Jeremy Corbyn geeft complot toe, eist kiesrecht voor 16-jarigen voor de Brexit-verkiezingen

Jeremy Corbyn gaat akkoord met Brexit-verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, maar wel op voorwaarde dat jongeren van 16 jaar oud kiesrecht krijgen. Met het voorstel probeert Corbyn de verkiezingen te winnen, want de jongeren begeven zich in een zogenaamde ‘constructed bubble’. Corbyn geeft het complot (of het idee) nu openlijk toe, via de Daily Express.

Het complot van Jeremy Corbyn is daarmee definitief bevestigd.

Het is een poging de jongeren in de door de politiek geconstrueerde onderwijsbubble naar de stembus te krijgen om te stemmen op de partijen die in het onderwijs veel invloed genieten: links dus. Tel daarbij de miljoenensubsidies, die door Europese Unie worden verstrekt aan de door de nationale regeringen (bewust) uitgeklede onderwijssectoren en je weet welke kan de bal oprolt. Naar Europees-links dus.

De EU vult namelijk al jaren de tekorten van het onderwijsveld aan met extra geld in de vorm van subsidieprogramma’s, maar alleen op voorwaarde dat de onderwijsinstellingen ‘de Europese waarden’ onderschrijven en communiceren, EU-propaganda verspreiden is daarbij het doel. Het onderwijs wordt dus door de nationale regeringen gefrustreerd en de EU “komt als reddende engel” langs vliegen.

Dit verklaart ook waarom vrijwel alle universiteiten in Europa evenementen organiseren over “inclusie” en je in de gebouwen van de onderwijsinstellingen posters ziet  hangen met woorden die verwijzen naar een “the inclusive society”. Wanneer jongeren vervolgens dit soort concepten na jarenlange herhaling binnen het onderwijs geïnternaliseerd hebben, is het stemmen op een partij die de “inclusieve samenleving” belooft natuurlijk érg aantrekkelijk!

Daar moet wel bijgezegd worden dat deze programmering binnen het onderwijs niet voor 100% werkt, maar wel voor een groot deel van de scholieren. En dit is dus de werkelijke reden waarom Corbyn de 16-jarigen daadwerkelijk het stemrecht wil geven: verkiezingen winnen. Natuurlijk kun je het voorstel van Corbyn -om jongeren van 16 jaar kiesrecht te geven- framen zoals je wilt: je kunt het als een verbetering van de democratie zien, immers krijgen de jongeren een stem over hun eigen toekomst en daar is iets voor te zeggen. Maar waarom dan nu op dit moment?

Het door Corbyn uitgekiende moment is politiek opportuun voor Labour. De komende Brexit verkiezingen gaan namelijk bepalen of er überhaupt een Brexit komt en na het mislukken van Theresa May en het falen van Boris Johnson is de kans dat de conservatieven wederom winnen minder groot. Als Corbyn zijn zin krijgt en jongeren van 16 jaar oud ontvangen het algemeen kiesrecht, dan is de kans vrij groot dat het Verenigd Koninkrijk niet de Europese Unie verlaat en ook dat Corbyn premier wordt, zoals wij u al eerder vandaag berichtten.

Maar premier wordt Corbyn alleen als hij zijn zin krijgt en de 16-jarigen mogen stemmen, maar ook als de noodzakelijke voorwaarde, het in stand houden van de linkse ‘constructed bubble’ niet uit elkaar spat voorafgaand aan de verkiezingen. En dat laatste kan zomaar eens gebeuren en dan stemmen de jongeren niet op Corbyn, maar op de conservatieven. Spannende tijden!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Agios

  Smerig links. Manipulatie op grote schraal. Links is het probleem. Eigenlijk de moeder van alle problemen….

  1. Riesmog

   Gelukkig dat Trump en Johnson zich daar niet schuldig aan maken…of Bolsenaro om een paar lichten te noemen.

   Baudet en Wilders doen dat ook nooit, zeer integere politici op rechts.

   Zelfs Adolf kwam op zuiver democratische wijze aan de macht…

   1. Agios

    Fijn dat je enig licht gaat zien.

 2. Meriadoc Brandebok

  Het amendement met betrekking tot de 16/17-jarigen is door de voorzitter opzijgeschoven. Dit zit er dus voorlopig niet in.

  Teunis schrijft: ” De komende Brexit verkiezingen gaan namelijk bepalen of er überhaupt een Brexit komt en na het mislukken van Theresa May en het falen van Boris Johnson is de kans dat de conservatieven wederom winnen minder groot.”

  Dat zou je inderdaad denken, zeker nadat prominente Conservatieven als de kleinzoon van Churchill door Johnson uit de partij zijn gedonderd. Maar ik geef je op een briefje dat de Conservatieven de meerderheid behalen waarop zij hopen. Johnson zal zich een weg door de verkiezingen liegen, zoals hij zijn premierschap heeft doorgelogen, waardoor hij door het verwarde volk weer op het schild zal worden gehesen.

  De Tory’s hebben er de afgelopen jaren een vreselijke rotzooi van gemaakt en verdienen het electoraal naar de planeet Mars te worden afgeschoten.

  De Britten zijn echter totaal de weg kwijtgeraakt en zullen nu alleen nog luisteren naar de politicus met de mooiste praatjes.

  1. Agios

   De weg kwijt raken komt vooral omdat links er met een verkeerd afgeregeld kompas tussendoor manoeuvreert..

  2. Rosasolis

   @Meriadoc B. Inderdaad hebben velen in de conservatief partij de weg helemaal kwijt geraakt…Maar niet de bevolking. Dat is ieder weekeinde steeds meer duidelijk.
   Laat Johnson doorgaan met zijn leugens; maar hij heeft vele prominente leden van de conservatief partij eruit gegooid, en vele anderen hebben deze partij zelf uitgetreden.
   Ze hebben geen meerderheid meer, een staan zeer zwak. De komende verkiezing op 12 december wordt een Britse Volk verkiezing…geen wedstrijd nu tussen welke leiders dan ook! Het geduld van de bevolking is op. De bevolking van de VK is moe en zeer bezorgd
   voor hun toekomst.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Corbyn is een geweldige vent. Echt eentje om op te eten

  1. Original NL

   Er zijn diverse achterlijke afrikanen de UK in gesmokkeld die dit ook werkelijk doen….corbyn is uiteindelijk ook niets meer dan een domme linkse aap!
   Eet smakelijk..maar pas op, zijn door bse aangetaste brein is niet geschikt voor consumptie!

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Ik zou ook niet zijn brein willen slikken. Liever iets anders 🙂

 4. claus

  Jeugd misbruiken om een mogelijke en waarschijnlijke Brexit te voorkomen,het is gemanipuleerde democratie,gewoon smerig!

  1. Original NL

   Leg dat mezzaadje maar eens uit claus!!
   Die is al bezig met de kiezertjes voor 2030.

   1. Heinrich

    Eerstdaags laten ze de jeugd voor nop, coke snuiven,zijn ze vlugger te indoctrineren!

  2. EU kok

   Zeker smerig dat die jeugd mag stemmen over hun toekomst.

   1. Agios

    Het is logisch dat je mensen zonder goed ontwikkelde hersenen met een vereist onderscheidingsvermogen, niet laat meebeslissen. Dat jij daar anders over denkt, doet vermoeden dat jouw hersenen de jeugdige leeftijd nog niet bereikt hebben, zo daar al enige rudimentaire onderdelen van aanwezig zijn. Ga zo voor met bazelen sneuhans en je zult nooit serieus genomen worden.

    1. EU kok

     Gezien uw reactie verwacht ik dat u uw zelf het stemrecht heeft ontnomen.

 5. Riesmog

  Wat een mazzel voor de conservatieven dat Labour deze idioot in haar gelederen heeft.

  1. Original NL

   Oh.. Riesmog …idioten hebben ze bij labour genoeg..dat is nou juist het probleem in de UK!

 6. Mezzadra

  Het kan pas een complot zijn als de discussie hierover niet in de openbaarheid wordt gevoerd.

  Dat is wel het geval.

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke, de p̧edo, heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

   1. Nep

    Snap niet waarom al deze rapaille schreeuwer zich hier zo inferieur gedraagt. Nou ja weer zo een kansloze plebejer zonder inhoud!

    1. Groeneveld

     Heb je zelf nog wat te melden, Neppie? Of blijf je iedere dag dezelfde doodsreutels slaken?

     1. Mezzadra

      De inhoudelijke bijdrage van Groeneveld in deze discussie snijdt uiteraard wel hout.

 7. Julian

  Weer een lekker bericht voor de complotdenkers die hier veelvuldig rondvliegen op dit forum. De alu’tjes en de bildy’s alles is een vooropgezet plan etc… pffffffff echt…Dan kan ik rechtse mensen nog wel hebben die zijn gewoon niet slimmer.

  Maar bij dit stuk gaat het toch gewoon over voor wat hoort wat afspraak…punt

 8. Rosasolis

  De Britten gaan voor de derde keer in vier jaar naar de stembus, nu op 12 december.
  De Labour partij en leider J.Corbijn stemde voor deze nieuwste verkiezing. Corbijn zei gisteren: “We gaan voor verkiezingen. Ik kan niet wachten deze roekeloze regering
  thuis te steuren”! Labour krijgt nu steun van de Schots Nationalisten Partij, Noord-Ierland en de Welsh Nationalisten Partijen. Omdat Labour en de andere nationale partijen nu een meerderheid’s regering vormen, zullen zij wellicht eisen dat een nieuwe
  referendum eraan gekoppeld zal worden.
  De uitslag van de referendum van ruim 3 jaar geleden was een zeer krabbe winst voor de brexiters. Maar nu hebben de meeste toenmalig brexit kiezers grote spijt.
  Dat laten ze ieder week-einde zien met hun enorme demonstraties buiten de parlement gebouw in Londen. Twee weken geleden waren er meer dan 200, 000 Britten aanwezige met EU vlaggen naast de nationale vlaggen van Engeland, Schotland, en Wales. En grote keurige poster met de tekst: “we are part of Europe”.

 9. Duckday

  Corbyn is een gevaar voor UK en zorgt dat UK straks volleig is overgenomen door de Eu

  Jeugd mag wel van hem stemmen maar als zij een zware misdaad begaan mogen niet veroordeeld worden via de normale weg maar via jeugd recht

 10. Kristalix

  Corbyn? Politieke clown

  Ras zwans of beter de grootste no brainer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.