SGP-partijvoorzitter afgetreden, ontving twaalf jaar (rechtmatig!) wachtgeld ondanks nieuwe baan!

Peter Zevenbergen is alweer afgetreden. Sinds het najaar van 2018 was hij partijvoorzitter van de SGP maar zijn positie is ‘onhoudbaar geworden’. Meneer ontving namelijk sinds 2006 wachtgeld, terwijl hij allang weer een baan had gevonden!

Zevenbergen ontving ruim twaalf jaar maandelijks zo’n 1.450 euro ter compensatie van zijn salarisverlies in 2006. Hij was eerder wethouder in de gemeente Alblasserdam. Het probleem is echter dat hij al een baan had gevonden als middelbare schooldirecteur. Reden voor ophef binnen de gelederen van de SGP dus!

De SGP wreef zelf ook nog eens verder in de vlek. Na onderzoek bleek namelijk dat de uitkering rechtmatig was. Maar om de gemoederen te sussen zou Zevenbergen het geld aan goede doelen doneren. Daarmee zou het hoofdstuk afgesloten moeten zijn. Leden van de SGP Alblasserdam bleven er toch mee in hun maag zitten. Zij vonden dat hij beter af kon treden.

Eigenlijk heeft Zevenbergen dus niet eens wat verkeerd gedaan, ondanks dat het behoorlijk vreemd oogt allemaal. Hij kreeg eigenlijk gewoon een regeling opgelegd die voor veel mensen eigenlijk niet uit te leggen valt. En door dit gehannes heeft het, zo zegt Zevenbergen, “een zware wissel” getrokken op de partij, zijn gezin en hemzelf. Eigenlijk best sneu allemaal, dat een luxeprobleem zoiets kan veroorzaken. Maar ja, dat is de schaduwkant van de politiek I guess

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Mezzadra

  Het betreft keiharde fraude maar Wout wijst op de ingewikkelde regeling en concludeert dat de man niet iets fout heeft gedaan.

  Tja, christenen van de SGP, die kunnen natuurlijk niet zondigen.

  1. Kretoloog

   Nee Mezzadrama, geen fraude. Wat die SGPer deed, wat wettelijk volkomen legaal. En dat vind jij toch zo belangrijk (zie discussie gebedsoproepen)?

   Punt is echter dat wat Zevenbergen deed, ethisch niet klopt. Hij bleef zijn rechtmatige wachtgelden innen, terwijl hij ook een zeer goed betaalde baan heeft als rector van een middelbare scholengemeenschap. Het ontbrak de man aan moreel besef dat zoiets niet past bij een streng-christelijke partij. Terecht dus dat hij is afgetreden.

   1. Mezzadra

    In formele zin moet ik je gelijk geven, Kretoloog, in formele zin is hier niet sprake van fraude. Met de rest van je betoog ben ik het eens.

  2. nml

   12 jaar lang wachtgeld is oplichting strontvlek. Al is het conform de wet goedgekeurd het blijft onjuist , maatschappelijk onverantwoord en een regenten regeling.

   Stem sociaal , stem PVV , einde van het wachtgeld

 2. Meriadoc Brandebok

  Zevenbergen had desnoods moeten afdwingen de wachtgeldregeling stop te zetten. Dit is ordinaire zakkenvullerij: en dat terwijl hij zo’n belangrijke voorbeeldfunctie heeft

  Goed dat hij is opgezouten.

 3. Duckday

  Ja hij wist het gewoon de politiek vult zijn zakken.Als het een gewone burger was dan viel iedereen over die persoon heen
  Kun je nagaan hoe ze de burger belazeren
  Waarom doet de politiek aan al die goud uitkeringen Ja tegenwoordig zit er (******) in de politiek Nederland zakt langzaam de goot in

 4. Baron von Munchhausen

  Kijk,……zo hoort het!
  Recht op uitkering, maar…………SGP pikt dit niet!
  Waren “onze” linkse” fanatische dictatortjes maar zo!

 5. Vrijedenkert

  Iedere politieke partij heeft rotte appels aan boord dus ook de Zwarte Kousen van de SGP en ondanks dat het allemaal legaal was waren de Zwarte Kousen als partij hierzelf niet van gediend en hebben dit ondanks dat men schade heeft opgelopen als partij dit toch uiteindelijk toch aangepakt!
  De malafide-VVD zou hier iets van kunnen opsteken…

 6. fusilier

  Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

  1. Original NL

   Dat is in dit geval mezzaadje fusilier…”het” trok als eerste zijn linkse grafmuil open.

 7. debontereus

  En de p*dofiel is weer aanwezig .
  Hij voert het hoogste woord en begint te draaien zo gauw hij weer wordt betrapt op zijn gezwets .
  Het betreft keigelikharde fraude om vervolgens de keutel weer in te trekken en Kretoloog
  gelijk te moeten geven .
  Wat een lamzak ben je toch .

  1. Vlaswiek

   “En de pe͘dofiel is weer aanwezig.”

   Geen last van!

   🙂

 8. Sergeant Monty

  Gratis geld.
  Als mensen de belastingdienst een poot uit kunnen draaien doen ze dat ook lachend.

  Wat is het verschil?

  1. Original NL

   Ik begrijp dat jij dat niet snapt kuko!

   1. Sergeant Monty

    De belastingdienst een poot kan uitdraaien is wel oké.

 9. C.A.Barstow

  Het kromme van het hele geval is dat het nog wettelijk is ook.
  Houd de eer aan jezelf zou ik zeggen.

  En Jan met de pet?
  die wordt weer doodgegooid met loze beloftes en koeien met gouden hoorns.
  Stem ze weg!

  Stem FvD/PVV.

 10. Tman

  “partijvoorzitter van de SGP sinds 2006 (on)terecht wachtgeld?”
  In de vrije beroepen bestaat die luxe niet!
  Ik heb altijd gedacht dat bij de SGP enkel mensen verkeren met een uiterst hoge christelijke moraal, als hij het wachtgeld nu nog had geschonken aan goede doelen.
  Het zijn dus óók gewoon zakkevullers, net als de rest in den Haag!

 11. Pescador

  Lekker de boel oplichten die domme hollander merkt het toch niet , alles terug betalen graag en geen wachtgeld meer voor deze sukkels

 12. nml

  12 jaar rechtmatig wachtgeld – lees uitkering – . Dit land is doodziek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.