Brexit update: Jeremy Corbyn’s complot loopt op rolletjes, steunt nu ineens wél verkiezingen

Het Britse Lagerhuis heeft zojuist akkoord gegeven voor het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. De Europese Unie heeft de Britten nog eens drie maanden extra tijd gegund en de Britten willen via de verkiezingen de Brexit achter zich laten. Hoe de ‘Brexit’ er dan uit komt te zien ná de verkiezingen is onduidelijk, maar als we kijken naar de meer recente peilingen dan zijn kanshebbers wel in te schatten. 

Wel een Brexit, géén Brexit, vervolgens roepen om verkiezingen en dan -als het aanbod van Johnson komt- deze weer afwijzen, om dan vervolgens enkele weken later toch te kiezen voor nieuwe verkiezingen. Het is een chaos in het Verenigd Koninkrijk en de verantwoordelijken zijn, zoals op zoveel plaatsen in deze wereld: politici.

Dat ze het Brexit-uitstel nodig hebben is evident, er kan onmogelijk geregeerd worden in Londen met de huidige verhoudingen. De Britten hebben dus geluk dat ze uitstel hebben gekregen tot 31 januari 2020.

De sociaal-democratische Jeremy Corbyn van de Labourpartij wenste onder oud-premier Theresa May nieuwe verkiezingen, maar zag daar vanaf toen Boris Johnson aantrad. Toen kwamen de verkiezingen ‘even niet zo goed uit’ en dat was erg strategisch van Corbyn. Hierdoor heeft hij Johnson één keer laten falen terwijl Johnson de mond vol had van ‘zijn Brexit’, waarna de geloofwaardigheid en statuur van Johnson onder druk is komen te staan.

Nu de ‘Brexit’ wéér op een fiasco is uitgelopen is het dus makkelijker scoren voor Corbyn. De verkiezingen vinden plaats voor de kerst, waarschijnlijk begin december, want het kost toch even tijd om zo’n groot nationaal evenement op te zetten. In de tussentijd zal iedereen in de oppositie er alles aan doen om de conservatieven dwars te zitten en Johnson’s imago verder te vernederen. Tegelijkertijd zal Corbyn zijn meesterplan in werking zetten en een serieuze gooi doen naar het premierschap.

Maar wat is dan precies dat complot van Corbyn? Tja, dat weet ik ook nog niet precies, maar iets zegt mij dat hij bezig is om de verkiezingen te winnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. FCKDopper

  Jeremy Corbyn, de anti….semiet wil verkiezingen.
  Hopelijk stemmen de Britten enmasse tegen deze antidemocraat en kiezen ze de weg naar zelfbeschikking.
  Europa staat in brand, alleen de heren politici hebben het nog niet door.

 2. Mezzadra

  Ik heb weinig waardering voor de aarzelende koers van Corbyn maar heeft heeft een no-deal Brexit voorlopig wel effectief weten te voorkomen.

  Daarvoor verdient hij credits, ook van Nederland die grote economische schade afgewend ziet.

  1. Stanly2000

   Corbyn heeft gelegenheid genoeg gehad voor ordentelijke brexit, maar hier was mijnheer telkens op tegen. Dus om te zeggen hj heeft een no-deal brexit voorkomen is wel erg kort door de bocht.

  2. Vlaswiek

   …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
   ~Aandoenlijke~

   1. Nep

    Vlaswiek, wat voor inferieure gedachtes spelen toch door je hoofd. Je bewijst hiermee een echte plebejer te zijn!

 3. Bart

  HAHAHAHAHAHA, Corbyn is compleet kansloos 🙂

  Gaat combo Torry en Brexit party worden en dan gaat Brexit gebeuren.

 4. Mycase

  Mensen wees verstandig en laat die 24/7 P*do met rust, niet meer op antwoorden op die zak hooi dat is het allerbeste.

  1. Vlaswiek

   Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

 5. tonna

  “de geloofwaardigheid en statuur van Johnson onder druk is komen te staan”
  Dat geldt uiteraard alleen voor de domme, duffe linkse 50% van het electoraat!

 6. Michael

  Teunis, een mooi principe in de journalistiek is hoor en wederhoor. Jouw stukje hier ie wel een erg makkelijke, kort door de bocht “analyse”. Waarom heb je niet netjes de argumentatie van Corbyn meegenomen bij elk van zijn standpunten die je hierboven noemt? Dan zie je namelijk dat het best consistent is.

  Lekker makkelijk scoren door niet het hele verhaal te vertellen, en alleen maar zélf in te vullen wat de beweegredenen zijn van Corbyn, zonder ook maar een poging te doen zijn eigen argumentie in het stuk te betrekken (en eventueel te weerleggen oid)

 7. Tman

  Na Britse verkiezingen winnen de Brexit aanhangers wederom!
  Men begrijpt inmiddels dat zonder de EU,de (Britse) wereld gewoon doordraait!
  Maar dan wel beter!

  1. DidiMadloba

   Uh? Het VK is voorlopig nog steeds lid van de EU.

   De meest reële Brexit-variant is het Zwitserse/Noorse model, d.w.z. dat ze lekker blijven meedoen, alleen afzien van de mogelijkheid tot democratische controle omdat achterlijke kiezers die niet willen. Omdat lepe populisten hun wijs hebben gemaakt dat ze toch geen controle hebben? Struisvogelpolitiek is ook politiek.

   Maar dan blijven ze het vrije verkeer van personen houden, en blijven ze EU regelgeving volgen, en dat is voor de gestaalde Brexiteers onaccptabel.

   Ik krijg de slappe lach als de Engelsen in 2023 voor de negentiende keer om uitstel komen vragen.

 8. Meriadoc Brandebok

  Het eerste voorstel tot verkiezingen van Johnson kwam toen een nodeal nog tot de mogelijkheden behoorde. Daarom heeft de voltallige oppositie (en ik geloof ook enkele Tory-rebellen) deze destijds afgewezen.

  De verkiezingen lijken er nu te komen. Laat Labour maar eens winnen. De Conservatieven hebben de afgelopen jaren de ene blunder op de andere blunder gestapeld. Een coalitie-regering van bijvoorbeeld Labour-LibDems, gesteund door SNP, Green en de Onafhankelijken, mag het nu maar eens proberen.

  Ik vermoed overigens dat de verwarde Britten voor de Tory’s gaan, ongeacht de manier waarop de Tory’s zitten aan te rommelen. Vooral nu Johnson de partij heeft gezuiverd van alle leden met een onwelgevallige mening is dat riskant.

 9. Jantje

  Waar 2 honden vechten om een been, daar loopt Nigel Farage er mee heen.

 10. Nep

  Gelukkig en laten we hopen op NO BREXIT!

 11. Cootje

  Maak niets uit als er maar een brexit komt en salvini de baas wordt in Italië , we hebben orban al en een geweldige Poolse regering de stenen uit het Europese project worden een voor een gesloopt . Macron kan alleen goed opschieten met oude wijfen onderander Merkel . Maar in zijn land kan hij niets . Rome is ook niet in een dag gebouwd en de EU niet in een dag gesloopt

 12. splatoon

  Als twee honden vechten om een been, gaat Nigel Farage er mee heen.

  Laten die twee elkaar de tent maar uitvechten.

  1. Mezzadra

   Farage zal met name Johnson flink kunnen verzwakken. Voor Labour is het te hopen dat hij veel kiezers weet te trekken.

 13. DidiMadloba

  Nog helemaal afgezien van wat je van hun politieke opvattingen en standpunten vindt is Corbyn als politicus een miserabel vakman, en Boris J. briljant.

  Corbyn is doodsbang om strategisch de verkeerde keuze te maken, dus kiest hij helemaal niet, zonder zich te realiseren dat dat óók een keuze is, en wel de slechtst denkbare.

  Tegenover Johnson had natuurlijk een opponent moeten staan die zeer beslist tegen de Brexit is. Maar de bange Corbyn vreest dan de zure arbeiders in zijn achterban te verliezen die al hun ellende aan de EU toeschrijven, maar die in werkelijkheid gewoon te lui zijn om tegen Polen te kunnen concurreren.
  Politici mogen, ja moeten opportunistisch te werk gaan, maar een verzuim een keuze te maken is dodelijk.

  Merkel heeft aangekondigd na haar huidige termijn niet weer Kanzlerin te willen worden. Wat zou het zijn als de Britten Merkel dan inhuren als crisismanager! Order! wordt dan Ordnung muss sein! Historici zullen de onvermijdelijke vraag stellen wie dan uiteindelijk de Oorlog heeft gewonnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.