image1

Afsluiten dierenverzekering steeds populairder

Geen categorienov 08 2019, 12:52
Het afsluiten van een dierenverzekering wordt steeds populairder. Alleen al in de eerste helft van dit jaar zijn er ruim 4.000 nieuwe dierenverzekeringen afgesloten. Dat is een stijging van 55 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt verzekeraar Reaal Dier & Zorg. Met name hondeneigenaren sluiten een ziektekostenverzekering af voor hun viervoeter. Katteneigenaren zijn iets minder snel geneigd om een verzekering af te sluiten voor hun kat. Slechts 20 procent van de eigenaren van een kat hebben een verzekering voor medische kosten.

Onderdeel van het gezin

De toename wordt verklaard doordat een huisdier steeds vaker als onderdeel van het gezin wordt gezien. Daarnaast stijgen de ziektekosten voor een huisdier en is een nota van 1.000 euro zeker geen uitzondering meer.
De woordvoerster van Reaal zegt hierover dat het gaat om “een maatschappelijke trend, waarin honden en katten steeds meer als een volwaardig lid van het gezin worden gezien. Een dierenartsnota van 1000 euro is echt geen uitzondering meer. Denk aan: MRI-scans, transplantaties, oncologische behandelingen, orthopedie.” Een dierenverzekering van slechts enkele euro’s per maand kan deze kosten dekken. Niet iedereen kan zomaar 1.000 euro ophoesten naar aanleiding van een dierenartsnota.

Aanvullende dierenverzekering minder populair

De aanvullende dekkingen worden volgens verzekeraars minder vaak afgesloten dan een standaard ziektekostenverzekering. Zo kiest slechts 24 procent voor een aanvullende dekking voor het gebit van de huisdier. Toch blijken veel huisdieren niet te beschikken over een goed gebit en is het de overweging waard om ook dit mee te verzekeren.

Onwetendheid bij diereneigenaren

Veel huisdiereigenaren weten niet of het afsluiten van een dierenverzekering verplicht is. Ondanks dat een ziektekostenverzekering voor mensen wel verplicht is, is dit voor dieren niet het geval. Het is een optionele verzekering die erg waardevol blijkt zodra er zorg nodig is voor het huisdier.

Grote prijsverschillen

Iedere verzekeraar bepaalt zelf de premie van de dierenverzekering. Hier zitten grote verschillen tussen. Het is daarom verstandig de verschillende verzekeringen te vergelijken op basis van de premie en de voorwaarden, voordat er een gekozen wordt. Dit kan veel geld schelen. Op de website van Totaalbesparen.com staat een handig overzicht met verschillende verzekeraars die verzekeringen voor dieren aanbieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten