OM blundert! Geen vervolging voor ontucht plegende oud-officier van justitie

OM blundert! Geen vervolging voor ontucht plegende oud-officier van justitie

Foutje, bedankt! De voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het functioneel parket Vincent Leenders, wordt niet langer vervolgd. Hij pleegde, samen met een hele reeks mannen, ontucht met een 16-jarige jongen. Door een foutje van het Openbaar Ministerie (OM) gaat Leenders nu vrijuit. Komt hem dát even goed uit!

Vincent en the gang (11 mannen, waarvan 10 veroordeeld) betaalden graag voor seks met 16-jarige jongens. Dat is natuurlijk niet normaal, maar het is al helemáál niet normaal als je in het dagelijks leven een fucking (plaatsvervangend) hoofdofficier van justitie bent! En dat maakt Vincent een geval apart, want het OM moest nu één van hun eigen aanpakken.

Om die reden besloot het OM dat Vincent niet in Amsterdam, waar Vincent werkt, maar in Den Haag moest worden vervolgd. Zo zou hij niet door directe collega's worden vervolgd en zou alle schijn van partijdigheid kunnen worden voorkomen. 'Prima!' zeiden ze bij het OM in Den Haag. Maar het OM ging de fout in. Want wie deden de strafvervolging in Den Haag? Zijn collega's uit Amsterdam!

En nu is de fout door de rechtbank 'onherstelbaar' verklaard, want een verdachte kan niet twee keer voor dezelfde feiten worden vervolgd. Het OM kan echter wel in hoger beroep gaan, maar succes daarmee. Het lijkt er dus sterk op dat het OM één van haar eigen heeft beschermd, want dit is anders wel een héle domme fout. Vincent is het 'goede' nieuws vast al aan het vieren, dit keer waarschijnlijk met een betaalde 18-jarige onder z'n bureau.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer