Stikstofcrisis: Jesse Klaver weerspreekt CDA en VVD om opheffen status van Natura2000-gebieden

GroenLinks-leider Jesse Klaver stond te klapperen met zijn tanden toen hij in de Tweede Kamer hoorde dat CDA en VVD de Natura2000-status van het Wierdense Veld willen opheffen. Daarmee zou rondom dat gebied de juridische stikstofcrisis met één pennenstreep worden beëindigd. Klaver vindt echter dat de beschermde status van het Wierdense Vel niet zomaar mag verdwijnen. Hij verzet zich met hand en tand, via Tubantia

Jesse Klaver wéét dat het noodzakelijk is voor de Nederlandse economie om een aantal van de 167 Natura2000-gebieden te rationaliseren, maar weigert eraan mee te werken. Volgens de GroenLinks-leider zijn de aangewezen gebieden Natura2000 en moeten ze dat ook blijven. Zo stelt het Kamerlid tegenover de Twentse krant Tubantia:

“Ik ken wel de belangrijke waarden van het gebied en ik hoor het van onze mensen in Overijssel. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld nog kraanvogels gezien. Dat is uniek voor een Nederlands natuurgebied. Als het er slecht aan toe is, komt dat door gebrek aan bescherming. Extra bescherming is dan juist nodig.”

Volgens Jesse Klaver is het niet mogelijk om het Natura2000-gebied van haar status te ontdoen. Daarvoor zou éérst een uiterst juridisch-wetenschappelijk proces moeten worden opgezet om aan te tonen dat er bij de toewijzing van die Natura-labels fouten zijn gemaakt door het Ministerie.

Maar zolang het Ministerie van stikstofminister Carola Schouten deze fouten in het toewijzingsproces niet kan aantonen blijven de Natura2000 gebieden -juridische gezien- op slot en zal de status daarvan ook niet worden gewijzigd. Nederland is ten slotte nog steeds een ‘soort van’ rechtstaat en de wet wordt gehandhaafd. Punt.

Toch vreest Klaver voor de werking van de rechtstaat, zo blijkt uit zijn eigen woorden:

“Maar ik ben er niet gerust op. Daarom komen wij in actie. Onze petitie Geef natuur een stem is in een dag 41.000 keer ondertekend. Het Wierdense Veld gaan we zeker gebruiken om natuur ook een gezicht te geven.”

Klaver is er dus niet gerust op en vreest dat de regels van de rechtstaat alsnog zullen worden gebogen om het label van de Natura2000-gebieden op te heffen. Echter zou dat wel een aanfluiting betekenen voor het Ministerie. Ten eerste omdat ze haar eigen juridische processen als ‘onjuist’ wegzet door deze niet te hanteren, maar ook omdat zij blijkbaar processen zo ontwerpt dat de besluiten ‘onomkeerbaar’ zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Agios

  Toch knap om binnen een dag 41000 malloten te vinden. Dat maakt het voor mij duidelijk dat Nederland verloren is. Of was de vraag: vind u Klaver een eikel ? Dan kan ik me de instemming wel weer voorstellen. Het ligt allemaal aan de vraagstelling.

 2. ZiggyStardust

  Als er kraanvogels gezien zijn in dat gebied gaat het idd niet goed met dat gebied. Kraanvogels vliegen normaal gesproken wel eens over Nederland heen in hun trektocht, maar komen hier verder niet voor. Ze horen hier dus niet. Afschieten lijkt mij dan ook de beste optie. Voor je het weet wordt het de zoveelste plaag die je dit land niet meer uit krijgt.

  1. Jumping

   @Ziggy.

   Ze vliegen via Duitsland van de Oostzee naar bv Spanje.

   En soms verdwaald er een.

   Maar er is een positief punt ze houden niet van honing.
   Dus de honingpot is veilig.

 3. merlot

  Wilt u de economie zo snel mogelijk kapot maken?

  Stem GroenLinks!

  Stem D66!

  1. Behold My Negativity

   Ik vraag me af of een kapotte economie juist de migrantenstroom en de huidige allochtonenpopulatie in Nederland weg zal drijven, omdat al het geld dan ‘op’ is.
   Of zullen ze blijven en de restjes op blijven vreten, terwijl Nederland aan een economische infuus ligt.

 4. Baron von Munchhausen

  Ach,….ach,…..Goeroe Jakkes Klaver doet zielig? Alle huppeltrutten en en hun zwakke softe vriendjes huilen mee! Enfin ,… met z’n allen naar foto van de Goeroe, op het altaar,
  en koekeloeren. Op commando van de Goeroe met z’n allen masturberen!
  Wat een zooitje is dit land geworden!

 5. Gerlos

  KLAVERTJE VIER wordt een ramp voor Nederland met zijn absurde linke ideeën

  1. EU kok

   Een groenlinksert met linkse ideeën, wie had dat nu verwacht?

   1. claus

    kokje,
    Doe eens wat met de inhoud van een post, of ben je hersendood?

    1. Rammstein

     Dat laatste kun je veilig aannemen, claus.

    2. Tman

     claus:
     Kokje schiet altijd in een kramp als hij het woord “Nationalistisch” leest, precies de intentie en het uitdragen van dat begrip is hetgeen de Nederlanders hard nodig hebben!
     De gemiddelde Nederlander is dat nationale gevoel ergens kwijtgeraakt, en maar weinigen denken er over na over dat gemis!
     Vooral de nooit op de inhoud reagurende slappe cock!

  2. Lonestarr101

   Foute naam, dat klavertje vier voor Yasser. Klavertjes vier brengen namelijk geluk en voorspoed….

 6. logisch denken2

  jesse wie ? is dat die eikel die vliegen binnen Europa wil verbieden maar zelf een vlucht neemt Barcelona – schiphol ?

  dat hypocriete gedrocht moet weer onder zijn steen kruipen en zijn smerige smoel houden. Lekker zijn ouwe moer in de maling nemen maar niet mij. Zit nu waarschijnlijk naast zijn hout gestookte haardje waar ook een verbod op moet komen !

  volksverlakker puur sang

  1. Vlaswiek

   @LD: Klaver & Jetten, twee fascistenhanden op één buik met Mohammed ertussen.

 7. Behold My Negativity

  Deze marokkaanse hypocritische kinderflikker met een halve hersencel kan het beste opgesloten worden in een non-gesubsidieerde gevangeniscel of acute euthanasie ontvangen.

 8. Drollevanger

  Als we als land die Natura 2000 gebieden willen behouden, moeten we om elk afzonderlijk stukje er een hek zetten dat alleen te passeren is voor dieren tot de grote van een das.
  Daarna moet er een oud stroper als toezichthouder worden aangesteld, die het eventuele stropen tegen gaat, en alle menselijke bemoeienis met die opgesloten natuur gaat verbieden. Dus geen zaag meer op het terrein en geen schop ooit weer in de grond, en het belangrijkste geen Klaver of Rutte ooit weer op die lokatie.
  De natuur is al 3 miljard jaar prima in staat om zich zonder stadse wijsneuzen te redden.
  Het grootste gevaar voor de natuur is de bemoeienis van figuren die al jaren als natuur alleen maar een park hebben gezien en dat voor natuur houden.
  De boeren in de omtrek mag geen strobreed in de weg worden gelegd.

  1. Rammstein

   Alle Natura 2000 gebieden opheffen. Althans, een andere naam geven. Noem het gewoon recreatiegebied, wat het ook is, en laat alles zoals het was voor 1998. Die Natura-gebieden veranderen vervolgens enigszins van samenstelling (meer brandnetels en bramen, minder heide), maar worden er geen hectare kleiner door. Alle stikstofproblemen opgelost, volle kracht vooruit

 9. Heinrich

  Nog even dan is heel Nederland natuurgebied, nergens een rookpluimpje van industrieele bedrijvigheid te zien, geen vee in de weiden maar zover als het oog reikt zonnepaneel velden en windmolens, geen bedrijfsbusjes en vrachtverkeer, vliegtuigen of straaljagers.
  Maar dankzij deze natuurweelde grote hongersnood in de grote steden, winkels gesloten, voedsel op bonnen, berovingen, hongersterfte!
  Midden op de de Dam een stroppen schavot waaraan de fractievoorzitters van Rutte3 bungelen!

  1. Behold My Negativity

   Dat laatste mag ook best zonder dat eerste.

 10. Blokkeer-Fries

  Klavertje 0, het omhooggevallen extreem linkse en communistische snotneus jochie, die iedereen met zijn opgeheven vingertje de maat meet, maar zelf…:

  * heeft een 3e, o.a. CO2, NOx uitstotend kind op de wereld gezet, waarvoor riante subsidie wordt ontvangen. “How dare you!” groeten van CO2 kunnen zien Gretha

  nieuwspaal.nl/jesse-klaver-zet-derde-kind-op-toch-al-overbevolkte-en-vervuilde-aarde/

  * met vliegtuig naar Barcelona

  dagelijksestandaard.nl/2019/09/hypocriete-vliegreishater-jesse-klaver-is-er-gloeiend-bij-gesnapt-op-schiphol-boardend-voor-barcelona-vlucht/

  dagelijksestandaard.nl/2019/09/hypocriete-vliegreishater-jesse-klaver-is-er-gloeiend-bij-gesnapt-op-schiphol-boardend-voor-barcelona-vlucht/

  * met vliegtuig naar Ethiopië met die andere commi op zendingsreis. Welk Nederlands landsbelang is daar mee gemoeid?

  dagelijksestandaard.nl/2019/10/paniek-in-afrika-jesse-klaver-in-veiligheid-gebracht-door-politie-ethiopie/

  * wonen in een energielabel D huis met “biomassa subsidie” houtkachel

  luchtfonds.nl/wp-content/uploads/Telegraaf-21-12-2018-GroenLinks-hofleverancier-van-politici-met-dubbele-moraal.pdf

  * stagiaires laten aanraden op links en dader rechts weer inhuren

  Etc., etc.

  Het houdt niet op, niet vanzelf…

 11. Jack Flash

  Stem PVV,FVD.

 12. NoWoriesMate

  En zo doet onze politieke slang Rutte dat.
  Als hij de natuurgebieden niet wil beschermen omdat het hem geen klap kan boeien, hernoemt hij ze gewoon. Hatseflats en ons lachend voor de gek houden omdat we half simpel zijn in zijn optiek.

 13. Kristalix

  Terug naar het rifgebergte. Het enige wenselijke Yasser Feras.

 14. Kretoloog

  Jesse Klaver, en met hem alle linkse partijen, heeft gisteren een nederlaag geleden. Want hun motie om niet te tornen aan de Natura2000-gebieden werd met grote meerderheid verworpen. Naast GroenLinks, PvdA, SP en PvdD stemden alleen de 4 kindse leden van 50Plus en botox-/siliconenvrouwtje Femke Merel met de motie mee. Voor D66 woog het coalitiebelang zwaarder.

 15. RvdBe

  Dat gezanik over natura 2000 gebieden, gewoon natuurgebied laten en gewoon bouwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.