Problemen bij Forum voor Democratie: Statenlid Limburg stopt ermee, geeft zijn zetel terug

Het komt niet zo vaak voor, maar Limburgs Statenlid Cees van der Sande stopt met de politiek en geeft zijn zetel terug aan Forum voor Democratie. Hij accepteert de situatie en laat de zetel dus vrij voor een volgende FVD’er. Van der Sande was sinds de -voor FVD- desastreuze zomer afwezig en hangt nu definitief de fiets aan de wilgen. Wel komt hij nog één keer terug naar de Statenzaal om vóór een voorstel van de Partij voor de Dieren te stemmen, via Frontbencher

Van der Sande was van mening dat menig fractiegenoot te kritisch en te fel waren op de uitspraken van partijleider Thierry Baudet. Omdat Van der Sande tijdens de zomer naar eigen zeggen ‘meer bezig was met de politiek binnen de vereniging dan daarbuiten’ stopt het Statenlid. Hij kon door de interne strubbel zijn politieke ambities niet waarmaken. Zo stelt de afzwaaiende volksvertegenwoordiger tegenover de journalisten van 1Limburg:

“Mijn politieke ambitie is in korte tijd helaas te veelvuldig verstoord door het moeten bedrijven van politiek binnen eigen gelederen in plaats van daarbuiten”

Ondanks dat het Statenlid om redenen vertrekt die voor de partij positief te noemen zijn en hij zijn zetel ook teruggeeft, moet de partijtop zich zorgen maken. Van der Sande staat namelijk bekend als een man die constructief te werk gaat. Zo zou hij volgens de lokale pers onder meer een handje hebben gehad in de totstandkoming van het coalitiebestuur in Limburg.

De Gedeputeerde Staten in Limburg is overigens het enige provinciale bestuur in Nederland waarin FVD na de glorieuze overwinning van maart jl. ook daadwerkelijk mocht meebesturen. In alle andere provincies lukte dat niet. Het spreekt voor Van der Sande dat hij na zijn vertrek zijn zetel gewoon loslaat. Wel is het ietwat ironisch dat Van der Sande tijdens zijn laatste sessie als Statenlid toch nog even vóór een motie van de Partij voor de Dieren gaat stemmen, terwijl zijn oude fractiegenoten van Forum voor Democratie tégen het voorstel zijn.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. RvdBe

  Weigert wachtgeld, weer eens wat anders dan de linkse geldwolven.

  1. Piet51

   @RvdB
   Inderdaad, dat klinkt goed, maar is het niet. Volgens mij is de wachtgeldregeling voor statenleden in 2015 al afgeschaft. Alleen gedeputeerden hebben recht op wachtgeld. Dat betekent, dat Van der Sande afziet van € 0,00.

   1. Teunis Dokter

    Scherp gezien, was ik ook op geattendeerd, is ook verwijderd uit de berichtgeving. Vreemd dat dit zo werd overgenomen door de lokale pers… (en door mij).

    1. Kretoloog

     Jetske had dit 10 minuten eerder dan Piet51 al gemeld.
     Opletten Teunis!

    2. Piet51

     @Teunis
     Sportief, dank. Zoiets kan gebeuren. Veel meer nieuwsbronnen, zoals NRC, meldden dat afzien van wachtgeld zonder nuancering. Maar nu is het wel interessant om te weten waar dat wachtgeldbericht vandaan komt.

     Het kan natuurlijk zijn, dat hij daarvan niet op de hoogte was, want de beloning voor deze nevenfunctie is niet zo hoog, plm. € 1.200 per mand, excl. onkostenvergoeding.

     Dat wachtgeldbericht lijkt dus van Van der Sande zelf te komen en door 1Limburg meteen al rechtgezet.

   2. Vlaswiek

    Scherp Piet! 😉

   3. logisch denken2

    och gut o gut , valt er echt niets te halen malle pietje ?
    misschien laat hij zijn eindejaarsuitkering vervallen , of zijn reiskosten voorziening niet uitkeren, of wil hij zijn onkosten vergoeding niet incasseren of wil hij de verblijfskosten vergoeding niet ontvangen .

    Hij maakt in ieder geval nergens aanspraak op en wil slechts de slangenkuil verlaten.

    nu je linkse vrindjes nog mafklapper

 2. Dwight Tralee

  Bij het FvD draait het om eerst de Persoon, daarna de Partij. De eervolle Cees van der Sande heeft zijn karakter laten gelden en is opgestapt. Diverse bewegingen lieten in het verleden hetzelfde zien. Het is moeilijk leven met een opperhoofd die geen tegenspraak duldt.

  1. logisch denken2

   tja , het linkse dictaat en de partij discipline is natuurlijk jouw uitgangspunt.

   Het is moeilijk leven met een opperhoofd die geen tegenspraak duldt.

   🙂

  2. Tguard

   @dwight ik denk dat u zich vergist. Het is GroenLinks waarbij tegenspraak betekend dat je wordt besmeurd. O nee een foto met een niet geliefd persoon was genoeg. Kijk dat zijn feiten wat u doet heet framen.

 3. Kretoloog

  Waarom is dit een probleem, Teunis? Van der Sande is er na een half jaar achter gekomen dat hij niet op de goeie plek zit als Statenlid. En geeft zijn zetel terug. Die dan vervolgens door een andere Forummer wordt ingenomen. Het zou pas een probleem zijn als hij uit het Forum stapte met meeneming van zijn zetel. Want zo gaat dat meestal bij de andere partijen.

  En dat hij geen wachtgeld wil? Ach, dat is na 6 maanden nog niet zo veel. Maar evengoed netjes dat hij er geen aanspraak op wil maken.

  1. Vlaswiek

   @Kretoloog: Inderdaad een schoon en prachtig voorbeeld hoe de politieke praktijk zou moeten werken, sterker nog, ga je weg dan moet de zetel altijd terug naar de partij, dat is althans mijn mening.

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Ja tuurlijk! Wat een dom moreel zwaaiende vingertje van rechts 🙂 🙂

  1. logisch denken2

   hahahaha , niemand zwaait maar men geeft wel een duidelijk signaal naar linkse salon socialisten die slechts bezig zijn hun zakken te vullen

   1. Pauline Kummer

    Waarmee vullen die linkse socialisten dan hun zakken? Dat blijkt niet uit het artikel. Bent u even van het padje?

    1. logisch denken2

     dat mag jij zeggen en vinden , het zijn slechts zijn de linkse salon socialisten die elke regeling misbruiken voor eigen gewin. U kent de rijtjes toch wel ?

     het tijdelijke kwartje moet kennelijk nog vallen bij je maarja als je wereld vreemd bent heb je ook geen idee

 5. Meriadoc Brandebok

  “Van der Sande vond de rest van de FvD-fractie juist te kritisch over de Grote Baas. “Mijn politieke ambitie is in korte tijd helaas te veelvuldig verstoord door het moeten bedrijven van politiek binnen de eigen gelederen in plaats van daarbuiten”, motiveert hij zijn besluit.”, aldus Frontbencher. Intern blijft het inderdaad kwakkelen bij Forum.

  1. Kretoloog

   Lul! Dat blijft toch de beste omschrijving voor Brandebok. Met zijn ziekelijke obsessie voor alles wat met het Forum te maken heeft.

   1. Original NL

    Tja Kretoloog..hij doet braaf wat de baas van hem verwacht…naar goed rugtuffer gebruik!

    1. Vlaswiek

     @Original: Het is een 1e klas glibber!

    2. Meriadoc Brandebok

     @Original NL

     In het echte leven kan ik niet klagen over mijn baas. Maar mijn baas geeft mij niet opdrachten om berichten te plaatsen. Op het internet rondhangen doe ik in m’n vrije tijd. Zoals de huidige zaterdagavond.

     1. Rammstein

      Je bent anders ook verdacht vaak overdag actief, op de gekste momenten. Hebben ze wisseldiensten bij de AIVD?

     2. Meriadoc Brandebok

      @rammstein

      Jazeker.

 6. logisch denken2

  Deze meneer past niet in de slangenkuil ” de politiek ”

  — accepteert geen wachtgeld
  — geeft zijn zetel terug

  Deze meneer heeft fatsoen en principes. Dan kun je in de politiek beter vertrekken

 7. Wesley Benbow

  “ Wel is het ietwat ironisch dat Van der Sande tijdens zijn laatste sessie als Statenlid toch nog even vóór een motie van de Partij voor de Dieren gaat stemmen”

  De man deugt dus.

 8. Nep

  Zo zie je maar weer. FVD is op zijn retour!
  Nog even en er is niets meer over van die partij. 🙂

  1. Vlaswiek

   “FVD is op zijn retour!”

   Welke partij is de afgelopen landelijke verkiezingen (PS) als grootste uit de bus gekomen?

 9. Cootje

  Als we door zulke fatsoenlijke mensen werden bestuurd zag Nederland er heel anders uit . Als je bestuurder wil worden moet je voor je daden verantwoordelijkheid afleggen voor een rechter als je deze niet goed uitvoert en de gemeenschap benadeeld . Dan mag je best wat verdienen maar moet joekel de gevolgen er voor nemen . Als dat zo zou wezen zat er geen een tweede kamerlid met Rutte voorop want deze man alias schoolmeester lijd aan geheugenverlies is onbetrouwbaar verdedigt elke idioot in de kamer die duidelijk wat verkeert heeft gedaan om hem vervolgens te laten vallen als een baksteen vraag maar aan Teven Opstelten Zijlstra Hennis Keizer om zijn eigen pluch te redden 9 jaar een kwakzalver heeft Nederland gebracht tot een narcoticastaat en een bananen republiek . Wij zitten verlegen om echte politici die ethisch voor hun daden staan

  1. Vlaswiek

   @Cootje: Rutte gaat inderdaad stoppen, hij houdt dit niet vol! Forum voor Democratie gaat daarvoor in de plaats komen en wordt bij de volgende landelijke verkiezingen, net als bij de afgelopen landelijke verkiezingen, opnieuw de grootste!

   Wen er maar vast aan!

   🙂

   1. Original NL

    Ik denk dat groen links de grootste gaat worden Vlaswiek..hun kiezers denken namelijk dat linkse ‘politici’ CO2 opnemen..want ammoniak pissen doen ze ook al!

    1. Vlaswiek

     😛

 10. Jetske

  Grappig dat hij geen wachtgeld wil, in de Staten krijg je helemaal geen wachtgeld!

  1. ZiggyStardust

   Ach, hij zat er pas een half jaar. Vergeef hem dat informatie over wachtgeld blijkbaar niet z’n eerste prioriteit was, en wees blij dat als het er al was hij er vanaf ziet. Het siert hem.

  2. Vlaswiek

   “Grappig dat hij geen wachtgeld wil…”

   En grappig dat hij die zetel ook niet wil. 1+1=2

   🙂

 11. Sharktyricon

  FvD wordt straks de grootste 1manspartij van Nederland 🙂

  1. Vlaswiek

   @Sharktyricon: En welke partij werd de grootste na de landelijke verkiezingen van 20 maart 2019?

   🙂

   1. Sharktyricon

    De spijker op zijn kop vlaswiek, WERD

 12. Jack Flash

  We zullen het moeten hebben van Thierry Baudet en Geert Wilders.Evt SGP erbij.
  De rest is waardeloze shit.

 13. Henk Albarda

  Weer een zeer matig artikel van Teunis. Ipv te erkennen dat wat Baudet, Hiddema, Nanninga en de hele EK fractie van FvD ook zouden hebben gezegd tussen januari 2019 en vandaag, de andere partijen er sowieso aan hadden gewerkt om FvD en PVV buiten te sluiten, beweren dat het FvD ‘niet is gelukt’….
  De enige manier om in dit land door GL, D66, CDA en VVD geaccepteerd te worden, Teunis, is door GL en D66 welgevallige uitspraken te doen. Teunis, lid geworden van D66?
  Je hebt ‘goed’ voorbeeld, Chris Albers, TPO, de enige linkse azijnzeurder bij TPO die alles rechts van de Groen Links VVD afzeikt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.