Quote-hoofdredacteur niet blij met verplicht vrouwenquotum 'ze worden onterecht in slachtofferrol gezet'

Geen categorienov 26 2019, 19:00
Volgens Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck worden vrouwen onterecht in een slachtofferrol gedrukt en is een vrouwenquotum -waarover de Tweede Kamer binnenkort beslist- volledig onnodig. De waargenomen verschillen tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt en topposities zouden volgens Schimmelpenninck niet te wijten zijn aan discriminatie, maar aan 'levenskeuzes'.
Zouden vrouwen méér full time werken dan zouden meer vrouwen in topposities terecht komen, aldus de man voor de camera van WNL. Volgens Schimmelpennick worden vrouwen in de slachtofferrol gedrukt door het invoeren van een vrouwenquotum, terwijl 'volgens de cijfers de vraag kan worden gesteld of dit wel terecht is' zo laat de Quote-hoofdredacteur doorschemeren.
Ook stelt Schimmelpenninck dat het onwaarschijnlijk is dat de discriminatie op de arbeidsmarkt de (enige) verklarende factor is achter de waargenomen verschillen tussen het aantal mannen en vrouwen in topposities.
Volgens de schrijver zijn die verschillen te wijten aan het feit dat "vrouwen vaker part-time werken en dan kom je natuurlijk nooit bij die topposities waar het om gaat". Eerder waren alleen de links-progressieve oppositiepartijen in de Tweede Kamer voor het quotum, maar coalitiepartij CDA is nu van mening veranderd en wil ook een vrouwenquotum.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten