Wilders grijpt bouwprotest aan om uit te halen naar kabinet: ‘Sukkels, zwakkelingen. Pas de regels NU aan, vandaag!’

Op social media maakt de PVV-voorman van zijn hart geen moordkuil. Hij haalt genadeloos uit naar het kabinet-Rutte III, dat het land nog altijd ‘op slot’ laat zitten door alle bouwprojecten stil te leggen en de sector gewoon te laten verpieteren. Huurders en bouwvakkers zijn er zwaar de dupe van.

In een serie tweets heeft PVV-leider Geert Wilders vanochtend uitgehaald naar het door Mark Rutte geleide kabinet. Al wekenlang liggen bouwprojecten stil, dankzij de stikstofmaatregelen. Dat is niet alleen funest voor alle Nederlanders die in dit overvolle land een huis zoeken, maar ook voor de bouwsector die straks het ene na het andere faillissement mag gaan aanvragen. De oppositieleider wordt razend van het gebrek aan urgentiegevoel bij de ministers, en maant de treuzelende bewindslieden tot actie. En Wilders is daarbij zeer fel in zijn formulering:

“Sukkels. Arbeidstijdverkorting is geen noodplan maar capitulatie voor de stikstof- en PFAS- waanzin.

Wat nu nodig is, is een forse versoepeling van de doorgeslagen regels zodat boeren weer kunnen boeren en bouwers weer kunnen bouwen!”

Ook plaatst hij een foto van de verantwoordelijk minister Wiebes, en geeft er vernietigend commentaar bij:

“Gênant optreden kabinet.
Ze hebben de boel zelf op slot gezet en doen NU nog steeds niks. Zwakkelingen.

Pas de regels NU aan, vandaag!”

Of het kabinet dat ook gaat doen, moeten we afwachten. Voorlopig houdt regeringspartij VVD het bij absurdistische comedy sketches op het Malieveld van hun eigen Bert en Ernie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Sergeant Monty

  Dit heeft toch niks met het de-islamiseren van Nederland te maken.

  1. Mycase

   script .

 2. DidiMadloba

  Wilders is hier de sukkel want die milieumaatregelen kunnen niet zomaar worden teruggedraaid want die zijn er niet voir niets.

  1. Mezzadra

   Dat is feitelijk juist, Didi, maar Wilders heeft niks met feiten.

   1. Rechtsaf

    mezzadtrjte liegt want dit kan feitelijk altijd maar zoals Wilders zegt dat dit kabinet uit sukkels en slappelingen bestaat..dit is feitelijk waar namelijk…

   2. Top

    Blablabla. Blaaskaak! #Viezerik!
    Wat een misselijke kwal ben jij zeg! Mijnheer voelt zich verheven boven het volk, wat op een partij stemt wat mijnheer niet zint. Wat heb je zelf nu ooit bereikt, voordat je, je uitkering aan vroeg? Drie hoog achter, op je computertje, stoer en groter doen als dat je in werkelijkheid ben? Om te lachen, als het niet zo triest was

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur. Ik wens hem een overladen emotioneel geheugen.

  2. Mycase

   Zo ook jij gaat achter het script doeiiii

   1. Henkdetenk

    @redactie ik zit te overwegen om hier van dds weg te gaan en niet meer te bezoeken.
    De tr@l is makkelijk dagelijks te verwijderen door de redactie, maar doet dit gewoon niet.
    Het is erg dom om dat niet te doen, zeker met het feit dat de reclame inkomsten teruglopen.
    Dds vraagt nu om donaties.
    Ik heb ze al medegedeeld 1 week geleden dat ik pas doneer als ze actief optreden tegen de huist#rrel en deze dagelijks verbannen.
    Feit is gewoon dat dds binnenkort achter een betaalmuur verdwijnt, maar de huistr@l en t#rrel vast en zeker nog aanwezig zal zijn met zijn 10tallen nicks.
    Hier gaat dds het echt niet op redden financieel, simpelweg veel mensen zijn niet bereid om te betalen en zullen andere blogs /sites vinden die wel gratis zijn en (nog) tr@lvrij.
    Soms vraag ik me ook af of de dds redactie zelf niet (deels) actief is met het getrol, want laten we eerlijk wezen het draait allemaal om de klicks…. nu… nog wel.
    Er zijn nog andere rechtse blogs en websites waar nog vrij gediscussieerd kan worden zonder een trollen leger de hele dag in je nek.
    Dds doet zich er goed aan om na te denken over de toekomst, zoals het nu loopt schieten ze zichzelf niet in de voet, maar ze schieten hun voeten eraf.
    Ik hou het hier nog even in de gaten als dds serieus hier in word ben ik bereid om te betalen en anders is het binnenkort adieu

    1. EU kok

     Ik zeg: NIET DREIGEN MAAR DOEN LUGAR

     1. Henkdetenk

      @eu slappe cockje weet niet wie ik ben, maar zeker niet lugar..
      Die overigens wel goede en strakke bijdrages heeft geleverd hier op dds.
      @eu slap cockje kan voor de zoveelste keer niet begrijpend lezen, @henkdetenk dreigt niet maar overweegt
      @eu slap cockje vond lugar maar laf achter zijn script een jaar geleden…
      @eu slap cockje heeft mij al 3 maal achter zijn script gegooid met meerdere nicks… Maar Reaguurt toch… Is het domheid nieuwsgierigheid of bestaat het script gewoonweg niet, dat zal aan mijn derriere oxideren.

     2. Vlaswiek

      “bestaat het script gewoonweg niet.”

      Het heeft wel bestaan en gefunctioneerd, maar DDS heeft maatregelen genomen om dat onmogelijk te maken. Dit is waarschijnlijk gedaan via WordPress.

      Een script werkt dus niet meer, het is onzin!

    2. Joop Klepzeikert

     @Henkdetenk:

     Ik heb de redactie al meerdere keren hier op de site en via e-mail gewaarschuwd dat ze steeds meer lezers verliezen door dat kleine groepje linkse werkschuwe trollen hun gang te laten gaan.
     Ze verdommen het daar iets mee te doen.
     Daarom reageer en lees ik hier ook nog maar zelden.
     DDS tekent z’n eigen doodvonnis door die zwakzinnig linkse trollen hun gag te laten gaan.

    3. Beukman

     @Joop heeft zojuist het goede voorbeeld gegeven, @Henk.
     Maar één troost: er zijn beslist fora waar jij je beter zal thuisvoelen dan hier.

  3. Rechtsaf

   “want die milieumaatregelen kunnen niet zomaar worden teruggedraaid”

   Tuurlijk wel, en Wilders heeft uiteraard gelijk als hij zegt dat het kabinet uit sukkels en slappelingen bestaat

 3. Jumping

  Inderdaad Wilders heeft gewoon gelijk, Rutte 3 is een ramp voor Nederland.

  Ik begreep van de knullen op stee, dat Rutte 3 JARDIN heeft overgenomen, kunnen ze gewoon verder gaan, want iedere dag komt er bij Rutte 3, een lijk uit de kast.

  Rutte maakt er gewoon, een kolere zooi van in Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 4. Tman

  Geert,ik heb aan je betoog niets toe te voegen,het geeft de situatie in Rutteland exact weer!
  Hopelijk gaat de kiezer dit waanzinsbeleid een halt toeroepen in 2021,behoudens een burgeroorlog zijn er geen andere oplossingen!

 5. Duckday

  Wilders geeft weer de waarheid weer en dat zal hem niet in dank worden afgenomen

  Stem gewoon PVV of FvD

 6. Broodnuchter

  Idd, veel ondoordacht beleid.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 7. ikweetwatikwil

  Eigenlijk begrijp ik niet waarom of iemand zich druk maakt om trolsukkels. Het enige vermaak in hun zielige leven is een ander op stang jagen. Negeer ze . Dan komen zij niet aan hun trekken .
  Weg krijg je ze niet. Het is hun eten en drinken.

  1. Joop Klepzeikert

   @ikweetwatikwil:

   We kunnen ze wel van DDS weg krijgen. Gewoon met z’n allen niet meer lezen en reageren hier. Net zo lang tot de redactie die linkse trollen van de site gaat weren. Dan zal zelfs de redactie van DDS wakker worden, omdat hun reclame inkomsten dan in elkaar storten. Dan gaan ze die trollen vanzelf van de site af trappen.
   Dit is van mij ook voorlopig de laatste reactie hier weer, net zo lang tot de redactie al die linkse trollen een permanente IP ban gegeven heeft.

   1. Beukman

    Het ga je goed @Joop.

 8. merlot

  @ Joop: Als je een mug doodslaat komen er twee voor terug. De kerntrol (Mezzadrama) is al tientallen keren verbannen maar komt steeds terug, waarschijnlijk via VPN of een proxy. Daar is geen kruid tegen gewassen.

  Bovendien is een blog als dit gebaat bij discussie. Als iedereen het roerend met elkaar eens is dan bloedt het heel snel dood want dan is er niets meer aan.

  Helaas zijn bijna alle trollen in meer of mindere mate onaangename zelfgenoegzame personen die bij velen irritatie opwekken. Het is niet anders.

  Dat is ook wel verklaarbaar want ga maar na: wat voor kutkarakter moet je hebben om dag in dag uit tegendraads te zijn? Om andersdenkenden zoveel als ze maar kunnen te kleineren en te beledigen?

  Dit soort trollen hebben al vele fora kapot gemaakt omdat ze de oorlog zoeken.

  1. Beukman

   Wat een vervelende ambivalentie lijkt me dat, @merlot.

   Je erkent dat zonder discussie een forum doodbloedt.
   Tegelijk bepaal jij wie en wat hier “tegendraads” is en zijn: dat zijn de zgn “trollen”.
   Je haat ze, maar meent wel dat ze noodzakelijk zijn, omdat iemand die geen “kutkarakter” heeft nooit een trol kan zijn. Voor discussie heb je dus mensen nodig met een “kutkarakter”.

   Om je te helpen: probeer eens te begrijpen dat tegendraadsheid een kwestie van perspectief is. Tegendraads tegen wat? “Tegendraads” wordt als frame doorgaans gebruikt om de ander, of het andere geluid, mee aan te duiden. Jij doet dat ook. Stop daarmee, en je zal instant bevrediging ervaren bij DDS.

   DDS is ooit begonnen als een bedaagd conservatief forum. Daar is niets meer van over. Je zou dus kunnen stellen dat iedereen hier “tegendraads” is.

   1. merlot

    @ Beukman, ik linkte reeds naar dit artikel, maar het kwam niet door omdat ik het sterretje vergat te plaatsen:

    ht*ps://www.groene.nl/artikel/worstelend-ten-onder-aan-het-eigen-gelijk

    Citaat daaruit: “‘Vroeger waren we het ook niet eens en dan lachten we daarom’, zegt Brussen. ‘Nu is het online echt oorlog, de kloof is heel diep.”

    Zo heb ik dat als deelnemer op een behoorlijk aantal fora in de loop der jaren ook ervaren. Wat gemoedelijk begon is langzaam maar zeker ontaard in een slagveld.

    Ik wijt dat aan een handjevol trollen die kans hebben gezien om de sfeer compleet te verzieken.

    1. Beukman

     @merlot
     En de redactie houdt de reageerders dagelijks een stuk rood vlees voor:

     Zo weet Engelbart dat de namen Sylvana Simons, Peter R. de Vries en Frans Timmermans het zeer goed doen. ‘Ik weet niet wat het is, maar mensen krijgen echt een rood waas voor hun ogen als je die namen alleen al in de kop zet. Mensen haten ze.’ Dus gebruikt hij ze vaak – soms zelfs tegelijkertijd in dezelfde kop.

     Inderdaad: de trollen storten zich iedere keer opnieuw op deze bekende Nederlanders, en overladen hen met ad hominems en al dan niet s*ksuele fantasieën.

     Enfin. Je hebt niet geantwoord op mijn bewering dat jouw frame “tegendraads” volstrekt subjectief is: tegendraads, dat is de ander. Mijn mening afdoen als tegendraads is een zwaktebod.

     1. Vlaswiek

      Het vriendje van de p̧edo, de aandoenlijke, de landverrader.

     2. EU kok

      @Beukman.
      Spreken is zilver, Merlot behaalt vandaag het goud.

     3. Beukman

      @Kok
      Merlot is vandaag wat tegendraads.

     4. merlot

      “Enfin. Je hebt niet geantwoord op mijn bewering dat jouw frame “tegendraads” volstrekt subjectief is: tegendraads, dat is de ander. Mijn mening afdoen als tegendraads is een zwaktebod.”

      Op een overwegend rechts forum stelselmatig een linkse mening komen verkondigen is tegendraads. Een bepaald type doet dat graag.

      Dat mag van mij en als je goed hebt opgelet is dat ook niet de kern van mijn bezwaar. Het gaat over de manier waarop.

      Overigens: Ken jij een links blog waar ik zonder censuur onverkort mijn rechtse mening kwijt kan? Voor zover ik weet bestaan die niet.

     5. Mezzadra

      Er is mij hier vaak verweten dat ik ‘tegendraads’ ben, ik zou per definitie ingaan tegen de gepresenteerde mening, ongeacht wat die mening is, alleen maar om dwars te liggen.
      Als dat waar zou zijn zou ik mezelf per definitie regelmatig moeten tegenspreken omdat ik immers alleen maar reageer op anderen.

      Ik heb vaak de vraag gesteld op welke punten ik inconsistent zou zijn in mijn opstelling. Daar kreeg ik nooit een antwoord op.

     6. Vlaswiek

      Ik wil het script wel opheffen, maar ik heb er geen zin meer in om permanent voor p̧edofiel te worden uitgekafferd, met stront te worden bekogeld dan wel de eindeloze identieke diskwalificerende berichtjes…
      ~Aandoenlijke~

     7. Beukman

      @Merlot schrijft:
      Op een overwegend rechts forum stelselmatig een linkse mening komen verkondigen is tegendraads. Een bepaald type doet dat graag.

      Daar zit wel wat in.

      Dat mag van mij en als je goed hebt opgelet is dat ook niet de kern van mijn bezwaar. Het gaat over de manier waarop.

      Tja. Jij weet niet wat het is om voortdurend te worden geparasiteerd en getrold door, je raadt het al, parasieten en trollen, die niets anders doen dan je uitkafferen en beschuldigen van s*ksuele delicten. Dat is een dus een graadje erger dan een mening op de verkeerde manier vertegenwoordigen, er komt helemaal geen mening meer aan pas.

      Lugar gebruikte destijds het script om niet meer te worden geconfronteerd met andersdenkenden; Mezza gebruikt het om de trollen en de parasieten met hun non-stop argumentloos gescheld van zich af te houden. Zie je het verschil?
      Ik vind dat je je pijlen op de verkeerden richt, @merlot. Als jij echt van discussiëren houdt, scheld dan niet uitgerekend degenen waarmee je dat kan niet verrot.

     8. Beukman

      @merlot vraagt:
      Overigens: Ken jij een links blog waar ik zonder censuur onverkort mijn rechtse mening kwijt kan? Voor zover ik weet bestaan die niet.

      Nee, maar ik ben dan ook nogal honkvast. Zijn er behalve DDS andere rechtse fora waar je je mening ongezouten kwijt kan dat je weet?

     9. merlot

      “Zijn er behalve DDS andere rechtse fora waar je je mening ongezouten kwijt kan dat je weet?”

      Ik post momenteel alleen op DDS dus ik zou het niet zo gauw weten. Op UV werd niet gecensureerd maar dat is ter ziele. Ik lees soms wat op GS en daar lijkt me ook de nodige ruimte te zijn voor de VVM itt bijvoorbeeld de Joop. Verder heb je rechtse sites zoals Opiniez maar daar kom ik zelden.

      In z’n algemeenheid kan ik zeggen dat er vroeger veel fora waren zonder verdienmodel en die gaven over het algemeen veel ruimte aan de VVM. Die tijd is helaas voorbij.

     10. merlot

      “Tja. Jij weet niet wat het is om voortdurend te worden geparasiteerd en getrold door, je raadt het al, parasieten en trollen, die niets anders doen dan je uitkafferen en beschuldigen van s*ksuele delicten. Dat is een dus een graadje erger dan een mening op de verkeerde manier vertegenwoordigen, er komt helemaal geen mening meer aan pas.”

      En jij weet niet wat het is om voortdurend door een psychopaat als Mezzadrama te worden gestalkt en getrold.

      Overigens keur ik de acties van de Lugar-brigade af en zou ik veel liever zien dat ze inhoudelijk weerwoord gaven. Of helemaal negeren. Maar niet dat gelul over pe*doseksualiteit want dat slaat nergens op.

     11. Rechtsaf

      @Merlot het uit de wind houden van ped*verheerlijker mezzadra die hier letterlijk zegt dat hij se* met kinderen aandoenlijk vindt, is echt een schande,daar zou jij je toch van moeten distantiëren ipv het te veroordelen dat mensen hier iets van zeggen…

     12. Beukman

      Nou @merlot, daar heb je meteen de parasiet @Rechtsaf aan je broekspijp hangen.

      Verder zijn de tijden inderdaad veranderd. Ik ging ooit nog wel eens een biertje drinken met degenen waar ik online mee knokte. Ja, dat kon toen nog.

     13. merlot

      @ Rechtsaf: Zo heeft hij dat nooit gezegd. Er is niets dat er op wijst dat de man een pe*do is en ik beschouw het als een ergerlijke vorm van stalking om hem daarmee te blijven achtervolgen.

      Hou daar aub mee op en ga de discussie aan of negeer de man. Zoals het nu gaat is vooral DDS en het lezerspubliek de dupe van deze vendetta.

     14. Rechtsaf

      “Ik ging ooit nog wel eens een biertje drinken met degenen waar ik online mee knokte.”

      Echt niet, jij hebt nog nooit gevochten in je leven…

     15. Vlaswiek

      “Zo heeft hij dat nooit gezegd.”

      Dat komt omdat je het niet kunt laten om met de aandoenlijke in conclaaf te gaan, wat dat betreft heeft de aandoenlijk gelijk, je bent een zwakke broeder, een mietje!

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Aandoenlijke~

      dagelijksestandaard.nl/2019/07/afschuwelijk-p*doclub-kinderbevrijdingsfront-wil-meedoen-aan-pride/

      *=e want het woord p̧edo komt inmiddels niet meer door de censuur.

     16. merlot

      Warme gevoelens is niet hetzelfde als seksuele gevoelens.

      Meer valt er niet over te zeggen.

     17. Mezzadra

      @verjaag links

      Script

     18. Rechtsaf

      Uiteindelijk houd mezzadratje alleen zijn voorbipsmaatjes, beukhol, EU dickje, watcher, mididildo en zijn eigen aliassen, over om mee te kletsen, verder leest mezzadra natuurlijk alles wat gezegd en geschreven wordt want mezzadra is een narcist..

  2. Ron

   @merlot

   Die oorlog zoeken ze alleen vanachter hun toetsenbord.

  3. Original NL

   Quote merlot…Bovendien is een blog als dit gebaat bij discussie…..
   Precies..en daarom moet de Țarrel en zijn mestkevers hier verdwijnen..een inhoudelijke discussie met deze narcist is bijvoorbaat tot mislukken gedoemd.
   Tegen linkse dogma’s valt niet strijden.!
   Robot jetten is hier een goed voorbeeld van…kan alleen maar zijn dogma’s herhalen.

   1. Vlaswiek

    Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite.

 9. ikweetwatikwil

  Als eersten reageren de trollen al tegendraads op een artikel. Dat Beukman niet begrijpt wat tegendraads is , kun je hem niet kwalijk nemen .

  1. merlot

   @ ikweetwatikwil: Beukman maakt niet het onderscheid tussen tegendraads posten (waar op zich geen bezwaar tegen is) en de manier waarop dat veelal wordt gedaan.

   En dan doel ik op provocaties, uitlokking, belediging etc. DAARDOOR wordt de sfeer verziekt.

   Ik heb de tijd meegemaakt waar op fora nog op een normale manier een discussie tussen links en rechts mogelijk was. Dat is overal kapot gemaakt door toedoen van LINKSE trollen.

   1. EU kok

    Quote : k heb de tijd meegemaakt waar op fora nog op een normale manier een discussie tussen links en rechts mogelijk was.
    .
    Inderdaad Merlot.
    Helaas word je tegenwoordig de meest verschrikkelijke psychische aandoeningen toebedeeld als je een andere mening hebt.
    Kijk welke kant van het schoolplein zich bezighoudt met schelden en beledigen en kies de kant welke het beste bij u past.

    1. merlot

     Beide kanten maken zich er inmiddels aan schuldig en ik weet uit eigen waarneming hoe het is ontstaan.

     1. EU kok

      Quote : ik weet uit eigen waarneming hoe het is ontstaan.
      .
      Laat ons meegenieten van uw visie en ervaring.

     2. merlot

      Dat liet ik al weten.

  2. Original NL

   Beukman is trol in opleiding…ikweetwatikwil!

 10. ikweetwatikwil

  Merlot. Ik accepteer dat iemand een andere mening heeft. Het beroerde van Links is, dat ze mijn mening niet accepteren. Kijk wat er in de kamer gebeurt. Denk je anders dan Links en meelopers, dan sta je buitenspel en links vind dat normaal.
  Maar normaal is dat natuurlijk niet. Het is een anders denkende jouw wil opleggen. Rood en Groen is slecht voor een land. dat gaat de islam kant op.

  1. EU kok

   Helaas wordt uw mening wat goed is voor Nederland door zeer weinig democratisch gekozen volksvertegenwoordigers ondersteund.
   Zou uw mening dan wel de mening van een meerderheid zijn?

   1. Rechtsaf

    “Zou uw mening dan wel de mening van een meerderheid zijn?”

    Het draagvlak wordt groter en groter en de burger steeds bozer, dus IWWIW’s mening zal de mening van de meerderheid worden…

    1. EU kok

     Quote : zal de mening van de meerderheid worden
     .
     Blij dat u inziet op dit moment tot een minderheid te behoren .
     Neerleggen bij een democratisch gekozen meerderheid is uw lot.

  2. merlot

   @ ikweetwatikwil: Dat ben ik volkomen met je eens. Links voelt zich moreel superieur en alleen dat zorgt al voor de onevenwichtigheid in het debat. Dat is al zo sinds de jaren 70.

   Jarenlang heeft links het maatschappelijk debat over de multicul onmogelijk gemaakt op grond van deze morele claim en iedereen die er anders over dacht werd weggezet als racist of fascist. Dat heeft heel lang gewerkt. Pas door toedoen van Pim Fortuyn kwam er enige ruimte voor tegengeluid.

   Maar nog steeds blijft links het over de morele boeg gooien (emo-politiek) en blijven ze doof voor de wagonladingen aan argumenten van rechts, die veel beter zijn dan de hunne. Dat laatste zijn ze niet gewend, want ze hadden al die jaren de overhand.

   Dat steekt en dat zie je overal terug. Ook op dit blog.

   1. EU kok

    Quote : de wagonladingen aan argumenten van rechts, die veel beter zijn dan die van links.
    .
    Waaruit blijken die argumenten beter te zijn?
    Hoeveel acceptatie heeft u richting andere politieke inzichten ?

    1. Rechtsaf

     En jij?, EU dickje meent de maat te moeten nemen, dé hypocriet..

     1. EU kok

      En zo lukt het iemand weer om een discussie naar de mannelijk geslachtsdelen te helpen met een vagina-opmerking.

     2. Rechtsaf

      EU dickje heeft geen acceptatie en ontwijkt de vraag, uiteraard zoals altijd

    2. merlot

     “Waaruit blijken die argumenten beter te zijn?”

     Dat blijkt hier iedere dag, kokkie. En niet alleen hier.

     1. EU kok

      Slecht, niet onderbouwd antwoord.
      Onmacht of onwil ?

     2. Rechtsaf

      EU dickje onderbouwt niets en ontwijkt de vraag!! next

     3. merlot

      EU kok zou graag zien dat ik een uitgebreide bloemlezing geef van de argumenten van rechts die zoveel beter zijn dan die van links.

      Het liefste heeft hij dat ik daar heel veel tijd in stop…

      …om er vervolgens nooit meer op te reageren.

      Dag kokkie, zoek maar een ander slachtoffer.

     4. EU kok

      Helaas vult Merlot mijn mening in, welke hem het beste uitkomt.
      Heel jammer of toch een zelfgekozen nooduitgang?

     5. Rechtsaf

      EU dickje bevestigt mijn gelijk…

    3. Mezzadra

     Volgens merlot zijn de argumenten van rechts veel sterker dan die van links die nochtans de culturele discussie al een halve eeuw domineert.
     De vraag rijst wel hoe het komt dat de kiezer zich maar niet laat overtuigen door die ijzersterke argumenten. Mogelijk valt het toch een beetje tegen met de kwaliteit van die rechtse argumenten.

     1. merlot

      Dat komt door een aantal oorzaken, waarvan de genoemde indoctrinatie de belangrijkste is.

     2. Mezzadra

      Dan moeten we, beste merlot, wellicht constateren dat de ‘indoctrinatie’ door rechts niet echt wil lukken, en dat al een halve eeuw niet.
      Gelet op het feit dat ze daartoe wel beschikten over de communicatiemedia (Telegraaf, Elsevier, AVRO, TROS, WNL en het internet) moet mogelijk geconcludeerd worden dat de boodschap niet zo overtuigend is.

