Zogenaamd “inclusief” D66 smeert coalitiegenoot ChristenUnie de broek vol over abortus

Fractieleider van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, heeft zich uitgelaten in de pers over de memes van D66 over ‘de week van het leven’. In plaats van de christenen even hun moment van rust te gunnen, ging D66 helemaal los op sociale media en smeerde zij met diverse berichten haar christelijke coalitiegenoot de broek vol over abortus. Segers heeft aan het RD laten weten dat hij een ‘gevoel van vervreemding’ ervaart tegenover D66.

Christenen ‘vieren’ deze week de zogenaamde ‘week van het leven’. Een week waarin men probeert het woord ‘abortus’ niet te benoemen, maar tegelijkertijd mensen er van bewust willen maken dat bij de conceptie het leven ontstaat.

Aangezien christenen van mening zijn dat ‘het leven’ bescherming verdient, geldt dit natuurlijk ook voor de foetus, hoe jong deze ook is. Een begrijpelijk en Bijbelvast standpunt, dat mag gezegd worden. D66 leek het echter moeilijk te hebben met de ‘leven campagne’ en begon bijzonder vreemde berichten te publiceren op haar sociale media-kanalen. Daarover laat Segers het volgende weten:

„Als ik zie wat voor uitingen zij op social media hebben rond abortus en hoe zij zich afzetten tegen de folder die wordt uitgedeeld in de Week van het Leven, ja, dat is vervreeemding. Dan denk ik: jongens, hoe verschillend zijn wij”

Blijkbaar zijn ze bij D66 alleen in naam ‘inclusief’ en laten ze alle fatsoensnormen varen zodra ze de kans schoon zien om christenen tijdens een campagne ‘voor het leven’ de broek vol te smeren. Rob Jetten zou zich moeten schamen voor deze kinderachtige handelswijze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Wesley Benbow

  Het blijft in dit artikeltje volstrekt onduidelijk voor welke uitingen Jetten zich zou moeten schamen.

  1. logisch denken2

   jetten moet zich voor zijn lege inhoudsloze leventje schamen. Diep schamen zelfs , de volslagen idioot koopt zijn CO2 uitstoot af en mag vliegen wanneer hij maar wil zegt ie. Smerige linkse rasopportunist met populistisch gekwaak.

   Eeen gevaar voor de maatschappij , een cobra

  2. Rechtsaf

   wesley! jij zuiger en galbak jij weet zelf ook wel dat d666 tegen het leven is, d66 vindt moord op onschuldige ongeboren kindertjes normaal, euthanasie is het stokpaardje, levensbeëindiging in de vorm van “voltooid leven”, ziek misselijkmakend mannetje dat jij bent

 2. Kretoloog

  Kleine moeite om even te kijken op de social media hoe D’66 zich misdraagt. Maar dat is trol Wesley kennelijk al te veel gevraagd. Dus gaat hij hier lopen janken over onduidelijkheid.

  D’66 is voor vrijheid van meningsuiting, maar dan moet het wel hun mening zijn. Met name Pia Dijkstra heeft zich leeg laten lopen over de anti-abortusfoldet. Wat een walgelijk mens is dat toch.

  Maar Segers mag ook in de spiegel kijken. Hoe kan het dat zijn partij met de christenhaters van D’66 in 1 coalitie zit. Is de aantrekkingskracht van het pluche dan toch sterker dan de principes waar de CU zegt voor te staan?

  1. Wesley Benbow

   Ik heb op het internet gezocht, Kretolooog, maar vond geen misdragingen van Jetten. Welke trof jij aan?

   1. Wesley Benbow

    Ik zie dat Kretoloog is stilgevallen. De bewering van Wout slaat dus ook nergens op.

    1. Wesley Benbow

     Wout = Teunis

    2. logisch denken2

     ik zie dat de stront-vlek weer ongegeneerd op de man speelt en zijn verbale diarree weer de vrije loop laat. De stront-vlek heeft geen inhoud op stank na.

   2. Rechtsaf

    “maar vond geen misdragingen van Jetten”

    Logisch want je draagt Jetten een warm hart toe, aangezien je van de mannenliefde bent..

  2. Pjotter

   Kretoloog@ spijker op de kop, “Maar Segers mag ook in de spiegel kijken. Hoe kan het dat zijn partij met de christenhaters van D’66 in 1 coalitie zit. Is de aantrekkingskracht van het pluche dan toch sterker dan de principes waar de CU zegt voor te staan” ik heb hem er voor gewaarschuwd, hij moet niet mouwen hij heeft de sleutel in handen om het kabinet te laten duikelen, maar nee dus, pluche en een derde Vice PM.

 3. Cootje

  Kijk bij de the voice of Holland doet een 27 jarige zangeres mee die door een verkeerde gen haar borsten moet laten amputeren voor het risico die het gen in haar familie heeft . Wat zou het mooi wezen met de huidige wetenschap voor haar eventuele kinderen dat ze dat probleem kunnen oplossen . Die zelfde wetenschap heeft ook het zwarte gat ontdekt satellieten zijn overal maar jammer voor meneer Segers de hemel met God en zijn onderdanen zijn nog nergens ontdekt . Dat fabeltje kan dus zo de prullenmand in . Dus die mafkezen die hun kinderen niet willen inenten de vooruitgang van de wetenschap belemmeren met een minderheidsgroepering moeten ze als missionarissen in Afrika planten daar kunnen ze mensen nog wat op hun mouw spelden . Die God van hun wordt nooit ontdekt maar het kwaden gen wel dus ook de politiek verbannen en ethisch er nooit geen zaken mee doen . Alles wat je aan hun God overlaat beland je op zeker in een kist

  1. Cootje

   Uit

  2. van Urk

   Het uiteindelijk besef hoe groot het heelal is bewijst ook hoe almachtig de schepper van het heelal is. Daarom zul je God en zijn hemel ook niet 1,2,3 vinden met armzalig nietige satellietjes.

   1. Watcher

    Klopt @Urk, het zit in je hoofd en daar val je altijd op terug.
    In je hersenpan zit een verzinsel wat je steeds belemmert om vrij te denken.

    Als agnost denk ik vrij, dat er misschien iets is wat wij niet weten is voor mij geen belemmering in het denken.

    Zo leef je toch vrijer, gooi die keten van het geloof van je af.

    1. van Urk

     Watcher, U denkt vrij maar u hebt nog geen antwoord waardoor u vastgeketend zit met deze vraag. Ik heb naar mijn gevoel al mijn antwoord gekregen dus ik leef al vrij.

    2. van Urk

     Dat ik geloof in een schepper belemmert heus niet in mijn eigen denken omdat het daar totaal los van staat. Dacht je nou echt dat ik bij iedere gedachte na ga denken wat onze lieve heer daarvan denkt? Spreuken 23 zegt het heel simpel: “Zoals een mens denkt in zijn hart zo is hij.” Opvallend dat een oude bijbeltekst iets vermeld dat wetenschappelijk klopt. Ons hart en ons brein werken samen. Zij sturen signalen naar ons lichaam en naar elkaar. Ons hart heeft zijn eigen onafhankelijke zenuwstelsel met meer dan veertigduizend zenuwcellen. Net zoveel wat er in het centrum van onze hersenen ligt. Deze overvloedige zenuwcellen geven het hart een denkend en voelend vermogen. Het “brein” van het hart en het zenuwstelsel van het hoofd brengen boodschappen heen en weer naar de hersenen, waardoor er een wederzijdse communicatie tussen deze organen ontstaat. Dat geeft ook iets aan van de relatie tussen denken en gevoel. De bijbel spreekt dan ook over dat we met de oren en ogen van ons hart moeten zien en horen. Als je twijfelt over God dan heeft dat ook invloed op je hart. Jouw hart gaat twijfelen…jouw gevoel wordt aan het wankelen gebracht en voor je het weet is jouw hart vol twijfel en wordt de waarheid minder scherp.

  3. Seneca

   @cootje
   vermoedelijk heb je het topic niet begrepen. het gaat over abortus en de beginselen van de cu. cu is mijn partij niet, integendeel, maar je haalt er zaken bij, die niets met dit onderwerp te maken hebben. dat jij een teleurgestelde gelovige -rk of protestant – is duidelijk maar dan toch beschouw ik je reactie als niet ter zake doende.

 4. Sharktyricon

  Hoe zit het hier dan met je principes? Als het gaat over moslims zijn vele hier vooraan om te schreeuwen dat we terug in de tijd worden geworpen. Nou die anti abortus folder (want dat is wat het is, lees ‘m maar) is ook een worp terug in de tijd, hoe durf je vrouwen een schuldgevoel aan te praten over zoiets kwetsbaars.
  h*tps://www.ad.nl/politiek/anti-abortusfolder-in-de-bus-bij-iedere-nederlander~a22c087c/157615965/
  Ook wordt er nergens benoemt dat vrouwen die misbruikt zijn ongewenst zwanger kunnen raken, wss is dit er doelbewust uitgelaten om tegenspraak te voorkomen omdat ze zelfs bij de SGP beseffen dat dat toch een stap te ver is. Ok als je dit onder je medegelovigen verspreid maar om iedereen hier mee te confronteren is kwetsend en idioot. Er is volgens bronnen bij het ad zelfs nog extra moeite gedaan om de nee-nee brievenbussen vol te kunnen proppen. Ik hoop dat mensen dit direct als brandpapier voor de open haard gebruiken.

  1. Seneca

   @shark
   ook jij, evenals watcher, hebt dit topic niet begrepen. ik ben van mening dat een verkrachte vrouw recht heeft op abortus. het probleem echter is, dat vandaag de dag, abortus als een vertraagd voorbehoudsmiddel wordt gebruikt.

   1. Sharktyricon

    Heb je de folder gelezen waar ’t over gaat? Zoals ik al duidelijk heb uitgelegd wordt er in die folder gesproken over alternatieven voor abortus, iets waar de sgp altijd tegen is geweest, in de betrevende folder wordt het gedeelte van misbruik, mijns inziens, bewust weggelaten omdat dit natuurlijk een absurde stelling zou zijn. CU viel erover dat d66 zich tijdens de week van het leven hierover uitsprak. Maar volgens mij is dat een heel goed moment je daarover uit te spreken. CU mag dan geen openlijk voorstander zijn van de pro-life beweging maar het feit dat ze zich hier over opwinden laat toch een andere kant zien.
    Volgens mij hebben de feministen lang en hard genoeg gestreden om vrouwen de baas over hun eigen lichaam te kunnen zijn. En dat mag niet verpest worden omdat een stel moraal ridders (vreemd genoeg veelal mannen, kijk maar naar de partijlijst van de sgp) vinden dat dat niet mag van God.

    1. Lecram

     Baas in eigen buik? Kan ik echt begrijpen, maar niet waar het naar mijn mening “moord” betreft. En, waarom mag er wel abortus gepleegd worden en is het verboden om één van m’n nieren te verkopen? Dat is toch ook baas in eigen buik?

 5. ikweetwatikwil

  D66 Partij van de dood . CU partij van het leven. Dat moeten pluche plakkers zijn want normaal gesproken gaan die 2 niet samen.

 6. Kees Modaal

  “Segers heeft aan het RD laten weten dat hij een ‘gevoel van vervreemding’ ervaart tegenover D66.” Maar blijft wel vrolijk verder regeren met die extreem linkse etterbakken van D66, want dat pluche zit schijnbaar zo lekker.

 7. Bolkestein

  D’66 heeft meer met de doodscuktus in de Islam. Want de Islam geniet bij D’66 onraakbaarheid.

 8. rujoleki

  Segers is een farizeeër.Omdat hij zijn geloof verkwanseld
  Na zijn dood gaat hij naar de Hel.

  1. Seneca

   @rujoleki
   is dat zo? hoe weet jij dat? heb je soms een telefoonlijntje met de opperwereld?

  2. Wesley Benbow

   De God van eujoleki laat niet met zich spotten. Mensen die niet naar zijn zin handelen moeten eeuwig helse pijnen lijden in de hel.

   Mijn God is makkelijker in het contact maar die zal rujoleki waarschijnlijk als een afgod beschouwen.

   1. Rammstein

    Wie is jouw God, Wesley?

   2. Rechtsaf

    “mijn god”

    God is niet van iemand…

 9. Jv

  D’66 en fatsoensnormen? Dat is hetzelfde als vloeken in de kerk.
  D’66 wordt steeds meer een partij dat een gevaar voor de ECHTE witte Nederlanders wordt.
  Verplicht donorschap= voor artsen een verkapte vorm om organen te verwijderen alvorens zeker is dat iemand echt overleden is.
  Daarbij willen ze ook nog graag zien dat na je 70 ste verjaardag een versnelde uitroeing uitgevoerd wordt dmv onthouding van noodzakelijke medische hulp, tabletten voor versnelde levensbeëindiging, etc, etc.
  Tenminste…. als het aan D’66 gelegen had.
  D’66 ziet dus het liefst dat alle rasechte Nederlanders verplicht abortus laat uitvoeren om te voorkomen dat er nog meer witte Nederlanders bijkomen.
  Dit ten behoeve van dat linkse tuig van moslims datums land wil inzetten als nieuwe thuishaven voor hun nieuwe kalifaat!

 10. Jv

  En die Seegers….. wat een klaploper en slemiel om te praten over vervreemding!
  De beuk er in en aansturen op een kabinetscrisis!
  En dit rapalje moet ons land besturen?

  1. Sharktyricon

   Jij had liever Joseph Mengele als huisarts gehad of niet?

   1. Wesley Benbow

    Ben je wel goed bij je hoofd, Sharktyrion?

    1. Sharktyricon

     Ik had tegen jv met zijn “echte witte Nederlanders” en je vraagt mij of ik goed bij mijn hoofd ben??

 11. C.A.Barstow

  D666, een moordenaars partij, ongeboren leven en ouderen die een zogenaamd voltooid leven krijgen aangepraat zijn bij deze moordenaars hun leven niet zeker!

  Stem FvD/PVV.

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “D’66 is voor de vrijheid van meningsuiting” vrijheid van meningsuiting hebben we al 17,5 jaar niet meer. En ja er is maar 1 mening en dat is de mening van D’66. D’66 en fatsoensnormen?: ja ze hebben wel fatsoensnormen, alleen geven ze er een andere betekenis aan. Het is een mateloos irritant zielig, extreem bemoeizuchtig,intriest en kinderachtig partijtje. Wat niks te zoeken heeft in Nederland, en thuis hoort in het drankzuchtige Europese parlement in Brussel. Abortus wordt bepaald door D’66, Euthanasie wordt bepaald door D’66, Donor worden wordt bepaald door -het wordt eentonig- D’66. Sommigen zeggen dat D’66 een moordenaars partij is vanwege legalisering van euthanasie. D’66 is TEGEN!!!! euthanasie vanwege de door hun zelf bekokstoofde “euthanasiewet” in het rampenkabinet Kok. Wat heeft deze volledig krankzinnige wet opgeleverd? : een arts die zelfmoord heeft gepleegd, een arts die zich voor de Rechter moest verantwoorden en talloze mensen die de hand aan zichzelf heeft geslagen door zelfmoord. Een kleine maand geleden een bizarre aflevering gezien van Kees van der Spek over een man die opgelicht werd door dat het vergif niet hielp. die man was helemaal klaar met het leven, echter had hij nog een 2e pakketje met gif dat hij nog niet wist of dat zal helpen.Helaas heeft hij nooit de bevindingen van Kees van der Spek kunnen aan horen. Omdat hij was overleden, het 2e pakketje gif heeft dus WEL!! geholpen.Euthanasie en abortus is een persoonlijke kwestie. Als iemand klaar is met het leven, levensmoe of een ongeneeslijke ziekte en euthanasie wil dan behoort hij/zij dat te krijgen. Het is een zaak tussen de arts, de familie en de patiënt en GEEN!!! politie en justitie wat D’66 zo graag wilt. Abortus het is de vrouw die bepaald of ze abortus wil ja of nee. Euthanasie is voor zowel jongeren als ouderen die klaar zijn met het leven of ongeneeslijk ziek zijn. Deze krankzinnige “wet” leidt alleen maar tot zelfmoord door zichzelf voor de trein gooien of zichzelf ophangen. Denk D’66 wel eens aan de mensen die dit moeten aanschouwen???? vrijwel zeker van niet.

 13. Heras

  30.000 abortussen per jaar in nederland. Terwijl hier zoveel middelen voorhanden zijn, om niet zwanger te raken.
  Volgens d66 is iedereen die hun standpunten niet verdedigt is niet-inclusief. Laten ze nu eens goed naar de werkelijkheid kijken; de meeste vrouwen die een abortus hebben ondergaan krijgen vroeg of laat psychische klachten. Huilende vrouwen na een ingreep wordt evenmin getoond. Ook een aantal mannen(de vaders) krijgen klachten, ook dit punt is nooit belicht.
  Dat Segers vervreemding voelt is logisch. Maar dat was toch te verwachten.
  D66, is verworden tot een partij van de dood. Wel mensen dwingen om organen af te staan, maar daarnaast alles doden wat hier leeft.
  Zelfs de doden moeten gedood worden vanwege de CO2, luchtvervuiling. Hoe gek kun je zijn.

 14. Heras

  Daarnaast is zwanger worden door een verkrachting vrijwel nihil. Meestal worden vrouwen ongewenst zwanger omdat ze te nonchalant met anti-conceptie. Buitenlanders komen massaal hierheen voor een abortus.

  Ikzelf heb in een opvang voor vrouwen gestaan die net bevallen waren van een kindje, omdat ze abortus weigerden. Ze werden psychisch bijgestaan totdat ze een besluit genomen hadden om het kindje voor adoptie af te staan of het te behouden. Dit soort opvang wordt NOOIT door de media opgepikt en verteld.

  Nee, alleen de schreeuwers: ‘baas in eigen buik’ krijgen media aandacht.

 15. Veteraan

  D66 is de laatste decennia al vreemd maar heeft nu echt last van stuiptrekkingen.
  Wat een smerige Linkse club is dit geworden.
  En het was ooit een partij die NL al vol vond in 1970 en moeite had met zoveel buitenlanders. Die partijleden draaien als tolletje in hun graf rond of zitten depri in het bejaardenhuis.

 16. Joost mag het weten

  Altijd lastig deze discussie. Wat de één ziet als een klompje cellen ziet de ander als klein mensje.

 17. George Knight

  De auteur zegt: ‘D66 leek het echter moeilijk te hebben met de ‘leven campagne’ en begon bijzonder vreemde berichten te publiceren op haar sociale media-kanalen.’

  Dat is een aanvechtbare mening. Het gaat om politieke partijen die standpunten hebben en reageren op elkaar. Het kan omgekeerd worden zodat het de ChristenUnie (CU) is die beticht wordt van vreemde berichten. De auteur verwart oorzaak en gevolg en lijkt de feiten te vervangen door een conservatief-christelijke mening.

  Want wat is de politieke achtergrond? In het kabinet is er een getekende vrede over het abortusbeleid. Het wordt niet versoepeld, maar evenmin ingeperkt. Dat is een gewapende vrede tussen enerzijds de liberale VVD en D66 en anderzijds het christelijke CDA en CU.

  Dat de actieweek ‘de week van het leven’ door particulieren wordt georganiseerd is hun democratisch recht. Dat de CU (met SGP) zich er bij aansluit is evengoed het recht van een politieke partij.

  Feit is dat de CU door zich aan te sluiten bij ‘de week van het leven’ er bewust voor kiest om in de publieke opinie campagne tegen abortus te voeren. Het weet dat het zo de gewapende vrede in het kabinet onder druk zet. Ofwel, in de politiek volgt op een actie een reactie.

  CU-leider Segers kiest bewust voor profilering aan de hand van abortus. Het is van hem krom geredeneerd en slecht gespeelde naïviteit als hij zegt dat hij zich erover verbaast dat D66 op hem reageert terwijl hij voor zichzelf wel het recht opeist om zich uit te spreken over abortus. Beseft Segers niet dat het onevenwichtig is als hij claimt als enige een mening over abortus via (sociale) media naar buiten te mogen brengen?

  ChristenUnie had op afstand kunnen blijven van de actie ‘de week van het leven’. Dat het dat niet gedaan heeft is de eigen keuze, maar dan moet het geen krokodillentranen huilen als een politieke opponent reageert. Ook nog eens op een gevoelig beleidsterrein dat voor zowel CU als D66 belangrijk is omdat het aan hun kernpunten raakt. Juist daarom had Segers beter kunnen zwijgen.

 18. ShaoKahn

  Robje Jetten is het bewijs dat niet elke leven de moeite waard is.

  1. Wesley Benbow

   Trieste bijdrage. ShaoKahn heeft vast een leven wat reuze de moeite waard is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.