jan roos

Column Jan Roos: Rechts begint nu pas bij Forum voor Democratie. De rest is allemaal links, linkser of extreemlinks

Geen categorienov 08 2019, 12:00
Jan Roos bekijkt het politieke landschap en ziet eigenlijk één pot nat. Alleen maar partijen die in meer of mindere mate links zijn. De enige partij die van die in Den Haag erg modieuze sociaal-democratie durft af te wijken, is Forum voor Democratie.
In ons verwarrende politieke landschap was altijd één ding wel duidelijk: de streep tussen rechts en links. D66 gaf die lijn aan. Bij hen begon immers links. Maar dat is allang al niet meer zo: het CDA en VVD zijn niet te onderscheiden van de sociaal-democraten van Rob Jetten en het verschil met GroenLinks is alleen nog maar op microniveau te zien. Rechts begint nu pas bij Forum voor Democratie. Voor de rest van de Nederlandse politieke partijen is alles links, linkser of extreemlinks.
Neem nou de motie van Thierry Baudet deze week. Hij wil dat versterkte gebedsoproepen vanaf de minaretten van moskeeën verboden worden. Wie kan er nou voor dat onverstaanbare islamitische gegalm zijn? Nou ja, links is daar natuurlijk voor omdat die nog steeds denken dat als ze moslims maar zo min mogelijk voor hun voeten lopen ze uiteindelijk wel gezellig zullen meedoen. Maar goed, links kan je dan ook niet serieus nemen. Daarom nogmaals: wie kan er nou geen moeite mee hebben dat in een vreemde taal de overwinning over een gebied wordt uitgeroepen? Want dat is namelijk precies wat het is. Ja, ze zeggen dat hun god de grootste is. Dat is de letterlijke tekst, maar figuurlijk is het gewoon het verbale vlagvertoon van een bezettingsmacht.
Dus nog eenmaal: welke Nederlandse partij kan daar nou niet tegen zijn? Nou, het CDA en VVD stemden niet voor de motie. Dat is niet alleen een klap in het gezicht van hun rechtse achterban. Dat is niet alleen buigen voor de steeds verder oprukkende islam, het is verraad aan ons volk en aan ons vaderland. Daar moeten de VVD- en CDA-stemmers maar eens over nadenken bij de volgende verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten