Column Ozair Hamid – Trump 2020: waarschijnlijker met de dag

3 november 2020 is het zo ver: de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Dat Donald J. Trump zal worden herkozen lijkt steeds waarschijnlijker, doordat het één van de meest succesvolle en controversiële presidentschappen ooit is gebleken. Van vermeende Russische inmenging tot het vernietigen van (de leider van) ISIS. Waarom komt een tweede termijn steeds dichterbij voor de 73-jarige president?

Economie
Ten eerste zijn succesvolle economische beleid: het schrappen van reguleringen die resulteerden in een hogere werkloosheid en het historische verlagen van de federale inkomstenbelasting voor vermogende en middenklasse Amerikanen, wat leidde tot de grootste economische boom ooit in de Verenigde Staten. De effecten spreken voor zich: in oktober is er een toename geconstateerd van 128.000 banen, terwijl de marktverwachting een toename van 75.000 banen was. Sinds de dag dat Obama plaatsmaakte voor Trump zijn er meer dan 6 miljoen banen toegevoegd aan de Amerikaanse economie.

Werkloosheid onder minderheden
De werkloosheid onder Afro-Amerikanen, Aziatische Amerikanen en latino’s is op het laagste niveau ooit en het mediaan inkomen van huishoudens is met 2,3 procent toegenomen (gecorrigeerd voor inflatie). Onder Democratisch gezag zou de economie zijn vernietigd door extremistische voorstellen, zoals een genationaliseerde zorg, enorme inkomsten/vermogensbelastingen op de welgestelde Amerikanen en het gratis maken van al het onderwijs. Zelfs het idee om Amerikanen maandelijks gratis duizend dollar uit te keren wint inmiddels populariteit in de hedendaagse socialistische partij.

Immigratie
Ook op het beladen terrein van immigratie is Trump veruit de populairste in de meeste staten. Illegale immigratie, die de VS jaarlijks miljarden kost, is onder het presidentschap van Donald Trump enorm teruggedrongen. Het aantal immigranten dat de zuidelijke grens illegaal oversteekt is in een half jaar tijd meer dan gehalveerd door de bouw van de muur, wat leidt tot minder kosten, minder criminaliteit en een veiliger gevoel onder Amerikanen.

Supreme court
Naast deze tijdelijke doch indrukwekkende prestaties heeft de Amerikaanse president ook een lange termijn stempel gedrukt door twee conservatieve hooggerechtshofrechters te benoemen, die onder andere mogelijk het recht op abortus kunnen schrappen of aantasten. Tegenwoordig valt dat onder het 14e amendement van de Amerikaanse grondwet, zo besloot het Hooggerechtshof in 1973, maar wat betreft Republikeinen kan die uitspraak zo verworpen worden.

Baghdadi
Ten slotte is de dood van de ISIS-leider, Abu Bakr al-Baghdadi, een enorme zege in de strijd tegen de terreur. Toen in 2011 onder leiding van Barack Obama het brein achter de aanslagen van 9/11, Osama Bin Laden, werd uitgeschakeld steeg het percentage van mensen die zijn presidentschap als positief beschouwden significant.

Met dat meegenomen in 2020, het feit dat de economie en immigratie de prioriteit hebben in verkiezingstijd, is Donald Trump nog lang niet afschreven voor een tweede termijn. De Amerikanen zouden wel gek moeten zijn om voor radicale verandering te gaan, en niet voor een economisch stabiele koers die al is en nu verder wordt uitgezet door Donald J. Trump.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. fusilier

  Onze vriend Trump 1 van de beste presidenten tot nu toe. Mee eens,hadden wij in Nederland maar zo iets wat er op lijkt.

  1. Original NL

   Nederland ligt plat door onze fantastische eu en zijn krankzinnige maatregelen.
   Een kanjer als Trump kunnen we hier goed gebruiken…maarrrr wij hebben rutte.

 2. Jumping

  Deze Trump doet gewoon, wat hij de kiezers heeft beloofd.

  Een eerlijke en oprechte kerel.

  Gewoon een KANJER.

  Nederland heeft Rutte die doet precies het tegenovergestelde.
  Een leugentje hier, een leugentje daar en de Nederlandse bevolking is de sigaar.

