SGP-partijvoorzitter afgetreden, ontving twaalf jaar (rechtmatig!) wachtgeld ondanks nieuwe baan!

Geen categorienov 09 2019, 14:00
Peter Zevenbergen is alweer afgetreden. Sinds het najaar van 2018 was hij partijvoorzitter van de SGP maar zijn positie is 'onhoudbaar geworden'. Meneer ontving namelijk sinds 2006 wachtgeld, terwijl hij allang weer een baan had gevonden!
Zevenbergen ontving ruim twaalf jaar maandelijks zo'n 1.450 euro ter compensatie van zijn salarisverlies in 2006. Hij was eerder wethouder in de gemeente Alblasserdam. Het probleem is echter dat hij al een baan had gevonden als middelbare schooldirecteur. Reden voor ophef binnen de gelederen van de SGP dus!
De SGP wreef zelf ook nog eens verder in de vlek. Na onderzoek bleek namelijk dat de uitkering rechtmatig was. Maar om de gemoederen te sussen zou Zevenbergen het geld aan goede doelen doneren. Daarmee zou het hoofdstuk afgesloten moeten zijn. Leden van de SGP Alblasserdam bleven er toch mee in hun maag zitten. Zij vonden dat hij beter af kon treden.
Eigenlijk heeft Zevenbergen dus niet eens wat verkeerd gedaan, ondanks dat het behoorlijk vreemd oogt allemaal. Hij kreeg eigenlijk gewoon een regeling opgelegd die voor veel mensen eigenlijk niet uit te leggen valt. En door dit gehannes heeft het, zo zegt Zevenbergen, "een zware wissel" getrokken op de partij, zijn gezin en hemzelf. Eigenlijk best sneu allemaal, dat een luxeprobleem zoiets kan veroorzaken. Maar ja, dat is de schaduwkant van de politiek I guess...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten