Foutje bedankt! Burgerdoden door knullige Nederlandse oorlogshandelingen in het Midden-Oosten

Bij incidenten kun je volhouden dat het per ongeluk was, maar wanneer een structureel patroon waarneembaar is -zoals in het geval van Nederlandse oorlogshandelingen in het Midden-Oosten- dan is een pittig gesprek noodzakelijk. Een foei-gesprek met minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) is op z’n plaats nu zij weigert verantwoordelijkheid te nemen voor mensenrechtenschendingen door de Nederlandse regering, via de Volkskrant

Het feit is dat de Nederlandse regering verantwoordelijk is voor twee grote missers op het gebied van Buitenlandse zaken in korte tijd, te weten het steunen van jihadistische rebellen in de Syrische burgeroorlog en het meermaals bombarderen van burgers met F16’s.

Dat een pittig gesprek noodzakelijk is over de oorlogshandelingen in territoria waar Nederland eigenlijk niets te zoeken heeft -in deze het Midden-Oosten- is evident. De Tweede Kamer laat wederom weten ontstemd te zijn en dan met name omdat de Kamer te laat door het kabinet werd geïnformeerd over de effecten van de Nederlandse oorlogshandelingen.

De kabinetten Rutte 1, 2 en 3 weigeren blijkbaar om op eigen initiatief transparant te zijn over de oorlogshandelingen in het Midden-Oosten -die zij uitgerekend in onze naam uitvoeren en van gemeenschapsgeld worden bekostigd. De zwakte van D66-volksvertegenwoordigers, normaal gesproken vaandeldragers van mensenrechten, spreekt in deze boekdelen.

Zo stelt d66-Kamerlid Salima Belhaj droogjes tegenover de Volkskrant dat zij de acties niets meer vindt dan:

“Een slechte zaak”

En dat was het dan.

Het was “een slechte zaak”. Wat een eufemisme! De missers van de regering zijn niet alleen ‘een slechte zaak’, maar gewoon misdadig. Dat een D66-Kamerlid met deze bewoordingen de handelingen van de regering afzwakt heeft alles te maken met de politieke macht die D66 wil behouden. Wanneer Belhai te kritisch is op de coalitie leidt dit tot verlies van invloed. En dus ruilt de partij van Rob Jetten de mensenrechten van de Irakezen graag in voor wat extra subsidieprogramma in Den Haag.

 

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. nml

  ppppppppppffffffffff , ik word zo moe van die nutteloze inhoudsloze linkse discussies.

  In een oorlog vallen doden en gewonden. Das nog nooit anders geweest. Stop met dit zielige gejank.

 2. just saying

  Wat een gedoe om een paar van die moslims, alsof je er iets aan mist.

 3. Vlaswiek

  Veel beter is de vraag wat “wij” daar überhaupt doen.

 4. Mezzadra

  “Bij incidenten kun je volhouden dat het per ongeluk was, maar wanneer een structureel patroon waarneembaar is -zoals in het geval van Nederlandse oorlogshandelingen in het Midden-Oosten”

  Er is inderdaad sprake van een structureel patroon waarin dit soort incidenten onvermijdelijk zijn.
  Nederland voerde, samen met een half dozijn andere Westerse landen, duizenden bombardementsvluchten uit in Afghanistan, Irak en Syrië, landen waar we niets te zoeken hebben en waarmee we niet in oorlog zijn.
  Het aantal burgerslachtoffers dat in dat kader is gevallen wordt panisch geheim gehouden, maar een kind kan snappen dat het er duizenden moeten zijn.

  Dit is stupide en misdadige politiek en het is welhaast hypocriet om je in dat verband te bekreunen over terroristische aanslagen door strijders uit die landen die hier verhaal komen halen.

  Zolang we die bizarre cirkel van geweld niet doorbreken zullen er vele burgers de dood vinden, heel veel in het Midden Oosten en een veel lager aantal in Europa.

  1. nml

   QUOTE Zolang we die bizarre cirkel van geweld niet doorbreken zullen er vele burgers de dood vinden, heel veel in het Midden Oosten en een veel lager aantal in Europa. END

   Sta je hier nou de islam te bashen ouwe islamofoob ! (SARCASM OFF)

   Stop de islamisering , stem PVV

  2. debontereus

   Bij incidenten kun je volhouden dat het per ongeluk was, maar wanneer een structureel patroon waarneembaar is zoals in het geval van de p*dofiele escapades ven de tar-rel .
   Er is inderdaad sprake van een structureel patroon waarin dit soort incidenten onvermijdelijk zijn.
   Mezzadra voerde, samen met een half dozijn andere p*dofielen, duizenden aanrandingen uit,in landen waar ze niets te zoeken hebben .
   Het aantal kindslachtoffers dat in dat kader is gevallen wordt panisch geheim gehouden, maar een kind kan snappen dat het er duizenden moeten zijn .
   Dit is stupide en misdadig .
   Zolang we die bizarre cirkel van geweld niet doorbreken zullen er vele kinderen een trauma krijgen, heel veel in het Midden Oosten en een veel lager aantal in Europa.

   Verder nog wat te melden p*do ?

 5. Original NL

  De piloot heeft dat zeker niet moedwillig gedaan..in iedere oorlog vallen er duizenden burgerslachtoffers…
  Onze “super” JSF’s worden in de toekomst met wattestaafjes uitgerust opdat dit nooit meer kan gebeuren.

 6. jan1

  De bom kwam in de roos:)

 7. fusilier

  Als wij dit akefietje vergelijken met de aanval op de Twin Towers waarbij meer dan drieduizend onschuldige mensen de dood vonden.

 8. Baron von Munchhausen

  De mentaliteit in Den-Haag: oorlogvoeren is “pang-pang” roepen! Hebben ze echt niet in de gaten dat oorlog ALTIJD doden met zich meebrengt?
  Stelletje, door klimaat hysterie aangetaste hersenen, dwazen in Den-Haag!

 9. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte 1-2-3 bestaan of bestonden uit onbekwame personen die net als Rutte zelf het met de waarheid niet zo nou nemen of namen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte dumpte 1,4 Miljoen PVV kiezers bij het grof vuil.

  Rutte de aanjager van het Cordonsanitair.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Lampje

   Bent u Belg, in Nederland heet het straal verrot en niet kei verrot, da’s Belgisch.

   1. Isengrijn

    Belgisch bestaat niet @Lampje, je doelde waarschijnlijk op Nederlands en Frans.
    ‘Straal verrot’ heb ik nog niet eerder gehoord. Keiverrot dan weer wel.

 10. Drollevanger

  Als er fouten zijn gemaakt door vroegere bewindslieden moeten we daar niet de huidige bewindslieden voor straffen. Die kan hooguit haar verontschuldigingen daarvoor aanbieden.
  Als het huidige bewind verantwoordelijk wordt gesteld wordt ons land onbestuurbaar.

 11. Lampje

  Men zegt in Nederland regelmatig;’Waar gehakt wordt, vallen spaanders”.

  1. Mezzadra

   Dus?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.