 3. Limburgse Separatist

  Trump is een lompe boer. Maar als lompe boer kan ik dat wel waarderen. Met name zijn (- Met name van Pence) visie mbt. NASA is een grote verbetering tov. Obama.

  1. cuoretx

   Een lompe boer ??dat zijn die korrrekte die met dure woorden en niks klaar spelen behalve hun zakken vullen. Trump is een leider met gezond verstand voor zijn volk en vaderland. Punt

 4. DidiMadloba

  Trump heeft economisch de wind mee, maar zijn protectionisme zet de klok tientallen jaren terug en schaadt juiste meest succesvolle Amerikaanse bedrijven.

  De auto-industrie zal never nooit terugkeren naar het verpauperde Detroit, en Apple zal z’n productie ook niet uit China terughalen.

  HHe4gevaar bestaat dat Trump Silicon Valley kapot maakt. Fijn hoor!

  1. Original NL

   De druiven zijn zuur..hè allochtoontje!

  2. Joop Klepzeikert

   Spuitje weer niet gehad vandaag joh? Geestelijk gehandicapte strontvlek.

  3. rujoleki

   Wat een dommige mening over deze president. Laat mij raden?jij bent een allochtoon met een uitkering?

  4. Joshuak

   Klopt misschien allemaal..

   Maar Donald Trump probeert iets waar de Democraten roepen dat het allemaal wel prima is.. Nogmaals als het zo doorgaat is het juist om de democraten dat silicon valley misschien weg gaat want zoals jij al zegt heeft het globaliserende beleid van de afgelopen 10tallen jaren ook veroorzaakt dat grote bedrijven massaal naar het buitenland gaan..

   Het gaat bij veel van die mensen die hun baan hebben verloren vooral om de gebaar die de regering geeft als ze het proberen.

   En dat gebaar zie je niet onder de democraten waar ze roepen dat het allemaal wel prima is.. En ook dat dus ongeacht of het hem lukt zal nog steeds in zijn voordeel werken..

   Ik zie het zo.. Iedereen heeft altijd commentaar op Amerika als ze dus proberen handel meer in hun voordeel te krijgen.. Maar als je kijkt doen de Chinezen enzo het al tientallen jaren..

   Je kan geen handel doen in China zonder een deel van de bedrijf te verkopen aan de regering daar tot geloof ik een minimale van 5% bezit..

   En met die 5% zal China natuurlijk een gigantische invloed kunnen werpen want als het bedrijf zich niet aan die regels houdt word het in 1 klap verboden voor jou om handel te plegen in China..

   Wat Trump doet hadden we al lang moeten doen en stoppen met het tolereren van hoe China ons probeert te manipuleren van buitenaf..

   Als China Europese bedrijven moeilijk maakt om daar handel te plegen dan zal Europa en Amerika hetzelfde moeten doen.. Anders kan je je net zo goed gelijk overgeven aan die communistische regering..

   Zij kopen langzaam hele economieën op in de wereld zowel door aandelen als het bezitten van grote schuldbedragen van andere landen..

   Ben bang dat het al te laat is.. Maar dat Trump probeert wat al lang geleden gedaan had moeten worden kan ik niks slechts op zeggen

 5. Joop Klepzeikert

  Alleen de meest ernstig geestelijk gehandicapte extreem socialisten blijven volhouden dat Trump ‘niets bereikt heeft’.
  Zelfs in USA gaan steeds meer mensen inzien dat het steeds beter gaat sinds Trump president is, terwijl ze heel hard achteruit gingen onder Obummer, ook wel Obomma genoemd.
  Alleen klaplopers, illegalen en geestelijk gehandicapten blijven Trump maar demoniseren.

  1. Watcher

   @Joop K de bedrijfsjurist.
   @Joop de fantast
   @Joop K de christenterrorist
   @Joop K de narcist
   @Joop K de multinicker

   1. Joop Klepzeikert

    @Watcher aka Didi aka Piet met een IQ van 51 aka kinder kontenbonker: Ga je spuitje aan je GGZ begeleider vragen. Je laatste hersencelltje is nu ook op hol geslagen. Smeerlap. NSBer. Landverrader.

    1. Watcher

     @Joop K ,,,, dat noemt zich een bedrijfsjurist.

   2. Mycase

    Met andere woorden je kunt het slecht verkroppen uitkijker ?? hahahahahah
    Net zo’n sneukont als je bilmaat .

    1. Watcher

     @M
     Joop is een nick van de familie Lugar en die sporen niet.

     1. Mycase

      Nee jij trekt volle zalen zeg maar

     2. Rechtsaf

      watcher dé leugenaar
      watcher dé ped*verheerlijker
      watcher dé rechtvaardiger van ped*filie
      watcher dé definitie van een antichrist

     3. ZiggyStardust

      Jammer Wachttoren. Het lukt je dus niet om inhoudelijk te reageren. Blijf voortaan gewoon weg met je geslijm en complimenten aub. Weg bij mij iig.

   3. Rechtsaf

    watcher dé leugenaar
    watcher dé ped*verheerlijker
    watcher dé rechtvaardiger van ped*filie
    watcher dé definitie van een antichrist

    1. EU kok

     Kijk, daar is Lugar al.

     1. Rechtsaf

      Kijk rugtuffer en druksliefhebber komt gelijk om de hoek als een dolle stier..

 6. Sergeant Monty

  “minder criminaliteit en een veiliger gevoel onder Amerikanen.”

  Maar is dat gevoel ook werkelijk zo?
  In Amerika kan je maar zo achter je bureau vandaan geschoten worden of niet meer thuis komen als je naar school gaat of winkelen.

  1. Mycase

   Nee dan is Nederland een stuk veiliger … rot op idioot als je niet weet waar het over gaat .

   1. Sergeant Monty

    “Nee dan is Nederland een stuk veiliger”

    Nederland is zeker een stuk veiliger of wil je anders beweren.

    1. Mycase

     Ja dat wil ik wel anders beweren ja de kogels vliegen je hier om de oren of je krijgt een mes in de rug ga mij nou niet vertellen dat het hier veilig iedere dag doden door geweld hou toch op .

     1. Sergeant Monty

      Toch is het in Nederland veel veiliger dan in de Verenigde Staten.

      Maar je kan je ogen er natuurlijk voor sluiten en anders beweren.

     2. Vlaswiek

      “Toch is het in Nederland veel veiliger dan in de Verenigde Staten. ”

      Cijfers, alleen cijfers, Klets Majoor!

    2. ikweetwatikwil

     Zeker monty Wij kennen Nederland nog uit de tijd dát het hier veilig was. Sinds de open grenzen is het hier niet meer veilig . Inderdaad, de kogels vliegen onschuldige mensen om de oren . Mes steken is hier een nationale sport geworden . Mensen zijn vaak niet meer veilig in hun eigen huis. Meisjes die van hun fiets getrokken worden. Onder welke steen heb je gelegen.

   2. Isengrijn

    Wel eens in Amerika geweest, Mycase?
    Ik wel, en ik bij terugkomst in Nederland was ik de gelukkigste persoon op de Aarde!
    Wat een kutzooi daar! En wat goed geregeld hier!

    1. Joop Klepzeikert

     Lekker in dat ‘veilige’ Nederland blijven dus en de Amerikanen een lol doen, door daar NOOIT meer heen te gaan. Ze hebben daar al meer dan genoeg anti-wapen debielen.
     Nederland heeft per 100.000 inwoners ruim 3x zoveel schietpartijen als USA en steekpartijen nog veel meer.

     1. Sergeant Monty

      “Nederland heeft per 100.000 inwoners ruim 3x zoveel schietpartijen als USA”

      Dat weten ze dan goed uit de media en de statistieken te houden.

      Maar jij kan het natuurlijk weten als nieuwe inwoner van de Verenigde Staten.

    2. Rosasolis

     @Isengrijn. Ja, over de corruptie in Amerika kan ik als vroegere Canadees vertellen. Wat een verschil als je vanuit de grens van Canada naar de VS oversteekt. je ziet heel gauw het verschil van de rustige provincie Ontario met de schitterende Niagara vallen. En dan als je even de Amerikaanse grens voorbij ben kom je in de buiten wijk van Detroit terecht … Toen ik samen met een aantal collega studenten een dagje uit wilde gaan vieren nadat we onze eind-diploma’s van de universiteit van Toronto hadden gekregen. Wij dachten om gewoon vlakbij over de grens naar een leuke restaurant te gaan, om een lekker maaltijd te eten met een glaasje wijn om onze eind-diploma geluk bescheiden te vieren. Maar er waren politie bij de buitenwijk van Detroit die ons niet wilden laten doorijden. Alles was afgegrendeld wegens een grote rassen demonstratie. Ook in dit buitenwijk van Detroit konden we zien dat er grote problemen waren. De politie spraken een rare platte dialect. Zij hielden ons aan voor geen enkele reden, en zijden
     “ga terug naar “Keenedah”. Wij mochten niet verder in Detroit komen. Dus reden we terug naar Toronto, waar alles was, zo als altijd gewoon rustig.
     Als ik denk aan de verhalen en ervaringen van mijn tante Ruth, die in Miami woonde en werkte, over discriminatie tegen kleurlingen, dan weet je dat Amerika een zeer corrupte land is. En dat de oude burger oorlog nog steeds niet helemaal over is, en waarschijnlijk zal nooit over zijn. Mijn lieve tante
     kreeg het heel moeilijk in Florida omdat zij als Canadese immigrante geen enkele discriminatie uitvoerde tegen mensen van kleur in haar top functie bij
     “Lever Brothers products” from Canada… Zo heette Unie Lever toen in Canada. De Canadese-Nederlandse “Lever Brothers” firma begonnen ook op te klimmen in Amerika, om dat Proctor & Gambel en Heinz steeds duurder werden, en dat onze Nederlandse “Lever Brothers” producten niet zo duur waren. Mijn oude Rode-kruis oorlog verpleegkundig moeder steunde haar jonge zus tante Ruth, om haar te steunen bij haar werk in Florida om onze Unie Lever in haar werk in een grote warenhuis in Miami te vertegenwoordigen als bestuurslid. Misschien zal binnenkort Canada ALWEER wegens de afkeer van kleurlingen alweer zoveel mensen opvangen die een kleur hebben, en niet meer weten waar zij hulp en waardering kunnen krijgen.

     wegens de VS. afkeer van kleurlingen alweer zoveel mensen opvangen die moe zijn van enorme rassen discriminatie.

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Reserve eenheden van het Amerikaanse korps mariniers hebben volgens bronnen op 3 oktober het bevel van president Trump gekregen om zich gereed te houden om in actie te komen tegen een eventuele staatsgreep door de Deep State / Democraten. Trump zou hiertoe hebben besloten omdat Democratische politici openlijk discussiëren over het laten arresteren en opsluiten van Trump en zijn voltallige kabinet. Dat zou een wanhoopspoging zijn om te voorkomen dat ze binnen korte tijd zelf worden gearresteerd wegens het opzetten van de Rusland-samenzwering hoax, en recenter ook het verzinsel dat Trump Oekraïne onder druk zou hebben gezet.

  Het bevel werd onder het administratieve nummer 550/19 geautoriseerd door brigadier-generaal Daniel L. Shipley. 550/19 houdt in dat reserve mariniers ‘ter ondersteuning van de burgerlijke autoriteiten’ kunnen worden ingezet, dus tijdens een binnenlandse crisis of andere buitengewone situatie in de VS.

  1. Watcher

   @BNGL Dit valt in de categorie nepnieuws , verspreid door de fam Lugar en co/

   1. Ben-NIET-Groen-L

    Watcher,

    Uh, nee toevallig niet, want een familielid belde mij vanuit de VS daar gisteren al over op.
    Jammer hé!!!

   2. Original NL

    Script!!

    1. Ben-NIET-Groen-L

     Original NL

     Script?…niet nodig ..u gaat het gewoon meemaken.

     1. Blitzkrieg

      Ben-NIET-Groen-L : Tegenwoordig volg ik het Amerikaanse nieuws op de voet, Jensen brengt het één en ander ook heel duidelijk in beeld. Dat Mueller onderzoek backfired nu op de democraten, dat de pleuris uitbreekt is geheel logisch. Dank voor de info, ga dit scherp in de gaten houden.

   3. Blitzkrieg

    Watcher : Volgens mij heb je geen flauw idee van wat er speelt in Amerika.

    1. Joop Klepzeikert

     @Blitzkrieg: Trol watcher heeft geen idee wat er buiten zijn zolderkamertje afspeelt, laat staan buiten Nederland. Die totaaldebiel kan alleen maar trollen, zieken en zuigen.

   4. Rosasolis

    @Watcher. Inderdaad nep-nieuws van BMGL. Maar dit komt niet van hem. Een aantal Amerikaanse internet nieuws sites, zijn dol op het zorgen voor sensatie artikelen. Voor een aantal jaren heb ik Front-Page News gevolgd. En heb me bewonderd over de vele onzin dat je op deze extreem-rechtse site kon lezen.
    Vooral de overdreven berichten over A. Merkel; compleet met een bewerkte foto van Merkel in een zwarte burka!

 8. Evil Zorro

  Trump wint 2020 van zijn tegenstander Tulsi Gabbard.

 9. Kapitein Haddock

  Tijd niet gereageerd; mijn conclusie:
  DDS maakt zich zelf steeds belachelijker en ongeloofwaardiger!
  Het onafgebroken toestaan van ONDERMIJNENDE reagerenden wordt toegestaan!
  Helaas:…….. nooit meer DDS. Jammer; DDS heeft uitstekende mogelijkheid om tegen waanzin te zijn en op rechts te manouvreren.
  Wens positief en kritische reageerders het allerbeste!

  1. Blitzkrieg

   Kapitein Haddock : Het allerbeste, van een kritische reageerder.

 10. Mar

  “Het aantal immigranten dat de zuidelijke grens illegaal oversteekt is in een half jaar tijd meer dan gehalveerd door de bouw van de muur, wat leidt tot minder kosten, minder criminaliteit en een veiliger gevoel onder Amerikanen.”

  Lol, hoeveel meter muur is er bijgebouwd onder Trump?

  Misschien even dit artikel lezen Ozair Hamid
  h**ps://***.bbc.com/news/world-us-canada-46824649

 11. Heinrich

  Trump de beste President ooit,hij zegt wat hij denkt,en doet wat hij zegt á la Pim Fortuyn!
  Pelosi en de rest van de schijnheilige linkse meute,weten zelf ook dat Trump alle troeven in handen heeft.
  Ze schijten gifgroene diarree van teleurstelling!

 12. Sans Rancune

  De werkloosheid is gedaald onder de Latino’s en Afro Amerikanen, is dat niet zo omdat ze hebben moeten kiezen voor een 2e baan vanwege de gestegen welvaart onder deze groepen?

  1. Joshuak

   Zo werken werkloosheid cijfers niet..

   Of je nu 1,2 of een duizend banen hebt jij telt als 1 persoon die werkt.. Wat je wel kan zeggen is dat er misschien vele tijdelijk werk als seizoen arbeid tussen kan zitten..

   Maar zelfs dan geld het als een positieve ontwikkeling want je hebt wel meer mensen aan het werk

 13. Jv

  Van Ronald Reagan had iedereen ook de mond vol.
  Het was niets en zou ook nooit wat worden.
  Immers…..wat kan een acteur nu verstand hebben van een presidentschap?
  Hij werd gedemoniseerd en voor alles wat mooi en lelijk was uitgemaakt.
  Nu….decennia’s later blijkt dat deze president tot nu toe de beste was die de VS ooit heeft gekend.
  Over een enkele decennia, zal ook Trump de boeken ingaan als de allerbeste president die de VS ooit hebben gehad.
  Maar ja…. dat komt die linkse hotemetoten niet goed uit. Zij hadden het liever bij het oude gelaten waarbij de VS op sterven na economisch en militair dood was.
  Kijk naar ons eigen land wat de huidige linkse flapdrollen er van maken.
  Het is niet meer bij te houden en op te noemen hoeveel rotzooi deze idioten op hun kerfstok hebben. En nog krijgen ze van het volk een vrijbrief om het af te maken dat ons land ons land niet meer zal zijn!

 14. Veteraan

  Wat een man hé.
  Of je bent voor hem [ondanks dat ik b.v. het recht op abortus wel zou willen] of je bent tegen hem en het is logisch dat de meeste Amerikanen voor hem zijn. En dat nog wel terwijl er in Amerika ook heel veel moslims,
  Afrikanen en gelukszoekers zijn die hem haten. Dus dat houdt in dat de normale Amerikaan heel blij met hem is op een uitzondering na.
  Diegene die tegen hem zijn, de Linkse rakkers zijn net als hier in NL dromers met een grote bek en zij kunnen geen rijk besturen zonder dat het ten onder gaat aan pure degeneratie.
  En dan nog een termijn met Trump die gelukkig ook Europa kan beïnvloeden met hun frauduleuze EU regering die elkaar haten en elkaar bestelen zolang het duurt en geen zinnige maatregelen kunnen beslissen. Degeneratie dus.
  The Donald, you go BOY

 15. Rosasolis

  Ik ben benieuwd of het Trump zal lukken om uit zijn impeachment proces door te gaan.
  Het zijn niet alleen de Democraten maar ook vele uit zijn Republican party die samen hebben besloten om nu die stappen tot het afzetten van Trump asl president door te zetten. Binnenkort zal alle bewijzen van jarenlange corruptie naar de hoogste rechtbank gaan.
  Maar stel je voor dat Trump het motie van waantrouw overleeft. Dan betwijfel ik dat hij veel concurrentie van J. Biden zal krijgen. Dit ex vice-premier man heeft niet zo lang geleden een zware hartaanval gehad. Maar er is wel Een zeer sterke Democraat kandidaat:
  Elizabeth Warren. Deze professor aan Harvard Universiteit is een briljante speaker; ik heb haar eerste bijzonder informatief speech gevolgd tijdens het eerste debat van de democraten, enkele weken geleden. Warren is een zeer sterke vrouw, die als intelligente leider overkomt. Zij is enkele jaren jonger dan Trump en Biden, en straalt van energie en nieuwe plannen. Zij heeft jarenlang hard gewerkt, en heeft geen corrupte schandalen achter zich.

  1. Vlaswiek

   “Ik ben benieuwd of het Trump zal lukken…”

   Ik denk niet dat jij daar benieuwd naar bent.

   Ik weet zeker dat Trump zijn tweede termijn gaat pakken, reken daar maar op!

   1. Trude Herr

    Trump: Naast Netflix nog het enige amusement wat wij krijgen uit de VS

   2. Rosasolis

    @Vlaswiek. Oh ja, ik ben heelmaal op de hoogste van de vele corrupte zakken van Trump die ik jarenlang heb gevolgd. Hoe is het mogelijk dat deze criminaal zo ver is gekomen? Maar nu gaat de corruptie niet verder. Ook zijn eigen
    Republican partij…waarvan hij geen 4 jaar lid is geweest, geeft geen steun meer aan deze casino, golf-korsen, Trump touwers, Trump hotel onderdemingen bezeten man, die helemaal niets over politiek weet…maar wel alles over CORRUPTIE.

    1. Joshuak

     Hoe corrupt Trump ook is.. De Democraten en de media hebben het al te vaak geroepen.

     The boy who cried wolf..

     Zowel de media als meeste in de politiek hebben alle vertrouwen verloren van hele grote groepen stemmers en tribalistische stemmen is het enige wat overblijft..

     En daarnaast vergeet je 1 ding en dat is de verdeeldheid binnen de democraten zelf..

     Als je het nieuws in Amerika onder de progressieven een beetje volgt als The Young Turks en soortgelijke groepen dan zul je zien dat ze duidelijk naar buiten zijn gekomen met 1 standpunt..

     Bernie Sanders or bust..

     En dat betekend dat die progressieve takken alleen zullen komen opdagen voor de verkiezing als ze Bernie Sanders naar voren schuiven..

     En dat gaat niet gebeuren want de establishment rond Elizabeth Warren gaan daar echt niet op in.

     Daarnaast heb je populaire linkse centristen als Tim Pool op YouTube bij bijvoorbeeld die hebben gezegd..

     Tulsi Gabbert/Andrew Yang or bust..

     En dus zie je dat de verdeeldheid enorm is.. En dat terwijl de bijna alle Republikeinen zich braaf achter Trump zullen schuilen om deze hele belangrijke overwinning binnen te halen.. En dat betekend dat Trump al zijn pijlen om de democraten kan richten en die verdeeldheid daar nog groter proberen te krijgen..

   3. Rosasolis

    @Vlaswiek. Oh ja ik ben heel benieuwd of het zal Trump lukken,
    na al zijn jarenlange corruptie, en het dumpen van zoveel trouwe intelligente
    medewerkers.

  2. Blitzkrieg

   Rosasolis : “…en heeft geen corrupte schandalen achter zich.”

   Als het Mueller onderzoek iets heeft bewezen, is dat ze na 3.5 jaar gezocht te hebben niks hebben gevonden. Ondertussen wordt nu onderzocht wat nu de precieze grondslag is geweest van dat Mueller onderzoek. Wat er op dit moment gaande is in de Verenigde Staten is te vergelijken met een heftige James Bond film. Geloof me, het ziet er niet rooskleurig uit voor de Democraten, terwijl er over Trump niks te vinden valt.

 16. Heras

  De grootste prestatie vind ik nog dat hij niet gezwicht is onder de druk van valse beschuldigingen. Petje af.

 17. Kristalix

  Deze meneer heeft kennelijk geen idee wat zich voltrekt in de oe s of aa.

  De kans dat Trump deze impeachment overleeft is gering. En wie een beetje idee heeft van de Amerikaanse grondwet? Ziet Trump de gevangenis ingaan als eerste president in de oe s of aa.

  Jammer voor de Amerikanen die het goed voor hadden de gevestigde orde een tik uit te delen.

  1. Bosche draak

   Vent, je kletst uit je nek.
   Trump 2020 gaat gewoon gebeuren…

   1. Vlaswiek

    “Trump 2020 gaat gewoon gebeuren…”

    Klopt, het gonst in de VS! De linksfascisten weten dondersgoed dat hun speelkwartier over is.

  2. Mezzadra

   Volgens mij is het heel lastig om te voorspellen of Trump zijn tweede termijn gaat halen.
   Het impeachmentproces kan hem schaden (hij is evident schuldig en op grond van de feiten die boven zijn gekomen moet hij uit zijn ambt worden gezet) maar ook helpen door een narratief van slachtoffer van Deep State en rancuneuze Democraten neer te zetten. Dat doet hij goed. Ook de economie helpt hem.
   De uitkomst van dat proces is niet te voorspellen. Feit is dat volgens peilingen een meerderheid van de Amerikanen hem uit het ambt wil zetten en in de aproval ratings staat hij constant rond de 43%. Dat is geen sterke uitgangspositie.

   Het worden spannende maanden.

   1. Joshuak

    Maar die 43 procent is meer dan Obama in deze tijd voor hij werd hergekozen als president.

    Jij kijkt teveel naar de republikeinen en waarom die niet kunnen winnen.. Maar vergeet met diezelfde kritische blik eens naar de democraten te kijken.

    De progressieve tak heeft al meerdere keren zeer duidelijk gemaakt dat ze niet van plan zijn op Joe Biden te stemmen.. Want “bernie Sanders or bust” maar of je het leuk vindt of niet die man is tot nu toe nog steeds bij ver de grootste tegenstander van Trump..

    Hetzelfde als dat meer centralistische democraten en zelfs enkele vakbonden meerdere keren hebben gezegd niet voor Bernie Sanders te kiezen..

    In tegenstelling tot de democraten hebben de republikeinen al hun geld bijna ingezet op Trump en dus hebben ze het volledige bedrag.. Ik geloof ondertussen bijna een half miljard doller om de democraten te verslaan .

    De Democraten daarin tegen zullen onderling een intensieve en dure campagne moeten voeren gelijk aan 2016 en die campagne zal de verdeeldheid alleen maar groter maken.
    Want je weet zelf hoe hard die voorrondes er daar aan toe gaan.. Persoonlijke aanvallen en leugens mag allemaal zelfs onder partijgenoten.

    En daarnaast elke dollar uitgegeven in de strijd tegen elkaar is 1 dollar niet besteedt aan de strijd tegen TRUMP.

    Onthoud Trump heeft genoeg mensen om te winnen, enige wat hij nu moet doen is zorgen dat de democraten hun base niet kunnen mobiliseren door de verdeeldheid En als het zo doorgaat dan zal dat makkelijk lukken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.