Terwijl Nederland afglijdt tot narcostaat, blijft de NPO drugsgebruik propageren

IMG_20191001_145450
Foto: Veel politie op de been in Den Haag vanwege de boerenstaking

Een tijdje terug werd ons kikkerlandje opgeschrikt door de brutale moord op advocaat Derk Wiersum. Uiteraard vallen opiniemakers, politiek en journalisten over elkaar heen om te vertellen wat voor probleem wij hebben met de strijd tegen drugs. Men doet alsof Nederland niet opgewassen is tegens een crimineel als Redouan Tagi. Een aantal dagen geleden viel ik zelfs stijl achterover. De NPO blijft -terwijl Nederland afglijdt- drugsgebruik propageren in haar programma’s.

Zo hard als er gerouwd werd om de wrede dood van Derk Wiersum, zo hard wordt er nu met trots teruggekeken op het Spuiten en Slikken Youtube-kanaal van BNN-VARA. Even voor uw beeldvorming: dat is een Youtube-kanaal waarin de presentatoren in een quasi klinische setting een variëteit aan hard- en softdrugs uitproberen.

Mijn mond viel open van verbazing en ik begon mij te agiteren. Ik begreep werkelijk niet hoe je de ene dag nog rouwt om een slachtoffer van een nietsontziende drugsmaffia en de volgende dag trots bent op een Youtube kanaal dat nota bene stopt omdat de makers alle soorten drugs al hebben gebruikt.

Kun je je voorstellen dat het ooit stoer was om te roken? Of dat het de normaalste zaak van de wereld was om met een slok op samen met je vrouw en kinderen de auto in te stappen? Ooit was dit de norm in Nederland en de heren en dames politici besloten -door een goede lobby van de gezondheidszorg- rokers en drinkers te verketteren met kreten als “maar ik rook niet” of “ben jij de BOB?” En het werkte!

De statistiek laat zien dat steeds minder mensen roken en dat het maatschappelijk niet langer wordt geaccepteerd. Hetzelfde geldt voor drinken achter het stuur. Het is nog slechts een kwestie van tijd voordat je verketterd wordt als je op je mobiel zit terwijl je een voertuig bestuurt, en terecht!

Ik vraag mij werkelijk af hoe wij in Nederland een cultuur hebben ontwikkeld waarbij drugsgebruik normaal is en wordt geaccepteerd. Terwijl we tegelijkertijd een strijd voeren tegen de drugs. Het is natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod. Mensen zijn altijd bereid een risico te nemen om aan de hedonistische impulsen te voldoen. Sluit je bijvoorbeeld een kaasfabriek dan staan er direct tien andere klaar om het gat te op te vangen.

Wat BNN-VARA doet met haar programma’s is in feite abject en er kleeft in zekere zin bloed aan hun handen. Door de verheerlijking van drugsgebruik en hun bijdrage aan de maatschappelijke normalisering van harddrugs voelen mensen zich meer vrij om de middelen te gebruiken. Gebruikers en influencers dragen zo bij aan de dodelijke en nietsontziende harde productieketen, die achter de drugs wereld schuil gaat.

Van arme boeren in Colombia, wiens familieleden worden vermoord als ze niet naar de kartels luisteren, tot een onschuldige advocaat die als een beest wordt afgeknald op een Nederlandse straat. Als we echt willen dat dit soort zaken stoppen moeten we het gebruik van drugs net zo strafbaar stellen als de productie. Drugs moeten in het verdomhoekje terechtkomen, voor onontwikkelde egoïstische mensen.

Die enkel aan zichzelf denken en niet aan de ontelbare onschuldige slachtoffers. Het gebruik moet weer een taboe worden met als achterliggende gedachte: wat een boer niet kent dat vreet die niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  “blijft de NPO druksgebruik propageren”

  Niet alleen de NPO hoor, er zijn hier in Nederland structureel idioten die druks verheerlijken, daar waar de sigaret wordt verbannen word druks juist steeds meer gepropageerd onder het mom dat het uit het criminele circuit vandaan gehaald wordt, laat mij niet lachen.
  Het is te schofterig voor woorden dat dit gebeurd in Nederland

  1.   

   Laten we het eens hebben over één van de gevaarlijkste dr*g op dezen aarde.
   Je ziet ze als zombies de moskee en kerken in wandelen.

   Na de voeding strompelen ze weer naar buiten, kijken niet op of om en zijn een gevaar voor de weg gebruiker.

   Zelfstandig denken is niet meer mogelijk, ze zijn zombies..

   1.   

    Ik ben het zowaar een keer met jou eens, Wachttoren. Maar vergeet links niet! Die zijn zo gefocust op rechts dat het tijdens het oversteken van de straat wel een keer fout moet gaan.

    1.   

     Heel juist. Socialisme is DE ergste vuiligheid op aarde. Socialisme maakt de gelovigen tot willoze AFA zombies.

 2.   

  “Mijn mond viel open van verbazing en ik begon mij te agiteren. ”

  :)

 3.   

  ……Mijn mond viel open van verbazing en ik begon mij te agiteren….
  Hoe gaat dat???

  1.   

   Moet je de schrijver van dit topic ff vragen.
   Kom der maar in Ed…

 4.   

  Eduard Nandelall :marketeer, zelfverklaard expert in het binnenhalen van stemmen voor politici met expansiedrift, in een advertentie van zijn bedrijf OptimusAd wordt Nandelall niet bescheiden ‘the world’s leading online sales expert’ genoemd. Op de radio vertelt hij hoe hij Denk aan zetels zou hebben geholpen, bijvoorbeeld door gebruikers van een Lebara-simkaart (voor goedkoop bellen naar Turkije of Suriname) lastig te vallen met reclame voor Denk.
  .
  Next

  1.   

   Kortom, geknipt als stukjesschrijver voor DDS.

   :)

   1.   

    We worden wel verwend…

    1.   

     Ik vrees dat het de opmaat is voor de ondergang van DDS. De artikelen zijn in toenemende mate niet meer serieus te nemen.

     1.   

      Jullie beide reetkevers en holtorren ook niet.

      watcher dé ped*rechtvaardiger
      watcher dé nedermoslim
      watcher dé aanslagverheerlijker

     2.   

      Rechtaf
      Gaat niet goed.
      Slechte score, alle drie fout.

      Jammer, beter mijn reaguursel lezen!

     3.   

      Nee hoor ik heb gelijk.

      “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.
      Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

      De aanhouder wint en ik wens de aandoenlijke een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

  2.   

   Je zou toch verwachten van zo’n ‘hooggeleide’ dat hij in ieder geval de naam van Nederlands meest gezochte crimineel juist zou schrijven.

 5.   

  Links zijn krakers en hippies. Die krijg je nooit van die rommel af.

  1.   

   “Links zijn krakers en hippies.”

   Kees ordent zijn wereldbeeld.

   :)

   1.   

    @Redactie: Kan ook deze trol eindelijk eens van de site geweerd worden. Komt geen zinnig woord uit, alleen maar ziekelijk getrol, zo’n 16 uur per dag, elke dag.

    1.   

     Jammer Kees,

     Filter.

     1.   

      watcher en wesülsün zijn bij uitstek dé zuigstuipen, ze elkaars rug, en bevestigd zichzelf steeds

    2.   

     Gewoon ff een mailtje sturen, komt goed.
     Je mag ook met Rechtsaf ondertekenen.

    3.   

     Kleuter

    4.   

     Koddige Kees.
     Er is sinds kort een goed werkende tool voor uw probleem.
     Zelf gebruik ik dit middel zodra uw naam op mijn scherm verschijnt.
     Met de komende cadeau festiviteiten mogelijk een oplossing voor u.
     Verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.
     Kijk eens bij de volgende aanbieding:
     H**ps://www.bol.com/nl/p/hp-computermuizen-usb-optical-scroll-mouse/9200000008857758/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=vbJGvaFyWPZ7Ad9GqrZPwg.1_2.6.ProductTitle

 6.   

  Dominee Eduard Nandelall van de Victoriaanse Kerk, scheert alle druks over een kam en weet zelfs het onderscheid niet te maken tussen recreatief spul en hard druks. Dan ben je wel een hele grote sukkel.

  1.   

   Fijn om je weer te zien!

   1.   

    Dank je merlot. Maar misschien heb je een ander voor ogen, wellicht iemand die onder de naam Rammstein bij een ander forum postte?

    1.   

     Ik heb iemand voor ogen die ik alleen van dit forum ken en woonachtig is in de prachtige Eiffel.

     Maar uiteraard kan ik me vergissen.

     1.   

      Je kompas wijst de goede richting aan.

 7.   

  Ik wil dr*gs en het liefst zo veel mogelijk. Het is misdadig om het te verbieden

  1.   

   Ik gun het je ook zoveel mogelijk, en ik denk de meesten hier wel, door jou zelf toegediend of gedwongen in een kliniek. Het is zaterdagavond, ga er lekker voor zou ik zeggen, al is het voor jou natuurlijk iedere dag weekend.

 8.   

  Ass ja ik had all zo’n donkerbruin vermoeden.

 9.   

  Spuiten en Slikken was een abject links programma uit de koker van BNN voor hedonistische linkse jongeren.

  “Er werden dr*gs getest, bekende Nederlanders geïnterviewd en verschillende seksuele standjes en speeltjes uitgeprobeerd.”

  Toch vreemd dat ik hier nog geen enkele trol (die zich steevast voordoen als moraalridder) af heb zien geven op dit losgeslagen programma.

  1.   

   Die zal je niet vinden, die houden namelijk niet van sterke rechte ruggen, spuiten en slikken is een schande, net als BNN een schande is voor de kijker..

 10.   

  Een van de presentatrices van het wangedrocht Spuiten en Slikken was de hedoniste Emma Wortelboer. Zij mocht op kosten van de NPO aanwezig zijn bij het laatste songfestival. Zie hier het beschamende resultaat:

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=Hyz31tXMcNI

  1.   

   Laat haar het songfestival in Nederland maar presenteren, dan weten we zeker dat we nooit meer winnen.

   1.   

    Samen met Paul de Leeuw?

 11.   

  gevalletje ‘just say no’ van mevrouw Reagan.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!