     3. Vlaswiek

      De p̧edo, de aandoenlijke, de landverrader, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     4. Groeneveld

      Bij hun politieke keuze laten kiezers zich doorgaans niet leiden door ijzersterke argumenten, maar eerder door emoties en zachte gevoelens. Kozen ze maar op ijzersterke argumenten en feiten!

      De holle retoriek van Messias Klaver past bij het groene gevoel en de behoefte om de wereld te redden, bij het onbehagelijke gevoel dat alles fout gaat.

      Stemmen uit gewoonte is ook een grote: de hele familie stemt al decennia PvdA, dat kunnen wij niet veranderen.

      De winnaars van de TV-debatten scoren ook hoog: pure emotie om voor de winnaars te kiezen.

      En zo zijn er nog vele emoties die leidend zijn in de politieke keuze: willen deugen, het groeps/kuddegevoel, geen afvallige en eenling willen zijn, enz.

      Kortom: ijzersterke argumenten leggen geen gewicht in de schaal. In verreweg de meeste gevallen stemmen kiezers met gevoel en niet met ratio.

   2. Mezzadra

    Ik begrijp uit de analyse Van merlot dat ‘links’, wie of wat dat ook precies mag zijn, al vanaf de 60-er jaren van de vorige eeuw het culturele debat domineert. In die halve eeuw waren er krachtige tegengeluiden, van Fortuyn tot Baudet, maar dat heeft deze situatie niet echt veranderd. Links blijft in politiek en media de toon bepalen.

    De vraag is hoe dat komt. Is het iets te vermetel om te vermoeden dat die culturele boodschap voor het overgrote deel van de Nederlanders toch wat overtuigender overkomt?

    1. Rechtsaf

     “In die halve eeuw waren er krachtige tegengeluiden, van Fortuyn tot Baudet, maar dat heeft deze situatie niet echt veranderd. Links blijft in politiek en media de toon bepalen.”

     Dat komt omdat de arrogantie van het partykartel zijn werk doet waarbij mensen als Fortuyn zelfs werden doodgeschoten, Wilders word buitengesloten etc etc.

     Voor de duidelijkhgeid, mezzadratjes woorden zijn;

     Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
     ~Rien Noppen aka mezzadra~

    2. merlot

     “Ik begrijp uit de analyse Van merlot dat ‘links’, wie of wat dat ook precies mag zijn, al vanaf de 60-er jaren van de vorige eeuw het culturele debat domineert. In die halve eeuw waren er krachtige tegengeluiden, van Fortuyn tot Baudet, maar dat heeft deze situatie niet echt veranderd. Links blijft in politiek en media de toon bepalen.”

     De pogingen van met name Fortuyn en Wilders zijn helaas tot op heden niet toereikend geweest om een meerderheid van de bevolking wakker te schudden uit de staat van lethargie die is ontstaan door ruim een halve eeuw linkse indoctrinatie via met name onderwijs en media.

     Op zich hoeft dat geen verbazing te wekken. Een halve eeuw is niet niks. Alles heeft z’n tijd nodig, maar als de “elite” zo doorgaat als ze nu doen dan kon het politieke klimaat wel eens snel omslaan.

     1. Mezzadra

      Op dit moment zie ik een beweging naar links in de politiek, merlot, en de rechtspopulisten zie ik ook niet echt scoren.

      Hoe verklaar je die beweging?

    3. merlot

     Ik zie die beweging naar links niet zo. Het verschilt ook sterk per land of regio. In Vlaanderen stemt bijvoorbeeld ongeveer de helft op VB of N-VA.

     We zien wel een verarming onder bepaalde bevolkingsgroepen door het huidige wanbeleid en die mensen denken misschien dat links hen te hulp zal komen. Dat zal ijdele hoop blijken te zijn want links is juist de grootste oorzaak van hun narigheid.

     1. EU kok

      Quote :Het verschilt ook sterk per land of regio.
      Quote :Ik zie die beweging naar links niet zo.
      .
      Merlot, u brengt nuances aan in iets wat u niet signaleert.
      Dat snap ik niet.

     2. Mezzadra

      De beweging naar links lijkt me evident maar niet primair omdat de aanhang van de traditionele linkse partijen groeit. Wel zie ik, bijvoorbeeld de VVD, standpunten innemen die traditioneel ‘links’ waren, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, inkomensverdeling en het aanpakken van grote bedrijven.

