Niet te geloven! Vertrouwelijke memo NCTV: 'Terugkeer Syriëgangers beter voor nationale veiligheid'

Niet te geloven! Vertrouwelijke memo NCTV: 'Terugkeer Syriëgangers beter voor nationale veiligheid'

Een beschamend moment voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)! Uit een vertrouwelijke memo die in het voorjaar van 2018 met het kabinet werd gedeeld, blijkt dat men het 'in het kader van nationale veiligheid' beter acht om ISIS-vrouwen en kinderen terug te halen naar Nederland.

In de memo staat onder andere het volgende:

"Het niet terughalen van deze kinderen brengt meer veiligheidsrisico's met zich mee voor de nationale veiligheid en de betrokkene."

Want, zo redeneert men bij de NCTV:

"De gedeelde ervaringen in de opvangkampen kunnen de basis gaan vormen van hechte jihadistische netwerkstructuren die generaties lang kunnen blijven bestaan."

Juist ja, kinderen daar in Syrië laten zou ervoor kunnen zorgen dat ze radicaliseren en deze kant uitkomen. Als ze terugkeren en hun ouders ook meegaan, zou dat volgens de instantie een kleiner risico zijn dan ze daar te laten creperen. ISIS-ouders mét ISIS-kinderen zouden namelijk beter te controleren zijn. Je verzint het niet.

Blijkbaar heeft niemand bij NCTV het idee gehad dat, als ISIS-families actief hierheen worden gehaald, pa en ma in de bak belanden en kleine Mohammed ergens moet worden ondergebracht. En wat zijn de grootste broeinesten voor jihadistische netwerken en radicalisering? Juist, gevangenissen. Strak plan NCTV! Komen ze na die straf vrij en houden jullie ze mooi in de gaten? Dan bereid ik me vast voor op de onvermijdelijke nieuwsberichten over zoekgeraakte jihadisten, die geheid zullen volgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties