Twee weekeinden uitgaansverbod wegens mishandeling twee agenten

Een inwoner van IJsselstein mag van de burgemeester twee hele weekeinden niet in het uitgaansgebied komen! De man sloeg namelijk twee agenten en geweld tegen hulpdiensten wordt niet getolereerd!

Streng doch rechtvaardig, zo’n burgemeester. Twee hele weekeinden niet welkom zijn in het bruisende uitgaansgebied van IJsselstein. Een straf afschrikwekkender dan dat tref je alleen in de vorige eeuw aan. De burgemeester is duidelijk van de oude stempel:

“Dat tolereren we niet en daarom treed ik streng op tegen mensen die de veiligheid in gevaar brengen. Zeker ook als het gaat om agressie tegen hulpdiensten. Als gemeente zetten we ons samen met stadstoezicht, politie en horecaondernemers in voor een veilig uitgaansklimaat. Uitgaan moet leuk zijn. Tegen wangedrag treden we op.”

Zelfs verkrachters worden in dit land niet zó hard aangepakt! Maar goed, even zonder gekheid want straks denken jullie nog dat de misdaad van deze man wel meeviel. De man werd namelijk het café uitgezet, werd door de politie aangesproken en vroeg een portier om het verhaal even aan de agent uit te leggen. De man begon te schreeuwen, want hij vond het belachelijk dat hij eruit was gezet.

Toen de man bleef schreeuwen sloeg zijn stemming om en kreeg de agent meerdere vuistslagen in z’n gezicht. Een tweede agent moest even later hetzelfde doorstaan. Beide agenten zijn door dit ‘akkefietje’ de komende weken niet of beperkt inzetbaar, aldus het AD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jumping

  Dat is pas straffen, uitgaan in het eigen dorp is verboden, maar in een ander dorp is dik ok.

  1. Rechtsaf

   Ja er zijn er hier die vinden echt dat de rechtsstaat gesproken heeft

   1. hans-e-pans

    Ja zie en hoor ik Grappenhuis nog zeggen. “We zullen degenen die politie en hulpverleners mishandelen en/of lastigvallen harder straffen”

    Nu bergrijp ik waarom hij de naam “Grappenhuis” met trots en ere draagt.

 2. Agios

  Nederland, dat vochtige, tochtige moddergat aan de Noordzee is het spoor volkomen bijster. Het land is ontspoord. Er blijft zo weinig over om vandaag de dag nog ergens trots op te zijn.

  1. Baron von Munchhausen

   Agios,
   Meer dan 1000% gelijk!

 3. Pescador

  Hoe zielig kun je zijn , het wordt steeds gekker in dit domme land

 4. JFU

  Kijk dat is een fikse straf….zal hem leren…..toch.?

 5. Bunky01

  In vroeger tijd werd men op de waag in een blok ten hoon en spot gezet en mochten de passanten vrijelijk met fruit en eieren smijten. Doe dit maar 2 weekenden met deze gast.

 6. tailgunner

  Dit is wel heel erg zwaar. Misschien kan zijn advocaat in hoger beroep er nog een ‘niet meer doen hè’ van maken. Arme drommel.

 7. jan1

  Ik mag toch hopen dat de bonden in beroep gaan?
  En anders dat deze agenten zelf een zaak starten?
  Dacht dat VVD voor harde maatregelen was? .
  Dus niet!
  Zo als met alles in de politiek kraait ook deze haan 3x

 8. claus

  De man had duidelijk teveel aan Bachus geofferd,een correcte straf zou 1 jaar caféverbod zijn en een sessie slagen met de gummiknuppel!

 9. Veteraan

  Mag ik hem afschieten ?
  Wel legaal a.u.b. ik heb geen zin om er een taakstraf voor te krijgen want ik heb het druk genoeg en moet ook af en toe nog wat op deze site schrijven, al is 2 keer per week even rondneuzen over het algemeen wel genoeg met al dat reageren op onnozele Trollen.
  Zo saai.

  1. Rechtsaf

   Noodweer!!, schadevergoeding voor de tijd die je in voorarrest hebt gezeten, kun je een leuke auto van kopen hoor…

 10. Shadow1100

  Dit maakt toch precies duidelijk wat het kabinet bedoelt met:
  “Geweld tegen hulpverleners wordt niet meer getolereerd”.
  Ik hoop dat het nu duidelijk is voor onze toekomstige geweldplegers.
  Politici moeten eens vaker met de straatagenten meelopen in de uitgaansnachten!!!!!

 11. Joop Klepzeikert

  In een normaal land ga je jaren de bak in als je hulpverleners op hun bek slaat. Alleen in de socialistische helstaat Nederland mag je dan 2 hele weken niet in het uitgaansgebied komen. Het wordt met de dag achterlijker in het door extreem socialisten verziekte Nederland.

 12. Jack Flash

  Nog geen 50 jaar geleden kreeg je in Nederland minstens een half jaar cel voor zoiets.Toen waren we nog een rechtsstaat.
  Het linkse beleid heeft werkelijk alles verkloot.

 13. Vrijedenkert

  Tot 5,5 jaar cel voor het gespuis voor mishandeling ober Praag… Dat zijn straffen!

  Dader die twee hele weekeinden niet in het uitgaansgebied mag komen voor mishandeling van agenten en hulpverleners is gewoon lachwekkend en droevig tegelijk.
  Openbare orde en handhaving wordt op deze manier comedy capers…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.