DENK Rotterdam huilt over lesmateriaal, naam Mohammed komt niet vaak genoeg voor in boekjes

In Rotterdam is de partij DENK ongelukkig met de schoolboeken! Je zou verwachten dat de partij met inhoudelijke kritieken komt aanzetten, maar nee. De partij kiest voor een flinke injectie van symboolpolitiek. Zo betreuren de DENK’ers uit Rotterdam dat de naam ‘Mohammed’ niet ‘vaak genoeg’ in het lesmateriaal voor komt. Heel ernstig allemaal, via Dagblad 010.

Nu komt de naam Mohammed blijkbaar wel voor in de schoolboekjes op de Nederlandse scholen, maar vond een leerling uit Rotterdam het jammer dat hij zijn naam ‘niet vaak ziet’ in de boekjes. Bij DENK willen ze daar verandering in en nog vaker de naam ‘Mohammed’ terugzien in de schoolboeken. Verder werden door de partij geen inhoudelijke verbeteringen aangedragen van enig didactisch niveau.

Een oplossing voor het gesignaleerde “probleem” is snel gevonden. Geef ieder kind een ‘Naam-boek’. Men kan een speciaal boek maken voor de leerling in kwestie, het Mohammed-boek. Dat is een boek met de titel ‘Mohammed’ en de tekst bestaat op alle pagina’s uit het volgende: ‘Mohammed Mohammed Mohammed etc. etc. etc.’.

Als het denkbeeldige Mohammed-boek in elk klaslokaal aanwezig is dan is het probleem opgelost. Volgens Gemeenteraadslid Yigit gaat het in deze echter wel degelijk om een groot probleem en zijn grappen niet gepast, want de leerling in kwestie krijgt -doordat zijn naam ‘niet vaak voorkomt in de boeken’- last van negatieve psychische verschijnselen:

‘’een slecht gevoel en dat het voor hem voelt alsof hij niet bij Nederland hoort en geen Nederlander is.’’

De maatstaf voor de leerling in kwestie om zich thuis te voelen in Nederland is blijkbaar ‘hoe vaak hij zijn naam in de boekjes ziet’. Nou, dat is mooi, want dat is dus makkelijk op te lossen met het Naam-boek! Wie bij Wolters Noordhoff te Groningen gaat Mohammed aan zijn Mohammed-boek helpen? Die jongen voelt zich namelijk niet helemaal thuis in Nederland en heeft het blijkbaar nodig. Echt heel zielig, dus hop hop!

Verder deed Gemeenteraadslid Yigit een aantal vergelijkingen op basis van het uiterlijk van mensen. Het doet er blijkbaar toe bij DENK:

“In de schoolboeken zijn er ook relatief weinig personen met een niet-Westerse achtergrond. In de schoolboeken staan namelijk veelal typische Nederlandse namen. Bij het kijken naar etniciteit is de bevolking niet representatief.”

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de definitie van het stereotype ‘Nederlands uiterlijk’. Wanneer gaat de partij deze definitie aanleveren? Want als er geen criteria zijn om de stereotypes te interpreteren in de boekjes, dan wordt het een grabbelton. Of zullen we het gewoon niet doen, Yigit?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. logisch denken2

  Erg beladen naam mohammed. Als je een meisje van 9 huwt wordt dat in de westerse samenleving niet echt gewaardeerd om als lesmateriaal te dienen. Wij in het westen noemen dat ped*-filie en dat is bij wet verboden. Dat ga je dus zeker niet onderwijzen

  1. hans-e-pans

   Persoonlijk denk ik ook dat de naam God weinig in het gemiddelde schoolboek voorkomt, maar misschien wel in boeken op christelijke scholen.

 2. Agios

  Allemachtig. Ik dacht dat er zo langzamerhand wel einde aan de waanzin was gekomen. Mensen die op Denk stemmen zijn absoluut

  1. Agios

   …niet helder in de kop.

   1. Vlaswiek

    DENK:

    – Zijn niet in Nederland geboren
    – Schreeuwen de hele dag ‘racisme’
    – Moslims, dus islam
    – Dienen (o.a.) Turkije
    – Je hebt er geen flikker en moer aan!

 3. Ben Venuti

  Daar tegenover staat dat de naam Mohammed wel veel voorkomt in de misdaadstatistieken en het programma ‘opsporing verzocht’.

  1. Jv

   Is dus meer dan genoeg!

 4. Kees

  Soms zie je de naam Mohammed het vaakst van alle namen, vooral bij de PI ’s en bij de reclassering.

 5. Gerlos

  En daar liggen wij niet wakker van in ONS LAND KAKKERLAKKEN van DENK.

 6. Trude Herr

  Daarentegen Dik weer wel. Dik Trom, Dik voor Mekaar, door Dik en Dun…

 7. Suidland

  Hoevaak komt de naam “Jezus” voor in islamitische schoolleer?

  1. Blokkeer-Fries

   Dit staat ook nergens in de Nederlandse schoolleer, laat staan in de islamitische schoolleer.
   Het wordt tijd voor officiële excuses van deze schurkenstaten en herstelbetalingen.

   twitter.com/WSchoonenberg/status/1196500356148219905

 8. ikweetwatikwil

  Nou ja, Jezus komt ook niet vaak voor in schoolboeken. Ik denk helemaal niet. Maar de moslims kunnen hun kinderen ook Jan , Piet of klaas noemen , dan zijn we van dat gezeur af. Want denk er om, die islamieten blijven doorgaan. Met geweld lukte het niet. Nu doen ze het met drammen omdat ze weten dat er een bepaald soort Nederlanders het wel toegeeft en daarna komt geweld . GL en D66 staan achter hen. Dat kan niet goed gaan.

  1. Wesley Benbow

   Jezus is geen gangbare jongensnaam, Mohammed wel.

   1. logisch denken2

    in jouw ped*wereld kennelijk wel

    1. debontereus

     @ LD
     Zeker die zijn gewilliger en het mag van Mohammed de profeet volgens Noppes .
     Bij de p*de zit er altijd een achterliggende gedachte wat betreft kindermisbruik .

   2. Rechtsaf

    wesley is een nedermoslim die vooral hier komt om zijn sympathieën voor islamitische jongetjes te etaleren, aangezien mohamed ped*fiel was is het logisch dat wesley, die zijn ped*fiele sympathieën maar niet onder controle krijgt, dit een fijne naam vindt

 9. Vlaswiek

  ’Allochtonen worden problemen aangepraat’
  Door Aylin Bilic op dinsdag 19 november 2019

  Namen als Mohammed en Fatima staan naar verhouding te weinig in schoolboeken, ontdekten onderzoekers van de Universiteit Leiden. In het Jeugdjournaal vertelden allochtone kinderen dat ze zich daardoor niet welkom voelen in Nederland, zag ook publiciste Aylin Bilic voor De Kwestie.

  „Ik was me er nooit van bewust, maar ik had me als kind totaal niet welkom moeten voelen in Nederland. In geen enkel schoolboek in Rotterdam kwam ik in de jaren ’80 ooit de naam Aylin tegen. En eigenlijk gold dat voor mijn hele klas. Remco, Frank en Michael kwamen ook nauwelijks voor in onze schoolboeken. Het wemelde er nog van de Keesen en de Miepen, ook al heette op school vrijwel niemand meer zo.

  Nooit uitgesloten gevoeld
  Geen seconde heb ik me daar uitgesloten door gevoeld. Mijn overwegend inheemse klasgenoten evenmin, vermoed ik. We deden hooguit wat lacherig bij al die oer-Hollandse namen in onze boeken.

