OM blundert! Geen vervolging voor ontucht plegende oud-officier van justitie

Geen categorienov 01 2019, 17:00
Foutje, bedankt! De voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het functioneel parket Vincent Leenders, wordt niet langer vervolgd. Hij pleegde, samen met een hele reeks mannen, ontucht met een 16-jarige jongen. Door een foutje van het Openbaar Ministerie (OM) gaat Leenders nu vrijuit. Komt hem dát even goed uit!
Vincent en the gang (11 mannen, waarvan 10 veroordeeld) betaalden graag voor seks met 16-jarige jongens. Dat is natuurlijk niet normaal, maar het is al helemáál niet normaal als je in het dagelijks leven een fucking (plaatsvervangend) hoofdofficier van justitie bent! En dat maakt Vincent een geval apart, want het OM moest nu één van hun eigen aanpakken.
Om die reden besloot het OM dat Vincent niet in Amsterdam, waar Vincent werkt, maar in Den Haag moest worden vervolgd. Zo zou hij niet door directe collega's worden vervolgd en zou alle schijn van partijdigheid kunnen worden voorkomen. 'Prima!' zeiden ze bij het OM in Den Haag. Maar het OM ging de fout in. Want wie deden de strafvervolging in Den Haag? Zijn collega's uit Amsterdam!
En nu is de fout door de rechtbank 'onherstelbaar' verklaard, want een verdachte kan niet twee keer voor dezelfde feiten worden vervolgd. Het OM kan echter wel in hoger beroep gaan, maar succes daarmee. Het lijkt er dus sterk op dat het OM één van haar eigen heeft beschermd, want dit is anders wel een héle domme fout. Vincent is het 'goede' nieuws vast al aan het vieren, dit keer waarschijnlijk met een betaalde 18-jarige onder z'n bureau.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten