Aanvallers van KOZP langer vast in voorarrest, motief daders eigenlijk onbekend

Geen categorienov 10 2019, 9:15
De intimiderende praktijken van anti-KOZP'ers gisteren in Den Haag leidt tot een langer voorarrest voor de aanvallers. Maar het motief van de aanvallers is nog onduidelijk. Een aantal personen vielen eerder deze week een bijeenkomst van de anti-Zwarte Pieten club KOZP met vuurwerk aan en pleegden eveneens vernielingen. De organisator van KOZP zegt geschrokken te zijn. De Haagse politie heeft laten weten dat meer aanhoudingen mogelijk zijn.
Het zijn bizarre toestanden in Den Haag. In de wijken gaat het los bij de KOZP'ers en hun (veronderstelde) politieke tegenstanders. De in Den Haag aangehouden verdachten, die de KOZP-vergadering lastig vielen, zijn relatief jong in de leeftijd van 13 tot 37 jaar oud. Een poging tot brandstichting en een openlijke poging tot geweldpleging wordt hen verweten en deze zaak wordt vast een inkoppertje voor het OM. We weten echter nog weinig van het motief van de daders.
Er wordt in de media gesproken van 'een verstoring' en 'ideologische tegenstanders' maar het is feitelijk onduidelijk wat het motief precies was. Was de aanval op KOZP ideologisch ingegeven? Dan is een jonge verdachte van slechts 13 jaar wel wat 'bizar' te noemen. Of was de aanval op KOZP gewoon een incident en een gevalletje 'verkeerde tijd en plaats'? De enige bron die we hebben kunnen vinden aangaande het motief van de aanvallers is nota bene afkomstig van KOZP zelf. Dus, hoe geloofwaardig is dat?
Gezien het feit dat deze anti-Zwarte Pieten organisatie ook nog eens op schimmige wijze aan haar geld komt en de openbare orde verstoord bij culturele festijnen is de betrouwbaarheid van KOZP-bronnen niet zo groot. De politie en het OM onderzoeken momenteel wat het motief van de verdachten precies was. Wordt vervolgd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten