Bizar: Sigrid Kaag vergeleek zonder schaamte de Syrische president Assad met het Nederlandse volk

Sigrid Kaag deed gisteravond opmerkelijke uitspraken tijdens het D66 congres in Breda. Dat blijkt uit de communicatie van Kaag. Ze verwees tegenover haar clubgenoten en aanwezige vluchtelingen naar de Syrische president Assad en deed vervolgens een directe vergelijking met ‘de Nederlanders’. Kaag suggereerde dat als de Syrische vluchtelingen ‘Assad hebben overleefd’, dat ze ‘de Nederlanders ook wel overleven’. Want zo verschrikkelijk zijn Nederlanders blijkbaar, aldus Kaag, via TPO.

Het idee van hoogmoed komt voor de val lijkt bij Kaags acties steeds omhoog te borrelen. Ze doet werkelijk waar de meest bizarre dingen. Het is een typische ‘vrouwelijke bestuurder’, ze stapelt logische tegenstellingen bovenop elkaar en is een meesteres van de kattige en ondermijnende ‘normatieve communicatie’. U weet wel, de juffrouw-toon waar Kaag altijd mee schermt, waarbij de normen met een passief-agressief toontje worden gezet. Zulks communicatieve gedrag is niet noodzakelijk, maar Kaag doet het toch.

Maar zelf blijkt Kaag weinig op te hebben met “de normen” in het publieke debat. Die gelden natuurlijk alleen voor boze witte mannen. Maar de retoriek van Kaag is volledig losgeslagen, dus moeten we er wel iets over zeggen.

Dit keer vergeleek Kaag de bevolking van Nederland -u dus- met president-dictator Assad om haar punt te maken voor haar eigen achterban. De D66-leden zullen ongetwijfeld blij zijn thuiskomen van het congres met juffrouw Kaag in het middelpunt. Toch is het jammer om deze retoriek van Kaag te zien. Met de vergelijking van Kaag zet de minister de rest van de Nederlanders wel een beetje te kijk.

De vraag is hoe het kan dat Kaag zich zo uit in het openbaar over Nederlanders. Wellicht is het een ordinaire poging tot sarren, pesten of een soort van grap die alleen D66-breinen begrijpen. Wellicht dat de retoriek van Kaag grappig bedoeld was, maar het is wel een opmerkelijke taalconstructie.  Waarbij iedereen zich afvraagt waarom ze de vergelijking maakt.

Wat wellicht ook meespeelt is de internationale identiteit van Sigrid Kaag en haar afkeer van de Nederlandse, waardoor ze weinig binding of respect heeft tegenover Nederlanders. Zo zei Kaag tegen Syriërs:

”Als je het onder Assad hebt overleefd, kun je Nederlanders ook wel aan”

Duidelijker dan dit wordt het natuurlijk niet, een vergelijking gericht tot de nieuwe Nederlanders over de oudere Nederlanders en hen als ‘element’ vergelijken met Assad. Wie gaat er even katachtig reageren op Kaag en haar wat normatieve communicatie onder de neus drukken?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Kretoloog

  Idioot inderdaad, deze uitspraak van Kaag. Zo verspeelt ze haar kansen op het leiderschap van D’66. Goed nieuws dus voor Rob Jetten. Want die andere vrouwelijke concurrent Ollongren, kan de druk evenmin aan en ligt uitgeschakeld thuis.

  1. ZiggyStardust

   Was dit echt een uitspraak van een Nederlandse minister???? Wtf!!!! She Crazy!!!

   1. Beukman

    @Ziggy
    Ik raad je aan om deze draad even rustig door te nemen. Framedokter Teunis heeft Kaags woorden verdraaid, uit hun context gelicht en op zo’n manier hineininterpretiert dat de honden er geen brood van lusten. Ik vermoed dat het een soort test is, en dat wij een onderdeel vormen van zijn studie framologie.

 2. Agios

  Excuses les mots:het is een raar egoïstisch wijf. Afgeven op een land waar zij goed brood verdient. Ruifvervuiler. Morele niksnut. Karakterloos. Bah. Van welke partij ook al weer?

  1. Sergeant Monty

   “Afgeven op een land waar zij goed brood verdient.”

   Verschillende reagerders hebben hier ook een handje van.
   Afgeven op ons land.

   1. Mycase

    Moet jij niet uitvaren . Richting Middellandse zee ?

 3. Rechtsaf

  1. Zij beschaamde het vertrouwen van dit ministerie.
  Zij vertrok eerder bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nadat zij uit haar vertrouwensfunctie bij de afdeling ‘Politieke VN-zaken’ van dit ministerie was gezet.
  Dat was omdat de leiding van BZ had ontdekt dat zij in het geheim met een vertrouweling van Yasser Arafat was getrouwd.
  Zij beschaamde dus het vertrouwen van dit ministerie en wist niet goed om te gaan met gevoelige informatie.
  Dat alleen al maakt iemand ongeschikt als staatssecretaris op een ministerie waar uiterst vertrouwelijk met informatie moet worden omgegaan, denk aan de internationale samenwerking inzake terrorismebestrijding.

  2. Haar persoonlijk leven is nauw verbonden met een terroristische organisatie.
  Haar Palestijnse man, Anis al-Qaq, was namens de Palestijnse terreurorganisatie PLO ‘Onderminister van Planning’. Dat was in een tijd dat zijn baas Yasser Arafat opdrachten gaf om terreuraanslagen te plegen. Dat kan betekenen dat haar man persoonlijk de hand in terreur heeft gehad.

  3. Zij heeft bewondering voor terroristen.
  Sigrid Kaag heeft in haar woonkamer prominent een foto van Yasser Arafat (zie foto hieronder). Yasser Arafat geldt als “de vader van het moderne terrorisme”. Zijn hele leven heeft hij zich bezig gehouden met weerzinwekkende terreur. Duizenden onschuldige mensen zijn op bevel van Arafat vermoord. Niet alleen Joden en Israëli’s, maar ook vele Jordaniërs, Libanezen en Palestijnen – zowel politieke tegenstanders als Arabieren die wel in vrede met Israël wilden leven.

  4. Zij heeft goede banden met terreurorganisaties.
  Sigrid Kaag beroept zich in interviews geregeld op haar goede relatie met de sjiitische terreurorganisatie Hezbollah. Wie is daar nou trots op? Naast veel terreur in het Midden-Oosten pleegt Hezbollah ook terreur op Joden wereldwijd, zoals de aanslag op een Joods gemeenschapscentrum in Argentinië waarbij 85 onschuldige burgers gedood werden.

  5. Pro-terreur.
  Haar kinderen lijken pro-terreur te zijn opgevoed door hun ouders. Zo likete haar dochter Janna “Marwan Barghouti for president” op Twitter. Deze Marwan Barghouti is tot vijf keer levenslang veroordeeld wegens bewezen betrokkenheid bij drie terreuraanslagen waarbij vier Israëli’s en een Griekse monnik werden gedood. Maar vermoed wordt dat hij nog minstens 33 aanslagen met in totaal 21 doden georganiseerd heeft.

  6. Zij is haatdragend naar een bevriende democratische natie.
  De democratisch gekozen Israëlische premier Netanyahu noemde zij onder meer “een racistische demagoog” en “geen vertegenwoordiger van vredelievende Israëli’s”.
  Zij werkte voor de UNWRA, de VN organisatie die alle Palestijnse nakomelingen van vluchtelingen opgesloten houdt in kampen. Dat zou nodig zijn, zo wordt hen wijs gemaakt, omdat zij daardoor ooit naar Israël zullen mogen verhuizen.
  Daarom moeten zij – zelfs als zij in gebied wonen met Palestijns zelfbestuur, wat geldt voor de meerderheid – in afschuwelijk overbevolkte kampen blijven wonen. In deze kampen worden zij door de UNWRA opgevoed met antisemitisme, haat tegen Israël en verheerlijking van de jihad.

  7. Zij heeft nauwelijks verbondenheid met Nederland of met het Nederlandse beleid.
  Haar kinderen noemt zij ‘Palestijns’. Als haar kinderen Palestijns zijn en dus niet Nederlands, wat doet zij dan in een Nederlands kabinet?
  Ook beleidsmatig gezien is Sigrid Kaag een heel merkwaardige keus voor een staatssecretaris. Sigrid Kaag herkent zich niet in Nederland, want zij constateert “dat Nederland gedurende mijn [tientallen jaren] afwezigheid nogal is veranderd”.
  Zij vindt migratie “een verrijking voor de Nederlandse samenleving”. Zij is daarom tegen opvang in de regio, iets wat juist een speerpunt is van het buitenlandbeleid van het nieuwe kabinet.

  Nederland staat de komende jaren voor grote uitdagingen, ook wat islamitische terreur betreft.
  Het is van groot belang om ministers en staatssecretarissen benoemen die deze dreiging en de bestrijding daarvan serieus nemen.
  Sigrid Kaag heeft laten zien dat zij hiervoor niet de meest aangewezen persoon is.
  Formateur Mark Rutte (VVD) kan daarom beter op zoek gaan naar een meer geschikte persoon.

  1. Beukman

   Bwah, leugenaar.
   Modern activisme is: enorm overdrijven en erop speculeren dat je niet wordt betrapt. Het sluipt nu ook de politiek in. Zo was er deze week de claim dat oud-VN-diplomaat Sigrid Kaag (D66), minister voor Hulp en Handel in Rutte III, ‘nauw verbonden is met een terroristische organisatie’. Zij heeft ‘bewondering voor terroristen’ en ‘goede banden met terreurorganisaties’. Zij is zelfs ‘haatdragend naar een bevriende democratische natie’. Afzender: Likoed Nederland.

   Ik dacht: even checken.

   Kaags verbondenheid ‘met een terroristische organisatie’ blijkt gebaseerd op haar huwelijk vanaf de jaren negentig met de PLO-schaduwminister voor Zorg, met wie ze vier kinderen kreeg. Ook Leon de Winter twitterde hier bezorgd over. Maar een huwelijk leidt natuurlijk niet automatisch tot dezelfde opvattingen bij man en vrouw. Toen De Winters echtgenote Jessica Durlacher vorig jaar een vergelijkbaar verwijt kreeg over de columns van haar man, zei ze in deze krant: „Wat een krankzinnig patriarchale gedachte.”

   Kaags ‘bewondering voor terroristen’ blijkt erop te berusten dat zij in 2015 volgens De Correspondent thuis in Libanon een foto had hangen van haarzelf met een lachende Arafat, de overleden PLO-leider. Maar je hebt zelfs foto’s van Likud-leider Netanyahu met Arafat, lachend en wel.

   Kaags ‘goede banden met terreurorganisaties’ baseert Likoed Nederland op interviews waarin ze ‘haar goede relatie met de terreurorganisatie Hezbollah’ noemt. Punt is alleen dat Kaag zich beroept op méér goede relaties. In VN, 2015: „Ik heb goede contacten zowel binnen Hezbollah als in Israël en Iran.”

   Kaags ‘haatdragende’ houding tegenover een democratie blijkt te slaan op Israël, mede omdat ze, aldus Likoed Nederland, Netanyahu een „racistische demagoog” noemde. Probleem is alleen dat Kaag in 1996 in Buitenhof deze woorden weliswaar gebruikte, maar dat ze toen Israëlische demonstranten citeerde die deze woorden gebruikten.

   Zo kun je een minister al voor haar eerste werkdag kapot willen maken. Likoed Nederland meldt zelfs dat Kaags ‘kinderen pro-terreur lijken te zijn opgevoed’. Het bewijs: een dochter van Kaag likete eerder iemands tweet ter ondersteuning van een Palestijnse presidentskandidaat. Probleem is alleen dat dezelfde persoon zeven minuten eerder twitterde „met pennen, woorden en intelligentie” te willen strijden voor Palestina.

   Ik heb geen aandelen in de loopbaan van Kaag, haar geschiktheid voor het ministerschap moet blijken. Maar zelfs een dochter meesleuren in je blinde behoefte aan zwartmakerij: zoiets heb ik in de politiek nooit eerder gezien.

   1. Stanly2000

    Aldus Beukman namens het Politbureau van D66!

    1. Beukman

     D66? Bleeeh.

   2. Ron

    Quote Beukman: Maar een huwelijk leidt natuurlijk niet automatisch tot dezelfde opvattingen bij man en vrouw. //

    Waarom worden dan bij veel functies in Nederland de familieleden doorgelicht.
    Bij veel functies wordt je dan niet aangenomen als je partner een dubieus verleden heeft.
    En dat zijn dan nog niet functies zoals die van Kaag.

    Je probeert wat goed te praten wat gewoon niet goed te praten is.

    1. Beukman

     Wie zegt dat haar man niet is doorgelicht, @Ron?
     Feit is dat Kaag een zelfstandige entiteit is, en dat ze kan worden aangesproken op wat zij zegt, niet op wat intimi van haar zeggen. Of ga je nu ook haar overgrootouders erbij slepen, zoals hier op DDS wordt gedaan met Lodewijk Asscher?

     1. Ron

      Feit blijft dat jouw redenering dat ook al ben je getrouwd je niet hetzelfde denkt onzin is.

      Als de wet voor ons geld dan ook voor haar.

     2. Ron

      Aangezien je geen weerwoord hebt ga ik ervan uit dat ik gelijk krijg van je.

      Gelijk had ik al overigens.

    2. Mart

     Dit mens is ook nog in staat zonder problemen grote sommen belastinggeld over te sluizen naar dubiuze instellingen…wat ze zo maar doet.Rare zaak.

   3. Rechtsaf

    Nee hoor beukhol, je probeert te ontkrachten door tekst te veranderen, jij bent een leugenaar pur sang, wat we met name zien is dat je een smerig vies kereltje bent die het blijkbaar prima vindt dat deze minister met haar achtergrond deze opmerking maakt..
    Ze is getrouwd met een voormalig lid van een terroristische partij en ze is antisemiet tot op het bot en dat spreekt jou natuurlijk enorm aan..

    1. Beukman

     Je bent zelf een antisemiet, @Rechtsaf. En aangezien je geen weerwoord hebt, ga ik er van uit dat je het met me eens bent.

 4. Vandutch

  Landverrader!!

  Nederland wordt overspoelt met dat soort mensen!!

  1. Mezzadra

   overspoeld

 5. Rechtsaf

  Zij is een ziek mens en niemand legt haar een strobreed in de weg…

 6. Watcher

  Zij ziet dat scherp.
  Drie maanden mee kijken op DDS leert je dat NL heel wat racisten, facisten en ander extreem rechts gespuis herbergt.
  Oja en dat gespuis gaat de volgende TK verkiezingen winnen..

  1. Mycase

   Was het alleen maar meekijken wat je doet …

   1. Watcher

    🙂

  2. Blitzkrieg

   Watcher : Ja, die Sigrid Kaag is een echte verbinder. Fantastisch voor de sociale cohesie in dit land. Het is links die momenteel regeert en het land kapot maakt, ga je schamen.

   1. Watcher

    @B
    Over schamen gesproken.
    Je medestanders op DDS roepen op tot geweld tegen links, moslims, getinte en de donkere medemens.
    Zelfs reaguurders worden bedreigt met een bezoekje thuis..

    1. Blitzkrieg

     Watcher : Welke medestanders? Medestanders van wat? Vertel me, ben één en al oor. Volgens mij moet je de discussie van gisteren met Mar maar even terug kijken

     Daar heb je het al! KOZP-frontman Jerry Afriyie melkt slachtofferschap volledig uit: ‘neutraal zijn is medeplichtigheid’
     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/daar-heb-je-het-al-kozp-frontman-jerry-afriyie-melkt-slachtofferschap-volledig-uit-neutraal-zijn-is-medeplichtigheid/

     Deze politici zijn helemaal hartstikke gek geworden. Als je mensen wegzet als racist en facist verdeel je alleen maar mensen. Binnenkort slaat iedereen in Nederland elkaar de hersens in, is dat wat je wilt? Het is simpel een kwestie van oorzaak gevolg, waar je het mee eens kan zijn of niet.

     1. Veteraan

      @BK
      Je reageert weer op een Trol die dit opwindend vind en zo gestimuleerd wordt om nog meer onzin te verkondigen.
      Helaas voor de andere mensen op deze site die zich altijd weer door deze saaie brij moeten worstelen.
      Het houdt niet op, niet vanzelf.

     2. Rechtsaf

      Alsx watcher het niet kan winnen begint watcher gewoon wat nieuws te verzinnen…

    2. Top

     Ach jee en gossie toch! Het is me toch wat! Nietwaar?

  3. Teunis Dokter

   Zou je het netjes willen houden Watcher? Ik hoef geen associaties te lezen tussen DDS en de door jou gebruikte termen simpelweg omdat die niet bestaan. Fijne dag verder.

   1. Veteraan

    @ Teunis Dokter
    De vraag die ik en andere reaguurders stellen is iedere keer dezelfde.
    De Trollen op deze site [zoals Watcher en 4 of 5 anderen] die constant hun shit neer plempen, altijd agressief zijn in hun bewoordingen en altijd proberen te denigreren en zodoende de oorzaak zijn voor vervuiling van deze site blijven maar doorgaan. Voor mij is het geen excuus dat ze niet sporen of autist zijn, het gaat er om dat ze een klote mentaliteit hebben.
    Ondanks vaak verwijderd te worden blijft het maar doorgaan en dit roept veel op en mede door het reageren op deze Trollen.
    Is hier nu echt niets aan te doen, het is vaak na 1 reactie al duidelijk dat het weer een Trol is onder een andere nickname ?
    Dus de verantwoording ligt zeker niet alleen bij de moderators maar een actief beleid zou prettig zijn, ik lees nu al bijna geen reacties meer omdat het de helft van de tijd over Trollen gaat en de irritaties naar hun.
    En ik bekijk DDS nu ook nog maar kort en 2 keer per week of zo ipv het dagelijks even bij te houden want het is zo saai om me door deze shit heen te worstelen.

  4. EnDanDit

   Nou nou Watcher, wat een drama weer. Even diep ademhalen!

 7. crimson1960

  Ik sla normaliter geen vrouwen. Maar voor dat minderwaardig stuk vreten maak ik een uitzondering.

  1. Watcher

   @C moet niet zo liegen, je slaat vrouwen als ze iets doen wat je niet zint…
   Je bent zo’n orthodoxe moslim of christen

   1. Rechtsaf

    watcher de antisemiet dé antichrist pur sang

 8. Duckday

  Wat een troep zit er in dit kabinet Horen deze Ministers wel thuis in de Nederlandse politiek Wat is Rutte voor een persoon dat hij zulke ministers duld Wat een uitspraak van Minister Kaag D66 DIE moet gelijk OPSTAPPEN D66 is een gevaar voor de Nederlandse vrijheid

  1. Watcher

   @D
   Over 1 1/2 gaat de boel op de schop en krijg je ministers van het type Graus.
   Het volk kiest zijn regering.

   1. Seneca

    @watcher
    ik word zo moe van figuren zoals jijzelf bent en o.a. ook beuk en mezza hangen mij mijlen de keel uit. als ik je bovenstaande reactie: ‘het volk kiest zijn regering’ lees, dan kan elke kleuter begrijpen dat wat je schrijft te belachelijk voor woorden is. sinds wanneer kiest het Nederlandse volk haar regering? zie je zelf niet in hoe oliedom je bezig bent. overigens ben ik van mening dat jouw nickname ook door mezza en beuk wordt gebruikt. letterlijk te stom om voor de duvel te dansen.

    1. Veteraan

     Ik snap je irritatie @ Seneca en ik voel deze ook.
     Maar tegelijkertijd reageer je ook op een Trol die dit opwindend vind en zo gestimuleerd wordt om nog meer onzin te verkondigen.
     Helaas voor iedereen op deze site die zich altijd weer door deze saaie brij moeten worstelen.
     Het houdt niet op, niet vanzelf.

     1. Beukman

      @Seneca is een oude trol die zelden inhoudelijk reageert, maar louter loopt te vitten op reageerders die anders over allerlei zaken denken dan hijzelf.

 9. Pescador

  Die D66 sukkels zijn allemaal even stom, ongelofenlijk dat er nog mensen op gestemd hebben

 10. Josh

  meeste D 66 ers zijn toch niet van deze wereld, vreemde snuiters ..

 11. Beukman

  Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) waarschuwt Syrische vluchtelingen om Nederlandse media met een korrel zout te nemen. “Laat je niet gek maken door de Nederlandse media!”, zei ze zaterdag op het D66-congres in Breda tegen zo’n 150 uitgenodigde Syriërs die in Nederland wonen. Ze drukte hen op het hart om ‘niet alles te geloven’ wat media hier berichten. Dat meldt de Telegraaf die aanwezig is op het partijcongres.

  DDS doet hier wel heel erg zijn best om het gelijk van Kaag aan te tonen.

  1. Mezzadra

   Inderdaad, Beukman, immigranten krijgen wel een heel erg verwrongen beeld van Nederland als ze zich door DDS laten informeren.

  2. Blitzkrieg

   Beukman : Welke media? De staatsmedia zul je bedoelen! Syrische vluchtelingen lezen echt geen DDS. Je verwijt is vuil en dat weet je best.

   1. Beukman

    Nee@Krieg, dit stuk van DDS is vuil. Kaag wordt woorden in de mond gelegd, wat ze werkelijk heeft gezegd wordt uit de context gerukt, en de rest wordt lustig hineininterpretiert.

    Voor juist wellicht goed om te weten dat Dokter Teunis onderzoek heeft gedaan naar framing:

    dagelijksestandaard.nl/2019/06/verzoekje-van-de-redacteur-doe-mee-aan-het-framing-onderzoek/

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Wat heeft ze gezegd, een hoe had dit geïnterpreteerd moeten worden? Hoop woorden alleen zeg je zo weinig.

     1. Beukman

      Kan je niet lezen, @Krieg?
      Dit is de tekst waar Framedokter Teunis zich op baseert:

      Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) waarschuwt Syrische vluchtelingen om Nederlandse media met een korrel zout te nemen. “Laat je niet gek maken door de Nederlandse media!”, zei ze zaterdag op het D66-congres in Breda tegen zo’n 150 uitgenodigde Syriërs die in Nederland wonen. Ze drukte hen op het hart om ‘niet alles te geloven’ wat media hier berichten. Dat meldt de Telegraaf die aanwezig is op het partijcongres.
      Fractieleider Rob Jetten nam het stokje vervolgens over, zij het met een nuance: ” Laat je niet gek maken door wat je op sociale media of televisie ziet”, sprak hij. Waarna Kaag weer aanvulde, verwijzend naar de Syrische president Assad. ” Als je het onder Assad hebt overleefd, kun je Nederlanders ook wel aan” , sprak de bewindsvrouw van Rutte III.

      Is dit een vergelijking tussen Assad en “de Nederlanders”, zoals Teunis beweert?
      Lees nu ook de rest van zijn verhaal, en hoe hij dit zinnetje opblaast tot hysterische proporties. Uiteraard komt hij ook nogal voorspelbaar op de proppen met haar vermeend afkeer van “de Nederlandse” (sic).

      Teunis is bepaald overdadig normatief aan het communiceren, dacht je ook niet?
      Leg meteen ook even uit waar er in mijn reactie sprake is van “guurrechtse stigmatisering”.

     2. Kretoloog

      Beukman neemt het hier wel erg vaak op voor D’66. Dat doet vermoeden dat hijzelf op de 1 of andere manier gelieerd is aan die partij. En dom is hij bepaald niet, zijn bijdragen getuigen van een behoorlijke intelligentie en belezenheid.

      Ik vraag me af, wetend dat zijn voornaam Boris is, hebben we hier soms te maken met een D’66-politicus op DDS: Boris Dittrich. Of, meer waarschijnlijk: Boris van der Ham?

     3. Beukman

      Hulde @Kreet, je hebt het goed geraden! We kunnen het nu wel verklappen.
      Ik ben inderdaad Boris Dietrich. Achter Mezzadra zit Jan Terlouw, op zijn leeftijd nog glashelder. Had je niet gedacht he?
      Maar ook minister Kaag zelf doet hier mee onder het pseudoniem “Mar”. Naar andere kopstukken mag je raden. Wie zit er bijvoorbeeld achter de Spaanse Kok?

      Wij van D66 zijn bezig om de regie te krijgen over Geenstijl, TPO, en jawel, DDS. Inmiddels hebben wij van alledrie de redactie in handen.

      Jij lijkt me een heel goeie voor D66, jouw profiel past perfect. Ik zou zeggen: sluit je aan. Het is bevredigend werk en de financiële vooruitzichten zijn prima.

      Je hebt mijn emailadres al gekregen bij een eerdere mailwisseling. Ik hoor graag van je, beste vriend @Kreet!

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Uiteraard kan en heb ik dit stuk gelezen, dacht dat jij nog meer info had. Deze had ik uiteraard graag gehoord. Ik vind dit ZEER kwalijk om me maar eens eufemistisch uit te drukken. Niet alleen wordt er zeer-zeker-wel een directe link gelegd tussen Nederlanders en Assad, maar wordt Syrische vluchtelingen ook nog eens verteld hoe ze de Nederlandse media moeten duiden.

     5. Beukman

      @Blitz kriegt:
      maar wordt Syrische vluchtelingen ook nog eens verteld hoe ze de Nederlandse media moeten duiden.

      Oh, ik dacht eerlijk gezegd dat je zelf nogal veel kritiek hebt op de Nederlandse media. Ben je het niet met Kaag eens dan dat je niet alles moet geloven dat je leest?

      Kaags kwinkslag lijkt jou ook volledig te ontgaan:

      ” Laat je niet gek maken door wat je op sociale media of televisie ziet”, sprak hij. Waarna Kaag weer aanvulde, verwijzend naar de Syrische president Assad. ” Als je het onder Assad hebt overleefd, kun je Nederlanders ook wel aan” , sprak de bewindsvrouw van Rutte III.

      Vermoedelijk kreeg zij de lachers (Syrische vluchtelingen) hiermee op de hand. Hoe anders voor bepaalde lezers van DDS, die zich persoonlijk voelen aangevallen door dit grapje.

     6. Blitzkrieg

      Beukman : Ik vind het super fout als een politieke partij vluchtelingen gaat uitleggen hoe ze politiek moeten duiden. Als je daarna stelt dat DDS bedraagt aan het bijdrage aan het “gelijk” van Kaag, vind ik dat een vuil argument.

     7. Beukman

      Ik vind het super fout als een politieke partij vluchtelingen gaat uitleggen hoe ze politiek moeten duiden.

      Dat is er dan ook niet gebeurd. Het was niet een politieke partij, maar een minister. En het was niet de politiek, maar de media. En dit is de context, aldus de Telegraaf en uiteraard door Teunis niet meegenomen:

      De uitspraak leek te slaan op mogelijke angst bij de aanwezigen dat ze binnenkort weer terug worden gestuurd naar Syrië.

     8. Blitzkrieg

      Beukman : De minister had er verstandig aan gedaan om zich afzijdig te houden. Als ze al zonodig iets had moeten zeggen is dat Syrië in toenemende mate als veilig wordt beschouwd en dat ze geen kans hebben op een verblijfsvergunning, het wekken van valse verwachtingen is wel het laatste wat ze had moeten doen. Dat Kaag Nederlanders met Assad durft te vergelijken is wel het toppunt. Wij zijn zeker weer de gekke Nederlanders die voor alle kosten mogen opdraaien, hoe haalt ze het in d’r hoofd.

     9. Beukman

      @Krieg
      Hoe weet jij dat het hier niet een groep vluchtelingen betreft die een permanente verblijfsstatus heeft gekregen?

      Verder maakt Kaag in zoverre een vergelijking dat ze zegt dat Assad geen pretje is, terwijl ze van Nederlanders niets te duchten zullen hebben. Daar lijkt me geen woord verkeerd aan.

      Overigens is het voor vijanden van Assad helemaal niet veilig om terug te keren.

     10. Blitzkrieg

      Beukman : Naar mijn idee had Kaag veel beter haar mond dicht kunnen houden. Haar uitspraak blijft ziek, haarover verschillen we duidelijk van mening.

    2. Mezzadra

     Sigrid Kaag voor door guurrechts overladen met debiele laster van tribale logica: niet wat ze zegt en doet is bepalend maar de etnische achtergrond van haar familieleden.
     Heel erg primitief en de redactie van DDS doet daar schaamteloos aan mee.

     1. Blitzkrieg

      Mezzadra : Het gesprek stopt hier, inclusief dat met Beukman. Ik heb mijn buik vol van die guurrechtse sigmatisering. Succes, Polariseer lekker verder.

     2. Ron

      Goh zou links het voorbeeld zijn van woorden verdraaien.
      Beukman is koning en Mezzadra is keizer daarin.

 12. J.Rademaker

  Mevrouw sprak de 150 Syrische genodigden toe is onze 3e taal in Nederland,Arabisch.

 13. claus

  Kaag is duidelijk salafistisch!
  Na haar degenererende opmerking over het Nederlandse volk, moet elke Nederlander begrijpen dat onze regeringsvorm links corrupt en niet meer van deze tijd is, enkel extreem linkse idioten worden toegelaten in het kartel!
  De parlementaire socialistische democratie zit te diep in alle structuren, media, ambtenarij verankerd, het electoraat krijgt zoethoudertjes en “rechts” wordt verketterd!
  Nederland is toe aan een Nationaal Socialistische autocratie, ik weet zeker dat die er gaat komen!

  1. Tman

   claus:
   Nederland zal blijven pappen en nathouden, er moeten inderdaad drastische dingen gaan gebeuren, om ons land te redden van de mosnik’s!

 14. Drollevanger

  Ik was altijd een groot voorstander van een evenredige aandeel in ons vaderlandse bestuur voor vrouwen.
  Maar ik begin nu toch mijn bedenkingen te krijgen.Het liep al fout bij die ooievaars-minister, en daarna volgden steeds vreemder figuren en kalendermeisjes.
  Functioneren vrouwen slechter bij absolute macht, vraag ik mij nu af?
  Of zijn de mislukkingen toe te schrijven aan het gegeven dat via de huidige voorkeursbehandeling van het vrouwelijk geslacht,volkomen idioten naar de ministersposten worden gepusht?
  In het land der blinden is eenoog koning. Maar krijgen/hebben we nu volkomen blinden aan de macht?
  Laten we onsze regering weer via de capaciteiten kiezen.
  En beste Rutte, schaamteloos liegen telt niet.

  1. Rosasolis

   Drollevanger. Inderdaad moet er een evenredige aandeel van vrouwen en mannen in leidende posities in onze regering en in onze werkende maatschappij komen. Maar liever niet corrupte of onbekwaam mensen (mannelijk of vrouwelijk). Na Pechtold werd de jonge juppie-intellectuele R. Jetten enkele maanden geleden tot leider van D66 gekozen.
   En nu heeft hij verklaard dat hij uit zijn functie wil stappen, en dat D66 een opvolger moest vinden. Dus binnen D66 aftreden binnen enkele maanden, de ene na de andere
   “leider”…mannelijk of vrouwelijk. En nu wordt S. Kaag de nieuwste leider van D66.
   Als je een echte “drollevanger” ben dan zoek je de
   drollen onder zowel mannen als vrouwen.

 15. Veteraan

  Het maakt niet uit welke rol een D666’er gaat innemen.
  Het blijft bagger en zal de Nederlanders terugvoeren naar de middeleeuwen met allochtonen als leiding.

 16. Beukman

  @Framedokter Teunis schrijft over zichzelf:

  Kan ieders bubbel prikken behalve zijn eigen.

  Dat doe ik dan wel voor je, Teunis 🙂

 17. Tman

  Kaag zei geëmotioneerd:binnenkort wordt enkel gesproken over ” هولندا العربية ”
  (Arabisch)

 18. Marija

  Wat een troela is dat en dat zit dan in onze regering, zegt ook wat.

 19. Anne Sophe Schillersdorf

  Ook al zul je door de media een heel ander beeld hebben heeft Assad nog altijd de grote steun van het syrische volk.

 20. Vrijedenkert

  Partij D666 en Minister Al-Qaq-Kaag van het Ministerie Over de balk en Weggeefzaken.

 21. Rosasolis

  D66 zal binnenkort als een ton beton vallen. Dit waardeloze partij zorgt alleen voor problemen voor de coalitie. VVD, CDA, en Christin Unie zijn voor 99% helemaal tegen het terughalen van EX – Nederlands IS strijders en IS vrouwen. Maar S. Kaag en D66
  wil dat wij op “humanitaire redenen” al die IS ex-Nederlanders met hun honderden kinderen “terug” naar Nederland halen. Hoewel zij als katholiek is opgegroeid, is zij getrouwd met een man van moslim achtergrond en heeft een aantal jaren in Jeruzalem gewoond…maar zou dat zijn tussen joden en christenen?
  Zowel CDA als VVD zijn overtuigd dat dit doel van D66 onmogelijk kan. Behalve de onveilige situatie voor ons land (en ook andere EU landen), zou er veel andere redenen en problemen zijn waarom het terughalen van IS mensen niet kan.
  De problemen binnen D66 laat zien dat het een onstabiel partij is geworden. Eerst met Pechtold, nu met R. Jetten die binnenkort wil aftreden, en nu met zijn net gekozen opvolger S. Kaag. Hopelijk zullen CDA en VVD blijven weigeren de nieuwste voorstel van D66 te accepteren; ook als het betekend dat onze regering zal vallen.

  1. merlot

   “…heeft een aantal jaren in Jeruzalem gewoond…maar zou dat zijn tussen joden en christenen?”

   In OOST-Jeruzalem. Temidden van Palestijnen. Deze vrouw staat voor 100% aan de kant van de Palestijnen. Dat kan, maar dan hoor je in deze functie niet thuis.

   “Hoe bezorgd moeten we ons maken over Sigrid Kaag als nieuwe minister van Ontwikkelingssamenwerking? Ze is zoals gezegd getrouwd met een Palestijnse voormalige onderminister onder Arafat. Ze stond aan het hoofd van UNRWA, waarvan de nauwe banden met Hamas bekend zijn. Ze woonde jarenlang met haar man in Oost Jeruzalem, en uit een uitzending van Buitenhof van 21 jaar geleden blijkt dat ze in ieder geval toentertijd het Palestijnse narratief volledig had omarmd. De ene na de andere aantijging tegen Israel wordt geuit, ze beweert dat de vader van haar man door een orthodox Joodse familie uit zijn huis is gezet, en dat hij door een Jood werd aangevallen. Ze heeft het continu over confiscatie van land, economische uitsterving, huisonteigeningen. Politiek actieve Palestijnen die zich voor vrede inzetten (want iets anders doen Palestijnse activisten uiteraard niet) worden door rechtse Israeli’s aangevallen. Ze zegt voor vrede te zijn, voor twee staten, maar gaat helemaal nergens in op Palestijns geweld en extremisme, op hoe een serie van aanslagen toentertijd de grote steun in Israel voor de Arbeidspartij en voor het Oslo vredesproces heeft doen kantelen in het voordeel van Netanyahu.

   h*tp://www.israel-palestina.info/actueel/2017/11/10/sigrid-kaag-topdiplomaat-palestijnse-banden-2/

   1. Vlaswiek

    “…maar dan hoor je in deze functie niet thuis.”

    Dat klopt, maar Rutte c.s. zijn ook maar gewoon landverraders.

   2. Mezzadra

    Dit bedoelde ik, tribale verdachtmakingen.

    Walgelijk.

    1. merlot

     Haar hele carriere staat in het licht van omarming van het Palestijnse narratief en in genoemde uitzending van Buitenhof bleek haar bias duidelijk.

     Wat dat met “tribale verdachtmakingen” te maken heeft mag Joost weten.

     De trol gooit weer eens een drol over de schutting maar het slaat nergens op.

     Over walgelijk gedrag gesproken.

     1. Mezzadra

      Het tribale perspectief, merlot, bestaat uit de perverse neiging niet de opvattingen van deze zuivere en intelligente vrouw als uitgangspunt te nemen maar troebel te speculeren over haar gezinsomstandigheden.

      Dat is inderdaad walgelijk.

     2. merlot

      Het gaat juist wél over haar opvattingen.

      Koop eens een leesbril.

   3. Beukman

    Uit een interview van een paar jaar terug:

    Haar zoons Makram, Adam en Inas zitten op de internationale school van Beiroet. ‘De oudste wilde absoluut niet weg uit Oost-Jeruzalem, die wilde niet naar Beiroet, die was heel boos op mij. Maar wij vinden de scholen beter in Beiroet en ik maakte me ook zorgen over de situatie in Oost-Jeruzalem. Hij is zestien en ik vond het daar niet veilig voor een tiener, ik ben heel blij dat hij hier bij mij is.’ Haar zoons organiseerden al een voetbaltoernooi voor vluchtelingen en cursussen zelfverdediging. En haar dochter Janna, die nu in Londen studeert, deed in Beiroet vrijwilligerswerk voor een organisatie die opkomt voor Syrische vrouwen en kinderen die het slachtoffer werden van seksuele uitbuiting.
    ………
    Dat Sigrid Kaag is vergroeid met de regio, wordt nog versterkt door haar huwelijk met de Palestijn Anis al-Qaq, een voormalige tandarts die bij de PLO tal van sleutelfuncties vervulde, nauw betrokken was bij de totstandkoming van de Oslo-akkoorden maar ook het nationale Palestijnse theater heeft opgezet. Terwijl zijn gezin in Beiroet is, woont al-Qaq nog steeds in hun huis in Oost-Jeruzalem, dat door zijn vader werd gebouwd tegen een helling van de oude stad. ‘Ons huis kijkt aan de ene kant uit op de vallei en aan de andere kant op de al-Aqsamoskee,’ vertelt Sigrid Kaag.

    Pal naast hun huis staat de oorspronkelijke familiewoning die in 1967 werd geconfisqueerd door Israëlische kolonisten. Maar ze kan persoonlijke kwesties goed scheiden van haar diplomatieke werk, zegt Kaag. ‘Ik heb uitstekende contacten met Israëlische diplomaten en ook privé ken ik daar een aantal mensen. Het is ook in Libanon belangrijk om goede contacten te onderhouden met de Israëli’s, het grensconflict in januari was daarvan een goed voorbeeld.’

    Een topgezin! Dat ze als diplomaat door alle partijen werd gewaardeerd, zegt natuurlijk ook wel wat.
    Al heeft het weinig te maken met het feit, waar dit stukkie over gaat, dat ze 150 Syrische exvluchtelingen op het hart drukte om de media niet te geloven als die schrijven dat ze gaan worden teruggestuurd.

    1. Mezzadra

     Ik zal zeer in mijn schik zijn als Jetten (waartoe ik hem in staat acht) straks terugtreedt en Sigrid Kaag de lijsttrekker van D66 wordt. Ik vind haar een zeer intelligente en zuivere vrouw met een heel prettige uitstraling. Ze heeft de potentie onze volgende premier te worden.

     1. Kretoloog

      “Ze heeft de potentie om de volgende premier te worden”.

      Mhoewahahahaha!

      Die Sigrid Kaag is zo chantabel als wat. Die wordt dus never nooit premier. Zelfs Rob Jetten maakt nog meer kans, nou ja 0,01% of zo.

     2. Beukman

      Verstandige, evenwichtige vrouw, zeer intelligent, spreekt haar talen. Of ze ooit premier wordt? Wat een nachtmerrie zou dat zijn voor sommige lezers. Zoals D66 er echter nu voorstaat, lijkt het me niet heel waarschijnlijk, maar wie weet kan zij de partij uit het moeras omhoogtrekken.

     3. Mezzadra

      @Beukman,

      Ik snap wel dat ze vanuit haar D66-achtergrond geen grote kans maakt om premier te worden. Met ‘potentie’ bedoelde ik dat ze er geschikt voor is .

     4. merlot

      Jut en Jul spelen elkaar weer eens overvloedig de bal toe.

      Hebben deze kindertjes hun schoen al gezet? Vergeet de wortel niet.

     5. Mezzadra

      Wil je zo graag dat Beukman en ik aan jouw kant van het schoolplein komen staan, merlot?

      :

     6. merlot

      Van Beukman verwacht ik wat volwassener gedrag.

     7. Beukman

      Wat is je probleem, @merlot? Mezza en ik zijn het vaak met elkaar eens. We zijn hier waratje de enigen niet die het vaak met elkaar eens zijn.

     8. merlot

      “Wat is je probleem, @merlot?”

      Die rituele paringsdans van jullie is een terugkerend fenomeen. Jullie zullen het wel nodig hebben…

     9. Beukman

      Je neemt me in de maling, @merlot. Hahahaha!

     10. debontereus

      @de p*do

      Ik vind haar een zeer intelligente en zuivere vrouw met een heel prettige uitstraling. Ze heeft de potentie onze volgende premier te worden.

      Dit geeft al aan hoe zuiver jij bent .
      Je hebt ze niet allemaal op een rij of ze werken in ploegendienst lamzak .

 22. StanleyC

  De grap is dat Assad niet slecht is. Die chemische wapens zijn gebruikt als fals flag door de “gematigde” rebellen om regime change te legitimeren. Wij worden net zo gedemoniseerd als dat Assad wordt. In dat kader gaat de vergelijking wel op. Een groot deel van de NAVO lidstaten waaronder wij hebben IS bevoorraad en gefinancierd.

 23. Joost mag het weten

  Die Syrische vluchtelingen houden natuurlijk wijselijk hun mond als mevrouw Kaag haar sprookjes verteld. Als je die Syriërs op de man af vraagt waarom ze zijn gevlucht dan zullen ze je vertellen dat ze zijn gevlucht voor moslim extremisten of om dienst in het Syrische leger te ontlopen.

 24. Maurits Dekker

  Het gaat niet goed met Nederland.
  Als je een staatssecretaris in je eigen regering hebt die ongenode buitenlanders waarschuwt voor de Nederlandse media en overheid dan mag zij gerust worden gekwalificeerd als ‘vijand van het volk’.
  Mevrouw Kaag staat maar één ding te doen: AFTREDEN.

 25. Kristalix

  Nog een gestoorde doos.
  De politiek zit er vol mee.

  Het begint staatsgevaarlijk te worden.

 26. Dick Plante

  Kaag, ook zo’ n opgetrommelde Rutte Kit met een IQ van een plofkip, maar ja wat moet je als het je aan de juiste mensen ontbreekt. Er zijn erbij die het verschil niet weten tussen een deurmat en een koeienvlaai zulke worden gewoon minister, komen regelrecht uit de peeskamer van een disco, kun je aan de loop nog zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.