Thierry Baudet is weer on fire! Hij vindt dat ‘we worden geregeerd door idioten’

Het is een belangrijke dag voor politiek Den Haag. Vandaag staat namelijk het debat over de stikstofproblematiek op de planning in de Tweede Kamer. Dit hoofdpijndossier zorgt nog steeds voor hoofdbrekens bij het kabinet. Eerder gaf minister-president Mark Rutte al toe dat dit de grootste crisis is in zijn negen jaar als premier van Nederland. Via WNL.

FvD-voorman Thierry Baudet schoof vanochtend aan bij het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. Daar heeft de flamboyante politicus te kennen gegeven geen fan te zijn van de snelheidsverlaging naar 100 km/u, wat een van de maatregelen is van het kabinet om de stikstofcrisis het hoofd te bieden. Dat deed hij met verschillende krachttermen. Zo deelde hij even mede dat we worden geregeerd door ‘sukkels’.

“Het treft heel veel mensen van buiten de randstad, zij maken echt tijdswinst bij 130. Het is jammer dat het kabinet mee gaat met de prietpraat van GroenLinks en D66, we worden geregeerd door idioten. Ze hebben zich totaal niet geïnformeerd.”

Het blijft echter niet bij zinloos roeptoeteren langs de zijlijn. De Forum voor Democratie-leider draagt zelf ook ideeën aan om een oplossing voor deze kwestie te bieden. Hij werpt daarbij zijn blik op onze oosterburen:

“Baudet pleit voor een Duits model, waarbij de normen voor de hoeveelheid stikstof die uitgestoten mag worden 140 keer strenger zijn dan in Nederland. “Dat kunnen we gewoon doen.””

Thierry Baudet doet op het einde van het gesprek dan ook een ludieke oproep om de 130 borden vooral niet weg te gooien, ‘want zodra wij in het kabinet zitten gaan we onmiddellijk weer terug naar de normale snelheid’. Die kan het partijkartel dus mooi in z’n zak steken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. Jack Flash

  Sorry,maar die indruk heb ik ook en ik ben niet de enigste.

  1. hans-e-pans

   Jack Flash, “Die indruk”.

   Waarom uit je je niet gewoon dat we geregeerd worden door volidioten.

 2. Wesley Benbow

  ““Baudet pleit voor een Duits model, waarbij de normen voor de hoeveelheid stikstof die uitgestoten mag worden 140 keer strenger zijn dan in Nederland. “Dat kunnen we gewoon doen.”””

  Baudet is niet te goeder trouw omdat hij donders goed weet dat de Duitse norm ons absoluut geen soulaas kan bieden.

  1. Ben Venuti

   En wij weten donders goed dat jij zwaar uit je nek lult mozzarella Bimbo.

   1. Wesley Benbow

    Een inhoudelijke weerlegging zag ik nog niet, Ben.

    1. Ben Venuti

     Had jij inhoudelijk de uitlatingen van Baudet al weerlegd dan zakkenwasser?

     1. Wesley Benbow

      Ja, ik verwijs naar de feiten in het gelinkte artikel.

    2. Blitzkrieg

     Wesley Benbow : En jij hebt wel iets inhoudelijks weerlegt? Biedt-geen-soelaas is net zoiets als jij-praat-poep.

     1. Ben Venuti

      Bimbo, tot voor kort mezzadra is een niet serieus te nemen charlatan en trol.

     2. Wesley Benbow

      Ik heb goed nieuws voor je, beste Ben Venuto, je staat op mijn filter-lijstje.

     3. Blitzkrieg

      Wesley Benbow : Ik ook, fijn zo tot de 21e rust.

     4. Ben Venuti

      Moet ik nu in de stress schieten of zo grandioze zakkenwasser die je bent, we zullen allemaal even je podum bewonderen, even googlen:

      ‘de kunst van het niet doorsnijden’

  2. Rechtsaf

   Jij moet gewoon lekker oprotten wesselsüsün met je structureel tegendraadse reacties

   1. Pauline Kummer

    Is dit wat u bedoelt met een forum. “Oprotten” als het u niet zint?

    1. Rechtsaf

     nee paulientje oprotten als je hier alleen maar komt om te zuigen en tegendraads te zijn

   2. Nep

    Ga jij maar samen met Baudet Nederland voor de gek houden!

   3. Nep

    Haha wat maken jullie je toch druk.
    Baudet is gewoon verleden tijd.
    Nu nog de enige roepende in de woestijn waar nadenkend Nederland niet naar luistert!

  3. Arbeider65

   # Weseley Benbow

   Weet jij dan wat de Nederlandse norm is en de Duitse? Ik zou het graag van jouw willen vernemen.

   1. Wesley Benbow

    @Arbeider65,

    Ik verwijs je naar de tekst onder 19

 3. Wesley Benbow

  Baudet liegt dat het gedrukt staat en die leugen van hem is al honderd keer doorgeprikt:

  “Waarom gebruiken we in Nederland niet de ruime Duitse normen voor stikstof? Dat vroegen de boeren en Kamerlid Thierry Baudet vorige week bij de demonstratie in Den Haag. Ook in de Tweede Kamer zijn hierover vragen gesteld. Dan zouden we minder problemen hebben, kunnen boeren investeren en kunnen we weer woningen bouwen in de buurt van Natura 2000-gebieden. Is dat mogelijk?

  Het korte antwoord is ‘nee’, want Nederland is niet met Duitsland te vergelijken. De ruime Duitse norm is mogelijk omdat het een heel ander land is, met grotere natuurgebieden en minder stikstof-producerende activiteiten daaromheen. Die zijn gemiddeld ook nog eens verder verwijderd van de natuurgebieden. De Duitse natuur is er veel beter aan toe dan in ons land.

  Daardoor is de stikstofdepositie in een natuurgebied een minder groot probleem: de ‘verdunning’ is er groter. In Duitsland is een stikstofvergunning pas nodig als door een nieuwe activiteit meer dan 7 mol stikstof (=100 gram) per hectare per jaar neerslaat in een natuurgebied. Veel meer dus dan de 0,05 mol die in Nederland gold totdat de Raad van State, eind mei, de Nederlandse aanpak verbood.

  “Daar komt bij dat er in Duitsland nog nooit iemand naar de rechter is gestapt om de regeling aan te vechten”, vult advocaat Paul Bodden, gespecialiseerd in milieu en omgevingsrecht, aan. Als dat wel zou gebeuren is de kans aanzienlijk dat hij moet worden aangepast.

  Aan de basis van alles ligt de zogenoemde Habitatrichtlijn van de Europese Unie. Die vereist dat elk EU-land vanwege de biodiversiteit bedreigde planten en dieren beschermt. Een van de aspecten waarop gelet moet worden is de stikstof die neerslaat in natuurgebieden.

  De EU legt zelf geen stikstofnorm op, maar stelt dat een land moet voorkomen dat de kwaliteit van het leefgebied hierdoor ‘significant’ wordt aangetast. Denk bijvoorbeeld aan wat op de heide gebeurt: er verdwijnen bloemen en insecten en er groeit steeds meer gras.

  Verschillende landen, verschillende methoden

  Nederland: onder de oude regels (het Programma Aanpak Stikstof, kortweg PAS) gold dat een project of activiteit bij een Natura 2000-gebied geen vergunning nodig had als er per jaar per hectare niet meer dan 0,05 mol stikstofneerslag (circa 0,7 gram) zou zijn. Door de uitspraak van de Raad van State is die drempelwaarde afgeschaft en mag er helemaal geen stikstofneerslag meer plaatsvinden.

  In Duitsland ligt de drempel op 7,14 mol (100 gram) stikstofneerslag per hectare per jaar. Bovendien hanteren de Duitsers nog een foutmarge van 20 procent, omdat de rekenmodellen niet erg nauwkeurig zijn.

  Vlaanderen gebruikt een andere methode, Daar mag de neerslag van stikstof niet hoger zijn dan 5 procent van de kritische depositiewaarde. Dat is de grens waarboven het risico bestaat dat de kwaliteit van het natuurgebied ‘significant’ wordt aangetast door stikstofneerslag.

  In Wallonië gebruiken ze geen drempelwaarden of grenswaarden. Per project wordt een adviesbureau ingeschakeld dat moet onderzoeken of het nabij gelegen Natura 2000-gebied ‘significante impact’ ondervindt van de nieuwe activiteit.

  Elk land kan zelf bepalen hoe dat in de gaten moet worden houden. Nederland dacht het – net als Duitsland – te regelen door een drempelwaarde in te voeren. Tegen dat systeem is een rechtszaak gevoerd, die in mei eindigde met het verbod van de Raad van State.

  Die vond dat er, gelet op de Habitatrichtlijn, onvoldoende juridische onderbouwing was voor het gebruik van een drempelwaarde, omdat die geen rekening houdt met de cumulatieve effecten van stikstof-producerende activiteiten. Sindsdien is het gebruik van een drempelwaarde uitgesloten.

  Anders gezegd: de drempelwaarde is nu nul, de depositie moet gewoon nihil zijn. Minister Schouten van Landbouw concludeert in antwoord op Kamervragen: “Gelet op de uitspraak van de Raad van State kan er dan ook geen sprake van zijn dat Nederland de normen voor stikstofdepositie aanpast aan Duitsland. De regelgeving moet juist strikter”.

  Maatwerk per gebied
  Desondanks wil de minister toch bekijken of de ruimere grenswaarden die in Duitsland gelden ook in Nederland toegepast kunnen worden, zo meldde ze vorige week aan de Tweede Kamer. Op verzoek van de Kamer heeft ze de Raad van State om advies gevraagd. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat er een antwoord komt, maar het kabinet wil er voor het einde van het jaar meer duidelijkheid over verschaffen.

  LTO Nederland, de belangenorganisatie van de landbouw, pleit voor herinvoering van een drempelwaarde van 1 mol, in combinatie met minder stikstofuitstoot door alle betrokken sectoren, inclusief de veehouderij en maatwerk per gebied om kwetsbare natuur te beschermen. “Haast is geboden om snel een drempelwaarde vast te stellen. Duizenden veehouderijbedrijven hebben zorgen over vergunningen en ruimte die zij krijgen om toekomstbestendig door te ontwikkelen”, aldus LTO Nederland.

  Overbelast door stikstof
  Juristen zijn verdeeld over de kansen. In een hoorzitting in de Tweede Kamer gaven deskundigen vorige week aan dat herinvoering van een drempelwaarde in Nederland lastig wordt, omdat natuurgebieden in ons land nu al overbelast zijn door stikstof. Daardoor zou er juridisch geen ruimte zijn om nog enige stikstofuitstoot toe te laten in de buurt van natuurgebieden, en dat maakt de situatie dus heel anders dan in buurland Duitsland.”
  ht*ps://nos.nl/artikel/2307260-kan-de-ruime-duitse-stikstofnorm-ook-in-nederland.html

  1. Bart

   Deze lapt tekst klopt niet.
   Baudet heeft volkomen gelijk, dit stuk zit vol foute aannames.

   1. Dwight Tralee

    Niet achter Baudet verschuilen! Geef aan waar het onjuist is. Bart, kom met eigen argumenten en ga de discussie aan!

    1. Bosche draak

     En jij je niet verschuilen achter andere namen Mezzadrama, zelfpijpen doe je maar in je eigen tijd.

    2. Nep

     Dat kan hij niet. Hij kan geen argumenten aandragen.
     Het is gewoon een meeloper!

   2. Wesley Benbow

    Welke foute aannames zitten er in dit stuk, Bart?

  2. Agios

   Toch merkwaardige tekst van een EU-knuffelaar. Hij bepleit een zaligmakende EU waarin we gezamenlijk samen moeten zijn, maar bij ongerief moet Nederland dan weer doen alsof heel Europa te lijden heeft van onze stikstof. We hebben open grenzen en de Duitse lucht vermengd zich met de Nederlandse. Aangezien Duitsland flink veel groter is, maakt ‘onze’uitstoot dus ‘kein flaus meer aus’.

  3. Red Fox

   Propagandistische onzin, verspreid door de populistische staatsomroep. De useful idiots in medialand

  4. Blitzkrieg

   Wesley Benbow : Je copy-paste wat af! Ik ben geen wets-specialist, maar in de onderstaande staat nogal vage bewoording, namelijk: “kwaliteit van het leefgebied” en “significant”. Alleen deze bewoording zou al ruimte overlaten om de stikstof wetgeving aan te passen. Linken naar de NOS of het RIVM maakt met nogal kriegelig, een beetje van wij-van-wc-eend-adviseren-wc-eend. De norm kan gewoon omhoogg eschroeft worden, als er iets zichtbaar is bij de zittende politici dan is dat hoofdzakelijk onwil.

   “De EU legt zelf geen stikstofnorm op, maar stelt dat een land moet voorkomen dat de kwaliteit van het leefgebied hierdoor ‘significant’ wordt aangetast. Denk bijvoorbeeld aan wat op de heide gebeurt: er verdwijnen bloemen en insecten en er groeit steeds meer gras.”

  5. Blitzkrieg

   Voro de zeikerts “omhoogg” is uiteraard met een enkele g.

  6. Blitzkrieg

   voro = voor

  7. Rechtsaf

   wesley liegt want er is geen stikstof probleem, dus zwamt hij uit zijn neksülsün

  8. RvdBe

   NL is een geïndustrialiseerd overvol land daarom is de stikstofuitstoot hier per km2 hoger dan in D, het ruhrgebied stoot ook veel stikstof uit maar omdat D een veel uitgestrekter en dunner bevolkt land is is de stikstofuitstoot daar gemiddeld lager.
   Stel dat het ruhrgebied net als NL een apart land zou zijn, dan zouden daar dus ook draconische stikstofmaatregelen genomen moeten worden, maar nu hoeft dat dus niet.
   De eu streeft trouwens een superstaat na, in dat geval zouden we 1 grote gelukkige staat zijn en onze stikstofuitstoot weg kunnen schrijven tegen bv het Spaanse binnenland.
   Maw het zijn symbolische kul maatregelen welke nu doorgedrukt worden.

  9. Buzz68

   Sapperdeflap,…

   Wat een hoop woorden om je gelijk te halen.

   Nederland verandert heus niet in een woestijn hoor als de stikstof uitstoot het zelfde blijft.

   Wat Baudet zegt … er zal wat veranderen in de natuur; nou en? De Dodo leeft ook niet meer -… wat een gemis.

  10. Joost mag het weten

   Zoals je al aangeeft is de zogenaamde habitat richtlijn de basis van het beleid dat bedoeld is om biodiversiteit in stand te houden. Goede zaak! Bij het aanwijzen van Natura 2000 gebieden zijn echter kapitale fouten gemaakt. Het aanwijzen van postzegeltjes van een paar hectare die alles in de omgeving aan banden legt is onredelijk. Daarnaast zijn er Natura 2000 gebieden aangewezen om daar tegen hoge kosten nieuwe natuur te ontwikkelen. Natura 2000 is een beheermaatregel, geen creëermaatregel…

 4. Jumping

  Inderdaad Baudet.

  Nederland wordt geregeerd door idioten.

  Volgens AutoBlog.nl staat Nederland in het rijtje van 25 meest vervuilende EU-landen op.

  Tsjechië : 1 meest vervuilende.
  België : 15
  Duitsland : 17
  Nederland : 21
  Zweden : 25 minst vervuilende.

  Dus is het in Nederland, door het Linkse doemdenkende regerings beleid, een idioten
  beleid.

 5. Pauline Kummer

  De flamboyante politicus, dat laat hij zich graag aanleunen. Als zijn haar maar goed zit.
  Hij laat zich leiden door “wetenschappers” en meningen die aansluiten op eigen denkwereld. Zoals zijn N.Amerikaanse Alt Right beweging. Die man brengt alleen maar toneel.

 6. Nep

  Gelukkig komt hij nooit in de regering. Hij zit de boel echt te belazaren!

  1. Wesley Benbow

   Baudet vertrouwt er op dat zijn aanhang stom genoeg is om zijn doorzichtige leugens te geloven. Dat ziet hij goed, maar daarmee zal hij altijd de leider van splintergroepering blijven.

  2. Vit

   Het FvD is alleen voor behoorlijk intelligente mensen weggelegd, dat is duidelijk.

   1. EU kok

    Na het lezen van de reacties van zijn aanhangers hier, heb ik toch mijn twijfels.

    1. Vit

     Geeft niet, daar kan jij gevoegelijk niet over oordelen.

 7. Vit

  Thierry mijn held heeft altijd al een helder inzicht gehad.

  1. Beukman

   Ik heb een wat minder hoge dunk van jouw held, beste @Vit.
   Jouw held wil het beetje biodiversiteit dat we nog hebben afbreken. Hij wil meer eenheidsworst. Hij wil meer brandnetels. Hij wil minder vlinders. Hij wil dat jonge mezen hun pootjes breken en sterven omdat ze te weinig kalk krijgen. Hij wil dat er minder vogels zijn. Hij wil minder vissen. Hij wil dat de ozonlaag naar de kloten gaat. Hij wil dat meer kinderen ademproblemen krijgen. Allemaal het gevolg van de overmatige uitstof van stikstof.

   Lekker held, dat grachtengordeliteknaapje van jou. Misschien tijd om je stemgedrag te herijken?

   1. Vit

    Meer plantjes, lees ‘onkruid’ betekend ook meer omzetting van CO2 (en daar hebben we echt teveel van) naar Zuurstof.

    “Hij wil minder vlinders. Hij wil dat jonge mezen hun pootjes breken en sterven omdat ze te weinig kalk krijgen. Hij wil dat er minder vogels zijn. Hij wil minder vissen.”

    Leg uit want volgens mij verzin je dit nu ter plekke.

    1. Beukman

     @Vit
     Door stikstof verzuurt de bodem, waardoor oa calcium wegspoelt. Slakken leggen hierdoor massaal het loodje. Maar op de Veluwe worden nu mezen geboren met pootjes zo zwak door het gebrek aan kalk, dat ze al doodgaan voordat ze hadden kunnen leren vliegen.

     De eik, oer-Hollandse boom, gaat er trouwens ook aan. Check:
     vogelbescherming.nl/actueel/bericht/stikstof-nekt-vogels-op-de-veluwe

     Brandnetels vinden stikstof heerlijk. Maar hierdoor tieren ze zo welig, dat ze andere, traag groeiende soorten wegdrukken. Allerlei insecten, waaronder rupsen, sterven hierdoor. Dus ook minder vlinders, én minder vogels, want die leven deels van insecten.
     Mij was het allang opgevallen dat er veel minder vlinders zijn, zelfs hier in de stad. Jou niet?

     Jouw Held Thierry vertelt dus helaas maar een klein deel van het verhaal. Thierry wil Nederland naar de kloten helpen, dat staat in zijn geheime agenda. Laten we daar een stokje voor steken, @Vit. Voor het te laat is.

     1. Ben Venuti

      ‘Maar op de Veluwe worden nu mezen geboren met pootjes zo zwak door het gebrek aan kalk, dat ze al doodgaan voordat ze hadden kunnen leren vliegen.’

      Hahaha, die Beukman zit die Esther Ouwehand van de dierenpartij na te lullen, dit uitte die muts zojuist in de Tweede Kamer…..

     2. Tman

      breuk:
      “Slakken leggen hierdoor massaal het loodje.”
      Prachtig, die kut beesten vreten elk jaar mijn bloemen op!
      Meer, meer stikstof!

     3. Vit

      Behalve het eerste tot aan de punt wist ik dat niet maar een mens is nooit te oud om te leren, ik heb er geen problemen mee om dat toe te geven.

     4. Beukman

      Welnee @Bennie, ik kwaak de Vogelbescherming na.

      vogelbescherming.nl/actueel/bericht/stikstof-nekt-vogels-op-de-veluwe

     5. Tman

      Ben Venuti :
      Beukenootje?
      Specialist copy-plakken!
      Wikipedia wijsheid, doet mijn kleinzoontje óók!

     6. Ben Venuti

      Ja en de Mammoet is ook uitgestorven, allemaal door de stikstof…
      whoehahahaha

     7. Beukman

      We moeten met z’n allen anders gaan denken, @Vit. Iedereen snapt dat we niet eeuwig zo kunnen doorgaan ons land te vervuilen. Daarvoor moeten we offers brengen, want voor niets gaat de zon op. Minder hard rijden, minder consumeren, minder vervuilen. Daar is een mentaliteitsverandering voor nodig, want we zijn verslaafd aan meer-meer-meer (behalve Geurt dan mbt Marokkanen).
      Ook met minder-minder-minder kunnen we heel gelukkig zijn, dacht je niet?

     8. Beukman

      Tja. Als @Ben er dinosaurussen bijsleept, weten we wel heel zeker dat hij de discussie verloren heeft.

     9. Beukman

      Herstel. Mammoets.

     10. Ben Venuti

      Nee jij trekt volle zalen met je mezen op de Veluwe, malloot.

     11. Vit

      @Beukman

      “Ook met minder-minder-minder kunnen we heel gelukkig zijn, dacht je niet?”

      Met minder hard rijden heb ik persoonlijk geen probleem mee want op de snelweg of in de stad hi hi kom ik niet boven de 100.

      Mijn vriendin vind wel dat ik behoorlijk fanatiek ben in afval scheiden sinds ik de docu ‘Plastic Ocean’ heb gezien.

     12. Beukman

      Mijn vriendin vind wel dat ik behoorlijk fanatiek ben in afval scheiden sinds ik de docu ‘Plastic Ocean’ heb gezien.

      Ik zet hem op mijn lijstje. Ben zelf door het nieuws over de plasticberg ook wat kieskeuriger en secuurder geworden. Je doet wat je kan.

      Heb nav een berichtje van jou nu ook een aflevering gezien van die serie over de aarde met D. Attenborough.

     13. Beukman

      Nee jij trekt volle zalen met je mezen op de Veluwe, malloot.

      Ik kan nog wel een sidekick gebruiken die met mammoets die zijn uitgestorven omdat hun pootjes braken, @Ben.

     14. Ron

      De meeste eiken in Nederland zijn geen oer hollandse maar gewoon Amerikaans eiken.

      Natuurmonumenten is die aan het uitroeien voor de diversiteit maar gooit het op stikstof.

      De eigen belangen van die natuur freaks wegen zwaarder dan de waarheid.

     15. van Urk

      Inderdaad. Ontkalking bij vogels ligt vooral bij de oorzaak doordat terreinbeheerders te veel hout uit het bos verwijderen, zonder de daarmee afgevoerde mineralen als calcium en magnesium weer aan te vullen.

  2. Rechtsaf

   precies Vit en de rest heeft het nakijken

   1. Ben Venuti

    De ‘plastic ocean’ wordt veroorzaakt door derde wereldlanden Vit, die verdwijnt echt niet wanneer jij je afval zorgvuldig scheidt.

    1. Vit

     Dat is waar, maar ik wil er ook niet aan meewerken.

     1. Ben Venuti

      Waarschijnlijk doe je het voor de kat zijn viool en wordt het na jouw scheiden gewoon gezamenlijk verbrandt.

     2. Vit

      Dat denk ik ook, maar ik voel me er gewoon prettiger bij.

     3. Vit

      Vroegah kon je hier in Den Haag afval zelf in de oven storten btw, je hebt geen idee wat daarin verdween.

    2. Ben Venuti

     Ik kan wel wat noemen om erin te gooien, woont trouwens bij jou om de hoek…..

     1. Vit

      @Ben Venuti

      Bijvoorbeeld.

      Ik heb er ooit een koffer in gegooid, maar men wilde toch weten wat daar in zat, ik voelde mijzelf geinig en zei stoffelijke zaken wat geen probleem was blijkbaar.

    3. Beukman

     @Vit
     Je moet gewoon het juiste doen, en niet je oren laten hangen naar “hullie-doen-het-ookjes”. Dat heet: moreel kompas.

     Dat afvalverhaal van Ben is trouwens vullis. Hij roept het alleen maar om zijn eigen geweten op te schonen.

     milieucentraal.nl/minder-afval/afval-scheiden-nut-en-fabels/

     1. Ben Venuti

      Afkomst plastic afval
      Eind 2017 werd er een rapport voorgesteld, uitgevoerd door de Helmholtz Centre for Environmental Research in Duitsland, waaruit bleek dat 90-95% van alle plastic afval zijn oorsprong heeft in 10 rivieren, waarvan 8 in Azië: de Yangtze, de Gele rivier, de Hai, de Parelrivier, de Mekong, de Amoer, de Ganges en de Indus, en 2 in Afrika: de Nijl en de Niger. Hiervan is de Yangtzerivier in China met 1,5 miljoen ton plastic per jaar de grootste vervuiler.[5][6]

      Wikipedia
      ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Plasticsoep

      Niet uit je nek lullen Beukman

     2. Beukman

      Je hebt gelijk @Ben, ik had je reactie te vluchtig gelezen.
      Als je een moreel kompas hebt én een vent bent, doe je wat je vindt dat goed is. Je laat je oren dus niet hangen naar wat ze in Azië doen.
      Vraagje. Pleur jij je lege batterijen bij de rest van je afval?

     3. Ben Venuti

      Batterijen worden bij ons ingezameld net zoals kapotte lampen e.d. en plastic wordt al jaren apart ingezameld alsmede ook oud papier en karton door de plaatselijke voetbalver.
      AGF afval gaat in de compostbak en naar mijn kippen dus maak je over mij maar geen zorgen.

     4. Beukman

      Goed om te horen @Ben.
      Is ook een steuntje in Vit zijn rug.

     5. merlot

      Waar ik woon is de grond heel zuur.

      En het stikt er van de vogels.

 8. Beukman

  Baudet dreint als een kind dat zijn zin niet krijgt.
  Ten eerste kloppen zijn argumenten niet. Ten tweede weet nog niemand hoeveel 100 echt gaat schelen. De deskundigen zijn het er niet over eens. Ten derde is de koers gelopen. Baudet kan er dus over ophouden en zijn tijd aan andere dingen gaan besteden.

  1. Kretoloog

   De koers is helemaal niet gelopen. De gisteren aangekondigde maatregelen zijn pas het begin van een heel lang proces. Waarbij wetten en regels veranderd moeten worden. Waarbij de politiek nog vaak over zal debatteren. Waar rechters om hun oordeel wordt gevraagd. Waar Brussel zich ongetwijfeld weer mee gaat bemoeien.

   Kortom, we gaan nog een hoop lol (NOT) beleven aan stikstof.

   1. Beukman

    We zullen zien @Kreet. Er is al een uitspraak van het Europese Hof waarin de Duitse norm wordt afgewezen.

 9. Baron von Munchhausen

  Baudet; een van de weinige verstandige in de 2e kamer: logisch, rechtstreeks, analistysch en onderbouwd!
  Toekomstige Premier van Nederland!

  1. Vit

   Virtuele knuffel jouw kant op.

 10. JFU

  Elk land kan zelf de normen bepalen van de stikstof. Wij zijn zoals altijd het braafste jongetje van de klas, en houden ons zelf in de wurggreep, door deze idiote wetgeving.
  Maar de wet aanpassen betekend toegeven dat hun beleid faalt. En dat zullen ze nooit doen. Dus gewoon verder gaan met idiote maatregelen nemen.. Stumperds!

  1. Vit

   Wat geeft dat nou een beetje meer stikstof, de plantjes schijnen er erg blij mee te zijn en vooral onkruid verdikke.

   1. Vit

    Ps, zoals Thierry al zegt komt de natuur er alleen wat anders uit te zien, maar daar hebben we het volgende op gevonden: stikstof producerende machines.

  2. Ron

   Ik zeg u: van elk nutteloos woord dat mensen spreken, zullen ze op de dag van het oordeel rekenschap moeten afleggen.
   Matteüs 12:36 | NBV

   1. Piet51

    @Ron
    De eerstvolgende dag van het oordeel is verkiezingsdag voor de Tweede Kamer in 2021. Maar dan gaat het niet zozeer over nutteloze worden, maar over de inhoud van woorden. Maar ook inhoudelijk foute woorden zoals nu te horen zijn in het stikstofdebat zijn m.i. niet nutteloos, want er worden meningen aan gescherpt, o.m. die van mij. Ik hoop wel, dat er veel eerder rekenschap wordt afgelegd over wat er vandaag gezegd wordt, op z’n minst inhoudelijk.
    Of bedoelde je je opmerking echt helemaal spiritueel? Dan kun je het voorgaande negeren, want ik haak dan af.

    1. Rechtsaf

     pietje is een globalistische gelijkheidsevangelist naast zijn enorme hekel aan sterke ruggengraten natuurlijk..

 11. Baron von Munchhausen

  Ha Beukie, is weer terug!
  Nieuw laptopje?
  De wereld zal eerder vergaan dan hij/zij/het met iets eens zal zijn!

  1. Beukman

   Huh? Ik ben hier al een jaar of 10, beste man. Toen ik hier verscheen, kroop jij nog rond in je katoenen luier.

 12. Original NL

  Herhaling…heb het al meermaals gezegd..
  Tijdens een krisis komt het volk erachter dat ze geregeerd worden door dwazen…de prijs die zij hiervoor betalen is meestal zeer hoog!!
  Goed gezien Baudet..en btw laat ze de borden rustig weghalen..bij de volgende regering wordt de max snelheid naar goed europees-dus Duits-voorbeeld afgeschaft!
  Stem FVD of PVV!!

 13. Vit

  Ik zag in de docu ‘Terra’ op Netflix een stukje over nikkelmijnen/fabrieken in Rusland wat er daar zoal in de atmosfeer wordt gepompt, laat men zich daar eens druk over maken want dat komt ook hier terecht.

 14. Jack Flash

  Hans-e-pans@.U heeft nog niet zoveel gelezen van mij.
  Ik druk mij ook wel eens anders uit.
  Eufemismen komen in sommige gevallen sterker over.

 15. Original NL

  @ Ben.Venuti..‘de kunst van het niet doorsnijden’..even googelen..
  Haha wat een dromerige zweefteef..heb altijd al geweten dat ie niet spoort maar nu is het voor iedereen inzichtelijk…even kijken mannen..dan weten jullie wat voor vlees we in de kuip hebben!..haha..wat een giller!!

 16. Jack Flash

  Nep.Zou je alsjeblieft willen oprotten hier stomme halve gare.Je beweert iets met de boeren te hebben maar je liegt dat je barst.Altijd als het over Baudet gaat kom je met je stomme gefrustreerde achterlijke kutopmerkingen en heb je nog nooit iets inhoudelijks zien zeggen hier.
  Je bent voor mij een misselijk stom stuk irritant vreten zonder inhoud en ja;
  je bent hier de eerste en die ik hier verrot scheld.Om Mezza kan ik nog schamper lachen hier maar jij bent gewoon een stuk kots! Je doet je nickname eer aan!

  ROT OP NEP!!!

 17. Tman

  Wat een verademing als Baudet of Wilders spreken in vergelijk met die ingebeelde linkse flikkers!
  Als Jetten of Klaver de bek open doen word ik doodmoe, wat een gezever!

  1. Original NL

   Idd Tman..duidelijke taal horen spreken is inderdaad een verademing tussen het linkse kip zonder kop gekakel!

 18. Bes Tolen

  Naar mijn idee heeft Baudet zich verkeerd uitgedrukt: ”140 keer strenger zijn dan in Nederland”. Niet handig.

 19. tailgunner

  Heb er weinig aan toe te voegen. Alleen dat die idioten zijn gekozen door idioten.

 20. AS210854

  Als ziet wat d66, vvd cda , cu en gl aan het doen zijn, kun je er wel iets bij voorstellen.

 21. RvdBe

  We worden idd geregeerd door de idioten van de vn en de eu, in Den Haag zitten slechts de pionnen welke hun beleid moeten uitvoeren.

 22. Joost mag het weten

  Aandeel wegverkeer aan totale stikstofdepositie: 6,1%
  De 100km/u maatregel levert een stikstofreductie op van maximaal 0,2%.

  Aandeel van de bouw aan stikstofdepositie: 0.6%.

  Aandeel buitenland aan stikstofdepositie: 32,3%

  Aandeel landbouw aan stikstofdepositie: 46%
  De boeren hebben hun stikstofuitstoot de afgelopen jaren met 67% teruggebracht.
  Aandeel landbouw aan stikstofdepositie vóór stikstofreducerende maatregelen: 138%?!

 23. Heras

  KHeb net een klucht op internet gezien dat ergens in het buiteland op tv uitgezonden werd. Het ging over het stikstofbeleid van de VVD, GL en D66.
  Ze lachten zich rot om dat begrip.
  M.a.w.we staan als nederlanders te boek als gekken.
  Dankzij dit kabinet dat of
  te slap(bananenrepubliek)is of gek.

 24. Wesley Benbow

  “Baudet pleit voor een Duits model, waarbij de normen voor de hoeveelheid stikstof die uitgestoten mag worden 140 keer strenger zijn dan in Nederland. “Dat kunnen we gewoon doen.”

  Olivier weet ook dat dit ludieke onzin is maar het redactie van DDS heeft besloten dat we elke drol van Baudet opdienen als ware het een delicatesse.

 25. goedisfout

  Hoog tijd voor een demissionair kabinet, de bezem moet door crisisverzinnend ambtenarenapparaat maar dat gebeurd niet.

  1. Wesley Benbow

   gebeurt

 26. Rosasolis

  T. Baudet is de sukkel, en niet onze milieu bewust regering’s leiders en medewerkers.
  Iedereen van ieder partij is bewust dat we moeten beter omgaan met het milieu en vordering maken om vele problemen op te lossen…voordat het te laat wordt. Iedereen weet, behalve Baudet, dat het voor het milieu 5 voor 12 is. Gisteren had hij het over dat Nederland moet anders uitzien, met andere bomen en planten. Dat we meer als Duitsland met het natuur moet gaan uitzien! Dus Nederland moet, volgens Baudet Klein Deutschland gaan worden. Overal grote, forse bomen in onze kleine wouden. En onze natuurlijke inheemse eeuwen-oude bomen en planten wouden moeten plaats maken voor forse bomen niet nooit inheems van Nederland waren. Dat wordt een ramp voor het Oranje Woud buiten Heerenveen, de Veluwe en de Biesbos. En natuurlijk moet onze kleinere bossen steeds meer verwijdert worden om nog meer chique koop-woningen te bouwen. Boeren en groente kwekers omkopen om met vervroegde pensioen te gaan of een andere vak te kiezen, en hun land te verkopen
  aan rijke woonbouw bedrijven. Die grote, ruime woningen binnen 3 jaar klaar kunnen zetten, en een fantastische nieuwe wijk voor de rijken kunnen creeeren. Het lijkt steeds meer op het bekende Monopoly spel. Terwijl vele huurders blijven 5 jaar of langer op een wachtlijst. Want er worden steeds minder nieuwe huur-woningen met een tuintje verbouwd. En ook worden vele goede, maar oudere huur-woningen door de huurwoning stichtingen te koop aangeboden. Omdat de huurwoning stichtingen altijd verantwoordelijk zijn voor alle noodzakelijke reparaties. Reparaties worden steeds voor de woon-stichting steeds duurder.

 27. Drollevanger

  Nederland heeft uit mijn blote hoofd het gevaar voor Stikstof op 0,1 ppm voor zich zelf opgezet. Het Duitse model staat bv op 7 ppm hele punten.
  Dit (Alleen Nederlandse model) is samengesteld door Nederland zelf, niet door de EU zoals velen lijken te menen. Maar door enkele Nederlandse linkse partijen.
  Het Duitse model is dus minstens 70x zo hoog als het onze. Niemand kan de Nederlandse regering verbieden het stikstof promillage op hetzelfde peil als het Duitse te zetten, of hoger als dat moet. Lager kan niet want daar is nog geen meetapparatuur voor.
  0,1 ppm is het laagste peil dat via de huidige meetapparatuur kan worden gemeten.
  Daarnaast zijn stikstof en CO2 juist de elementen die planten beter laten groeien, dus het zijn niet antiplant stoffen maar juist de pro waar onze regering op tegen is.
  Wat heeft de huidige milieu beweging toch tegen onze natuur, vraag ik me dan af.
  Door deze extra elementen, waar de natuur naar snakt, is de aarde al 20% groener dan 30 jaar geleden. Daar moeten we dankbaar voor zijn. Niet bang.
  We hebben ons, via onze Randstad-flatgebouwen nu wel erg ver van de natuur verwijderd.
  Een of andere rechter heeft blijkbaar vastgesteld dat met een streefgetal van 0,1 ppm, dit met de huidige maatregelen nooit voor het jaar 2050 kan worden verwezenlijkt. Dat is de hele kwestie.
  Maar regelen tegenwoordig D66 rechters ons land? Dat wist ik niet.

 28. Drollevanger

  In mijn jeugd heb ik sparren omgehakt op onze mooie Veluwe waarvan we er maar 1 tegelijk met een mallejan konden vervoeren. Die bomen waren, terwijl de top er was afgezaagd 45 meter lang, met top minstens 50 meter. Dat was op Drie tussen Garderen en Ermelo.
  Velen hier spreken vanuit hun beperkte kijk op de natuur, vanuit hun Randstad perspectief. Dan kun je met je beperkte kennis en blikveld niet over de natuur meepraten,en zeker niet mee-beslissen.

  1. Vlaswiek

   “(…) vanuit hun Randstad perspectief.”

   Dat is sowieso het probleem met de ‘wereldredders’. Het idee dat je de thermostaat van de aarde kunt bedienen door maatregelen te treffen die honderden miljarden kosten.

   Het wordt de hoogste tijd voor Baudet I

 29. Drollevanger

  Het ergste vind ik nog dat de meeste kabinets, maar ook partijleden, zelfs vaak niet in de verte weten waarover ze het hebben.
  De laatste tijd lijkt dat op milieu gebied, steeds erger te worden.
  Met kleinere partijen kan ik me dat nog voorstellen, maar bij clubs met boven de 10 leden, zal er toch wel iemand bijzitten die weet waarover hij praat.

 30. Agios

  De trollen hebben zich wegens zware tegenstand teruggetrokken en volgen nu de bevelsuitgifte van een Soros-adept. Dat ze nu massaal zijn stilgevallen, bewijst dat het clubje ‘geleid’ wordt. Het wordt moeilijk voor ze. Hun bonus is ze afgenomen. Soros kan het allemaal niet meer betalen.

 31. Ricky

  Wij mensen zijn ook dieren en daarom onderdeel van het eco-systeem.Zonder voedingsbodem geen eco-systeem,zonder eco-systeem geen voedsel.Door alle vervuiling is 72% van de insectenpopulatie uitgestorven.Mijn grote vriend Einstein zei het al:”Als de bijen uitsterven,sterft de mensheid uit.”
  Dus jongens kunnen we even stoppen met dom lullen a.u.b.!
  Ricky

 32. Drollevanger

  Persoonlijk maakt het mij niks uit of we 120 of 130 mogen rijden.
  Maar Baudet heeft wel gelijk dat het kabinet absoluut niet weet waarover ze het hebben.
  Laten we het bv over de Hei hebben, die ik persoonlijk prachtig vind.
  Die hei groeit en bloeit daar omdat de boertjes eeuwenlang de vruchtbare bosgrond hebben afgeplacht zodat de bodem daar steeds armer werd. Op die uitgeloogde grond kon daarna
  alleen nog heide groeien.
  Nadat we met schepen in Chili guano(versteende vogelpoep) gingen halen, en dat als kunstmest gebruikten, verscheen er weer gras en bomen tussen de heide. Eigenlijk werd de oorspronkelijke toestand van rond het jaar 0 hersteld.
  Iets dergelijks is met veel zogenaamde natuurgebieden aan de hand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.