Daar zijn ze wéér! Boeren én bouwers zijn vandaag te zien op de Nederlandse snelwegen

Geen categorienov 25 2019, 10:00
Vanaf 12.30 uur gaan de boeren én bouwers weer in protest rondom zoveel mogelijk op- en afritten in Nederland. Ditmaal kiezen ze er expres voor om aan de zijkant van de snelwegen te bivakkeren zodat de rest van Nederland niet gehinderd wordt. De verwachting is dat we weer mooie beelden te zien krijgen, nu maar hopen dat politici in Den Haag ook de noodzaak zullen inzien.
De aanleiding voor deze acties is een gesprek dat later vandaag plaatsvindt tussen minister Carola Schouten en diverse boerenorganisaties. Ze hopen zo een duidelijk statement te geven.

,,We willen de onderhandelingen over de aanpak van de stikstofcrisis steunen en tegelijkertijd een waarschuwing afgeven. Het is alweer een paar weken geleden dat iedereen ons in actieverband heeft gezien, maar het vuur is zeker niet gedoofd. Dat zullen we maandag laten zien, we staan nog steeds op scherp. Honderden leden door heel Nederland hebben zich aangemeld’’

De kracht van de boeren ligt hem tot nu in hun organisatiekracht, ze krijgen keer op keer veel mensen op de been. Waardoor een duidelijk statement wordt gemaakt wat goed als pressiemiddel kan worden gebruikt.
Rond 1 december verwacht men aanvullende kabinetsplannen rondom de stikstof-hysterie, als die niet bevallen dan gaan de bouwers weer de barricades op. Dit is dan ook de reden dat de bouwers vandaag de boeren steunen, de twee groepen zijn samen de dupe van de stikstof-hysterie in Nederland.

Wij zijn solidair met de boeren. Ook voor ons staat er door de stikstofcrisis veel op het spel en dat zullen we laten zien’’

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten