shutterstock 1460208077

Verstandige Boris Johnson ziet definitief af van 'no deal Brexit', dumpt Nigel Farage in het proces

Geen categorienov 02 2019, 15:00
En wat was de Amerikaanse president Donald Trump ontzet toen hij het nieuws uit het Verenigd Koninkrijk hoorde. Nou ja, dat weten we niet écht, maar aangezien de Britse premier Boris Johnson het idee van een 'no deal Brexit' laat varen is het niet gek dat er in Washington D.C. stoppen doorslaan. Johnson was eerder al sceptisch over een 'no deal Brexit' -dat hij als uiterste drukmiddel gebruikte in de onderhandeling- en heeft aan Reuters het idee definitief te laten varen.
En het afzien van een 'no deal Brexit' is niet zo gek van premier Johnson. Met de verkiezingen in aantocht en het dumpen van Nigel Farage's Brexit Party maken de conservatieven méér kans op het behalen van een meerderheid. En dat is zeker nodig gezien de complotten die Jeremy Corbyn stiekem op de achtergrond uitvoert.
Maar uiteindelijk heeft de keuze voor het vermijden van een 'no deal Brexit' wel consequenties. Als Johnson er niet in slaagt een akkoord te ontwikkelen die voor alle grote partijen werkt, dan maakt Farage's Brexit Party kans om te groeien. Echter is die kans niet zo groot.
Hoe waarschijnlijk het is dat Johnson zijn laatste kans op het orkestreren van een 'dealed Brexit' verspilt? Niet zo groot en als hij de voor Corbyn's Labourpartij belangrijke aspecten respecteert, dan gaat de nieuwe deal er gewoon komen. Dan zal het Brexit-akkoord in kannen en kruiken zijn en wordt de gepolariseerde Brexit-discussie eindelijk beëindigd. En precies dat laatste is wat het Verenigd Koninkrijk op dit moment nodig heeft.
En wie zet in op precies die uitkomst? Juist, de toch wel respectabele Boris Johnson!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten