Video! Pieter Omtzigt: 'We moeten blijven strijden voor een nieuw pensioencontract'

Geen categorienov 19 2019, 17:45
Onrechtbestrijder Pieter Omtzigt van het CDA blijft zoals altijd inzetten tegen onrecht in ons land. Ditmaal legt hij uit in een video wat hij van plan is met ons pensioencontract voor de toekomst. Want de oplossing van nu, is voldoende maar voor de lange termijn moet er iets grondig veranderen.
https://twitter.com/cdavandaag/status/1196800542871298048?ref_src=twsrc%5Etfw
Al geruime tijd is Omtzigt DE man van het CDA als het gaat om de pensioenen. Want waar we nu op af stevenen is natuurlijk desastreus. Gelukkig heeft het CDA er geen lichtgewicht opgezet maar juist Pieter Omtzigt, die altijd precies de juiste vragen stelt.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1186614632032718848?ref_src=twsrc%5Etfw
We kampen in Nederland nu al tijdje met het volgende probleem: de pensioen worden veel te laag geïndexeerd, soms wel voor een luttele 90%. Een enorm verlies dus van iemands pensioen, gelukkig verweert Omtzigt zich tegen dit onrecht. Omtzigt ziet graag duidelijkheid en vraagt dan ook om een goed onderzoek naar ons pensioencontract.

,,Daarin heeft iedere generatie zijn eigen pot, vindt er nauwelijks overdracht van pensioenvermogen tussen generaties plaats en is dus het werkelijke rendement van belang. Daar moeten we dus goed naar kijken’’

Ook is Omtzigt niet bang om de boosdoener van dit allemaal aan te wijzen: de ECB. Die veel van de problemen veroorzaakt.

,,De ECB heeft eerder zelf gezegd dat de rente 0,95 procentpunt lager ligt dan zonder ingrijpen was gebeurd. Daar kun je rekening mee houden bij het vaststellen van de rekenrente voor pensioenen.’’

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten