Bizar: Sigrid Kaag vergeleek zonder schaamte de Syrische president Assad met het Nederlandse volk

Geen categorienov 10 2019, 8:15
Sigrid Kaag deed gisteravond opmerkelijke uitspraken tijdens het D66 congres in Breda. Dat blijkt uit de communicatie van Kaag. Ze verwees tegenover haar clubgenoten en aanwezige vluchtelingen naar de Syrische president Assad en deed vervolgens een directe vergelijking met 'de Nederlanders'. Kaag suggereerde dat als de Syrische vluchtelingen 'Assad hebben overleefd', dat ze 'de Nederlanders ook wel overleven'. Want zo verschrikkelijk zijn Nederlanders blijkbaar, aldus Kaag, via TPO.
Het idee van hoogmoed komt voor de val lijkt bij Kaags acties steeds omhoog te borrelen. Ze doet werkelijk waar de meest bizarre dingen. Het is een typische 'vrouwelijke bestuurder', ze stapelt logische tegenstellingen bovenop elkaar en is een meesteres van de kattige en ondermijnende 'normatieve communicatie'. U weet wel, de juffrouw-toon waar Kaag altijd mee schermt, waarbij de normen met een passief-agressief toontje worden gezet. Zulks communicatieve gedrag is niet noodzakelijk, maar Kaag doet het toch.
Maar zelf blijkt Kaag weinig op te hebben met "de normen" in het publieke debat. Die gelden natuurlijk alleen voor boze witte mannen. Maar de retoriek van Kaag is volledig losgeslagen, dus moeten we er wel iets over zeggen.
Dit keer vergeleek Kaag de bevolking van Nederland -u dus- met president-dictator Assad om haar punt te maken voor haar eigen achterban. De D66-leden zullen ongetwijfeld blij zijn thuiskomen van het congres met juffrouw Kaag in het middelpunt. Toch is het jammer om deze retoriek van Kaag te zien. Met de vergelijking van Kaag zet de minister de rest van de Nederlanders wel een beetje te kijk.
De vraag is hoe het kan dat Kaag zich zo uit in het openbaar over Nederlanders. Wellicht is het een ordinaire poging tot sarren, pesten of een soort van grap die alleen D66-breinen begrijpen. Wellicht dat de retoriek van Kaag grappig bedoeld was, maar het is wel een opmerkelijke taalconstructie. Waarbij iedereen zich afvraagt waarom ze de vergelijking maakt.
Wat wellicht ook meespeelt is de internationale identiteit van Sigrid Kaag en haar afkeer van de Nederlandse, waardoor ze weinig binding of respect heeft tegenover Nederlanders. Zo zei Kaag tegen Syriërs:

”Als je het onder Assad hebt overleefd, kun je Nederlanders ook wel aan”

Duidelijker dan dit wordt het natuurlijk niet, een vergelijking gericht tot de nieuwe Nederlanders over de oudere Nederlanders en hen als 'element' vergelijken met Assad. Wie gaat er even katachtig reageren op Kaag en haar wat normatieve communicatie onder de neus drukken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten