Christenleider Gert-Jan Segers speelt stratego en distantieert zich van coalitiepartijen

Christenleider en Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers lijkt zich op strategische wijze te distantiëren van het kabinet. Een directe aanleiding is er niet, behalve dan het gestuntel van het kabinet de afgelopen tijd. Segers legt nog net geen bommetje onder het kabinet, maar toch lijkt de ChristenUnie-voorman enige electorale ruimte te willen scheppen voor het geval er toch vervroegde verkiezingen worden georganiseerd, via NOS

Tussen de ChristenUnie en coalitiegenoot D66 botert het op diverse principiële onderwerpen sowieso al niet zo goed en afgelopen week uitte Segers zich negatief over de ‘vervelende berichten op sociale media’ van de partij van Rob Jetten.

Deze week lijkt Segers zich bij het ChristenUnie-congres nog eens verder te distantiëren van de coalitie. Hij laat het volgende weten tegenover het congres:

“We hebben onrustige weken achter de rug. Het is wat je noemt: herfst. We werken samen, maar zijn niet met elkaar getrouwd. Want hoe groot ons verantwoordelijkheidsgevoel ook is, onze hoop en dromen zijn altijd groter. Een coalitie is nodig, maar nooit heilig.”

Kortom, Segers benadrukte het congres dat hij in de politiek zit voor het verwezenlijken van christelijke idealen en daarbij uitgaat van zijn eigen verhaal en kracht. Dat Segers vervolgens moet samenwerken binnen het raamwerk van de coalitie van staat volgens Segers niet ter discussie, maar toch is hij wel een beetje kritisch: “een coalitie is nodig, maar nooit heilig” aldus Segers.

Tijdens het congres kwamen de voorgenomen stikstofmaatregelen die het kabinet de afgelopen weken presenteerde ook ter tafel. Dat Nederland vastzit aan de ellendige wetgeving -nu de linkse klimaatpartijen het Corpus der Wet in hun voordeel hebben gemanipuleerd- ziet Segers als onfortuinlijk, maar eveneens onveranderlijk. Wel wil hij dat de maatregelen ‘eerlijk’ worden doorgevoerd. Zo zei Segers tegen de aanwezigen van het CU-congres:

“Als we zeggen dat iedereen moet inschikken, geldt dat dan ook voor de luchtvaart, of zijn het vooral de boeren die de pijn gaan voelen?”

Het kan zomaar zijn dat Segers binnenkort al ‘de stekker eruit trekt’, uit het kabinet dan wanneer hij van mening is dat de stikstofmaatregelen niet ‘eerlijk’ worden doorgevoerd. In ieder geval lijkt hij met zijn communicatie alvast voor te sorteren en vergroot hij het gat tussen ChristenUnie en de andere coalitiepartijen door kritisch te zijn op het kabinet.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Jumping

  Kijk Segers jij en de CU, zijn gewoon onderdeel van het Leugenkabinet Rutte 3.

  Alle besluiten en leugens, zijn ook uit jouw naam uitgevoerd.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 2. Duckday

  Hoogmoed Waanzin en belust op macht Verkwanseld men zijn eigenwaarde.
  Ook uit zijn naam en partij heeft hij geholpen met de onrust in dit land Ook het steeds ontkennen van de problemen met het dubbel paspoort door steeds heet niet te benoemen en de andere kant op kijken Angst om de macht te verliezen.

  Stem PVV of FvD
  Daarna Nexit wat het de EU en EURO ons voor voordeel welvaart werkgelegenheid gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland Wat zijn we er op vooruit gegaan door dit MONSTERVERBOND met zijn open grenzen waar het CU (Segers) mede verantwoordelijk is door leugens en bedrog

 3. Baron von Munchhausen

  Ach,…ach,…..CU wil ook een duit in het zakje doen!
  CU: in 5 jaar tijd zeer links geworden, (protestante afdeling van Goeroe Jakkes Klaver), hele wereld mag binnenkomen en steunen de klimaat/milieu waanzin!
  Wegwezen CU; met de snelheid van het licht!

  1. Vlaswiek

   “Wegwezen CU; met de snelheid van het licht!”

   Inderdaad, oprutten met die farizeeërs.

 4. Agios

  Muizen en ratten verlaten zoals bekend het zinkende schip. Zover is het nog net niet, maar het knaagvee heeft al wel een tactische positie bij het scheepsluik ingenomen. We gaan de komende weken meer van dit soort tactische manoeuvres zien. Het is ook geen wonder. De regering gedraagt zich als een gillende bakvis in een draaimolen. Bij de oosterburen komt er steeds meer kritiek op Mutti. De tijd van ‘ik doe maar wat, dus doe maar mee’ is voorbij. Na de Praagse lente, de Libische lente en andere vermeende lentes, is de tijd rijp voor een West-Europese lente. Misschien sturen ze ons ook wel hoogblonde bepaardestaarte helicopter-inzittenden…

  1. Vlaswiek

   “Muizen en ratten verlaten zoals bekend het zinkende schip.”

   Goed gezien, Gert-Jan is de kanarie van de mijn. Binnen enkele weken/maanden gaat dit linkse rampenkabinet naar de majem.

   1. Agios

    Er is dan toch zoiets als ‘gerechtigheid’.

   2. jan1

    Hij blijft zitten waar hij zit.
    Zolang 66 zich wat inhoudt.
    En deze doet dit .
    Segers maakt gewoon een beetje geluid.
    Dit kabinet gaat met zweet in de handen naar de eindstreep.
    Jammer.

    1. ZiggyStardust

     Segers zal nooit de coalitie opblazen. Als kleine partij helpt hij de coalitie steeds aan een meerderheid, dit is onderhand een zekerheid voor VVD en CDA, en heeft daardoor behoorlijk wat invloed. Hij zou alle kansen om invloed uit te oefenen en eisen te stellen voor de CU in de toekomst verspelen als hij de coalitie op zou blazen.

     1. Vlaswiek

      ” (…) en heeft daardoor behoorlijk wat invloed.”

      Dat klopt, Carola Schouten trekt, namens CU, aan de touwtjes van landbouw. Maar helaas, helaas, helaas, ze moeten wel de agenda van D66/GroenLinks/Brussel volgen. O ja, VVD is ook Groenlinks want ze zijn hun meerderheid kwijt en hebben GroensLinks nodig als gedoogpartner.

      VVD staat hemelsbreed en politiek schaakmat!

      🙂

      De hoogste tijd voor Forum voor Democratie.

 5. Nep

  Prima Gert Jan!

 6. Bockbeer

  Hij lijkt op die pop, bij die van Jensen.

 7. logisch denken2

  hypocriete linkse glibbers die hun geloofsuitingen boven de algemene belangen van de maatschappij plaatsen. In plaats van beleid voor iedereeen gaan de christelijke waarden voor. Een soort denk dus en daarom zeer gevaarlijk voor eenheid

 8. Dollaert

  CU , voeg daad bij het woord en stap per ommegaande uit dit kabinet. Maar dat doen jullie niet, want jullie zijn (volgens jullie zelf) de “dienaresse G-ds”. Dat betekent , dat jullie jezelf als een uitverkoren groep zien, om dit land “te besturen” vanwege de uitnodiging (regeeraccoord) om dat te doen.
  Te triest voor woorden, maar wel de waarheid. Wanneer komt de Orthodox Christelijke Russische federatie met hun velikaya Armia ons eindelijk eens bevrijden van dit EU juk. Wat mij betreft …vandaag! Dobre pozjalovatj; druziya! (Welkom, vrienden).
  Dat gebeurt echter niet, want daar is de RSFR te fatsoenlijk voor!

 9. JFU

  Gewoon weer slap geklets zoals altijd. Wees een vent en trek de stekker uit dit rampen kabinet. Maar dat durft hij weer niet uit angst voor verkiezingen. Slap janus.

 10. Heras

  Verkiezingsretoriek.
  De bevolking wilde helemaal niet zoveel immigranten met hun geloof in de islam. Nu we zien dat het maatschappelijk op een fiasco uitloopt, heeft de christeunie ineens praatjes.
  Dan, zwarte piet : moeten we ook maar afschaffen. Daarna de andere feesten. En de CU deed gewoon mee.
  De SGP bleef alle tijd bij zichzelf en heeft daardoor respect afgedwongen.

 11. Kretoloog

  Het opportunisme van Segers krijgt soms weerzinwekkende trekjes. Hij pretendeert de waarheid (op het christelijke geloof) in pacht te hebben. En predikt verdraagzaamheid en vergevingsgezindsheid. Maar wil absoluut niet samenwerken met Wilders of Baudet. Regelde dit voorjaar een oekaze naar alle 12 CU-afdelingen dat zij absoluut niet met FvD in een coalitie mochten zitten. Samenwerken met de ronduit antichristelijke D’66 is daarentegen geen enkel probleem. Daar zitten de CU-ers Schouten, Slob en Blokhuis zelf in 1 regering.

 12. Henk Albarda

  Laat dit kabinet maar zitten. Met 1 groot risico houd ik geen rekening, theoretisch kan leugenaar rutte in brussel net voor onze TK 2021 de transfer unie vervolmaken. Ik denk dat die vervolmaking net niet op tijd lukt.
  In dat geval zal rutte zeker nog enkele stevige fouten begaan en dus eigen VVD kiezers wegjagen. Hoe FvD en PVV er in 2021 voorstaan is absoluut nie te zeggen, maar kansen op verbetering zullen er zeker zijn. NU verkiezingen levert veeeeel te weinig resultaat op. En Segers is voldoende aan het pluche gekleefd om heel veel schandalen als ‘compromissen’ aan zijn achterban te verkopen.

 13. Tman

  “Ik heb 7 jaar met mijn gezin in Egypte gewoond”
  Hieraan is alleen al te herkennen dat er iets mis is met Gert-Jan Segers, een normaal mens is blij dat ie na 2 weken vakantie in een resort, weer naar huis kan, even de pyramide’s etc bekijken en weer vlug naar huis!

  1. Vlaswiek

   “Ik heb 7 jaar met mijn gezin in Egypte gewoond”

   Egypte was ooit een christelijke land, nu is de islam er de baas. Dat is nog veel erger!

 14. Rosasolis

  Niet alleen CU ziet het niet met D66, ook CDA ziet het al lang niet met deze partij.
  Die het helemaal ziet zitten om al die ex – IS strijders en moeders terug naar Nederland te halen. Nederland heeft te veel kleine partijen. En om het nog moeilijker te maken, komen er steeds meer nieuwe partijen bij. Vele medewerkers van al die nieuwe partijen hebben geen ervaring in het politiek. Dat wil niet zeggen dat zij geen ervaring in hun vak hebben. Maar de meeste hebben te weinig verstand van politiek en het bedenken van nieuwe ideeen en wetten. Het zou veel beter zijn als “gelijk gestemde partijen” elkaar vinden en overgaan tot Een partij. Bijvoorbeeld: CU zou met CDA verder kunnen samen gaan, Groen Links met D66,
  P.v.d.A. met SP, FvD met PVV, Bij 1 met Denk, en last but not least onze niewste
  Groep Otten met VVD. Maar waarschijnlijk zal dit nooit gebeuren.

  1. logisch denken2

   Als pvv en fvd genoeg stemmen trekken zal de kameleon de vvd zo een ruk naar rechts maken naar de roots van een democratische club.

   Helaas lijken veel mensen plotseling een oplossing te zien in de pvda. De wederopstanding van dit moloch baart me grote zorgen

 15. Drollevanger

  Zegers kan nu wel van alles roepen, maar het is gewoon een erg onbetrouwbare partij en persoon. Als je persee christelijk wilt stemmen, stem dan maar op de SGP, daarmee hoef je het niet met alles eens te zijn, maar ze zijn tenminste principieel.

 16. Gerlos

  Jumping maak je op voor hef het kabinet Rutte 4 na de verkiezingen, kun je alvast plannen maken voor vertrek uit ons mooie Nederland, succes

 17. StanleyC

  @Gerlos
  Ik ben bang dat je gelijk gaat krijgen. Nederlandse kiezers zijn nu eenmaal dom en masochistisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.