Video: Robert Jensen prikt door beangstigende robot-complottheorieën: 'Sophia lijkt wel levensecht'

Geen categorienov 23 2019, 17:00
In de Online Show van oud-RTL ster Robert Jensen gaat hij in op de angst van mensen voor 'robotisering' en 'automatisering'. In sommige gevallen worden de meest angstwekkende complottheorieën bedacht over 'de robots', die op het punt staan de wereld over te nemen. Volgens Jensen valt het reuze mee met de slagkracht van de robots en is paniek niet noodzakelijk. Wel is hij onder de indruk van Sophia, een robot van Hanson Robotics, via Robert Jensen.
Zogenaamd zou het plan zijn om de mensheid 'te vervangen' door robots, ten minste als we de beangstigende complottheorieën op sociale media geloven. Het lijkt hier echter om een ongefundeerde angst voor robotisering en automatisering te gaan.
Ja u leest het goed, u volgens complottheorieën wordt u niet vervangen door migranten, maar door robots! Dat is natuurlijk ietwat hilarisch want mensen zijn tot op heden niet in staat robots te ontwikkelen die ook maar enigszins in de buurt komen van de complexiteit van de mens, simpelweg omdat de mens zichzelf nauwelijks begrijpt.
Toch is robot Sophia enorm indrukwekkend, zo laat Jensen weten:
Jensen heeft helemaal gelijk wanneer hij zegt dat de robotisering nog niet zo ver is dat robots de mens en masse kunnen vervangen. Sophia zegt interessante dingen, maar het komt nog steeds kunstmatig over. 'Sophia' de robot wordt ontwikkeld door Hanson Robotics en wordt steeds complexer. Het is een zogenaamde 'decentrale AI' die dus in een netwerk kan opereren met andere AI's.
Jensen voegt er ten slotte aan toe dat hij ondanks alle technologische vooruitgang het wel wat raar vindt dat 'uitgerekend de mensenrechten verdedigende Verenigde Naties' de robot nu ook al omarmt en als ambassadeur inzet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten