Irakezen zijn Jeanine Hennis nu al meer dan zat en eisen aftreden! ‘Ze is een marionet van het westerse olieproducenten’

Jeanine Hennis wordt door de Irakese bevolking uitgekotst. De voormalig Defensieminister is tegenwoordig de hoogste VN-gezant in Irak en men eist nu al haar aftreden. Ze heeft namelijk over de gevolgen van het sluiten van olie-installaties getweet, terwijl er al weken bloedige protesten aan de gang zijn.

De tweet die ervoor heeft gezorgd dat Irakezen een petitie voor het eisen van haar vertrek zijn gestart, bevatte het volgende:

“Bedreigingen/sluitingen van wegen naar olie-installaties en havens veroorzaken miljardenverliezen. Dat is schadelijk voor de economie van Irak en ondermijnt de inwilliging van de legitieme eisen van de demonstranten.”

Het is natuurlijk van de zotte dat je, terwijl het land (alweer) in vuur en vlam staat, gaat wijzen op de mogelijke miljardenverliezen door bedreigingen/sluitingen van olie-installaties. Sinds de Amerikanen er twee keer zijn binnengevallen en de boel op stelten hebben gezet, waarbij zo’n beetje iedereen meent dat dit allemaal om olie ging, is het versturen van zo’n tweet natuurlijk niet de meest tactische.

Hennis wordt ervan beschuldigd een marionet te zijn van Iraakse autoriteiten, westerse olieproducenten en zelfs van het Iraanse regime. Die laatste zou namelijk olie op het vuur hebben gegooid tijdens Iraakse protesten, door via lokale milities dodelijke slachtoffers te hebben veroorzaakt.

Nu zijn dergelijke beschuldigingen vanuit Midden-Oosterse bevolkingen jegens westerlingen vrij normaal geworden, maar Hennis weet ze met zulke tweets ook geen strobreed in de weg te leggen. Ze heeft nu ook echt haar eigen glazen ingegooid. Als voormalig Defensieminister is zij namelijk verantwoordelijk geweest voor de bommen die de boze betogers jarenlang om de oren vlogen, wil ze nu als onpartijdige bemiddelaar op proberen te roepen tot dialoog, én gaan oliewinsten haar als hoogste VN-gezant kennelijk óók aan het hart. Die Irakezen hebben alle recht om zo boos te zijn. Sterker nog, ik verbaas mij erover dat ze haar nog via een petitie af willen laten treden, in plaats van meer ‘rigoureuze’ maatregelen die vaker in dat gebied voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Die Hennis is een product van de oliebedrijven die bloed aan hun handen hebben. Die zelfde oliebedrijven zijn verantwoordelijk voor de zijn op de illegitieme en misdadige oorlog in Irak door regering Bush jr.

 2. Bolkestein

  NRC en Nieuwsuur: “Duizenden moslim-kinderen in NL volgen islam-lessen op minimaal 50 salafistische scholen, waar 15-jarigen wordt geleerd dat ongelovigen moeten worden gedood” (video).
  ….logisch, staat allemaal in de Koran (google maar even verzen 8:65, 9:5, 47:4 etc).

  1. Original NL

   @ Bolkestein..Islam..it’s fantastic!!
   En heeft op DDS meerdere supporters!

  2. DidiMadloba

   En wat nou het belangrijkste is: door de diepe islamhaat van Wilders en DDS kruipen de moslims naar elkaar toe en islamiseren ze juist nog verder.

   Wie kotst moet de bal verwachten

   1. Rechtsaf

    Mididildo erkent dat Nederland islamiseert, dat komt niet omdat er haat is naar de islam maar dat komt omdat zij hun cultuur in stand houden, Nederland is geen islamcultuur namelijk…

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  De CIA is in de handen van de deepstate. Die hebben ook gelogen over de massavernietigingswapens in Iraq en hebben ervoor gezorgd dat de Amerikaanse regering onder G W Bush jr Iraq zijn binnengevallen om daar een bloedbad te veroorzaken. Elke VS regering inclusief de huidige werkt voor de deepstate om de wereld te overheersen en de zakken te verrijken van hun rijke en corrupte aandeelhouders.

  1. Cycle25

   Ahum…Trump wil deze deepstate opschonen, wacht nou maar op het grote onderzoek van Durham en Barr, het is niet voor niets een strafrechtelijk onderzoek geworden.

  2. DidiMadloba

   Sinds wanneer staan op deze rechtse site de belangen van de aandeelhouders niet meer voorop? Waar blijft de democratie van de kapitaalverschaffers?
   Is er soms iets in het leven dat belangrijker is dan geld??

 4. Jumping

  Deze Hennis heeft net als Rutte, ook op de lijst der genodigden gestaan, van de club achter gesloten deuren, de club van Opa Bernhard.

  Er is tussen deze twee Hennis en Rutte, alleen het verschil in geslacht, voor de rest is het bij beide leugens en malversaties.

  1. Kretoloog

   Nog een verschil met Mark Rutte: Jeanine Hennis-Plasschaart heeft dikke lippen. Het bovenste paar dankzij de botox. Over de onderste is minder bekend.

   1. DidiMadloba

    Ze is een karikatuur van een mooie vrouw, maar dat kan ze niet helpen.

  2. DidiMadloba

   Ja de Bilderberg-groep is een heel rechtse club industriëlen, en kan dus geen genade vinden in de ogen van de extreem-linkse Jumping, die ons de EU uit wil hebben, net als zijn vriendje Poetin. Want die stelde hardhandig orde op zaken in zijn verrotte land. Ook die Duitse dictator met dat rare kapsel een eeuw geleden stelde eindelijk orde op zaken in het verrotte Duitsland van de jaren 1920.
   Wilders hoopt altijd nog de eerste dictator van Nederland te worden. Nee, geen democratie, daar krijg je maar gedoe mee. Kijk hoe hij zijn eigen beweging heeft georganiseerd. Geen leden! De regering Wilders-I ziet ook geen rol voor burgers, want er zijn erbij die niet willen begrijpen dat de islam niet ons allergrootste probleem is.

 5. Mezzadra

  “Als voormalig Defensieminister is zij namelijk verantwoordelijk geweest voor de bommen die de boze betogers jarenlang om de oren vlogen”

  Ja, we hebben als Nederland veel bloed aan onze handen.

  1. nml

   de strontvlek vergeet dat hij bloed aan zijn handen heeft. Ongecontroleerde import van gelukzoekers die allemaal in de illegaliteit en criminaliteit verdwijnen. De strontvlek laat dagelijks tientallen mafklappers verzuipen in de middelandse zee en vervolgens verwijt hij een internationale legermacht die vecht tegen ondergronds terrorisme dat zij bloed aan hun handen hebben.

   De strontvlek is weer wereldvreemd en probeert zijn lijken een ander toe te schrijven. Een ware salonsocialist , een tar-rel in hart en nieren.

   Walgelijk adept wat onder je schoen plakt als je door het park loopt

  2. Vanduinen

   Vooral ten tijde van die afschuwlijke Inquisitie. En de kop van de romp trekken. Is zelfs nu nog spreekwoordelijk, meen ik.

  3. Mieremet

   Zojuist zei je nog dat Sjaantje misschien wel onschuldig was Mezzadrama

 6. nml

  Nederlandse politici zijn nagenoeg allemaal marionetten. Dat hebben ze snel door daar

 7. van Urk

  Heeft, door oorlog verscheurde Irak dan ook andere bronnen van inkomsten waardoor zij het niet zo erg vinden als olie-installaties worden gesloten?

 8. tailgunner

  Het is toch ook van de zotte, die tante heeft een secretaresse opleiding bij Schoevers gedaan…en dat was het dan ook wel. En dan Minister van Defensie worden en hoog in de politieke- en economische boom terecht komen. Je gaat er bij zo’n carrière, zonder ook maar enige verdere opleiding(!) in die richting, toch bijna wat van denken.

  1. Cycle25

   Dat krijg je met een baantjescarrousel-club, dan zijn een paar doden meer of minder totaal irrelevant.

  2. DidiMadloba

   De secretaresse-opleiding van Schoevers is de beste in haar soort.

 9. claus

  Een voor een zie je de quotum gansjes struikelen over hun eigen onkunde, dit plan kan dus weer in de prullenmand, liefst samen met de huidige links politieke mannelijke sukkels!
  vrouwen en linkse mannen, hebben nu eenmaal niet de onontbeerlijke specifieke tools, die benodigd zijn in de politiek!
  Deze kenmerken bezitten enkel rechts politiek georiënteerde mannen!

 10. Mieremet

  Hahaha ha, Sjaan kan wel weer gaan. Doei.

 11. DidiMadloba

  Hennis neemt een rechtse positie in, als VVDer. Dat bevalt het extreem-linkse DDS voor geen meter.

  1. Vlaswiek

   “extreem-linkse DDS”

   En Rutte spreekt louter de waarheid, echt waar!

   😛

 12. Timber

  Dit is niet netjes van de Irakezen. Een gegeven paard kijk je niet de mond.

  EN wij willen haar niet terug!

  1. Mart

   Een plekje in hun harem?…..met zúlke lipjes kun je wat.

 13. Pescador

  Wij zijn die schaamlap ook meer dan zat, dus weg ermee

 14. StanleyC

  Nou dibi, ik geef geen fuck om aandeelhouders. Het liefst stop ik al dat tuig persoonlijk onder de grond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.