Video! SGP geeft Van Engelshoven ervan langs over 'genderneutraal speelgoed'

Geen categorieokt 01 2019, 20:00
Iedere keer wanneer het over minister Van Engelshoven gaat, betreft het weer die doorgeschoten gelijkheidswaanzin zoals genderneutraal speelgoed en vrouwenquota. SGP-leider Kees van der Staaij voelde haar eens even aan de tand.
Van der Staaij keek binnen zijn eigen partij of er stereotype vrouwen rondliepen. Hij kwam echter een vrouw tegen die bezig was met motorrijlessen én een vrouw die 'met een kettingzaag tekeer gaat op bomen in de tuin'. De SGP-leider vraagt zich dus eigenlijk af: '
Van Engelshoven reageert en zegt dat zij simpelweg de door het kabinet uitgestippelde lijn (de Emancipatienota) volgt, waarin staat dat zij gewoon iedereens vrijheid willen vergroten door keuzevrijheid te stimuleren. De gedachte is dan dat kinderen zélf kiezen wat ze leuk vinden, in plaats van door subtiele labels als 'jongens- en meisjesspeelgoed'.
Van der Staaij reageert direct en vindt het probleem juist dat dit in de Emancipatienota staat. Voor Van der Staaij is er namelijk geen probleem en stoort het hem dat een minister zich met dit soort kleinigheden bezig houdt.
Los daarvan heeft het ook een totaal averechts effect wat minister Van Engelshoven probeert te bereiken. Wanneer je namelijk sociale invloeden weg streept, gaan biologische invloeden de boventoon voeren (The Gender-equality paradox). Heel plat gezegd komt het er op neer dat jongens (gemiddeld genomen) zelfs een roze auto verkiezen boven een blauwe Barbie, en meiden eerder de Barbie dan de auto.
Niet alleen is dit gendergemekker dus een non-issue, zelfs als het de volledige aandacht, tijd en middelen zou krijgen is het effect nihil (zelfs contraproductief). Minister Van Engelshoven, hou gewoon eens op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten