Kamerleden Öztürk (DENK) en Van Haga leveren wanprestatie van €160.000,- en dienen nietszeggende Motie in

Ozturk in actie. Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Foto: Ozturk in actie. Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal

Het gaat steeds minder goed met Nederlandse winkeliers. Eerder schreef ik op DDS over de brief van brancheorganisatie INretail aan de Tweede Kamer en een paar dagen later dienen DENK en Van Haga een motie in over dit onderwerp. Maar wat maken de heren het zichzelf makkelijk met hun Motie. Zo dragen de Kamerleden geen concrete ideeën aan en zijn de formuleringen vaag.

De Kamerleden Öztürk en Van Hage constateren in hun Motie wel een probleem -al is de probleemomschrijving vaag en is de brief van INretail niet of nauwelijks tot inspiratie geweest, zo lijkt het. We kunnen in die zin eigenlijk gewoon spreken van een €160.000 per jaar kostende wanprestatie van twee Kamerleden. Voor zo’n flink salaris verwacht je fatsoenlijke Moties met inhoud, maar het was bijzonder karig.

Lees maar eens mee wat Van Haga en Öztürk bepleiten:

“verzoekt de regering, om te bezien hoe vanuit de rijksoverheid met deskundigheid de gemeenten geholpen kunnen worden om hun winkelstraten levensvatbaar te houden,
vervolgens verzoeken ze de regering “om te bezien hoe vanuit de Rijksoverheid de gemeenten geholpen kunnen worden winkelstraten levensvatbaar te houden”

Dit is dus hoe Kamerleden vaker opereren. Ze zien een bericht in de pers en denken daarop in te kunnen spelen. Vervolgens blijkt dat ze eigenlijk helemaal geen tijd hebben om 127 rapporten van 60 pagina’s te lezen of onderzoek te doen. En als je niet weet wat er in de rapporten staat kun je niet meepraten. Debatteren op visie is namelijk not done in Den Haag. Alleen het ‘technocratische debat’ telt.

Dat is ook de reden waarom Kamerleden méér personele ondersteuning vragen, iets dat gek genoeg door sommige partijen op de hak wordt genomen. Nu wordt echter weer een motie geproduceerd zonder betekenis. Want wat betekent “te bezien hoe”? Betekent dit dat de regering een formeel onderzoek moet laten uitvoeren? Of bedoelen Van Haga en DENK zoiets als ‘gesprekken voeren met winkeliers en Gemeenten’? Tja, geen idee.

Ondertussen wachten de winkeliers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

27 reacties

 1.   

  Veel beter is om een wet aan te nemen waarin komt te staan dat nummer 1 in Nederland willen wonen en verblijven er maar 1 paspoort mogelijk is.
  En nummer 2 dus niet mogelijk is datie and met pp en dus 2 belangen in ons kiesstelsel komt.
  Deze geitene@kerts dienen alleen islamieten en erdogan.

  1.   

   Verder denk ik dat het in zeer weinig landen is toegestaan om met 2 paspoorten in het parlement te zitten of het leger en politie..
   Het is overduidelijk dat je dan geen belang dient van het land waar je in woont.

 2.   

  Daarentegen is de ruim drie miljoen die we als belastingbetaler jaarlijks moeten ophoesten voor de salarissen van de PVV-Kamerleden een bijzonder rendabele investering.

  :)

  1.   

   Is dat zoveel ?… ik ben nieuw hier en moet deze politieke site nog op mij laten inwerken.
   Het is nuttig dat ik betrouwbare info bekom.

  2.   

   Kan me niet herinneren dat ik het ooit met u eens ben geweest, maar als dit zo is (die investering van 3 miljoen) vind ik dit zéér zeker, net als u, een bijzonder rendabele investering

   1.   

    Het was ironisch bedoeld, vraagtekentje.

    :)

    1.   

     Gôh, zou dat mijn 1ste zin verklaren?

 3.   

  islamitisch populisme gelul is de grootste bedreiging voor de democratie en de samenleving.

  Stop de islamisering , stem PVV

 4.   

  Trollen:
  Wesley Bembow, mezzadra, Lao Tse, dwight trallee, trude Herr, Rien noppen, ernst quispel, quispel, Satya, Aytas, Beukman, Eu kok, Julian, Kummer, Rosalis, piet51, watcher, DidiMadLoba, Anne Sophe Schillersdorf etc. Trap er niet in!

  1.   

   @ziggy goed bezig

  2.   

   Trap er niet in, mede reaguurders.

   Fam Lugár probeert voor de tweede maal DDS om zeep te helpen.

   Zijn zo geliefde leger gaf het bij zijn vorige poging de brui aan.

   Laat oude tijden herleven en geef wederom Kaptein Lugár de middelvinger.

   1.   

    Goed bezig Watcher.

    Eh je moet wel wisselen van nick hoor.

   2.   

    En daar is de ‘huis lafaard’ weer. Kom op! Waar blijf je? Alleen maar stoer achter zijn kringloop computertje en terminaal!

  3.   

   Laat ze lekker, dwaallichten anno 2019, het gaat over DENK en onmiddellijk wijzen de haters en framers naar PVV. Het is de hobby van globalisten tuig.

  4.   

   Wat zijn trollen als ik vragen mag?

   1.   

    Laat me raden, Sletlana???

   2.   

    Google is je vriend Mary

  5.   

   T*mpermonkey doet wonderen

 5.   

  Deze kakkerlakken van DENK nemen we toch niet meer serieus.

 6.   

  Dankzij de PvdA die ze binnen hadden gehaald in hun partij, zitten deze handlangers van Erdogan nu met een eigen partij in de kamer. Met de verdere islamitisering kunnen ze veel zetels binnen gaan halen. Met dank aan de wegkijkers in Den Haag.

 7.   

  Geert Wilders heeft wel een oplossing, willen we meer of minder laffe kakkerlakken??

  1.   

   De oplossingen van Geert Wilders zijn gelukkig niet relevant: de loser heeft geen fuck te vertellen.

 8.   

  Het is inderdaad bijzonder karig. De partij DENK presenteert niets tot helemaal njente. Ze incasseren alleen maar en zetten voordurend verschillende culturen tegen elkaar op. Ze proberen gewoon op een gemeen doortrapte manier een tweesplijt te veroorzaken in Nederland. Wat dat betreft spelen ze alle drie continue met vuur. In plaats van dat ze culturen en mensen in harmonie samen brengen, nee voortdurend in de slachtoffersrol acteren die er helemaal niet is en daar ook nog eens een flink vet salaris voor meekrijgen per maand. Nederland is gek geworden en we leven hier 180 graden ondersteboven.

 9.   

  Graag eenmalig per jaar de mogelijkheid om een nicknaam te kunnen aanpassen DDS dat zou voldoende moeten zijn. Alvast vriendelijk dank. Houdt tevens ook de reactielijsten korter.

 10.   

  ‘blijkt dat ze eigenlijk helemaal geen tijd hebben om 127 rapporten van 60 pagina’s te lezen’
  Daarmee veronderstel je dat ze kunnen lezen, gewaagde uitspraak hoor, ik twijfel nog want de gemiddelde bergland gorilla is slimmer. Maar niet sluwer.

 11.   

  Gaan die “winkeliers” zich dan ook aan de warenwet houden?
  Het is bekend dat de keuringsdienst van waren, kleine kruideniertjes, groenteboertjes, en dergelijke niet controleert.
  “Toevallig” zijn deze “winkeliers” vnl. de doelgroep van Denk.

 12.   

  Nogmaals het prime voorbeeld dat de leden van die blutspartij de naam niet kunnen waar maken.
  Goh, what else is new

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!