft een dictator de vrijehand.
  Een kinderhand is gauw gevuld als Trump denkt iets in handen te krijgen over Biden? Ga los.

  Dat Trump een bewezen nitwit is?
  Hierbij dan.

 15. B. Pascal

  Wanneer Erdogan niet bezig is met zijn Ottomaans – Europa, kijkt hij de andere kant op.
  Laat Turkije maar bloeden voor de Islam. In die hoek, loopt hij leeg.

  Zo blijven wij buiten schot! Christenen moeten zich niet mengen in die strijd.
  Het wordt zo toch gezien in de ogen van de Islam.

  Dood aan Amerika enz. Laten ze zelf maar klem lopen op elkaar.

 16. JFU

  Achter de schermen is onze extreem linkse regering vast al bezig een pendeldienst te organiseren om al die IS’ers liefdevol de importeren.

 17. Joost mag het weten

  Het binnenvallen en bezetten van Syrië was een oorlogsmisdaad. Amerika heeft er niets te zoeken en Turkije ook niet.
  Syrië heeft inmiddels 95% van z’n grondgebied bevrijd en daar is het veilig. Alleen in door de VS gecontroleerd gebied zijn nog extremisten actief (in de kampen!) Die kampen moeten zo snel mogelijk opgedoekt zodat de vluchtelingen daar weg kunnen.

  1. Mezzadra

   “Het binnenvallen en bezetten van Syrië was een oorlogsmisdaad”

   Wellicht maar het halsoverkop wegrennen en de Koerden in de steek laten evenzeer.

   Dubbel fout dus.

 18. Siemien

  Dictator Erdogan die gaat als een razende tekeer in Syrië, je verwacht het niet he

 19. Lampje

  Gut, wat zijn ze toch altijd geschokt, ik zou bijna medelijden met dit incompetente zootje krijgen, die alleen maar hun eigen belangen nastreven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.