Bezopen: Staat keert €7500 uit aan übercriminele messentrekker wegens ‘te hardhandige arrestatie’

Een man die van zins was om de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb overhoop te steken, kan zich tijdelijk in rijkdom hullen. De belastingbetaler moet deze mafketel namelijk €7660 betalen wegens een zogenaamd te harde arrestatie van dit criminele heerschap.

Wil je even een maandsalaris of twee á drie in slechts één verdienen? Het enige wat je dan moet doen is met een mes het gemeentehuis binnenlopen en eisen om met de burgemeester te spreken. Dan word je gearresteerd vanwege het zijn van een grote gewapende gek, en krijgen de arresterende officieren uiteindelijk op hun kop van hongerhand vanwege een te groffe aanhouding. Jij zelf bent de lachende derde en loopt fluitend binnen dankzij een royale schadevergoeding.

Dat is natuurlijk een uiterst pervers verdienmodel. Maar in het Nederland anno 2019 is dat wél wat de realiteit is. Gewapend een gemeentehuis inlopen? Dan krijg je vrijspraak want je bent zo zielig. Sterker nog: je krijgt een schadevergoeding want ach ach, je bent écht heel erg zielig. Welkom in de hedendaagse doetjesmaatschappij:

“De rechter sprak hem helemaal vrij omdat „zijn gedrag een uiting van onmacht en frustratie was. De manier waarop hij zijn gevoelens uitte, kan niet door de beugel, maar omstanders hebben niet het idee gehad dat hij hen iets zou aandoen”, luidde het vonnis aldus de krant. De Rotterdammer had zelf verklaard het mes niet te willen gebruiken tegen de burgemeester.

Alias Montesinos greep de vrijspraak aan om de politie aan te klagen. Uiteindelijk krijgt hij 7660 euro.”

Heerlijk, zo’n omgekeerd rechtssysteem…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Sergeant Monty

  “om de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb overhoop te steken”

  Misschien kan de afkomst van de dader bekend gemaakt worden.
  Reageren kan nu een beetje lastig zijn.

  De dader is hier toch belangrijker dan de daad!

  1. Blitzkrieg

   Sergeant Monty : Ik vind het bezopen dat deze man €7660 krijgt, niks moeilijks aan. Je insinuaties kan je de volgende keer beter voor je houden.

   1. Vlaswiek

    “Je insinuaties kan je de volgende keer beter voor je houden.”

    Daar is het Majoor Klets nu juist om te doen.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  “De rechter sprak hem helemaal vrij omdat „zijn gedrag een uiting van onmacht en frustratie was. De manier waarop hij zijn gevoelens uitte, kan niet door de beugel, maar omstanders hebben niet het idee gehad dat hij hen iets zou aandoen”, luidde het vonnis aldus de krant. De Rotterdammer had zelf verklaard het mes niet te willen gebruiken tegen de burgemeester.
  Alias Montesinos greep de vrijspraak aan om de politie aan te klagen. Uiteindelijk krijgt hij 7660 euro”

  Dit lijkt mij ook helemaal logisch!

  1. DidiMadloba

   In een strafzaak gaat het om de tenlastelegging: wat wordt de verdachte precies verweten? En dat moet dan volgens de wet een strafbaar feit zijn: geen straf zonder wet.
   Hier zal wel bedreiging ten laste zijn gelegd. En die is alleen strafbaar als gedreigd wordt met zware mishandeling, d.w.z. met blijvend letsel.
   Ik denk dat deze dwaas weinig indruk maakte op de omstaanders.

  2. Shadow1100

   Grapperhaus?
   Het huidige strafmaximum volstaat niet meer voor de buitensporige dreigementen, die er bijvoorbeeld voor zorgden dat burgemeesters moesten onderduiken. Met een verhoging, respectievelijk verdubbeling van het strafmaximum krijgt de maatschappelijke impact van bedreiging meer weerslag in de wet en laat de overheid bovendien zien dat bedreiging van ambtsdragers absoluut niet wordt getolereerd.

   Zo dat is de theorie van onze minister Grapperhaus.
   In de praktijk krijgt dus zo’n malloot voor bedreiging van het bestuur, verzet tegen een politieambtenaar, verboden wapenbezit en verstoring van de openbare orde een bonus bovenop zijn uitkering. Ik hoop dat de belastingdienst, net zoals bij de werkende Nederlanders, er een flini gedeelte weer van terugpakt, maar ja…….

 3. Joop Klepzeikert

  Dit krijg je dus als je justitie door zwakzinnig linkse imbecielen laat uitvoeren.
  Net of je de patiënten het gekkenhuis laat leiden.

  1. Ron

   Hoezo net alsof?

   1. Joop Klepzeikert

    Justitie is helaas nog steeds niet officieel tot gekkenhuis verklaard, al zou dat wel moeten. Daardoor kun je daar nog net niet van patienten spreken.

  2. Joop van Leeuwarden

   jij kan het weten als ervaringsdeskundige kleppie, wat betreft die zwakzinnigheid dan.

   1. Joop Klepzeikert

    Ga je spuitje aan je GGZ begeleider vragen Watcher aka lulletje met een IQ van 51 aka p*d*f*ele strontvlek aka Pauline Kmer enzovoorts.
    Je bent al veel te vaak door de mand gevallen. Mongool.

   2. Dick Plante

    Ik vind dat de “kleppies” wel gelijk hebben.
    Het is niet te hopen dat jij Joop nog eens in de nadelige situatie komt dat je een tig aantal van die woestijn families voor moet laten gaan voordat jij eens aan de beurt bent voor een “kippenhok” bij toewijzing die jij onacceptabel vind.
    Maar het karakter van dit zieke land geeft dus wel blood dat zij bestuurd wordt door een stel zelf verrijkende graaimarcheerders die hun zakken vullen met het achterstallige salaris om hun levensstandaard te behouden en een telefoon rukker die zijn gedachten allang bij die Amerikaanse sperma spons heeft en helemaal niet bezig is met het besturen van dit land.

    1. Wesley Benbow

     “Maar het karakter van dit zieke land geeft dus wel blood dat zij bestuurd wordt door een stel zelf verrijkende graaimarcheerders die hun zakken vullen met het achterstallige salaris om hun levensstandaard te behouden en een telefoon rukker die zijn gedachten allang bij die Amerikaanse sperma spons heeft en helemaal niet bezig is met het besturen van dit land.“

     Om in te lijsten!

 4. RvdBe

  Hoogste tijd voor een beoordelingssysteem voor rechters, (beoordeling door volkspanel).
  Er kleeft al te veel bloed aan de handen van de rechters, los van het grote onrechtvaardigheidgevoel van velen.

 5. Jumping

  Prachtig in het grootste Nederlandse dagblad
  staat gewoon de naam van de messentrekker.

  IS NIETS NEDERLANDS AAN.

 6. Rechtsaf

  Je zou het niet verwachten, de rechtsstaat die zo krom is als het maar kan..

  1. Diik

   Nee!

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Nu begrijp ik ook waarom ze geen PVV rechters accepteren. Misschien te hard en te realistisch in hun ogen…..?

  En de hond en ik denken er het mijne van.

  1. DidiMadloba

   PVV rechters krijgen uiteraard instructies van Wilders, anders mogen ze zich geen “PVV rechter” noemen.
   Uiteraard neemt Wilders het “geldend recht” niet als uitgangspunt.
   Gevolg zal zijn dat iedereen in hoger beroep gaat, en wie weet zelfs in cassatie.

 8. Ben-NIET-Groen-L

  Hey…. Ik mis 2 personen hier!!
  Rara.. Wie zijn dit?

  1. Diik

   Geen idee…

  2. Vlaswiek

   “Hey…. Ik mis 2 personen hier!! Rara.. Wie zijn dit?”

   Hahaha, ik denk dat ik ze niet meer kan zien?

   #script

   🙂

 9. Mezzadra

  Het recht moet zijn loop hebben en kreeg dat ook.

  Mensen die moeite hebben met het oordeel van de onafhankelijke rechter hebben een probleem.

  1. nml

   Slechts een strontvlek vindt een vergoeding van 7660 euro aan een messentrekker een juiste justitiële beslissing.

   De onafhankelijke rechter heeft een probleem en moet per direct psychologische hulp zoeken en uit zijn ambt gezet worden

   1. Pauline Kummer

    Als jusitie oordeelt dat de aanpak beter had gekund dan valt het te prijzen dat zij de man compenseert. Zo blijft zij de ruggengraat van de democratie. In vele landen is dat wel anders. Maar dit weet u zelf ook wel.

    1. nml

     je bent knettergek ! ben jij een reïncarnatie van vogelaar ?

   2. Vliegenvanger

    ++++++

 10. nml

  dagelijks krijgen we berichtten zoals deze en toch zeggen de peilingen dat het partijkartel in het zadel blijft

  Nederland is dooodziek das volledig duidelijk

  1. Pauline Kummer

   Die peilingen gaan over een groot aantal ondervraagden, een breed spectrum. Hier een klein aantal. Door vele nicks, terug te voeren naar een enkeling, heeft een peiling geen betekenis. Dus het kartel zit stevig in het zadel.

   1. nml

    ach gut , een uitleg over peilingen , tja dan even naar de realiteit trut , bouwers baggeraars , boeren , onderwijzers , ge pensioneerden , zware beroepen allemaal in verzet . Een breed spectrum is dus in verzet leg dus nogmaals uit dat het partijkartel stevig in het zadel zit mafklapper

    1. Vanduinen

     Het kartel blijft met alle groeperingen in gesprek in het vinden van een rechtvaardige oplossing waar rede de boventoon voert.

 11. DidiMadloba

  Door DDS geïndoctrineerde politieagenten geven de dader alvast zijn “verdiende” straf voordat een “D66-rechter” ze vrijspreekt.

  Maar dat kan dus niet in een rechtsstaat.

  Als het strafrecht wordt toegepast is de verdachte onschuldig tot het tegendeel is bewezen, en mag bij een aanhouding niet meer geweld worden gebruikt dan strikt noodzakelijk.

 12. RS

  dit wordt dus een VRIJBRIEF voor ALLE messentrekkers !

  1. Mezzadra

   Nee, beste man, dat is het niet.

 13. Bes Tolen

  Gecontroleerd zou moeten worden of de bedreiger illegaal in Nederland is terecht gekomen. Dat zit er namelijk wel in. Zoals gewoonlijk. Maar dat gebeurt natuurlijk niet want dat durft de overheid niet aan en ze is er te dom voor. En dan gaat het niet eens om Howick en Lili gevallen waarbij weliswaar instanties tegenwerken* maar er nog geen minister op tijd heeft ingegrepen om te voorkomen dat die kinderen hier blijven. Blijven dus. Als altijd.
  * de overheid tegenwerken dus. Wellicht overbodig te vermelden.
  De rechter zal wel de doorslaggevende rol hebben gespeeld in dit verhaal en niet de wet. Had een te drukke nacht gehad met der adoptiekinderen. Of was dat in een andere zaak? Ja, zegt mijn vrouw. Altijd aan het boeken lezen. Zij dus.
  Vreemdelingen met een crimineel verleden heeft de overheid graag. Dat blijkt toch uit alles? Wie wordt er ooit uitgezet? Enkelingen. Voldoende bewijs.
  ”De overheid zou maar iedereen vanaf twaalf, dertien jaar een dergelijk mes verschaffen” . Wir schaffen das, heet dat in Duitsland. Waarom mag z’n vreemdeling met zo’n mes rondlopen bekostigd van onze centen rond lopen en bedreigen? Puur ons afgedwongen, overheidsdwang zodat die lui zich tegen autochtonen kunnen beveiligen, zo lijkt me de redenering. De overheid maakt veel mogelijk. Onheil? Onheil. Er moet hoognodig een wet komen voor gelijke rechten op doodsteekmessen. Die moeten namelijk ook voor vreemdelingen worden verboden. Of vindt u dat niet? En moeten ze flink wat geld krijgen als ze, die vreemdelingen over zo’n mes worden lastig gevallen door een politieagent? Ja dus. Dat vindt u toch?

 14. Pescador

  Aha, dus als ik het goed begrijp, kan ik nu dus mijn ak pakken en rutte en zijn vrienden overhoop knallen, als je voor een burgemeester al € 7600 krijgt dan zal voor rutte en zijn kliek toch zeker € 250.000,00 krijgen en volledige vrijspraak want ik doe het natuurlijk uit frustratie. Wat een verschrikkelijk ziek land is nederland aan het worden het OM vind dat grappemaker de paspoorten van de siriegangers niet mag afpakken, want het OM heeft niks te doen en wil graag de mensen in nederland voor de rechter zien hebben ze weer dik geld verdien en dat gevaarlijke volk staat na 2 weken weer op straat. Hoeveel zouden die badgasten van het OM opleveren??

 15. Vliegenvanger

  Totaal achterlijke rechters hebben we hier in Nederland. Net zo achterlijk als onze regering met d’r asociale regelgeving. Alles gaat om het geld, de bedoeling van deze regering is de mensen zo snel mogelijk arm te maken. Zelfverrijking , weg met Rutte. Voorheen was ’t het zwarte gat, nu weer alle kolder over milieu, stikstof, etc. Ze weten van gekheid niet wat ze moeten verzinnen om de mensen grof geld uit de zak te klopen. Weg met Rutte en kornuiten, weg met dat geldverslindende EU. Nergens in de EU lopen richtlijnen gelijk, hoe moet zo iets nou perfect zijn. Een idiote gedachten van mensen zonder verstand en kennis.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.