Niet te geloven! Vertrouwelijke memo NCTV: ‘Terugkeer Syriëgangers beter voor nationale veiligheid’

Gelukkig kan de 'Nederlandse' Jihadist Khalid K. niet terugkeren. Vorige maand werd hij namelijk uit de weg geruimd.
Foto: Gelukkig kan de 'Nederlandse' Jihadist Khalid K. niet terugkeren.

Een beschamend moment voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)! Uit een vertrouwelijke memo die in het voorjaar van 2018 met het kabinet werd gedeeld, blijkt dat men het ‘in het kader van nationale veiligheid’ beter acht om ISIS-vrouwen en kinderen terug te halen naar Nederland.

In de memo staat onder andere het volgende:

“Het niet terughalen van deze kinderen brengt meer veiligheidsrisico’s met zich mee voor de nationale veiligheid en de betrokkene.”

Want, zo redeneert men bij de NCTV:

“De gedeelde ervaringen in de opvangkampen kunnen de basis gaan vormen van hechte jihadistische netwerkstructuren die generaties lang kunnen blijven bestaan.”

Juist ja, kinderen daar in Syrië laten zou ervoor kunnen zorgen dat ze radicaliseren en deze kant uitkomen. Als ze terugkeren en hun ouders ook meegaan, zou dat volgens de instantie een kleiner risico zijn dan ze daar te laten creperen. ISIS-ouders mét ISIS-kinderen zouden namelijk beter te controleren zijn. Je verzint het niet.

Blijkbaar heeft niemand bij NCTV het idee gehad dat, als ISIS-families actief hierheen worden gehaald, pa en ma in de bak belanden en kleine Mohammed ergens moet worden ondergebracht. En wat zijn de grootste broeinesten voor jihadistische netwerken en radicalisering? Juist, gevangenissen. Strak plan NCTV! Komen ze na die straf vrij en houden jullie ze mooi in de gaten? Dan bereid ik me vast voor op de onvermijdelijke nieuwsberichten over zoekgeraakte jihadisten, die geheid zullen volgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

43 reacties

 1.   

  “Uit een vertrouwelijke memo die in het voorjaar van 2018 met het kabinet werd gedeeld”

  Maar hoe denkt het NCTV er nu na anderhalf jaar over?

 2.   

  Toen dit uitschot naar Syrië vertrok om daar willens en wetens deel te nemen aan een van de meest sadistische uitspattingen die de mensheid ooit heeft gezien, was links en rechts het er over eens dat dergelijke barbaren nooit meer een voet in Nederland zouden mogen zetten.

  Die ferme taal wordt weer eens niet waargemaakt en het eind van het liedje zal zijn dat een heleboel krapuul z’n verdiende straf zal ontlopen.

  Dat zijn de wrange vruchten van de zachte linkse heelmeesters en de advocaten van de duivel. Hoe lang nog?

  1.   

   @merlot.

   Je vraag is hoelang nog.

   Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
   Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
   Stop met de EU in deze vorm.
   RUTTUP EN NEXIT.

   WAT WIL JE NOG MEER WETEN.?

   1.   

    WAT WIL JE NOG MEER WETEN.?

    Veel tarra aan de bieten ?

   2.   

    @ Jumping: Ik vind Rutte een enorme lul. Maar het is al héél lang voor Rutte misgegaan met Nederland. Er zijn na WO2 wis en waarachtig wel slechtere invloeden geweest.

    Te beginnen met de lange mars door de instituties, een cultuurmarxistisch concept waar heel West-Europa aan ten prooi is gevallen.

    1.   

     merlot,
     Weet je wie een bloedhekel had aan het marxisme?
     Mijnheer Adolf Hitler,vandaar zijn Nationalsozialismus!

  2.   

   Onze regering probeerde alles te doen wat mogelijk was om terugkeer van die vrouwen te voorkomen maar loopt juridisch vast in volkenrechtelijke afspraken. Men heeft een tijdje vastgehouden aan de smoes dat ze de vrouwen niet willen ophalen vanwege de onveilige situatie maar nu zal men vrouwen die zich bij een ambassade melden gewoon moeten ophalen.

   Er is ook nog een humanitaire kant aan de zaak, met name het lot van die onschuldige kinderen, maar kennelijk wenst het Kabinet zich daardoor niet te laten leiden.

   1.   

    Ik ben voor een humane oplossing. Een humane oplossing voor Nederlandse burgers.
    De IS-vrouwen hielpen de IS-terroristen bij het verkrachten van vrouwelijke Yezidi-gevangenen. Naar verluidt waren zij erger dan de mannen.
    Dit soort tuig moeten we niet meer toelaten in ons land en kunnen we maar beter laten berechten door de Koerden.
    Als deze berechting tot de doodstraf voor dit soort onmensen leidt heb ik daar vrede mee. Iedereen die deze vrouwen weer wil toelaten tot ons land heeft het slechtste voor met de bevolking en is in feite een landverrader.

    1.   

     Het gaat er niet om of je wilt dat deze criminele vrouwen terugkeren maar dat je dat vanwege internationale volkenrechtelijke verplichtingen moet, Maurits.

     1.   

      De Nederlandse regering heeft tot taak haar burgers te beschermen.
      Door dit soort onmensen terug te halen naar ons land brengt men de burgers in groot gevaar, deze vrouwen hebben bewezen onmenselijke barbaren te zijn. Bescherming bevolking heeft dus prioriteit en volkenrechtelijke verplichtingen komen op de 2e plaats.

     2.   

      Waar kan ik lezen dat het om een volkenrechtelijke verplichting handelt? Waaruit bestaat deze verplichting en op basis waarvan? Graag een nauwkeurig verwijzing en geen zwamneuzerij graag.

     3.   

      @ Maurits Dekker,

      Als de Nederlandse Regering het advies van de NCTV ter harte neemt is de bescherming van de Nederlandse burger het best gediend met het terughalen van deze vrouwen en kinderen. Dat is het Kabinet allang bekend maar vanwege politieke gevoeligheid van dit dossier draait met daar nog steeds omheen.

      Bepalend is hier echter niet de veiligheid van de Nederlandse burger. Ook al zou die niet gediend zijn met de terugkeer van deze mensen zit Nederland muurvast aan internationale volkenrechtelijke verplichtingen waardoor ze (los van een paar individuele gevallen) wel zal moeten. Dit wordt dezer dagen ook schoorvoetend erkend.

     4.   

      nee tar-rel , je verkondigd weer onzin. Deze potentiële geradicaliseerde bommen passen niet in de westerse beschaving. Deze extremisten zijn afgereisd om de islamitische staat te stichten strontvlek. Geheel op eigen kracht , eigen verantwoordelijkheid begonnen om een oorlog te starten tegen alles en iedereen om de islamitische staat te stichten.

      Meeste van deze idioten hebben twee nationaliteiten zodat de verdragen die je probeert in te brengen niet van toepassing zijn strontvlek.

      De Nederlandse staat heeft de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Nederlands ingezetene in Nederland. Die veiligheid is het meest gediend als de geradicaliseerde malloten blijven zitten waar ze zitten.

      Ze passen niet in het vrije westen strontvlek

     5.   

      Script!

     6.   

      Deze beesten hebben geen mensenrechten!

    2.   

     Irak is niet bereid om Europese IS-strijders uit de Koerdische kampen in Syrië te berechten, zoals onder meer België en Nederland vragen. “Onze wet staat het niet toe”, zegt de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken .

     1.   

      Wel kompleet graag.
      Er wordt van Irak gevraagd hun strafwet aan de west Europese maat aan te passen.
      Geen beschaaft en weldenkend land zal dat doen.

   2.   

    “maar loopt juridisch vast in volkenrechtelijke afspraken.”

    Als dat de belangrijkste reden is dan wordt het hoog tijd dat die afspraken worden herzien.

    Want als één ding al héél lang duidelijk is, dan is het wel dat het westen altijd de Sjaak is. Zelfs de VN is verworden tot een vehicel van anti-westerse krachten waaronder de Organisatie voor Islamitische Samenwerking.

    We hebben ons lang genoeg een oor aan laten naaien.

 3.   

  De kans dat die dames Assad tegen komen groeit met de dag.
  Beter en goedkoper tog.

  1.   

   @jan1

   Trump heeft ons gewaarschuwd – haal ze terug..

   Assad in interview, Trump is mijn beste vriend.

   ?????

   1.   

    Ik heb al eens ergens in het verleden neer gezet ,Dat W Eu en de linkse wereld dwangmatig! het tegenovergestelde doen van dat wat trump zegt of vraagt dus dan komt mijn gedachte goed zamen.

   2.   

    Quote…
    …Trump heeft ons gewaarschuwd – haal ze terug……….
    Tja in de USA verdwijnen ze voor eeuwig achter de tralies….hier lopen ze na “vormfouten” na een paar jaar weer op straat.
    De goede man kon niet weten dat de rechtspraak in nl een lachertje is.

 4.   

  “Terugkeer Syriëgangers beter voor nationale veiligheid”

  Een ijzeren logica.

  1.   

   “Terugkeer Syriëgangers beter voor nationale veiligheid”

   Bovenstaande zin is niet helemaal juist.
   Het moet zijn:
   “Terugkeer Syriëgangers is funest voor nationale veiligheid”

 5.   

  De hitler jugend leek ook zo onschuldig, en moorden er ook lustig op los, omdat papa en mama het voorbeeld gaven.

  1.   

   Goede vergelijking…….

 6.   

  Opsluiten in een kooi, benzine erover en in de fik steken, net als bij die Jordaanse piloot, of anders strot doorsnijden, video maken en verspreiden.
  Het is godverdomme wel een keer genoeg geweest met die sadistische kutwijven.

  1.   

   Je spoort niet, RvdBe.

   Zoek alsjeblieft hulp of laat de redactie ingrijpen.

   1.   

    ped*fielen sporen niet strontvlek. Lijkt mij overduidelijk wie hulp moet zoeken

   2.   

    Je spoort zelf niet Mezzadra,
    Hoe denk je dat de kinderen/ouders van publiekelijk vermoorde mensen door deze gestoorden zich voelen.
    Interesseert jou waarschijnlijk niet.
    Ik heb het wel gehad met die idioten en met mensen zoals jij die daar nog compassie mee hebben ook.

  2.   

   RvdBe,
   +++++++

 7.   

  De grootste blunder sind de 2e wereld oorlog Welke mallooot heeft dat onderzoek gedaan Zij weten niet waarover ze praten Hoe kan je zulke mensen weer binnen halen die geen enkel morraal meer hebben en zonder een stuk mensen doden verkracht mismaken en ga zo maar door Ja Natuurlijk willen ze graag weer terug Huis inkomen zorg en de regering knielt voor ze Men is vrijwillig er naar toe gegaam voor macht en wellust die vrouwen zijn nog ergher dan de mannen en hakken je kop er af zonder dat hun ogen bewegen Let maar eens op wat er na verloop van de tijd zal gebeuren We krijgen waarschijnlijk moord en doodslag Nu al heeft dit gespuis de overhand

 8.   

  veilig is als ze hier niet zijn

 9.   

  Volledig de weg kwijt, extreem links, wensdenkend, niet zelf nadenkend, van dag tot dag leven, mindfulness, iedereen verdient een tweede kans, NPO kijkend, kop in het zand stekend, levensgevaarlijk wegkijkend en maar willen deugen i.p.v. na te denken, NL te slopen, kiezers electoraat.

  Stapje voor stapje. “Je kan niet iedereen redden”

  mindkorrelatie.nl/

  youtube.com/watch?v=ylZqvNHRHzI

 10.   

  Op weg naar Nederland met het vliegtuig,even een thallium onbijt serveren!

 11.   

  Quote…“Terugkeer Syriëgangers beter voor nationale veiligheid”…..
  Dit soort uitspraken verwacht je van een dronken waarzegster op de kermis.
  Of van onze peđofiel ak țarrel mezzaadje!

 12.   

  De NCTV valt onder het Ministerie van Veiligheid en Justitie. En raad eens wie daar de scepter zwaaien:

  -Ferdinand Grapperhaus, CDA
  -Sander Dekker, VVD
  -Ankie Broekers-Knol, VVD

  Nou, dan lijkt het me wel duidelijk waar die ideeën vandaan komen.

 13.   

  Als ze daar blijven zullen ze verder radicaliseren, zonder dat wij daar enige vat op hebben. Als we ze hier opnemen kunnen we met ze in gesprek.

  Ook al bepleit hier menigeen welhaast islamitische straffen.

  1.   

   Zo is het…kopje thee erbij..koekje!
   Misschien nog samen wat foto’s van die goeie ouwe isistijd bekijken….vooral die kiekjes van dat onthoofden van anders denkenden zien er hilarisch uit!

  2.   

   “Ook al bepleit hier menigeen welhaast islamitische straffen.”

   Dat zijn toch ook de enige straffen die zij erkennen.
   Het Nederlandse recht erkennen zijn niet zeggen ze als ze voor onze rechters verschijnen.

   Ik denk dat hij slachtoffers ook meer recht wordt aangedaan als ze een islamitische straf zullen krijgen.
   Of deel jij een andere mening?

 14.   

  Koerden, Syriërs moeten niet zo jammeren, dat het berechten van IS’ers zoveel tijd kost. Snelrecht kan hier omdat in principe de misdaden van velen dezelfde soort misdaden zijn dus moeten Koerden, Syriërs als eerst aangewezenen beginnen met massaal groepsgewijs en snel mogelijk ter plekke rechterlijke veroordelingen uitspreken en te voltrekken. Dat is ook nodig.

 15.   

  Gewoon die kampen met al dat islamitisch, satanisch afval, van groot tot klein platbombaderen, alles volledig van de kaart vegen!
  D a t is pas veilig voor ons!

 16.   

  Mafkezen die dit beweren.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!