Filmpje! Mark Rutte blijft maar bezig met stikstofcrisis: “we werken hard om schade te voorkomen”

“We werken hard om schade in de bouw, grondverzet en waterbouw te voorkomen” meldt premier Mark Rutte. Tevens heeft de premier goed nieuws aangaande de stikstofcrisis “veel projecten kunnen wel doorgaan, maar dit hangt ook af van de stikstofdeposities in die provincies”. Kortom: het kabinet is samen met decentrale overheden hard aan het werk om de uitstoot van stikstof beter in kaart te brengen en het vergunningsstelsel te hernieuwen. 

In de persconferentie bij Nieuwspoort heeft de premier extra aandacht voor ‘de provincies’ die volgens Rutte “enorm hard hun best doen om het probleem snel op te lossen”.

Wat dat betreft is de stikstofcrisis een prima benchmark van de integrale bestuurskracht van Nederland: hoe goed werken de verschillende bestuurslagen, te weten Rijk, Provincie en Gemeente nu precies samen? Volgens Rutte gaat dat prima. Maar recent in Brabant stapte een gedeputeerde van het CDA op vanwege de stikstofcrisis. Toch heeft de stikstofcrisis wel een impact gehad op de samenleving. Met name agrarische ondernemers maken zich nog steeds zorgen om de impact van het beleid aangaande stikstof.

Behalve de stikstofcrisis kwamen ook de oorlogshandelingen van Nederlandse straaljagers in Irak ter sprake  Bij die aanval waren 70 burgerslachtoffers te betreuren. Mark Rutte probeerde de vragen te vermijden en gaf géén concrete antwoorden met inhoud. Het enige dat de premier kon doen was steeds hameren op “veronderstellingen en aannames”.

Kortom: Rutte gaf gisteren een persconferentie die inhoudelijk correct was, maar als we kijken naar de onderwerpen, namelijk ‘burgerslachtoffers’ en ‘stikstofcrisis’, dan kun je niet anders dan concluderen dat het kabinet er een potje van maakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Jack Flash

  Die schade is er al lullo Rutte.

 2. Jumping

  Een zielig figuur, die Nederland helemaal naar de kloten heeft geholpen.

  Rutte heeft persoonlijk 1,4 kiezers op de PVV bij het grof vuil gezet.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Watcher

   They’re coming to take jumping away.. haha hihi hoho- they’re coming to take you away
   hihi haha

   Napoleon

 3. Mezzadra

  Teunis begint over stikstof en babbelt via aftredende gedeputeerden naar burgerslachtoffers in Irak.

  Dit lijkt echt helemaal nergens op.

  🙁

 4. Original NL

  Mark ratte de lullekop die dit alles veroorzaakt heeft ..doet zijn “best” om zijn eigen fouten te herstellen…tis net een pyromaan die met naast zich een blik benzine en in zijn hand een nog brandende lucifer maar niet begrijpt hoe het pand in brand kon geraken.

 5. Politiek Profeet

  Deze vazal van brussel zal straks de toorn van de echte nederlander over zich heen krijgen.
  Pek en veren op een strontkar de grens over richting zijn beloofde stad….brussel.

  1. Mezzadra

   Dat hoeft niet met pek en veren en een strontkar, Politiek Profeet. Er is een veel nettere procedure en die noemen we verkiezingen. Werkt heel handig.

   Dat je daar nog niet aan gedacht hebt komt mogelijk omdat je vermoedt dat met democratische verkiezingen straks zullen leiden tot een nieuw premierschap voor Rutte.

 6. Original NL

  Indien Baudet of Wilders er zo’n puinhoop van hadden gemaakt als ratte nu..waren de trollen over elkaar heen gevallen van verontwaardiging ….nu blijft het opvallend stil!

 7. C.A.Barstow

  De linkse klimaat idioterie ten top.
  Allerlei krankzinnig en onbetaalbare linkse ideeën waarvan later blijkt dat het land economisch tot stilstand komt, ben je dan hersendood of niet?
  Typisch links, als de schade is aangericht en men bevraagd hen er later over dan weet het linkse tuig van niets, links wegloop en mijn naam is haas gedrag.
  En dat allemaal om ten koste van u Brussel te plezieren
  Laat dit stelletje idioten vallen,

  Stem FvD/PVV

  1. Heinrich

   C.A.Barstow/
   Als Nederland zijn klimaatdoelstellingen niet haalt, gaat de wereld binnen afzienbare tijd ten onder, álle landen zijn afhankelijk van onze voortgang en innovatie, de wereld regeringen kijken vol angst en ongerustheid naar de opzienbarende mislukkingen en falende plannetjes!
   Het einde is nabij, van onze economie?
   (Cynisme)

 8. Cootje

  Er zitten na een conferentie in branie zitten 3 chirurgen aan de bar een Amerikaan een Rus en een Nederlander die Amerikaan zegt na een paar borrels. Bij ons in Amerika is een vrouw geboren zonder armen twee armen aan genaaid die wordt wereldkampioen zwemmen oh zeg die Rus bij ons het zelfde geval maar geboren zonder benen maar die wint de Olympische spelen winnen de Nederlander staat er wat beteuterd bij en zegt wij hebben een lul twee oren aan genaaid oh zeggen die Amerikaan en die Rus ja zegt die Nederlander en die hebben we premier van Nederland gemaakt

  1. Politiek Profeet

   Gelukkig is het een slappe lul want hij struikelt over zijn aangenaaide oren terwijl hij bijna kruipend brussel op zijn knietjes aanbid…

   1. Cootje

    Volgens mij heeft hij er geen . Want hij weet niet of die er mee in een potje stront moet roeren of dat hij hem moet gebruiken om te pissen volgens mij heeft hij als kind er mee tussen de deur gezeten . Maar het is een ramp voor ons land maar voor een vergeetachtig iemand kan die hem aardig staande houden en hij hoef er niet bij te liggen. Zijn geaardheid is leugenachtig en vergeetachtig je krijgt er geen verkering mee . Maar je kan er wel een heel dom volk mee besodemieteren

    1. Original NL

     Tis een ruggegraatloze eunuch Cootje..een marionet van brussel en merkel..als je goed kijkt zie je de touwtjes!

 9. Tman

  “We werken hard aande stikstof crisis”
  Er hoeft niet hard gewerkt te worden, twee pennestreken om de quantiteit aan stikstofuitstoot gelijk te stellen aan de Duitse norm!
  30 seconden hard werken!
  De hele mikmak weggooien is nog beter, want er bestaat helemaal geen stikstof of CO2 crisis!

  1. Vanduinen

   Van wie heeft u die wetenschap? Als Nederland inderdaad 6x zo groot zou zijn, en de helft minder vee, dan zou het misschien, heel misschien, overeen komen met de Duitse norm. Maar wij zijn kleiner en hebben helft meer vee.

 10. Vanduinen

  Veronderstellingen en aannames barst het hiervan in de reacties. Waar het eigenlijk om gaat is dat de aanpak van het stikstof probleem alle prioriteiten heeft. Dat kun niet per hectare vastleggen. Bij Pauw nog maar eens onderstreept dat de dichtheid in ons land dermate hoog is in verhouding tot omringende landen. Dat valt niet meer te betwisten.

  1. Tman

   Vanduinen:
   Jij doet voorkomen ofdat je kennis en inzicht hebt in gedram mbt de “milieu waanzin”,wij weten beiden, dat je gewoon een napratende, knippende en plakkende `links’ sympathiserende spreekpop bent!
   Man, ga eens zélf denken, inplaats van al die gissende wetenschappers en negatieve brallers op hun woord te geloven!
   Dezelfde wetenschappers zeiden ooit dat met 100% zekerheid, de wereld plat was en de aardbol het centrum van het heelal, snap je wat ik bedoel?
   Voortschrijdend inzicht?

   1. Vanduinen

    Nee @Tman, er is ruim voldoende vee er ruim voldoende boerderijen om te voorzien in onze eigen behoefte. Waarom aardappelen uit Egypte, boontjes uit Ethiopië, rundvlees uit Argentinië. Wij voeren kipvlees in uit Oekraïne. Daar is niks aan verzonnen, klare feiten.

    1. claus

     vanduin,
     Export en import=BBP, handel, economie, winst maken, ondernemers verdienen hun brood hiermee?

     1. Vanduinen

      @claus, Verschil tussen Export en import heeft met de handels balans te maken.
      BBP = Het bruto binnenlands product (bbp) is de totale geldwaarde van alle in een land geproduceerde finale goederen en diensten gedurende een bepaalde periode (meestal een jaar) tegen marktprijzen berekend.

     2. nml

      en wie is de veroorzaker van die balans betwetertje ?

     3. Pauline Kummer

      @nml,…rare vraag wie is de veroorzaker van een meetinstrument? Gewoon een middel, manier om producten te waarderen naar gewicht of omvang. Van veroorzaker kun je niet spreken. Maar dit weet iedereen toch wel?

  2. claus

   vanduin,
   “stikstof probleem alle prioriteiten heeft.”
   De meeste grote landen op onze aardbol, hebben mede het klimaatakkoord ondertekend, maar zónder het psychotisch economie vernietigende fanatisme als ons kleine kikkerlandje demonstreert!
   De VS doet helemaal niet mee, de rest van de wereld halfslachtig, of hebben het genoteerd als zijnde van secundair of géén belang!
   De vraag is, vanwaar het idiote voortouw nemende fanatisme in Nederland!
   Innovatie? belachelijk!

   1. Ab Infinitum

    Mag ik het zo aan u uitleggen? Als ieder ander land rondom Nederland opgezadeld zou worden met een zelfde uitstoot, dan moet Duitsland 6 x 6 = 36 mio koeien moeten hebben, een factor 6 meer auto’s een factor 6 meer inwoners. Dat heeft het niet. Nederland is enig in Europa.

 11. JFU

  Beste Mark, kom nu eens uit die ivoren toren en kijk een om je heen wat jij en je partners de afgelopen 10 jaar kapot hebben gemaakt. Het weg lachen van je blunders helpt niet meer, het land is de vernieling in geholpen door jou en je extreem linkse partners. Wat in 75 jaar is opgebouwd ,door de nu 65 plussers, is door jou kabinetten finaal afgebroken. Iets om trots op te zijn niet waar? Jullie moeten je schamen, maar zelfs schaamte hebben jullie niet.

  1. Vanduinen

   Je weet absoluut niet waarover je praat. Rutte is 10 jaar geleden begonnen om Nederland uit de crisis te werken. Jammer dat je je niet hebt verdiept in hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft.

   1. nml

    Je weet absoluut niet waarover je praat. Rutte is 10 jaar geleden begonnen om Nederland in de crisis te werken. Jammer dat je je niet hebt verdiept in hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft.

 12. Jantje

  Dit is op veel meer dan 1 manier uit te leggen.
  *** politiek ***

 13. Pescador

  Echt onbegrijpenlijk, Pim Fortuin die niks kwaads in zin had wordt doodgeschoten en deze eikel kan gewoon doorgaan met deze onzin

  1. Vliegenvanger

   +++++++++

 14. nml

  Hij moet zijn idioterie met de postzegels als natura 2000 gebieden aanpassen

  Iedereen weet hoe het zit maar de debiel rutte houdt vast aan de opgegeven gebieden

 15. Timber

  Geachte heer Rutte,

  Er zijn al 2 grote houthandels failliet door de Pfas. De schade is er dus al!

  Ga zo door en dan ligt de rest straks ook bij curator.

 16. Vliegenvanger

  Alles wat Rutte zegt is gelogen, waarom pikken we dat nog steeds. Stuur die vent met groot verlof. Hij brengt heel Nederland naar de afgrond. Hoop dat hij zelf gauw op die afgrond staat. En hopelijk zijn evenwicht verliest. Dan zijn we eindelijk van een grote leugenachtige narcist af. Nederland wordt door Rutte totaal gesloopt. Weg met Rutte.

 17. Joost mag het weten

  Het stikstofprobleem is alleen maar een bureaucratisch probleem veroorzaakt door een rechtzaak die één milieuactivist aanhangig heeft gemaakt bij het Europese hof. Daardoor is het Nederlandse programma voor de aanpak van stikstof (PAS) eigenlijk op losse schroeven komen te staan. Tel daar de kapitale fouten die destijds zijn gemaakt bij het aanwijzen van Natura 2000 gebieden bij op en je hebt het perfecte recept voor een stikstofcrisis die het land lam legt.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.