Tweede Kamerlid Van Moorlag (PvdA) toont marginale inzet voor 'spoorwegovergang Vierpaardjes te Venlo'

Tweede Kamerlid Van Moorlag (PvdA) toont marginale inzet voor 'spoorwegovergang Vierpaardjes te Venlo'

Enkele weken geleden liet de Tweede Kamer weten een einde te willen maken aan de 'nietszeggende moties en debatten', maar nog geen maand later zien we alweer een nicheonderwerp op de agenda verschijnen. Dit keer van PvdA-Kamerlid William Moorlag die zich bezig houdt met de spoorwegovergang 'de Vierpaardjes' te Venlo.

De Motie van Kamerlid William van Moorlag (PvdA) over het 'opheffen van spoorwegovergang Vierpaardjes' te Venlo is een marginaal punt dat eigenlijk niet thuishoort in Den Haag. De Motie past echter heel erg goed bij de overige, ten minste 35% van de nietszeggende Moties van deze week (67 Moties op het moment van schrijven).

Moorlag wil bijvoorbeeld dat een 'gevaarlijke spoorwegovergang' te Venlo wordt aangepakt en vraagt of het Rijk alsjeblieft over de brug komt met geld voor het 'verbeteren van een spoorwegovergang', die blijkbaar onveilig is ontworpen en al sinds 2016 onderwerp van debat is. Jazeker, lees maar eens mee:

"overwegende dat er zich woningen bij de Vierpaardjes bevinden met een waarde van 2,9 miljoen euro die, als gevolg van de aanstaande wijziging van de wettelijke risicocontouren, aangekocht zouden moeten worden door het Rijk;
overwegende dat de regio bereid is om de aankoopkosten voor te financieren zodat de overgang bij de Vierpaardjes sneller opgeheven kan worden;
verzoekt de regering, de gemeente Venlo te ondersteunen met het opheffen van de spoorwegovergang Vierpaardjes en zodoende na vaststelling van de relevante wet achteraf de toekenning van de middelen alsdan vast te stellen voor zover de gemeente Venlo de woningen vanwege ligging in de wettelijke risicocontouren heeft aangekocht en gesaneerd,"

Oplettende lezers weten nu ook direct van de hoed en de rand: het is ondertussen 2019 en men moet in Den Haag blijkbaar in 'debat' om de renovatie van een spoorwegovergang fatsoenlijk te laten plaatsvinden. De tijd in de Tweede Kamer wordt dus besteed aan het behandelen van Moties met de diepgang van een akkersloot.

Waarom is hier überhaupt debat over in Den Haag? Is men in Limburg niet in staat om spoorwegovergang te verbeteren? Hoe het verder ook zij, de Motie over 'Vierpaardjes' is wel geheel in lijn met de overige Moties van Wiliam Moorlag deze week. Hij houdt het concreet bij infrastructuur en daar kunnen Van Haga en Öztürk nog iets van leren. Zo wil Moorlag bijvoorbeeld dat schaatsstadion Thialf te Heerenveen 'beter bereikbaar wordt met de trein' en moet ook de 'fietsinfrastructuur worden verbeterd'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties