NU.nl legt uit waarom u achterlijk bent en niet gewoon naar NU.nl luistert

NU.nl legt uit waarom u achterlijk bent en niet gewoon naar NU.nl luistert

'Waarom laten we ons niet door feiten overtuigen? Dat ligt aan ons brein.' Met deze titel trekt NU.nl ten strijde tegen vervelende burgers die vastzitten in hun eigen (lees: niet die van NU.nl) bubbel. Altijd fijn, zulke objectieve berichtgeving.

Ironischer kan haast niet, want uitgerekend NU.nl, die reacties van mensen blokkeert als ze vragen stellen over bepaalde aspecten van klimaatverandering, verkondigt in het artikel:

"(...) mensen denken vooral in hun eigen straatje en staan nauwelijks open voor informatie die in strijd is met hun standpunt."

Met een flauw voorbeeld van een boer die de meetmethode van de stikstofdepositie in twijfel trekt, en daardoor 'geen vertrouwen in die wetenschappelijke methoden' zou hebben, begint de tirade. Nu is er vanuit diverse partijen en personen kritiek op die meetmethoden, je kunt ook niet van een willekeurige boer verwachten dat die het hele stikstofbeleid en de rekenmethode tegen het licht houdt.

En hetzelfde geldt ook voor klimaatverandering en de onderzoeksrapporten die daar over gaan. Je krijgt te maken met specialistische kennis waar de gemiddelde burger zich niet mee bezighoudt of bezig mee gaat houden. Toch krijgen burgers (en dus ook boeren) het gevoel dat ze genaaid worden. Om dan maar te zeggen 'geloof de experts nou maar gewoon en trek je portemonnee maar vast', zet kwaad bloed. Helemaal als politici en experts compleet voorbijgaan aan het proberen te overtuigen van het publiek, maar er net zo vaak voor kiezen om gewoon te doen alsof hun overtuiging al de norm is en de rest gewoon even verwelkomd moet worden in 2019.

En dit is eigenlijk wat NU.nl nu ook weer doet: 'Je moet gewoon even minder dom doen, hier heb je een expert die je wijst op je denkfouten. Jij kunt er ook niks aan doen, het is heel normaal. Oh maar je bent wel geblokkeerd op de reactiepagina omdat je dit artikel in twijfel trok.' Wat een grap van een nieuwskanaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties