Kamerleden Öztürk (DENK) en Van Haga leveren wanprestatie van €160.000,- en dienen nietszeggende Motie in

Het gaat steeds minder goed met Nederlandse winkeliers. Eerder schreef ik op DDS over de brief van brancheorganisatie INretail aan de Tweede Kamer en een paar dagen later dienen DENK en Van Haga een motie in over dit onderwerp. Maar wat maken de heren het zichzelf makkelijk met hun Motie. Zo dragen de Kamerleden geen concrete ideeën aan en zijn de formuleringen vaag.

De Kamerleden Öztürk en Van Hage constateren in hun Motie wel een probleem -al is de probleemomschrijving vaag en is de brief van INretail niet of nauwelijks tot inspiratie geweest, zo lijkt het. We kunnen in die zin eigenlijk gewoon spreken van een €160.000 per jaar kostende wanprestatie van twee Kamerleden. Voor zo’n flink salaris verwacht je fatsoenlijke Moties met inhoud, maar het was bijzonder karig.

Lees maar eens mee wat Van Haga en Öztürk bepleiten:

“verzoekt de regering, om te bezien hoe vanuit de rijksoverheid met deskundigheid de gemeenten geholpen kunnen worden om hun winkelstraten levensvatbaar te houden,
vervolgens verzoeken ze de regering “om te bezien hoe vanuit de Rijksoverheid de gemeenten geholpen kunnen worden winkelstraten levensvatbaar te houden”

Dit is dus hoe Kamerleden vaker opereren. Ze zien een bericht in de pers en denken daarop in te kunnen spelen. Vervolgens blijkt dat ze eigenlijk helemaal geen tijd hebben om 127 rapporten van 60 pagina’s te lezen of onderzoek te doen. En als je niet weet wat er in de rapporten staat kun je niet meepraten. Debatteren op visie is namelijk not done in Den Haag. Alleen het ‘technocratische debat’ telt.

Dat is ook de reden waarom Kamerleden méér personele ondersteuning vragen, iets dat gek genoeg door sommige partijen op de hak wordt genomen. Nu wordt echter weer een motie geproduceerd zonder betekenis. Want wat betekent “te bezien hoe”? Betekent dit dat de regering een formeel onderzoek moet laten uitvoeren? Of bedoelen Van Haga en DENK zoiets als ‘gesprekken voeren met winkeliers en Gemeenten’? Tja, geen idee.

Ondertussen wachten de winkeliers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Bijenzwerm

  Veel beter is om een wet aan te nemen waarin komt te staan dat nummer 1 in Nederland willen wonen en verblijven er maar 1 paspoort mogelijk is.
  En nummer 2 dus niet mogelijk is datie and met pp en dus 2 belangen in ons kiesstelsel komt.
  Deze geitene@kerts dienen alleen islamieten en erdogan.

  1. Bijenzwerm

   Verder denk ik dat het in zeer weinig landen is toegestaan om met 2 paspoorten in het parlement te zitten of het leger en politie..
   Het is overduidelijk dat je dan geen belang dient van het land waar je in woont.

 2. Wesley Benbow

  Daarentegen is de ruim drie miljoen die we als belastingbetaler jaarlijks moeten ophoesten voor de salarissen van de PVV-Kamerleden een bijzonder rendabele investering.

  🙂

  1. Mary-Lou

   Is dat zoveel ?… ik ben nieuw hier en moet deze politieke site nog op mij laten inwerken.
   Het is nuttig dat ik betrouwbare info bekom.

  2. Vraagtekentje

   Kan me niet herinneren dat ik het ooit met u eens ben geweest, maar als dit zo is (die investering van 3 miljoen) vind ik dit zéér zeker, net als u, een bijzonder rendabele investering

   1. Wesley Benbow

    Het was ironisch bedoeld, vraagtekentje.

    🙂

    1. Vraagtekentje

     Gôh, zou dat mijn 1ste zin verklaren?

 3. weer opnieuw

  islamitisch populisme gelul is de grootste bedreiging voor de democratie en de samenleving.

  Stop de islamisering , stem PVV

 4. ZiggyStardust

  Trollen:
  Wesley Bembow, mezzadra, Lao Tse, dwight trallee, trude Herr, Rien noppen, ernst quispel, quispel, Satya, Aytas, Beukman, Eu kok, Julian, Kummer, Rosalis, piet51, watcher, DidiMadLoba, Anne Sophe Schillersdorf etc. Trap er niet in!

  1. Bijenzwerm

   @ziggy goed bezig

  2. Watcher

   Trap er niet in, mede reaguurders.

   Fam Lugár probeert voor de tweede maal DDS om zeep te helpen.

   Zijn zo geliefde leger gaf het bij zijn vorige poging de brui aan.

   Laat oude tijden herleven en geef wederom Kaptein Lugár de middelvinger.

   1. Watcher

    Goed bezig Watcher.

    Eh je moet wel wisselen van nick hoor.

   2. Top

    En daar is de ‘huis lafaard’ weer. Kom op! Waar blijf je? Alleen maar stoer achter zijn kringloop computertje en terminaal!

  3. Cycle25

   Laat ze lekker, dwaallichten anno 2019, het gaat over DENK en onmiddellijk wijzen de haters en framers naar PVV. Het is de hobby van globalisten tuig.

  4. Mary-Lou

   Wat zijn trollen als ik vragen mag?

   1. Vraagtekentje

    Laat me raden, Sletlana???

   2. Bosche draak

    Google is je vriend Mary

  5. Rechtsaf

   T*mpermonkey doet wonderen

 5. Gerlos

  Deze kakkerlakken van DENK nemen we toch niet meer serieus.

 6. JFU

  Dankzij de PvdA die ze binnen hadden gehaald in hun partij, zitten deze handlangers van Erdogan nu met een eigen partij in de kamer. Met de verdere islamitisering kunnen ze veel zetels binnen gaan halen. Met dank aan de wegkijkers in Den Haag.

 7. KingRich

  Geert Wilders heeft wel een oplossing, willen we meer of minder laffe kakkerlakken??

  1. Wesley Benbow

   De oplossingen van Geert Wilders zijn gelukkig niet relevant: de loser heeft geen fuck te vertellen.

 8. Michael M

  Het is inderdaad bijzonder karig. De partij DENK presenteert niets tot helemaal njente. Ze incasseren alleen maar en zetten voordurend verschillende culturen tegen elkaar op. Ze proberen gewoon op een gemeen doortrapte manier een tweesplijt te veroorzaken in Nederland. Wat dat betreft spelen ze alle drie continue met vuur. In plaats van dat ze culturen en mensen in harmonie samen brengen, nee voortdurend in de slachtoffersrol acteren die er helemaal niet is en daar ook nog eens een flink vet salaris voor meekrijgen per maand. Nederland is gek geworden en we leven hier 180 graden ondersteboven.

 9. Michael M

  Graag eenmalig per jaar de mogelijkheid om een nicknaam te kunnen aanpassen DDS dat zou voldoende moeten zijn. Alvast vriendelijk dank. Houdt tevens ook de reactielijsten korter.

 10. Veteraan

  ‘blijkt dat ze eigenlijk helemaal geen tijd hebben om 127 rapporten van 60 pagina’s te lezen’
  Daarmee veronderstel je dat ze kunnen lezen, gewaagde uitspraak hoor, ik twijfel nog want de gemiddelde bergland gorilla is slimmer. Maar niet sluwer.

 11. Jantje

  Gaan die “winkeliers” zich dan ook aan de warenwet houden?
  Het is bekend dat de keuringsdienst van waren, kleine kruideniertjes, groenteboertjes, en dergelijke niet controleert.
  “Toevallig” zijn deze “winkeliers” vnl. de doelgroep van Denk.

 12. ShaoKahn

  Nogmaals het prime voorbeeld dat de leden van die blutspartij de naam niet kunnen waar maken.
  Goh, what else is new

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.