Niet te geloven! Vertrouwelijke memo NCTV: 'Terugkeer Syriëgangers beter voor nationale veiligheid'

Geen categorienov 01 2019, 18:00
Een beschamend moment voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)! Uit een vertrouwelijke memo die in het voorjaar van 2018 met het kabinet werd gedeeld, blijkt dat men het 'in het kader van nationale veiligheid' beter acht om ISIS-vrouwen en kinderen terug te halen naar Nederland.
In de memo staat onder andere het volgende:

"Het niet terughalen van deze kinderen brengt meer veiligheidsrisico's met zich mee voor de nationale veiligheid en de betrokkene."

Want, zo redeneert men bij de NCTV:

"De gedeelde ervaringen in de opvangkampen kunnen de basis gaan vormen van hechte jihadistische netwerkstructuren die generaties lang kunnen blijven bestaan."

Juist ja, kinderen daar in Syrië laten zou ervoor kunnen zorgen dat ze radicaliseren en deze kant uitkomen. Als ze terugkeren en hun ouders ook meegaan, zou dat volgens de instantie een kleiner risico zijn dan ze daar te laten creperen. ISIS-ouders mét ISIS-kinderen zouden namelijk beter te controleren zijn. Je verzint het niet.
Blijkbaar heeft niemand bij NCTV het idee gehad dat, als ISIS-families actief hierheen worden gehaald, pa en ma in de bak belanden en kleine Mohammed ergens moet worden ondergebracht. En wat zijn de grootste broeinesten voor jihadistische netwerken en radicalisering? Juist, gevangenissen. Strak plan NCTV! Komen ze na die straf vrij en houden jullie ze mooi in de gaten? Dan bereid ik me vast voor op de onvermijdelijke nieuwsberichten over zoekgeraakte jihadisten, die geheid zullen volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten