Twitter-CEO slaat toe! Politieke advertenties in de ban gedaan

Dat wordt even wennen voor de heren politici, en politieke partijen, die graag actief zijn op Twitter. Het sociale netwerk heeft namelijk besloten om vaarwel te zeggen tegen politieke advertenties.

De grote boosdoener is ene Jack Dorsey. Hij vindt het namelijk erg zielig dat rijke politici veel geld kunnen uitgeven en daarmee een grote doelgroep kunnen bereiken, dan minder gefortuneerde politici. Snik, snik! Volgens de Twitter-CEO moet je gewoon veel volgers hebben of vaak worden geretweet. En dus moeten politieke advertenties maar helemaal worden verbannen.

“Online advertenties zijn uiterst effectief voor commerciële partijen, maar bij politieke onderwerpen komt er een groot risico bij kijken”, schrijft Dorsey in een bericht. “Deze advertenties worden gebruikt om stemmen te winnen en de levens van miljoenen mensen te beïnvloeden.”

Deze advertenties worden gebruikt om stemmen te winnen. Is dat niet het doel van iedere politicus die een goed resultaat wil neerzetten bij de aankomende verkiezingen? Mogen politici nog wel zelf kiezen in welke vorm ze hun boodschap onder de mensen willen brengen? Het antwoord op die vraag lijkt negatief te zijn.

Tevens is Dorsey van mening dat de advertenties levens van miljoenen mensen beïnvloeden. Zou het bij deze CEO in z’n hoofd kunnen opkomen dat deze ‘miljoenen levens’ ook heel goed voor zichzelf kunnen nadenken en zich niet zo laten meeslepen in de waan van de dag? Nee dus.

Maar de aap dreigt pas echt uit de mouw te komen op het moment dat de naam van Donald Trump valt, zo is te lezen op RTL Nieuws.

“De maatregel komt pakweg een jaar voor de volgende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Twitter ligt sinds de vorige verkiezingen onder een vergrootglas, omdat het sociale netwerk een effectief communicatiemiddel is voor president Donald Trump.”

Dus omdat iemand met een ‘verkeerde mening’, Donald Trump in dit geval, veel gebruik maakt van Twitter, ligt het sociale netwerk ineens onder vuur? En als Barack Obama, Hillary Clinton, Jesse Klaver en Rob Jetten hiervan gebruik maken? Deugt Twitter dan ineens wel?

Eén ding is zeker: Trump zal er niet slechter door slapen. Keep on dreaming!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Heinrich

  Jack Dorsey is simpelweg een handlanger van links!
  Trump heeft als President,een ontzettend lange arm,dus hij zal op gepaste wijze reageren, en de linkslul neutraliseren!

 2. Jumping

  Inderdaad allemaal in het kader van het monddood maken van de burgers.

  De Democratie is verloren.

  Rutte heeft 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil gezet.

  Zie zijn uitspraken:
  15-01-2017 in Buitenhof.
  22-01-2017 in WNL.

  ENZ.

  1. Blitzkrieg

   Jumping : De burger laat zich niet meer monddood maken, die tijden zijn voorbij. Gewoon een andere app installeren, zetten we er geen # meer voor maar een “. Gaan we niet meer hashtaggen maar quoten, klinkt alvast goed.

  2. Sergeant Monty

   “Deze Mark Rutte heeft ook 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil gezet.”

   Was het niet Wilders die op de vooravond van de verkiezingen twitterde niet met de VVD te gaan regeren waar Rutte deel van uitmaakt?

   Met deze woorden zette hij zelf zijn 1,4 miljoen adepten bij het vuil.
   Of moest Rutte omwille van Wilders de VVD verlaten.

 3. Mezzadra

  “De grote boosdoener is ene Jack Dorsey. Hij vindt het namelijk erg zielig dat rijke politici veel geld kunnen uitgeven en daarmee een grote doelgroep kunnen bereiken, dan minder gefortuneerde politici. Snik, snik!”

  Ek verstandig mens is het hiermee eens, Olivier.

  1. Mezzadra

   Ek = Elk

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Een uitstekende besluit zou ik zeggen. Dit is precies hoe nepnieuws verspreid wordt waardoor Trump aan de macht is gekomen

  1. Mycase

   Monddood maken dat is iets wat annie wel aanstaat, typisch iets links he .
   Of niet schillenboer .
   Verder dan oneliners komt mams niet .
   Ga lekker je toko poetsen dan doe je nog iets nuttigs ,en laat dit blog aan de volwassenen
   over .

   1. Vlaswiek

    @Mycase: Anders dan de aandoenlijke, die je actief moet aanpakken met mededelingen, dus niet met reacties, moet je de Svetlana Natte Scheet gewoon links laten liggen, daar kan hij zijn digitale diarree zelf doorspoelen.

 5. Sharktyricon

  Logisch, gezien, zeker in Amerika, er grof geld wordt betaald voor (social) media aandacht, het is een druppel op een gloeiende plaat die jaren eerder en op veel meer social media had moet plaatsvinden. Het is in Amerika al jaren zo dat degene die het meest betalen de meeste kans hebben om de verkiezing te winnen. In Nederland gaat ’t helaas ook steeds meer die kant op

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.