Henk Krol (50Plus) regelt steun voor ‘minder digivaardige burgers’ bij gebruik ICT, het CDA stemde tegen

Tweede Kamerlid Henk Krol van 50Plus heeft de wind in de zeilen en krijgt steun van de fracties in de Tweede Kamer voor zijn voorstel aangaande digitalisering. De overheid digitaliseert verder, maar tegelijkertijd zijn er groepen, waaronder ouderen, die niet meekomen. Krol bepleit in zijn motie dat de overheid rekening moet houden met ‘minder digivaardige burgers’. Het CDA stemde als enige tegen de motie. 

Zelfs de Partij voor de Dieren, een partij die allerminst bekendstaat om haar affiniteit met ‘mensenzaken’, stemde voor de motie Krol die erop gericht is om bij het ontwikkelen van ICT-dienstverlening van de Rijksoverheid rekening te houden met ‘minder digivaardige burgers’ zoals bijvoorbeeld de ouderen.

Ook voor mensen met een slecht gezichtsveld of andere beperkingen is het gebruik van ICT soms lastig, maar wordt van hen wel verwacht de noodzakelijke stappen te kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer zij digitaal een inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) willen indienen. Krol wil daarom dat er voortaan budget vrijkomt om het voor deze burgers eenvoudiger te maken.

Krol verzoekt het volgende aan de regering:

 “overwegende dat dit Kabinet ernaar streeft dat iedereen mee moet kunnen doen in het digitale tijdperk;
overwegende dat dit niet overeenkomt met de realiteit;
verzoekt de regering de behoeften van de minder digivaardige burgers steeds integraal mee te nemen bij de besteding van het budget voor digitalisering,”

De vraag is echter hoe de hulp voor behoeftigen er concreet komt te zien. Gaat het kabinet bijvoorbeeld eenvoudig leesbare handleidingen publiceren? Of worden de processen zo ingericht dat iedereen deze bij voorbaat al kan begrijpen? Of moet er een speciale Rijksoverheid-ICT helpdesk worden opgezet waar burgers voor álle vragen rondom Rijks-ICT terecht kunnen? En welke budgetten passen daar dan bij? Kortom, de Tweede Kamer heeft een goede intentie, maar hoe het voorstel van Krol er concreet uit komt te zien is echter (wederom) afwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Dat is een goede ontwikkeling. Vooral omdat de Christenen Dienen Allah er tegen gestemd heeft. Die totaal verziekte partij was van oudsher de partij waar vooral veel ouderen op stemde.
  Hiermee laten ze duidelijk zien hoe ver ze verziekt zijn door ultra socialistische infiltranten. Nu hopen dat de ouderen dit eindelijk eens in gaan zien en die eindelijk na gaan denken voor ze gaan stemmen.
  Ook voor de ouderen zijn er maar 2 partijen, de PVV en het FvD.

  Ja, ik weet het, de DDS trol p*d*f*ele strontvlek gaat hier weer met 1 van zijn 20+ accounts op trollen. Hij doet maar. Elk trol bericht vanaf heden is een optelling aan klappen en schoppen tegen z’n debiele kop in de toekomst.
  Z’n IP adres heb ik al. Het adres ga ik er vandaag of morgen even bij zoeken, zodat ik wat mensen bij hem op visite kan gaan sturen als hij niet direct ophoudt met trollen.

  1. Watcher

   @Joop
   Na je bedreiging tegen mijn persoontje, ben ik bezig met een aanklacht.

   Mijn provider heeft mij toe gezegd dat na aanklacht en toestemming van het OM het adres zal worden vrijgeven.
   Door het teveel overschakelen naar VPN is het IP adress zichtbaar geworden.

   1. Joop Klepzeikert

    @Smerige p*d*f*ele Trol: Je doet je best maar met je aanklacht. Moet je wel aan kunnen tonen wie ik ben en waar ik zit. Ik ben niet zo dom als jij, om met een eigen IP adres hier te posten. Jij wel, met 20+ accounts en dat gaat je heel duur komen te staan.
    Dit was je eerste dreun die je tegoed hebt en er zullen er vast nog heel veel volgen, jou kennende. Smerige kinder kontenbonkende trol.

    1. Top

     Rustig Joop! Die lapzwans, is het niet waard. Ik heb, veel medelijden met zijn omgeving. Dit ‘soort’, zal altijd hun vuiligheid blijven posten.

     1. Joop Klepzeikert

      @Top: Ik ben rustig. Ben die trol met zijn 20+ accounts echter helemaal zat hier.
      Daarom besloten zijn IP op te zoeken en daar zijn adres bij. Heb nogal wat vrienden bij hem in de stad wonen, die graag dat soort etterbakken voor me aan willen pakken. Dat zal binnenkort dus ook gaan gebeuren als hij door gaat.
      Heb hem voor elk trolbericht vanaf nu 1 dreun of schip tegen zijn rotkop beloofd. Hoe meer hij trolt hoe meer hij gaat krijgen dus.

   2. Top

    Hahahaha! Bluffer!

   3. nml

    quote Door het teveel overschakelen naar VPN is het IP adress zichtbaar geworden. end

    En deze onzin geloof jezelf mafklapper ? Dan heb je echt een klap van de molen gehad en heb je nu gelukkig aangegeven dat je niet serieus te nemen bent. Een echte flapdrol

    1. Top

     Nogmaals, een ‘zielenpoot’Verders geen ‘sjoege’ geven. Zonde van je tijd.

 2. nml

  C ompleet D ronken A postelen

  onbetrouwbaar en net zo gevaarlijk als denk. Geloofsfanaten in plaats van politici voor de Nederlandse maatschappij.

  Met zulke vrinden heb je geen vijanden nodig

 3. Kretoloog

  O jee, volgens Watcher wordt het OM ingeschakeld. Dat luidt het einde van DDS in!

  1. Top

   Hij woont zeker bij een politiebureau? Anders moet hij 10 weken wachten.

  2. Vlaswiek

   “volgens Watcher”

   Geen last meer van! 😛

 4. Jv

  Uiteraard het CDA wil het volk monddood maken.
  Links en D’66 zijn nog zo eerlijk om openlijk te zijn hoe zij er over denken mbt het beknotten van rechten voor de burgers.
  CDA is anders het is een geniepige achterbakse (typisch gereformeerd) partij, dat het liefst het volk elke vorm van democratie en vrijheid van meningsuiting ontneemt.
  Het is een gevaarlijkste partij die aan de voetsporen stond van de huidige rotzooi waarin we ons nu bevinden. Denk aan het referenda welk negatief uitpakte en door J.P. Bakellende domweg in de prullenbak verdween.
  En dan te denken dat er mensen zijn die hier op stemmen!

 5. Vlaswiek

  Natuurlijk stemt het CDA tegen, daar horen we bij de volgende verkiezingen dan ook niets meer over. Het CDA staat traditioneel voor de boeren en veel boeren stemmen op het CDA. Maar… dat is nu wel voorbij, ze gaan (bijna) allemaal overstappen op het boervriendelijke Forum voor Democratie.

 6. Original NL

  Roeptoeter aan:
  HOREN JULLIE HET OUDJES..HET CDA..JA HET CDA ..JE WEETWEL … WAAR JE JE HELE LEVEN OP HEBT GESTEMD.. …VINDT DAT JULLIE NIET MOETEN ZEUREN EN MAAR EEN COMPUTER MOETEN AANSCHAFFEN!!
  Roeptoeter uit.

 7. Wim Vreeswijk

  Uitglijder van het CDA !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.