      Ik zie in landen als Oostenrijk, Frankrijk, GB en België dat rechtspopulisten het, na een een korte periode van bloei, steeds slechter doen. In Duitsland en Italië zouden ze de komende jaren nog kunnen groeien maar op de langere termijn zal het niet veel meer dan strovuur blijken te zijn.

     3. merlot

      “Wel zie ik, bijvoorbeeld de VVD, standpunten innemen die traditioneel ‘links’ waren”

      Dat kan ik onderschrijven. Ik zal het de VVD nooit vergeven.

     4. Mezzadra

      Los van de vraag of je dat de VVD ooit zult kunnen vergeven, merlot, kun je ook constateren dat de VVD electoraal garen spint bij dit opschuiven naar links. Het electoraat schuift dus op naar links en dat was hetgeen te bewijzen viel.

     5. merlot

      “dat de VVD electoraal garen spint bij dit opschuiven naar links.”

      Die conclusie trek ik niet. Als de VVD niet was opgeschoven waren ze misschien nog wel veel groter geweest en hadden de PVV en FvD nooit bestaan.

      Ik weet 100% zeker dat veel mensen VVD stemmen tegen wil en dank. Enkel en alleen omdat ze Wilders niet zien zitten, maar veel liever een veel rechtsere koers van de VVD zouden zien.

     6. Vlaswiek

      “Hou daar aub mee op en ga de discussie aan of negeer de man.”

      Écht niet, dat kun je mooi op je trollenvoerende buik schrijven! Zolang de aandoenlijke hier rondhangt zal er gezeur zijn, is het niet door mij dan is het wel door een ander. Dat is wat hij over zichzelf heeft afgeroepen en dagelijks (zeven dagen per week) over zichzelf afroept.

      En jij, zwakke broeder, jij voedt hem!

      Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

     7. merlot

      “Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.”

      Negeren werkt niet. Dat is al zo vaak gebleken.

      En jouw stalkcampagnes halen dit blog alleen maar omlaag.

   3. Original NL

    Het politieke klimaat is ook veranderd merlot..velen zien nl langzaam in een shithole veranderen..de linkerkant vindt dat alles prima gaat of wil er nog een schepje bovenop doen, want bijvoorbeeld de überfremdung gaat hen nog niet snel genoeg.
    De bouw ligt plat, onderwijs is naatje, gezondheidszorg zit met personeelsproblemen, de boeren kunnen doodvallen, de energie en klimaatwaanzin het marokkanen probleem de steeds sterker wordende islam..enz enz en allemaal door wanbeleid en gebrek aan visie.
    Maar de trollen zien niets, horen niets!

  3. Meriadoc Brandebok

   “Het beroerde van Links is, dat ze mijn mening niet accepteren.”

   Na zo’n drie jaar in gesprek te zijn met populistisch rechts weet ik dat zij precies hetzelfde is. Op uitzonderingen na resulteert het altijd in scheldpartijen of cordon sanitairs. De twee andere grote gebreken op populistisch rechts is dat de feiten opzij worden geschoven als deze het eigen gelijk in de weg staat em dat het veel om de persoon gaat, veel minder over de inhoud.

   Niettemin is het wel leuk discussiëren.

   1. ikweetwatikwil

    Brandebok U zou moeten weten dat de indoctrinatie van links al vele jaren terug is begonnen op basisscholen op TV en andere media. Toen andere geluiden klonken , rechtse geluiden werd dat niet geaccepteerd. Mensen moesten het met de dood bekopen anderen kunnen alleen nog leven onder bewaking . Veel politici en figuren op TV hebben hier aan bijgedragen. Schande.
    Zelf heb ik meegemaakt dat als je in je vrienden kring verteld dat je PVV stemt , je wordt uitgemaakt voor Nazi en wat al niet meer. En dat waren dan je jarenlange vrienden. Ik hol niet als een kip zonder kop met de meute mee. Ik denk zelf.

 11. Jumping

  Rutte heeft 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil gezet.

  Zie zijn uitspraken:
  15-01-2017 in Buitenhof
  22-01-2017 WNL.

  Enz

 12. Gerlos

  Lekker makkelijk lullen vanaf de zijlijn Geert

  1. Mezzadra

   Vorige week sprong deze populist op de strontkar en nu op de zandkar.

   1. Rechtsaf

    De stront die uit de keel van zuigmongool mezzadra komt is nog veel erger natuurlijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.