shutterstock 144679676

Kille dierenactivisten vermoorden in koelen bloede 183 eenden

Geen categorienov 12 2019, 13:00
Op een Vlaamse vogelboerderij zijn 183 eenden om het leven gekomen na een bezetting van zogenaamde dierenliefhebbers. Door alle stress die de illegale actie van deze zelfbenoemde dierenvrienden met zich meebracht, zijn de eenden massaal door stress om het leven gekomen.
De meeste vormen van activisten vandaag gaan helemaal niet om het bereiken van een resultaat. Die acties draaien alleen om het tonen van de deugkaarten: laten zien dat je aan de goede kant van de geschiedenis staat, wat de gevolgen ook mogen zijn. Als er iets verandert, dan mooi. Zo niet, dan misschien nog wel beter: dan kan je volgende week nóg een keertje komen demonstreren of dreigbezetten.
Neem bijvoorbeeld een eendenboerderij in het Vlaamse plaatsje Bekegem. Die werd afgelopen weekend binnengevallen door een deugend klinkende verzetsgroep genaamd 'Animal Resistance'. Maar ze hadden zichzelf beter de Animal Killer Squad kunnen noemen, want dankzij hun moreel-ethische verantwoording boerderijkraak zijn er bijna tweehonderd eenden op hun ellendige manier aan hun einde gekomen. Lekker zinvol dus, die bezetting:

"Dit was een zeer domme actie”, zegt eigenaar Filip Callemeyn daags nadien. “In de stal waar de activisten zich hebben vastgeketend aan de kooien, is bijna de helft van mijn dieren gestorven. Dat zijn meer dan 180 eenden die door de stress een hartaanval hebben gekregen.”

Over het standpunt van de activisten, dat het produceren van foie gras stante pede verboden moet worden, wil Callemeyn niet uitweiden. “Daar kunnen we lang over discussiëren. We hebben niet dezelfde mening, maar daar gaat het nu niet om.” Het is de manier waarop die de man tegen de borst stuit. “Als zo’n massa mensen in witte pakken plots met veel lawaai binnenstormt in de stal en continue foto’s neemt met flitslichten, schieten die dieren in blinde paniek. Ze proberen dan weg te geraken en in die chaos vertrappelen en verwonden ze elkaar tot bloedens toe. Die verwondingen zijn nog het minste, een eend kan dat wel te boven komen. Het is vooral de stress die hen uiteindelijk te veel wordt."

Fijn hè? Met zulke dierenvrienden hebben onze viervoetige vrienden geen vijanden meer nodig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten