Problemen bij Forum voor Democratie: Statenlid Limburg stopt ermee, geeft zijn zetel terug

Geen categorienov 16 2019, 18:00
Het komt niet zo vaak voor, maar Limburgs Statenlid Cees van der Sande stopt met de politiek en geeft zijn zetel terug aan Forum voor Democratie. Hij accepteert de situatie en laat de zetel dus vrij voor een volgende FVD'er. Van der Sande was sinds de -voor FVD- desastreuze zomer afwezig en hangt nu definitief de fiets aan de wilgen. Wel komt hij nog één keer terug naar de Statenzaal om vóór een voorstel van de Partij voor de Dieren te stemmen, via Frontbencher.
Van der Sande was van mening dat menig fractiegenoot te kritisch en te fel waren op de uitspraken van partijleider Thierry Baudet. Omdat Van der Sande tijdens de zomer naar eigen zeggen 'meer bezig was met de politiek binnen de vereniging dan daarbuiten' stopt het Statenlid. Hij kon door de interne strubbel zijn politieke ambities niet waarmaken. Zo stelt de afzwaaiende volksvertegenwoordiger tegenover de journalisten van 1Limburg:

"Mijn politieke ambitie is in korte tijd helaas te veelvuldig verstoord door het moeten bedrijven van politiek binnen eigen gelederen in plaats van daarbuiten"

Ondanks dat het Statenlid om redenen vertrekt die voor de partij positief te noemen zijn en hij zijn zetel ook teruggeeft, moet de partijtop zich zorgen maken. Van der Sande staat namelijk bekend als een man die constructief te werk gaat. Zo zou hij volgens de lokale pers onder meer een handje hebben gehad in de totstandkoming van het coalitiebestuur in Limburg.
De Gedeputeerde Staten in Limburg is overigens het enige provinciale bestuur in Nederland waarin FVD na de glorieuze overwinning van maart jl. ook daadwerkelijk mocht meebesturen. In alle andere provincies lukte dat niet. Het spreekt voor Van der Sande dat hij na zijn vertrek zijn zetel gewoon loslaat. Wel is het ietwat ironisch dat Van der Sande tijdens zijn laatste sessie als Statenlid toch nog even vóór een motie van de Partij voor de Dieren gaat stemmen, terwijl zijn oude fractiegenoten van Forum voor Democratie tégen het voorstel zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten