Als het aan GroenLinks-kiezers ligt zijn onbetrouwbare ISIS-vrouwen en kinderen welkom in Nederland

Geen categorienov 03 2019, 13:15
In Nederland is discussie over wat de regering aanmoet met ISIS-loyalisten in Syrië die min of meer in 'buitenlandse krijgsdienst' hebben gediend. Nederlanders voelen er niets voor om ISIS-meiden en hun kroost terug naar Nederland te halen, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond (Peil.nl). Behalve de kiezers van GroenLinks dan.

ISIS-vrouwen niet welkom

[caption id="attachment_238490" align="aligncenter" width="800"]Bron: Maurice de Hond / Peil.nl Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]
Merendeel van de Nederlandse kiezers zit overduidelijk niet te wachten op een terugkeer van ISIS-vrouwen en hun kroost. Bij alle partijen, inclusief de linkse kerk, is een meerderheid tegenstander van terugkeer van de ISIS-meiden. Behalve dan de kiezers van GroenLinks die gek genoeg ISIS-vrouwen en hun kinderen naar Nederland willen halen (63%). Ook bij de PvdA zijn voorstanders voor de terugkeer van ISIS-vrouwen te vinden (40%), maar daarna droogt de steun voor het idee wel op.

Kinderen van ISIS-vrouwen evenmin welkom

[caption id="attachment_238491" align="aligncenter" width="1163"]Bron: Maurice de Hond / Peil.nl Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]
Tevens zijn Nederlandse kiezers eveneens tegenstander van het terughalen van de kinderen van ISIS-strijders en -vrouwen. Het "maar de kindertjes"-argument is echter wel iets krachtiger dan het "maar de vrouwen"-argument als je kijkt naar de resultaten. Met name bij kiezers van SP, D66 en GroenLinks tekent zich een meerderheid af die ISIS-kinderen in Nederland wil verwelkom. In het algemeen zijn Nederlanders echter negatief over het terughalen van de ISIS-kinderen.
Slechts 31% wenst terugkeer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten