Bizar! PVV stemt tegen motie Omtzigt voor onderzoek naar steun van Nederlandse overheid aan Syrische rebellen!

Geen categorienov 05 2019, 20:55
De hardwerkende Pieter Omtzigt laat weer van zich horen. Als een ware waakhond in ons parlement heeft hij na veel vertraging het voor elkaar gekregen dat zijn motie is aangenomen. Omtzigt diende een prima motie in, de hele Kamer stemde voor. Behalve de PVV....
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1191721904958255106?ref_src=twsrc%5Etfw
Driemaal is scheepsrecht voor Pieter Omtzigt. Daar waar het ruikt naar corruptie of andere smerigheid, daar duikt Omtzigt direct op. Zo ook de kwestie in Syrië, onze regering heeft het voor elkaar gekregen dat er niet-letale steun - 'niet dodelijke steun' - is geleverd aan Syrische rebellen door onze regering. Uiteraard is dit een absolute no go en moet dit natuurlijk grondig worden onderzocht. Hoe heeft dit überhaupt ooit kunnen plaatsvinden?
Het is goed dat de motie van Omtzigt is aangenomen om hier duidelijk in te verschaffen. Want hoe kan het dat er geld van de belastingbetaler naar een stel jihadi gekkies in Syrië is gegaan.
De PVV was opmerkelijk genoeg de enige partij die tegen stemde. De reden hierachter is onduidelijk. Wel moet gezegd worden dat de PVV in het verleden al tegen enige vorm van 'steun' was voor 'rebellen' in Syrië. Waarschijnlijk vindt de PVV dit onderzoek mosterd na de maaltijd, want laten we wel wezen: in het verleden waren er al eerder politici die deze steun aankaartten en toen is er niks mee gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten