Video! Pieter Omtzigt: ‘We moeten blijven strijden voor een nieuw pensioencontract’

Onrechtbestrijder Pieter Omtzigt van het CDA blijft zoals altijd inzetten tegen onrecht in ons land. Ditmaal legt hij uit in een video wat hij van plan is met ons pensioencontract voor de toekomst. Want de oplossing van nu, is voldoende maar voor de lange termijn moet er iets grondig veranderen. 

Al geruime tijd is Omtzigt DE man van het CDA als het gaat om de pensioenen. Want waar we nu op af stevenen is natuurlijk desastreus. Gelukkig heeft het CDA er geen lichtgewicht opgezet maar juist Pieter Omtzigt, die altijd precies de juiste vragen stelt.

We kampen in Nederland nu al tijdje met het volgende probleem: de pensioen worden veel te laag geïndexeerd, soms wel voor een luttele 90%. Een enorm verlies dus van iemands pensioen, gelukkig verweert Omtzigt zich tegen dit onrecht. Omtzigt ziet graag duidelijkheid en vraagt dan ook om een goed onderzoek naar ons pensioencontract.

,,Daarin heeft iedere generatie zijn eigen pot, vindt er nauwelijks overdracht van pensioenvermogen tussen generaties plaats en is dus het werkelijke rendement van belang. Daar moeten we dus goed naar kijken’’

Ook is Omtzigt niet bang om de boosdoener van dit allemaal aan te wijzen: de ECB. Die veel van de problemen veroorzaakt.

,,De ECB heeft eerder zelf gezegd dat de rente 0,95 procentpunt lager ligt dan zonder ingrijpen was gebeurd. Daar kun je rekening mee houden bij het vaststellen van de rekenrente voor pensioenen.’’

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Agios

  De euro moest overeind blijven en in zijn onmetelijke wijsheid kwam ECB-schurk Draghi op het idee de pensioenpot van de Nederlanders uit te gaan knijpen als een citroen. Mensen met een pensioen(tje) en zij die er nog voor sparen zijn de slachtoffers van dit beleid. Het is nog niet afgelopen, het wordt steeds erger. Het enige dat we zouden kunnen ondernemen, is als de gsmeerde bliksem uit de EU stappen, ons verlies accepteren en de Nederlandse schouders eronder zetten. To be or not to be.

  1. Vlaswiek

   Daarom moet Rutte ook zo snel mogelijk de laan uit, hij heeft ons land gratis weggegeven aan Brussel c.s.

   1. DidiMadloba

    Nee datvl was Duisenberg.

 2. logisch denken2

  Pensioen contracten worden afgesloten in cao en daarna bij een pensioenbeheerder onder gebracht.

  De politiek heeft geen donder te maken met ons uitgestelde loon !!

 3. debontereus

  Ik snap al niks meer van dat geleur met de pensioenen .
  Het is een spaarpot waar op voorhand al wordt vast gelegd wat je krijgt als pensionaris .
  Echter grijpt de roverheid constant in en misbruikt het spaargeld van de werkenden .
  1600 miljard in kas en nog is het niet genoeg volgens de roverheid .
  Let maar op binnen nu en 10 jaar is die pot leeg en dus de burger weer bestolen .

 4. Rosasolis

  Gelukkig hebben wij P. Omtzigt die steeds opkomt voor onrechtvaardige zakken tegen onze burgers. Vorige week had hij een rapport aan de tweede kamer gegeven over het zeer oneerlijke beeindigen van toeslagen voor arme families met kinderen. En nu komt hij op voor onze senioren.
  Volgens Trouw wordt volgende jaar (nog) niet op onze pensioenen verkort. Ik heb gezien hoe binnen de afgelopen 5 jaar mijn bescheiden pensioen steeds minder werd. Als het nog verder gekort wordt, dan heb ik alleen AOW…terwijl de zorgverzekering, huur, gemeente belasting, benzine, en boodschappen steeds duurder wordt. Binnenkort moeten we onze oude Ford inruilen. Een goede tweede-hands auto zal de grootste deel van onze spaarrekening opslokken. Mijn man werd 75 en moest opnieuw zijn rijbewijs registreren, en ook moest hij een medische keuring krijgen. Voor de
  nieuwe rijbewijs moest hij 45 euro overmaken. Gisteren werd hij door een gemeente
  arts goed gekeurd om te blijven rijden. De keuring was zeer kort (geen ramp, voor wie dat denkt!)…maar voordat de gemeente arts zijn keuring resultaat zou mailen naar de registratie bureau, moest mijn man nog 40 euro betalen voor de onkosten van de arts!
  En dat moest hij in Euro biljetten betalen. Dus mijn man moest naar de pin automaat van de Bruna gaan om zijn Euro biljetten te krijgen…Kortom:
  Wij moesten totaal 85 euro binnen twee weken betalen aan de rijbewijs kantoor voor het versturen van de noodzakelijke registratie formulieren, en daarna de korte bezoek aan de keuring arts.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.