Wel ja, Trouw zet rechtse stemmers weg als complotgekkies

Kiezers van de PVV, Forum voor Democratie en 50Plus zouden het meest geloven in complottheorieën. Hogeropgeleiden doen dat minder maar hoogopgeleide FvD’ers nog altijd meer dan laagopgeleide D66’ers. Hartstikke betrouwbaar en objectief onderzoek natuurlijk!

De onderzoekers kozen dertig ‘gangbare complottheorieën’ die vooral op social media populair zijn. Ze doen verder geen uitspraken over of sommige van die theorieën überhaupt hout snijden, dat is namelijk niet het doel van dit onderzoek. Het doel is om te achterhalen wie erin gelooft. En wie erin gelooft wordt op de ‘aluhoedjes’-hoop gegooid.

“De helft van de Nederlanders vindt het (heel) waarschijnlijk dat illegale activiteiten van politici in de doofpot worden gestopt. Nog sterker is deze uitslag bij de kiezers van de Partij voor de Dieren (61 procent), van de SP (68), 50Plus (74), FvD (85) en PVV (86 procent).”

Ja? Komt dat níét voor dan? Is het niet een feit dat dit gebeurt? Het Wilders-proces?! Hoe heeft dit dan nog met geloven te maken? En binnen twee alinea’s wordt deze stelling gekoppeld aan flat-earthers, de maanlanding en de randdebielen die Area 51 wilden bestormen.

Dit hele onderzoek is een totale aanfluiting. Het is ronduit absurd dat een krant als Trouw zich voor deze drek laat lenen. Juist met dit soort bagger voeden ze ‘complottheorieën’ over linkse media die rechtse partijen in diskrediet proberen te brengen. Het is in en in triest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Mezzadra

  Waaruit kan blijken dat dit onderzoek niet betrouwbaar is, Wout?

  1. Mycase

   Jij moet niet soveel hahaahah jaja vragen dombo zoek het zelf op

 2. DidiMadloba

  Laten we “rechts” niet met “populistisch” verwarren.

  Populisten manipuleren de goedgelovige kiezer die Wilders en Baudet wel geloven en betrouwbare bronnen niet.

 3. EU kok

  Wout begint steeds meer op een bepaald slag reageerders te lijken.
  Indien een uitkomst u niet aanstaat is het onderzoek onbetrouwbaar.
  .
  Volgende dooddoener voor Wout: indien u niets gevraagd is, is het onderzoek niet representatief.

 4. Nep

  Toevallig het hele rapport gelezen. Wat hier staat is een slap uittreksel.
  Lees de wekelijke feiten na:
  FVD stemmers zijn complot denkers.
  FVD weg ermee!

 5. Willemm

  Wat men op DDS “rechts” noemt is niet rechts maar populistisch. Alles dat niet populistisch is wordt hier “links” genoemd. Rechtse kiezers zijn (voor zo ver ik weet) niet eerder geneigd tot geloven in complottheorieën, maar populistische kiezers die voor bijvoorbeeld de PVV stemmen wel. Die geloven namelijk alleen wat ze willen geloven.

  1. kweetniet

   ach gut , ons willempie is ook even onder zijn steen vandaan.

   Kritiek op willempie zijn onzin bestempeld de links correcte rakker als populisme. Zelf spuit ie niet anders in het rond dan links populistische rotzooi ongehinderd door enige kennis

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Binnen elk complottheorie zit ook waarheid.

 7. Jack Flash

  Complotdenken houdt alert.Het complotdenken wegzetten als populisme zo op zich een complot kunnen zijn.Wie gelijk heeft zal zich moeten uitwijzen.

 8. Meriadoc Brandebok

  Dit lijkt me een feit. Populistisch rechts is doorgaans meer geneigd in complottheorieën te geloven.

 9. Jack Flash

  zo= zou

 10. Meriadoc Brandebok

  Op dit blog gaat bijvoorbeeld al jaren de complottheorie dat ik hier door de overheid ben geplaatst om overheidskritische fora te destabiliseren en om zeep te helpen. Zie hier het bewijs.

 11. Joop Klepzeikert

  Tja, Trouw, die zelf geloven dat de wereld binnen een paar jaar vergaat omdat de mens 12ppm CO2 veroorzaakt heeft in 300 jaar en we nu ineens een ‘stikstof probleem’ hebben… En dat noemt nuchter nadenkende mensen ‘complotgekkies’….
  Echt, ik kom niet meer bij van het lachen. Linkse mafklappers.

  1. Mezzadra

   “Trouw, die zelf geloven dat de wereld binnen een paar jaar vergaat omdat de mens 12ppm CO2 veroorzaakt heeft”

   Heeft Joop een link naar het bericht waarin Trouw dat beweert?

   1. kweetniet

    heb ik je al gestuurd tarreltje je vraagt naar de bekende weg en leeft in je eigen spleet zonder zicht op de buitenwereld

   2. van Urk

    Mezzadra: Trouw beschrijft dat tussen de regeltjes door. Trouw geeft ruimtes aan paniekerige columnisten die zorgen maken over het klimaat, Trouw vindt het geweldig nieuws dat gehersenspoelde kinderen spijbelen van school en dat zij in actie komen om de wereld te redden, Trouw stimuleert de klimaatplannen van de overheid en het klimaatgedram van klimaatyuppie,s die wel geloven dat de wereld over enkele jaren vergaat. Trouw gaat er dus vanuit dat de wereld uiteindelijk vergaat als men niets doet aan de klimaatverandering. Maar kom bij Trouw niet met het tegenovergestelde want dan deug je niet. Logisch dat mensen die rechts of sceptisch zijn oftewel nuchter het gevoel krijgen dat er een soort cordon sanitaire om hen heen wordt gelegd wat al gauw gezien wordt als een soort complot tegen hen.

    1. Mezzadra

     “Trouw beschrijft dat tussen de regeltjes door.”

     🙂

    2. van Urk

     Hoe vaak heeft Trouw geen koppen geplaatst over het vergaan van de wereld? Het houdt ze bij de redactie van Trouw kennelijk toch bezig.

     1. Mezzadra

      Heb je een link naar zo’n kop, meneer van Urk?

      Ik weet dat u zelden de waarheid spreekt maar misschien klopt het bij uitzondering eens een keer.

     2. kweetniet

      weet tarreltje niet hoe google werkt ?
      moet tarreltje weer naar de bekende weg vragen ?
      tarreltje is toch zo belezen of toch gewoon een onwetende ?

   3. Joop Klepzeikert

    Heeft Mezzadra een link naar waar z’n hersentjes liggen? Zo ja, ga die dan eens heel snel ophalen, afstoffen en ontschimmelen. Wie weet doen ze het nog als je ze terug in je hoofd plaatst.
    Dom linkse trol.

    1. Mezzadra

     Ik verwachtte ook niet dat je die link zou leveren, Joop. Je zoog het namelijk uit je duim en dat was duidelijk.

     1. kweetniet

      ach gut het tarreltje is weer eens selectief links beledigd door een boze witte man. Het tarreltje is namelijk gediend van objectieve reacties op zijn linkse subjectieve gelul

     2. Bosche draak

      Plaats jij dan een link waaruit het niet blijkt zeurpiet, als je er zo van overtuigd bent van dat het niet klopt moet het toch eenvoudig zijn om het te ontkrachten toch?

     3. Mezzadra

      “Plaats jij dan een link waaruit het niet blijkt zeurpiet,”

      Geestig, er wordt een debiele bewering gedaan en ik mag er de bronnen bij zoeken.

      🙂

     4. Bosche draak

      Je bent een luie debiel, scroll eens wat verder dan het dark web en geef die links maar eens door als je het toch zo goed schijnt te weten.

     5. Joop Klepzeikert

      @Trol Mezzadra: Iedereen, behalve Mezzadra, weet dat Trouw DE ergste extreem linkse milieugekkies krant van Nederland is.
      Echt, ga je spuitje aan je GGZ begeleider vragen en je isoleercelletje weer in. Debiel.

   4. Mycase

    Heeft iemand jouw al eens gezegd dat je een luie flikker bent ZOEK HET ZELF OP CHILDLOVER

 12. Anne Sophe Schillersdorf

  Je hebt de verschillen tussen links en rechts maar populisme staat daar los van. Wanneer we naar alle doelgroepen kijken rechts en linkse populisme en rechts en linkse niet populisme blijkt daaruit dat rechtse populisten het meest vatbaar zijn voor complottheorieën. Dat lijkt me ook niet zo vreemd

  1. kweetniet

   hahahaha linkse populisten rennen door het land met hun klimaat hysterie , schreeuwen moord over iets wat ze islamofobie hebben gedoopt en zijn stellig overtuigd over de warheid van zielige rubberboot passagiers.

   Als er 1 groepje is die complot denken kan dan zijn het links selectief verontwaardigde struisvogels die nog stees niet weten dat ze uit een ei gekomen zijn.

 13. Ab Infinitum

  Zo is er ook een theorie over buitenaardse bezoekers die in de Andes landingsbanen hadden, aangelegd door de Inca’s. De vraag was bij de ontdekking daarvan,” waren de goden kosmonauten”. Op fora wordt druk gebabbeld over ervaringen met nachtelijke bezoekers.

 14. van Urk

  Sommige complottheorieen beschouw ik als bepaalde zaken weten te doorzien wat anderen geheim willen houden. Ook Links heeft eigenlijk zijn eigen complottheorieen. In de VS weten de democraten ook niet op te houden over hun eigen complottheorieen over Trump en de republikeinen. En ook extreem-links laat zich leiden door onzekerheid over de wereld. Maar paradoxaal genoeg leidt die onzekerheid juist tot een sterke overtuiging van het eigen gelijk.

 15. Kretoloog

  Jarenlang al werd vermoed dat de rechtszaak tegen Wilders een politiek proces was. De kartelpartijen deden dat af als een complottheorie. Inmiddels is het keihard aangetoond dat de VVD via de Minister van Justitie aan het OM opdracht heeft gegeven om Wilders te vervolgen.

  En zo zijn er wel meer voorbeelden: de rechtszaak tegen de Blokkeer-Friezen of het cordon sanitair tegen PVV en FvD (met Limburg als positieve uitzondering). De politiek en het openbaar bestuur in NL is corrupter dan men denkt.

 16. fusilier

  Over complot gesproken? Denk maar aan Pim.

 17. C.A.Barstow

  Zij die nog vertrouwen in deze roverheid stellen zijn wel zo naïef
  dat dat met geen pen te beschrijven is.

  Stem FvD/PVV.

 18. Duckday

  Waarom brengen de rijken hun geld in veiligheid Waarom maakt de media zich schuldig aan onwaarheden Waarom licht de media dat het zo goed gaat in Nederland Waarom heerst er angst doordat UK uit de EU gaat en waarom al die tegen werking en waarom laat men de geldpersen maar draaien Straks valt de hele boel uitelkaar

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.