Video! SGP geeft Van Engelshoven ervan langs over ‘genderneutraal speelgoed’

Iedere keer wanneer het over minister Van Engelshoven gaat, betreft het weer die doorgeschoten gelijkheidswaanzin zoals genderneutraal speelgoed en vrouwenquota. SGP-leider Kees van der Staaij voelde haar eens even aan de tand.Van der Staaij keek binnen zijn eigen partij of er stereotype vrouwen rondliepen. Hij kwam echter een vrouw tegen die bezig was met motorrijlessen én een vrouw die ‘met een kettingzaag tekeer gaat op bomen in de tuin’. De SGP-leider vraagt zich dus eigenlijk af: ‘is er wel iets aan de hand? Bemoeit de overheid zich niet met teveel dingen?’

Van Engelshoven reageert en zegt dat zij simpelweg de door het kabinet uitgestippelde lijn (de Emancipatienota) volgt, waarin staat dat zij gewoon iedereens vrijheid willen vergroten door keuzevrijheid te stimuleren. De gedachte is dan dat kinderen zélf kiezen wat ze leuk vinden, in plaats van door subtiele labels als ‘jongens- en meisjesspeelgoed’.

Van der Staaij reageert direct en vindt het probleem juist dat dit in de Emancipatienota staat. Voor Van der Staaij is er namelijk geen probleem en stoort het hem dat een minister zich met dit soort kleinigheden bezig houdt.

Los daarvan heeft het ook een totaal averechts effect wat minister Van Engelshoven probeert te bereiken. Wanneer je namelijk sociale invloeden weg streept, gaan biologische invloeden de boventoon voeren (The Gender-equality paradox). Heel plat gezegd komt het er op neer dat jongens (gemiddeld genomen) zelfs een roze auto verkiezen boven een blauwe Barbie, en meiden eerder de Barbie dan de auto.

Niet alleen is dit gendergemekker dus een non-issue, zelfs als het de volledige aandacht, tijd en middelen zou krijgen is het effect nihil (zelfs contraproductief). Minister Van Engelshoven, hou gewoon eens op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. spelende vrouw

  kennelijk de zondagrust misbruikt om bij te tanken in plaats van het bezoek aan de herder

  1. B. Pascal

   U bent zeker een gefrustreerd oud-christelijke iemand, uw inhoud is belachelijk.

 2. van Urk

  Over emancipatie gesproken..De gelovige vissersdorpen waren op dat vlak ver vooruit dan in het rest van het land. Terwijl de mannen ver van huis op zee waren hadden de vrouwen de broek aan op het vaste land. Ook zij moesten alles op eigen houtje dingen regelen. Naast hun huishoudelijk werk en de zorg voor de kinderen moesten er natuurlijk ook andere klussen gedaan worden.

 3. C.A.Barstow

  Van der Staay is natuurlijk niet gek, die weet ook wel dat D666
  er op uit is om juist de joods/christelijke identiteit van Nederland uit te roeien.
  Vandaar ook hun haat tegen de boerenstand die overwegend van christelijke huize is,
  Vergeet niet de MKZ crisis, ook zo’n vuile smeerlapperij van D666.
  Laten wij het niet hebben over de door hen ingediende moordwetten, waar moord op ouderen, ongeboren leven en zelfmoord gelegaliseerd wordt.
  D666 is een partij die in de hel is samengesteld, zij weten het alleen zelf niet.

  Stem FvD.

 4. Mezzadra

  Dat een vrouwendiscriminerende partij als de SGP moeite heeft met het emancipatiebeleid van de regering kan niemand verbazen.

  1. spelende vrouw

   deze regering heeft geen emancipatiebeleid maar wil domweg elk persoon aan het werk hebben om leeg te melken. Vanuit dat perspectief zou je het emancipatiebeleid kunnen noemen zodat het uitstekend past op de dubbele agenda

  2. van Urk

   @Mezzadra, Ik weet niet wat u onder vrouwendiscriminatie ziet maar ik merk er weinig van dat vrouwen uit de kringen van Van der Staaij dat zelf ook zo zien. Deze vrouwen weten tenminste wat hun plaats is en wat hun taken zijn binnen het gezin of samenleving en pijnigen zichzelf niet met vragen of zij nu dit keer een mannentaak moeten vervullen of een vrouwentaak? Daarnaast is er aardig wat veranderd onder de reformatorische vrouwen dan vroeger. Veel vrijer en meer mondiger geworden maar ook een baan of een carriere hebben.

  3. merlot

   “Dat een vrouwendiscriminerende partij als de SGP moeite heeft met het emancipatiebeleid van de regering kan niemand verbazen.”

   Ja, het emancipatiebeleid van de regering ten aanzien van de vrouwendiscriminerende islam is indrukwekkend.

  4. Zozo

   Jij discrimineert toch ook vrouwen als moslim liefhebber. Wat een debiele uitspraak!

  5. Siemien

   mezzadraatje gaat natuurlijk niet in op de inhoudt want het is de SGP

  6. Siemien

   dat ped*liefhebber mezzadraatje deze d66 muts verdedigd zal niemand verbazen natuurlijk

  7. B. Pascal

   Mezzadra, we hebben het hier over speelgoed.

 5. debontereus

  Emancipatienota ?
  Hadden ze dat ook aan het volk vermeld tijdens de verkiezingen ?
  Het wordt steeds meer lachen met dit zooitje ongeregeld in den Haag. .
  En natuurlijk gaat onze aandoenlijke p*do er ook weer op in hopende dat zijn vriendinnetje van de lagere school ook stemrecht krijgt .

 6. Jumping

  Niemand in dit rampenkabinet, haalt een voldoende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 7. Siemien

  Van der Staaij slaat de spijker wel heel erg hard op z’n kop, waar bemoeid dit d666 gedrocht zich toch mee

 8. Arubano

  Mevrouw de “uhh, uh, ehh, uh” minister.
  Als je dat eenmaal hoort dan wordt het heel ergerlijk.

 9. B. Pascal

  De overheid en het kabinet is alleen bezig met hun eigen zaken of agenda.
  Dat zie je gister wel met de boeren. Dat er zoveel onvrede heerst verwacht men niet.

  Waar was Rutte? Waar was onze koning? Nergens!
  Weet wel het achterland heeft al eens eerder de nek van de tirannie gebroken.

 10. Joop Klepzeikert

  Ik ben het heel vaak met de SGP en Kees vd Staaij oneens, maar hierin heeft hij groot gelijk. Het is van de zotte dat een minister zich met dit soort totale onzin bezig houdt.
  Dat zij/hij/het (geen idee wat van Engelshoven werkelijk is) genderneutraal is en daar nog trots op is ook wil niet zeggen dat alle kinderen zo opgevoed moeten gaan worden.
  Dit soort onzin hoort niet in de politiek. De politiek behoort zich enkel met hun kerntaken, veiligheid en infrastructuur, bezig te houden. Al het andere zijn linkse hobby’s en dat hoort niet bij een overheid.

 11. Parajack

  Zou die minister niets anders te doen hebben dan zich hier druk over te maken? Vraag ik me echt af, maar ja na heel lang D66 te hebben gestemd vraag ik me van alles af over de huidige partij, met die enge boskabouter aan het hoofd.

 12. slayer

  genderneutraal speelgoed heeft onze regering het over…… ik zet ff een emmer op en ga een banaan lezen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.