Filmpje! DENK-beer Selçuk Öztürk verslindt MKB-foppende VVD’er: ‘jullie houden familiebedrijven voor de gek’

In de Tweede Kamer ging het deze week los tijdens de diverse begrotingsbesprekingen, en hoe! DENK-Kamerlid Öztürk ging er frontaal in bij de VVD en pakte Thierry Aartsen aan. Op de onderstaande beelden zien we hoe een slecht voorbereidde Aartsen het aflegt tegenover de sterke DENK-beer. Öztürk hakte Aartsen verbaal gesproken in mootjes en verslond hem vervolgens.  

De video begint met de jammerlijke wanprestatie van Dion Graus, maar gelukkig komt PVV-Kamerlid Kops snel ter tafel en formuleert een aantal zinnige voorstellen. Zoals het voorstel om de kolencentrales niet te sluiten. Maar spoel vooral even door want daarna komt Kamerlid Thierry Aartsen (van de VVD) ten tonele en begint zijn voordracht vol met inhoudsloze buzzwords.

De VVD’er bepleitte nieuwe wetgeving, zogenaamd om de ‘MKB te helpen’. Maar als we kijken naar het Corpus der Wet -ruim 40.000 artikelen and counting– dan heeft de VVD afgelopen jaren keihard gefaald om haar belofte aan de MKB in te lossen. De partij van Rutte verdedigt de toegenomen belastingdruk vervolgens onder de noemer ‘dat ze regeringsverantwoordelijkheid’ moest delen met linkse partijen. De economie werd ondertussen wel steeds minder vrij.

Öztürk ging er vervolgens frontaal in en verweet Aartsen dat hij niet goed op de hoogte was van de problemen van het MKB en de diverse trotse familiebedrijven die Nederland kent. Aartsen diende de Turk van repliek, maar kwam niet veel verder dan ‘ja, maar de Kamer heeft zo weinig ondersteuning’ en daarna nog even de ‘regeringsverantwoordelijkheid’.

Öztürk prikte echter door de verwaterende VVD-retoriek heen. Volgens Öztürk houdt de VVD de ‘familiebedrijven voor de gek’ en zou Aartsen ‘zich beter moeten voorbereiden en met concrete voorstellen moeten komen’. Aartsen hield het echter bij buzzwords.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Veteraan

  Ozturk tegen Aartsen.
  Soort van buurman en buurman.

 2. Rammstein

  Teunis, je schrijft ‘verslint’ in de kopregel. Hoe krijg je het toch voor elkaar? Het werkwoord luidt ‘verslinden’. Dus derde persoon enkelvoud is ‘verslindt’.

  Is dat nou echt zo moeilijk? Godsamme.

  1. Teunis Dokter

   Goede tip! Vind je het zo ergerlijk?

   1. Rammstein

    Ja, ontzettend ergerlijk. De basisregels van de Nederlandse taal behoor je toch onder de knie te hebben?

    1. Marija

     Afgestudeerde journalist RU Groningen.
     Ja Teunis, ik vind ook Nederlandse taal belangrijk.
     Je kunt al veel verbeteren door wat je schrijft nog eens na te lezen.
     Excuus voor de aanmerking.
     Over een aantal jaren verdwijnt de Nederlandse taal, uitgepoetst en vervalst.

    2. Teunis Dokter

     Ik heb GEEN journalistiek gedaan beste mensen! En oké, jammer dat je je eraan ergert. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

     1. Agios

      Teunis, laat je niet ontmoedigen. De beste stuurlui waren nog nooit op een schip. Niet iedereen heeft journalistiek gestudeerd en dat is maar goed ook! Onder de journalisten zitten mijn grootste vijanden. Ik spreek uit ervaring. Misschien laat ik nog wel eens wat los… Geniet van een leerzame periode bij DDS!

   2. ZiggyStardust

    Yep! Wij als reaguurders maken fouten bij het leven. Maar van iemand die onlangs afgestudeerd is aan de RUG en geld verdient met wat hij hier publiceert mag je toch verwachten dat dat iig in correct Nederlands gebeurt.

   3. ZiggyStardust

    Aangezien je reactie, Teunis, neem je jezelf wel serieus eigenlijk? Is dit jouw ding/passie of gewoon easy money?

  2. Jumping

   @NOPPES.

   Schaam je!

  3. Meriadoc Brandebok

   “Een slecht voorbereidde Aartsen” = een slecht voorbereide Aartsen. “Verwaterende retoriek” = verwaterde retoriek. “Öztürk hakte Aartsen verbaal gesproken in mootjes en verslond hem vervolgens.” = zulke zinnen helemaal niet doen.

   1. Rammstein

    Zover was ik geen eens gekomen. Na de kopregel haakte ik al af.

 3. ikweetwatikwil

  Ozturk is gewoon bezig Nederlanders tegen elkaar uit te spelen. Van de Nederlandse politiek heeft hij geen benul. Wat betreft vrijuit spreken ,kan de VVD en meer partijen nog wel iets van de PVV leren. Geen verstoppertje spelen. Recht voor zijn raap.

 4. ikweetwatikwil

  t’Jee zag. Teel futten. De pad verweid de Katel.

 5. Jack Flash

  Het gaat natuurlijk om de inhoud.Het wemelt van de taalfouten hier maar voor het schrijven van een journalastiek stuk staat het niet bepaald representatief.
  Het kan eventueel geloofwaardigheid aantasten als het de spuigaten uitloopt.

 6. Original NL

  Gelukkig hebben we taalvauten..anders moeten we nog gaan reageren op die takketurk van denk!
  Gaarne alleen nog zijn overlijdensbericht plaatsen..!

 7. Agios

  Als je je door een ‘denker’ laat kapittelen, zit je in Den Haag op een verkeerde stoel. Dus Aartsen, wees een man, loop even langs personeelszaken en ga dan thuis aardappeltjes bakken, of zoiets.

 8. Henk Albarda

  Een AK partij Erdogan afgevaardigde, van nep-partij DENK hoor je NOOIT gelijk te geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.