Rutte gaat strijd aan met Brussel om verhoging EU-budget

Mark Rutte is samen met Denemarken, Oostenrijk en Zweden ‘op ramkoers‘ met Brussel. Er is een waar verzet opkomst tegen de verhoging van het EU-budget. Nederland heeft totaal geen zin om weer de portemonnee te trekken.

Het lijkt erop dat de ‘gierige vier’, zoals Nederland en de drie voorgenoemde landen nu worden genoemd, trammelant krijgen met EU-landen, de Europese Commissie, het Europees Parlement en met name Duitsland. De 1-procent-uitgavengrens (Europees bruto nationaal inkomen) is voor Duitsland en andere landen te strak. In hun ogen wordt de EU daardoor ernstig belemmerd. Maar ja, Duitsland geniet enorme voordelen door de EU en veel landen die willen dat er meer wordt afgedragen richting de EU, zijn zelf netto-ontvanger. De ‘gierige vier’ zijn zeg maar de schaapjes die samen met een tafel vol wolven proberen te beslissen wat het avondeten wordt.

Rutte zegt er het volgende over:

‘Als nettobetalers zijn we bereid aanzienlijk meer aan de EU te betalen dan we terugkrijgen. Echter, er zijn grenzen.’

Rutte en zijn medestanders pleiten zelfs voor een permanent kortingsmechanisme voor netto-betalers (iets wat de Europese Commissie juist af wil schaffen). Zo’n beetje alle pro-EU figuren willen echter dat de EU een soort socialistisch financieel beleid blijft draaien waar zwakke staten worden geholpen door sterke staten. Maar we hebben allemaal de situatie in Griekenland nog vers op het netvlies staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Anticmaster

  Rutte ‘gaat strijd aan’ met de EU? vertaling: heel veel lege inlegvelletjes geven en ja knikken dat is alles wat Rutte de afgelopen 9 jaar heeft gedaan en dat is hem nog niet afgeleerd. Rutte moet zo snel mogelijk oprutten en Nederland moet zijn soevereiniteit weer terug krijgen #nexit

  1. Blitzkrieg

   Anticmaster : Wat een poëtische muziek, Rutte weg, uit de EU en soevereiniteit terug.

  2. Jumping

   @Anticmaster.

   Deze Rutte rammelt wat met een strontemmer en Links gelooft hem.

   Rutte belazerd de boel en dat doet hij al jaren.
   Nederland interesseert hem geen reet, hij gijlt
   op Brussel.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   RUTTUP EN NEXIT.

   1. hans-e-pans

    Beste mensen, dit is alleen maar voor de buhne.

    Zijn handtekeningen staan al lang onder de wetten van de EU die voor de komende 25 jaar geratificeerd moeten worden.

    Dus nogmaals.

    ALLEEN MAAR VOOR DE BUHNE.

    1. Job Jansen

     Rutte is het sukkeltje van de EU. Het jongetje die het laatst gekozen werd met teamsport op school. Het lulletje die niet eens lid mocht worden van een studentencorps. Het rukkertje die niet eens een vrouw kan versieren. Rutte die van de VVD een linkse groene partij wist te maken. Rutte die meer asielapen dan ooit te voren dit land binnenhaalde. Rutte met een fictieve neus waar Pinokkio nog een puntje aan kan zuigen…

     Ja mensen, deze man is nog steeds de premier van Nederland. Dit zegt niets over Rutte, wel wat over de Nederlandse bevolking.

     1. Vlaswiek

      “Rutte is het sukkeltje van de EU.”

      Het schandknaapje en de poedel van Merkel.

 2. Meriadoc Brandebok

  Natuurlijk sluiten de Duitsers zich hier niet bij aan. De Duitsers zijn nooit te vertrouwen. Ze buigen altijd voor Frankrijk (en in mindere mate voor Oost-Europa), altijd het eindeloze compromis, dat zit in hun DNA sinds de Tweede Wereldoorlog. Als Frankrijk zegt dat Duitsland de portemonnee moet trekken vraagt Duitsland hoe veel zij moet afgeven.

  1. Meriadoc Brandebok

   = sinds het einde van.

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : En andere reden om zo snel mogelijk uit de EU te gaan.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Een Nexit is te overwegen als er een alternatief is, maar dat alternatief is er niet.

    1. hans-e-pans

     “Meriadoc Brandebok”, probeer nu eens echt zelf na te denken.

     Hoe deed Nederland het voordat we door de politieke elite de EU werden inluisd. Nederland is altijd een handelsnatie geweest, nadat Nederland de EU was ingeluisd was dat afgelopen omdat de grote landen in de EU de overhand hebben.

     Nederland moe(s)t vooral stil zitten en waar nodig een pootje geven, alleen maar meer en meer betalen aan de bodemloze put die de EU in wezen is, dat zal alleen maar meer/erger worden.

     Nederland was en is nog steeds de voordeur van EUROPA, vrijwel alles dat er ingevoerd moet en zal worden gaat via de haven van Rotterdam, en dat zal wel zo blijven.

     Bij een NEXIT, zal er niet opeens een andere haven zijn waar de spullen voor de EU en EUROPA ingevoerd kunnen worden.

     Bremen is een haven van niets, met een nog slechtere infrastructuur naar het achterland. Is ook verder varen en tijd is geld. De haven van Hamburg ligt veel te ver inlands met een eveneens slechte infrastructuur naar het achterland. Is ook nog verder varen en tijd is geld. Antwerpen, daar ligt de haven net als bij Hamburg veel te ver inlands, daar moet men om er te komen door/over Nederlands grondgebied.

     ERGO. Geen van de havens in West-Europa zijn zo groot en hebben een infrastructuur als de havens van ROTTERDAM.

     Dan heb ik nog niet eens over de inkomsten die Nederland zal krijgen/verwerven aan invoer- en uitvoerrechten als er een NEXIT zal zijn.

     1. Meriadoc Brandebok

      @hans-e-pans

      Het zijn de uitgekauwde argumenten van Nexitters. “Nederland is een handelsnatie, dus…”, “Nederland deed het prima voor de EU” en “de Nederlandse haven is beter dan andere havens”.

      1. Voor de EU deed Nederland het ook al met Europese samenwerking. Ons land is daarvan één van de oprichters. De Europese samenwerking heeft zich vervolgens ontwikkeld tot hetgeen nu de EU is. Als we uit de EU stappen stappen we dus uit de Europese samenwerking waar we vóór het bestaan van de EU ook al inzaten. (Het Noorse model ontneemt Nederland namelijk medezeggenschap).
      2. Het klopt dat Nederland een handelsnatie is en daarom zijn we lid van de EU. Als handelsnatie zijn we sterk afhankelijk van Duitsland en de handelsverdragen die de EU met landen buiten Europa heeft. De handel zakt ineen als we in de huidige wereld onvoldoende mogelijkheden hebben deze te voeren.
      3. De Rotterdamse haven is vooral een doorvoerhaven naar de andere lidstaten op het Europese continent. In het geval van een EU-uittreden klappen de grenzen dicht. Aan de Rotterdamse haven heeft men niets meer als men geen goederen kan doorvoeren. Het verlies van banen is dan het gevolg.

 3. debontereus

  Weer gebler voor de bühne.
  Nu een grote bel en straks in Brussel weer ja knikken .
  Schijtbak prutte gaat echt geen tegengas geven .

 4. Vrijedenkert

  Rutte aka Pinokkio gaat strijd aan met Brussel, als dat betekent graatloos en buigzaam zoals altijd staat de uitkomst bij voorbaat al vast!
  Wellicht kunnen Oostenrijk en Denemarken iets voor elkaar krijgen, daar verwacht ik meer van dan het addergebroed uit slangenkuil Den Haag…

 5. Gerlos

  Kappen met dit gedrocht van rupsje nooit genoeg,

 6. Buzz68

  … geen woorden maar daden …
  Rutte’s zoveelste holle fraze?

 7. Original NL

  Q…..Als nettobetalers zijn we bereid aanzienlijk meer aan de EU te betalen dan we terugkrijgen…….
  Ik behoor niet tot die “we” waar ratte het over heeft…
  En wat we terugkrijgen van de eu zijn nog meer miljardenverslindende regeltjes en honderduizenden vaak criminele gelukzoekers zonder enige opleiding of taalkennis, welke tot hun dood aan de uitkeringstiet zullen sabbelen!
  Nexit Asap….van Mark Ratte moeten we het niet hebben…die haalt na een beetje pruttelen voor de show.. bakzeil.

  1. Vlaswiek

   #stoprutte

   1. Original NL

    God zij dank kan hij zich niet voortplanten…..stel voor brrr!
    #stem weg die ratte!

    1. Vlaswiek

     “#stem weg die ratte!”

     #stemzeweg

 8. P.Sisterons

  Rutte krijgt, net als zijn nsb opa, kopgeld voor iedere Nederlander die hij uitlevert aan de marxisten in Brussel. Trap niet in zijn shows, stem FvD of PVV voor Nexit.

 9. goedisfout

  Het extreem linkse kabinet Rutte 4 is praktisch op de klippen gelopen, binnenkort verkiezingen. Anders kan ik die plotselinge ruggegraat niet verklaren van ‘Merkel’s poedel’.

  1. Wesley Benbow

   De volgende verkiezingen voor de Tweede kamer zullen plaatsvinden op 17 maart 2021. Het zou me zeer verbazen als dat eerder gebeurt.

   1. Blitzkrieg

    Wesley Benbow : Het moet ook niet eerder gebeuren, de onvrede moet maximaal uitgenut worden.

   2. goedisfout

    Rutte is na wegduiken uiteindelijk tegen de stikstofberg gelopen en zijn vriendjes hebben hem zó getergd dat hij dit de ergste crisis vond in zijn Premierschap, erger nog dan die onderste steen die nog steeds naar boven moet komen. Hij zit ongeïnteresseerd op zijn telefoontje te kijken in de 2e kinderkamer of tijdens belangrijk bezoek aan de Amerikaanse president samen met wim lex. In de EU moeten ze hem niet dus hij krijgt een onduidelijk baantje bij de VN, zodra dat geregeld is gaat de stekker eruit en gaan wij naar de stembus.

   3. ZiggyStardust

    Beeeeeeeeeeeeeh

   4. logisch denken2

    uiteraard zal dat niet eerder gebeuren. Het partijkartel zal er alles aan doen om elkaar te pleasen stront-vlek. Daarom is de vvd tot links verheven tar-rel

  2. Vlaswiek

   “Het extreem linkse kabinet Rutte 4…”

   VVD=GroenLinks
   GroensLinks=VVD

   D66=GroenLinks
   GroenLinks=D66

 10. Henk-Jansen

  De Europese markt is van levensbelang, het is waar wij het grootste deel van ons brood verdienen. Ook leven we in tijden van grote machtsblokken, van China, Rusland en Amerika. We kunnen tegenwoordig niet meer rekenen op de steun van ‘Uncle Sam’ dus moeten we het heft in eigen handen nemen en doorpakken met het versterken van de Unie! Het verhogen van het EU-budget is daarbij noodzakelijk.

  1. Original NL

   Ach henk..brusselmans krijgt nu al zijn broek niet meer dicht…
   Btw..geloof je ècht wat je zegt??

   1. Henk-Jansen

    Waarom zou ik liegen?

  2. Wesley Benbow

   De spijker op de kop, Henk-Jansen. Deze logica kan een kind snappen.

   1. Henk-Jansen

    We kunnen het eindeloos ingewikkelder maken maar dit zijn echt de twee belangrijkste redenen waarom de Europese Unie zo belangrijk is voor Nederland.

  3. Meriadoc Brandebok

   @Henk-Jansen

   In principe kunnen we altijd op de steun van de Verenigde Staten rekenen, ongeacht het presidentschap van Trump. De NAVO kampt echter met drie problemen die het gevolg zijn van veroudering:

   – Het is geïnfiltreerd door Turkije, een land dat vroeger erg pro-Westers was, maar inmiddels de oren laat hangen naar Poetin. Rusland heeft derhalve een NAVO-lid bij de kladden.
   – Een aantal Europese landen + Canada dat onvoldoende uitgeeft aan Defensie, omdat men na de Koude Oorlog massaal bezuinigde op Defensie. Niemand wil dat maar opschroeven.
   – Een Amerikaanse president die de Europese Unie niet steunt. De Europese samenwerking is van groot belang voor de NAVO. De NAVO heeft baat bij een welvarend en militair krachtig Europa, hetgeen uitsluitend kan worden bereikt door intensieve samenwerking door Europese staten onderling. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlpg heeft elke president van de VS de Europese samenwerking gesteund en gestimuleerd. Trump zet de eenheid van Europa op het spel en dat pakt negatief uit voor de NAVO.

   Wat mij betreft komt er een reboot van de NAVO en wordt deze sterk gemoderniseerd. De huidige opzet lijkt niet te voldoen.

   1. Henk-Jansen

    De probleem is niet zo zeer dat we te weinig uitgeven aan defensie, maar vooral dat we dat te inefficiënt doen. Europa spendeert als geheel 4 keer zoveel aan defensie als Rusland. Maar als ieder land een eigen marine, land- en luchtmacht moet hebben en er 12 verschillende soorten gevechtsvliegtuigen etc. rondvliegen dan wordt heel veel geld onnodig uitgegeven.

    Een vernieuwing van de NAVO zou ik op zich wel toejuichen. Ik zou dan ook landen uit andere regio’s van de wereld toe laten treden zoals Zuid-Korea, Japan en Australië. De NAVO was ooit bedoeld als samenwerkingsverband tegen Rusland maar met China, Noord-Korea en de conflicten in het Midden-Oosten zijn de spanningen op de wereld alleen maar toegenomen.

    1. Henk-Jansen

     ‘Het’ probleem moet het natuurlijk zijn.

    2. Meriadoc Brandebok

     @Henk Jansen

     Er moet dan wel geld zijn om efficiënt aan Defensie uit te geven. De VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen en Griekenland redden het nog wel. Maar gemiddeld genomen doen de andere landen het slecht.

     (Vooral Duitsland heeft nog een enorme militaire potentie, als machtigste Europese industriestaat met het grootste inwoneraantal van Europa. Ook kan Duitsland zich in wezen ontwikkelen tot een nieuwe nucleaire macht, als tievoeging op andere Europese nucleaire machten. Maar Duitsland kampt nog steeds met een schuldgevoel en is doodsbang om het continent weer met een militaire macht te domineren.)

     Wat het tweede betreft heb je gelijk. De NAVO was opgezet tegen de Sovjet-Unie. Inmiddels is de Sovjet-Unie verloren gegaan en verschijnen ook andere vijanden van de Westerse democratie op het wereldtoneel. Men moet bij de NAVO goed gaan reorganiseren en een nieuwe plaats vinden in de veranderende wereld.

 11. Vlaswiek

  Rutte gaat helemaal niets! Hij gaat tekenen bij het kruisje.

  #stoprutte

 12. Nep

  Hup Mark Rutte, wij onze boeren broeders blijven je steunen vanuit het noorden!

  1. ZiggyStardust

   Komt een beetje Nep over, dit bericht.

  2. logisch denken2

   de nepperd , de noordse boeren schreeuwde moord en brand een paar weken geleden. Ze wilde prutte zelfs opknopen. Nu staan ze achter hem zegt de nepperd. Waarschijnlijk om het touw te plaatsen 🙂 🙂

   nepperdje toch , heerlijke linkse fantast

 13. ET007

  Kijk ook wat Frankrijk aan subsidies ontvangt voor Landbouw. Vergelijk dat met andere Europese landen. Duitsland en Frankrijk spelen echt vieze spelletjes.

 14. Rechtsaf

  Rutte gaat zijn baantje voorbereiden, praat stoere taal en uiteindelijk tekent hij bij het kruisje van een lege cheque

  1. Vlaswiek

   +1

   1. Rechtsaf

    Zo is het…

    Scr*pt werkt prima

    1. Vlaswiek

     @RA: Inderdaad, even wennen en zoeken, maar het scri͎pt werkt perfect.

     1. Rechtsaf

      Precies, ik heb de old-skool 😉

  2. Blitzkrieg

   Rechtsaf : Rutte heeft altijd gezegd dat hij geen baan in Europa ambieert, ook hier is Rutte natuurlijk weer de leugen koning.

 15. logisch denken2

  hahahahahaha , wat een komiek , wat een lachertje , straks komt ie terug met de mededeling dat ie de 13 miljard heeft verlaagd naar 12,9 .

  NEXIT AUB

 16. Kristalix

  Volksverneuker. Voor de buhne blaten en achter de gordijnen alvast zijn handtekening gezet.

 17. Jv

  NEXIT!

 18. JFU

  Hij bedoelt te zeggen: Ik ga voor de schijn de strijd aan , zodat het een goede indruk maakt op mijn achterban, die dreigen weg te gaan van de VVD. Dan kom ik terug met een mooi verhaal, dat er dankzij mijn inspanning, een compromie is gesloten zodat wij volgend jaar niet meer moeten betalen. Geweldig toch?

 19. Dries1940

  Bij voorbaat verloren zaak.Rutte komt straks gewoon op wachtgeld. VVD verliest verkiezingen. EU baantje gaat aan z’n neus voorbij, dankzij z’n onderworpen rol richting andere leiders. Hij speelt niet op z’n poot en laat daarmee zien een zwak mens te zijn.

 20. Heras

  Ik weet nu al hoe het gaat; met veel bombarie gaat hij naar Brussel, houdt een waterig praatje.
  Dat er voor zorgt dat Brussen niet toestemt. Komt terug in Nederland, zegt voor de camera’s van de journalisten. dat hij zijn uiterste best heeft gedaan maar dat het niet gelukt is. (dan het gevoelige moment) en hij betreurt het/ vindt het heel vervelend/ kan zich goed indenken voor de bevolking, maar kon niet anders/ even een bittere pil…..enz

  en gaat over tot de orde van de dag.

  1. C.A.Barstow

   @Heras:

   +1

 21. Henk Albarda

  Rutte begrip van ‘strijd’ is een speech in Brussel waarin hij begrip vraagt dat Nederland voor de vorm moet protesteren. Zodra de cameras afstaan gaat deze lachende teflon pop naar vriendin Ursula om te zeggen dat het hem spijt en dat hij nogmaals dubbel belastinggeld afdraagt als hij een baantje in Brussel krijgt.

 22. Mieremet

  Heel simpel, of schaf de Europese commissie af of schaf je eigen regering af. Dit is dubbelop en kost dus ook 2x zoveel.

 23. Tman

  “Rutte gaat strijd aan met Brussel ”
  Dit is belachelijk, éérst versjacherd hij de souvereiniteit aan de EU, en gaat nu protesteren en in oppositie tegen zijn eigen besluiten en gepleegde landverraad jegens Nederland!
  Het is allemaal farce en quasi leidersgedrag om Rutte4 te promoten, hij moet het electoraat mbt 2021, voor de 4e keer bespelen en bedriegen!
  Wie er in trapt?

 24. C.A.Barstow

  Wie dit geloofd is wel erg naïef.
  Over niet al te lange tijd zijn er weer verkiezingen, u begrijpt het al
  masseer de zieltjes van het stemvee, het is allemaal voor de bühne.

  Stem FvD/PVV.

 25. Lay down your souls to the gods rock and roll

  C.A.Barstow & Tman!!!! volledig mee eens natuurlijk gaat Rutte betalen. De ervaringen met deze leugenaar heeft ons geleerd dat hij totaal geen ruggengraat heeft. Stoere taal bezigen maar op het moment suprême gaat hij natuurlijk gewoon betalen. En al die overbekende clichés die de Eurofielen allemaal vermelden is weer dezelfde grammofoon plaat die alsmaar grijzer wordt. “Nederland is een handelsnatie” “De Europese markt is van levensbelang” “een Nexit is rampzalig en niet mogelijk want er is geen alternatief” “We moeten een sterke EU”.Allemaal onzin natuurlijk, degenen die het hardste schreeuwen over meer EU en meer geld. Beseffen helemaal niet dat het op een gegeven moment ten koste gaat van de eigen welvaart.”Europese markt is van levensbelang” de EU is zeker ook van levensbelang???? Wat een kolder, hoe meer geld naar de EU hoe meer armoede. De files bij de voedselbanken worden alsmaar langer. Op een gegeven moment komen er mensen in Nederland om van de armoede en wordt er doodleuk beweerd dat de Europese markt van levensbelang is. Die zit echt finaal opgesloten in de alcoholistische EU bubbel.Een sterke EU komt er niet hoeveel geld er ook in wordt gepompt het is allemaal weg gegooid geld. De EU wordt nooit sterk omdat er een aantal landen in zitten die in -tegenstelling tot Nederland- WEL!!!! soevereiniteit hoog in het vaandel hebben staan en die de kont tegen de krib gooit. Eendracht maakt macht is bij de EU totaal geen sprake van. Integendeel : het hangt als los zand aan elkaar. Achteraf is het ook dom geweest om toe te treden tot de EU. Het kost immers meer dan dat het op brengt. En die kosten gaan alsmaar meer omhoog. De 13 miljard kan Nederland veel beter besteden dan een aan macht verslaafde en extreem bemoeizuchtige Clan. “Nederland is een handelsnatie” Ja Zwitserland en Noorwegen ook en die functioneren uitstekend buiten de EU. “Een Nexit is rampzalig en er is geen alternatief”Oh nee???? de EVA,Nederland zou samen met Zwitserland, Noorwegen, Ijsland en Liechtenstein uitstekend kunnen functioneren in de EVA. Omdat het ook rijke landen zijn, en in de EU heb je meer arme en economische instabiele landen dan rijke landen. En die landen die moeten in mindere tijden financieel worden bijgestaan door de rijke landen. En de EU wil meer landen arme en instabiele landen erbij hebben op lange termijn de Balkan landen. Daar ben je dan mooi klaar mee als rijk land. de EVA bemoeit zich alleen maar met de handel. De EU daarentegen bemoeit zich met van alles. Vraag me wel eens af of ze zich nog wel met de handel bemoeien. Denk alleen met de handel van alcoholische dranken met bestemming Brussel. Rutte gaat gewoon betalen, ben meer benieuwt wat die andere 3 landen doen. Gaan ze betalen of zeggen ze tegen de EU : kiss my mother fucking ass.

  1. C.A.Barstow

   @Lay down your souls to the gods rock and roll:

   +1

   Inderdaad, De EU is rampzalig voor ons land en volk.

 26. Vliegenvanger

  Rutte op ramkoers?? Laat me niet lachen, hij is de boel weer voor de gek aan het houden.
  Hij is gewoon zieltjes aan het winnen met een hoop klets verhalen. Hij hoopt door alle onzin klets dat er toch weer een paar zeteltjes bij komen. Mensen laat je niet weer naaien door die leugenaar, alles wat hij verteld is een leugen. Weg met Rutte en zijn leugens. Stem PVV OF FVD.

 27. Rechtsaf

  Het interesseert leugenclown Rutte geen hol natuurlijk, dit is puur voor de bunhe

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.