  De huidige generatie allochtone kinderen ervaart dat anders, als we de Leidse onderzoekers of het Jeugdjournaal mogen geloven. Niet-westerse allochtonen maken 13,6% van de bevolking uit. Maar slechts 9% van de namen in schoolboeken is van het type Mohammed of Ahmet. Dat klopt dus niet, menen anti-discriminatieradicalen want „dan kunnen ze het idee krijgen dat ze minder belangrijk zijn.”

  Los van het feit dat je volgens mij geen boek meer kunt schrijven als je bij iedere naam of eigenschap moet opletten dat je je wel aan de demografische gemiddelden houdt, slaat het natuurlijk nergens op. Ten eerste omdat schoolboeken niet ieder jaar worden vernieuwd en dus niet altijd exact de laatste trends volgen. Maar – veel belangrijker – omdat die eis van evenredige vertegenwoordiging van weet-ik-niet-wat botst met het concept van succesvolle integratie.

  Mijn goede vriendin Anita (waarvan de naam veel vooroordelen oproept) emigreerde acht jaar geleden met man en twee kinderen naar Australië. Dat de klasgenoten van Ties en Siem hun namen daar raar uitspraken en ze al gauw Engelse bijnamen kregen, vonden ze een teken van acceptatie. En dat Ties en Siem hun namen nooit in enig schoolboek tegenkwamen, was nooit een reden zich te beklagen over acceptatiegebrek en discriminatie.

  Janneke of Gijs
  Al die honderdduizenden Nederlanders die de afgelopen decennia emigreerden naar Australië, Canada, Nieuw-Zeeland of de VS, zullen de namen Janneke of Gijs nooit terugzien in hun schoolboeken.

  Niet in de eerste generatie, niet in de tweede en ook niet in de derde. Sterker nog: veel immigranten veranderden zelfs hun achternaam in iets Angelsaksisch. Dat heeft nooit iemand raar gevonden. Ze zijn niet voor niks naar de Nieuwe Wereld afgereisd. Ze wilden een nieuw en beter leven opbouwen en om die reden zo snel mogelijk opgaan in hun nieuwe vaderland.

  Het is aangepraat
  Onze allochtone landgenoten zijn ooit om dezelfde reden naar hier gekomen. Ik geloof niet dat Elif of Melek zich – net als ik – er ooit druk over hebben gemaakt dat hun voornamen niet of te weinig in het lesmateriaal terugkwam. Ik denk dat hun dat een beetje is aangepraat de laatste jaren.

  Het is een kwestie van tijd dat allochtone namen bijna net zo vaak in schoolboeken te vinden zijn als autochtone in het huidige inclusieve klimaat. Die tendens is er al langer. Kijk maar eens op websites of in folders van (hoge)scholen en zelfs universiteiten.

  ’Inclusief’
  En probeer een groepsfoto te vinden waarop geen student staat ’met een kleurtje’ of een hoofddoek. Lastig, want de communicatieafdelingen letten er tegenwoordig streng op: iedere foto of filmpje moet ’inclusief’ zijn. Dat het percentage allochtonen hierdoor op voorlichtingsmateriaal een stuk hoger is dan de werkelijke demografische situatie (die 13,6%) zou rechtvaardigen, daar hoor je die Leidse onderzoekers of het Jeugdjournaal niet over.

  Integendeel, blijkt uit de afsluiter: „De makers van de boeken zijn geschrokken en kijken of ze nog de plaatjes kunnen aanpassen.”

 10. Blokkeer-Fries

  Het is logisch dat dit verzoek bij DENK Jammerdam vandaan komt. Er wonen namelijk in Lammerdam meer allochtonen dan autochtonen, ondanks dat Rotterdam één van de grootste Nederlandse steden is.

  allecijfers.nl/gemeente/rotterdam/

  De (roep)toeterende, dubbele paspoort, beroeps islamklagers, a.k.a. laffe en ontevreden, Nederlandse agent van achteren hoekers, staan al op de 67e plaats in het geboortenamen favorietenlijstje, van de (s)linkse uitkeringsinstantie SVB, terwijl Abraham pas op de 554e plaats staat, op de lijst van 554.
  En nog is het niet genoeg, ook al is dit al erg genoeg.

  svbkindernamen.nl/int/nl/kindernamen/wizard/zoeknaam/jongensnamen/jongens_populariteit.html

  Misschien dat de beroepsgekwetsten even naar Opsporing Gezocht kunnen kijken, wordt tegenwoordig ook in het Arabisch ondertiteld zag ik vanavond, mogelijk i.v.m. de doelgroep?

  Ook kunnen ze veelvuldig hun eigen naam vinden in de statistieken van het CBS.

  dagelijksestandaard.nl/2019/03/verrassing-dikke-oververtegenwoordiging-allochtonen-in-criminaliteitscijfers/

  Maar vergeten de niet naDENKERs niet Fatima? Of is die niet belangrijk raadslid Yigit?

  Gelukkig kan je altijd terug naar je echte islamitische moederland, waar je buurman, neefje, vader en broer, allemaal dezelfde naam hebben. Je kan er ook trouwen met b.v. een nicht, zodat de familieband close blijft en de intelligentie daalt. Enig nadeel, ze hebben daar geen levenslange uitkering, AOW, zorgtoeslag, huurtoeslag, gezinshereniging, gratis juridische bijstand, gratis scholing, kinderbijslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, allerlei potjes voor kapotte Miele’s, recht op Internet, etc., etc.

  Stop met zeiken en ga werken.

  1. Vlaswiek

   “Stop met zeiken en ga werken.”

   Daar heb je een goed punt.

   Voor de rest hebben wij het natuurlijk ook zover laten komen. Je kon jezelf als allochtoon in ons land nestelen, je hele familie erbij laten komen en daarna gewoon je eigen taal blijven spreken en je eigen naam blijven houden.

   Nederland heeft zich uitstekend aangepast (islamisering). We hebben (overheids)folders, verkiezingspamfletten, zorg- en energiebrochures gewoon in het Turk en Arabisch aangeboden zodat Mohammed en Mustafa fijn hun eigen taal konden blijven spreken en natuurlijk hun eigen naam konden houden.

   Dat is voor de Nederlanders wel anders. Ik ken twee recente voorbeelden van kennissen die naar Canada emigreerde. Joke werd Joyce en Lodewijk werd Leon. Zo moeilijk is dat niet en je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker.

   Natuurlijk gaan Mohammed en Mustafa wel discriminatie schreeuwen als ze geen baan krijgen of niet worden uitgenodigd op een sollicitatie. Verder sluit ik mij aan bij de mega sterke van Aylin Bilic, al noem ik haar liever Alie.

   En verder heb ik nog een boodschap voor de linksfascistische beroepswerklozen die mijn land, cultuur en maatschappij om zeep willen helpen:

   Opgedonderd!

   1. Blokkeer-Fries

    Alle credits zijn voor de (s)linkse kerk deugers, pappen en nathouders, communisten en overige koekwauzen, mafklappers en amoebes.

    En ja, als het het de criminele ondankbaren niet blieft, dan rot je maar op!

  2. Behold My Negativity

   Ik zou echt voor een verplichte sterilisatie zijn als je als islamitisch persoon niet werkt, terwijl je alsnog van al deze voordelen van een ‘welvaarts’land gebruik maakt. Ze spreiden zich uit als een parasiet, terwijl ik zelf al overweeg om nooit kinderen te krijgen.

   1. debontereus

    @ Behold My Negativity
    Vroeger werden de varkens gecastreerd met 2 klinkers .
    Waarom nu steriliseren terwijl dit goedkoper is .
    Die stinkstokken hebben genoeg gekost dus is 2 klinkers de oplossing lijkt me .
    En natuurlijk even effectief .
    Het enigste wat van mij nog een beetje mag kosten is de terugreis .
    Stop er zoveel mogelijk in een transportvliegtuig en je vervoert ze relatief goedkoop weer naar die zandbak .

 11. Jack Flash

  Quote@ “Naam Mohammed komt niet vaak genoeg voor in boekjes”.
  Wat dacht u van het Nederlandse volksregister.

  1. Behold My Negativity

   Vooral bij het OM mag ik hopen.

 12. Behold My Negativity

  Verstrek je achterlijke ideologie niet via westerse uitgeverijen godverdomme. Ik woon hier in Nederland juist vanwege het secularisme in het onderwijs (waarover gediscusseerd kan worden, als je ‘klimaatdrammers’ tot een ideologie rekent, dan heb ik pech.)

  Maar als je echt daadwerkelijk non-westerse namen in westerse boeken wilt hebben, laat ze dan de realiteit reflecteren:

  Mohammed reed samen met Achmed en Abdulham op de scooter en heeft een doos vol Cobra vuurwerkbommen bij de geldautomaat aangestoken. Met succes hebben zij de voorgevel opgeblazen en de geldautomaat leeggeroofd. Mirjam om de hoek heeft snel de politie gebeld, maar de drie allochtonen hebben het plaats delict snel verlaten.

  Voordat je zegt dat dit vooroordelen zijn, ik ben zelf turks en heb absolute haat voor het typische soort allochtoon en moslims. Dit zijn achterlijke klootzakken die het gewoon vinden om asociaal te zijn en je een racist te noemen.

  Ik waardeer zelf de nederlandse normen en waarden al voor 20 jaar en haat hoe klootzakken als DENK, BIJ1, klaver (en alle andere partijen) de nederland die ik kende afbreken.

  1. Behold My Negativity

   Ik heb ook trouwens mijn turkse paspoort weggedaan, omdat ik geen loyaliteit heb voor de besnorde aap Erdogan en zijn push om het secularisme in Turkije terug te dringen en ook om mogelijke dwangbevelen vanuit Turkije aan alle paspoortbezitters te kunnen ontvluchten. Ik woon hier, niet daar; ik respecteer de nederlandse waarden, niet de turkse; en ik vind het een doodzonde van het geld om een paspoort te vernieuwen van een land waar ik amper naartoe ga.

   Die turkse autocraat heeft geen kracht meer over mij.

   1. Ron

    Hulde.
    En Wesley, zie je nou deze Turkse man krijgt wel het respect wat hij afdwingt op een goede manier.
    Dus geen racisme voor of tegen behold my negativity.

 13. Mar

  In de boeken voor de inburgeringscursus komen de namen Mohammed, Achmed en Fatima veelvuldig voor. Tot ergernis van inburgeraars uit Amerika of Canada of Australië.
  De inburgering is bijna volledig gericht op Turkse en Marokkaanse huwelijksmigranten, terwijl de grote meerderheid uit andere landen komt.

  1. logisch denken2

   quote terwijl de grote meerderheid uit andere landen komt. end

   Het cbs heeft een andere mening

   1. debontereus

    @ LD
    Het zal dat het cbs een andere mening toegedaan is maar het cbs heeft in deze totaal geen zeggenschap omdat het cbs niet objectief is .
    Maar goed overtuig daar regerend den haag maar eens van .

 14. Kristalix

  Die naam hoort ook niet voor te komen. Net zo min als moskeen en islam scholen. Mensen kiezen er voor hier te verblijven.

  Dan passen ze zich aan.
  Lukt dat niet? Dat kan gebeuren. Maar dan terug..

  Naar schape en geite neuk landen.

 15. NoDoubt

  Moham staat bekend als massamoordenaar. Meer dan 800. In dat opzicht is Hitler een heilige. De teller onder de naam Moham staat op 500 miljoen moorden met het zwaard. DENK daar maar eens over na.

 16. shidaian

  Mijn naam kwam en komt nooit voor in schoolboekjes Ach ik heb mij dan ook mijn hele leven al ontheemd gevoeld in Nederland. Tjongejongejonge

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.