Video: Update van Mark Rutte, verdedigt wachtgeldsnoeper Klaas Dijkhoff: “het is een recht waar hij gebruik van maakt”

Premier Mark Rutte tijdens de persconferentie bij Nieuwspoort. Bron: YouTube / Minister-president
Foto: Premier Mark Rutte tijdens de persconferentie bij Nieuwspoort. Bron: YouTube / Minister-president

Bij de wekelijkse persconferentie van de Minister-President werd kort ingegaan op de wachtgeldregeling van Klaas Dijkhoff. Volgens premier Rutte is het onnodig om parlementaire zaken te bespreken bij de kabinetsconferentie, maar gaat hij toch kort in op de regeling. Volgens Rutte is er weinig aan de hand in de casus-Dijkhoff en maakt zijn VVD-collega slechts “gebruik van een recht dat hij heeft”. 

 

De wachtgeldregeling voor politici en bestuurders is omstreden. Met name omdat zij in vergelijking met anderen aanspraak maken op riante vergoedingen. Er zijn echter argumenten te noemen vóór de wachtgeldregeling, maar tegelijkertijd zijn er gelijk sterke argumenten tegen. In ieder geval vindt Mark Rutte de discussie volledig legitiem, maar spreekt hij als premier niet over ‘een regeling bedoeld voor Kamerleden’.

De bij Nieuwspoort aanwezige journalisten vonden Ruttes afwijzing om over de wachtgeldregeling in gesprek te gaan wat flauw, maar begrepen wel waarom. Uiteindelijk gaat de Tweede Kamer zelf over de arbeidsvoorwaarden van de volksvertegenwoordigers en zou het debat over de wachtgeldregeling voor politici daar moeten worden gevoerd. Wel waren journalisten nieuwsgierig waarom Mark Rutte zelf géén gebruik maakte van de regeling, maar zijn collega, Klaas Dijkhoff (VVD), dus wel.

Volgens Rutte is de keuze om het wachtgeld wel of niet te accepteren ‘aan het individu’ en maken de wachtgelders slechts ‘gebruik van de rechten die zij hebben’.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Na de revolutie zullen jullie graaiers de rechten van het VOLK gaan meemaken……opvreters…

 2.   

  “Volgens Rutte is de keuze om het wachtgeld wel of niet te accepteren ‘aan het individu’ en maken de wachtgelders slechts ‘gebruik van de rechten die zij hebben’.”

  Die rechten zijn dus veel te ruim geformuleerd. Wachtgeld mag alleen worden uitgekeerd als de betrokkene anders geen inkomen meer heeft en niet als aanvulling op het toch al riante inkomen als kamerlid.

 3.   

  Inderdaad, Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is
  overkomen.

  1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil.

  Cordonsanitair voor de PVV en het FVD.

  1600 Miljard Euro bedrijfspensioen geschonken aan Brussel.

  1.   

   Na de volgende 2e kamer-verkiezing zal Nederland massaal ‘geen actieve herinnering’ hebben aan wie ook alweer de vorige mp was.

 4.   

  Er is geen enkele rechtvaardiging om bij een salaris van 115.000 euro (exclusief toeslagen) ook nog een beroep te doen op de wachtgeldregeling. Dijkhoff maakt gebruik (misbruik) van een maas in de wet. En dat maakt hem tot een graaier hors categorie.

  1.   

   Als je ondanks je inkomen van € 115.000 ook nog geld van een wachtgeldregeling binnen graait verdien je de kwalificatie ‘asociale plebejer’.

 5.   

  Je hebt in het leven ,gevers en je hebt nemers. Dijkhoff is een ordinaire nemer, en schaamt zich nergens voor. Deze jongen is af.

 6.   

  Wachtgelders hebben meer gelijk dan uitkeringstrekkers.

 7.   

  Volgens Mark Rutte heeft Klaas Dijkhoff recht op de wachtgeldregeling!
  Als dat zo is, hebben de Nederlanders recht op de nog niet ontvangen 1000 euri!

  1.   

   Om voor wachtgeld in aanmerking te komen moet er een prestatie geleverd zijn. Die 1000 Euro was een “geintje” zou Baudet gezegd kunnen hebben. En dan zou de hele FvD aanhang daarom hartelijk gelachen hebben.

 8.   

  Ach ja, de Vereniging van Volksverlakkers en Draaiers. Betrouwbaar toonbeeld van integriteit. Immer duikend en zich verschuilend achter rechten, procedures en protocollen. Welke door politiek Den Haag zelf zijn verzonnen en ingevoerd. Ongegeneerd stelletje gladjakkers!

 9.   

  VVD, je zal er maar op gestemd hebben.

  Volgende keer maar het hokje van de PVV rood maken.

 10.   

  Wachtgeld is 100 %. WW is maar 70 %. De VVD weet niet meer wie de werkenden zijn. Eens stemden zij op Frits Bolkestein. De VVD heeft het erfgoed van Frits Bolkestein verraden. VVD = PvdA, D’66, GL.

 11.   

  Zoals gewoonlijk weten ze bij de VVD het verschil niet tussen rechten en plichten.

 12.   

  Nu is duidelijk te zien dat de zakkenvullers in Den Haag zitten. Grote klets met zijn rechten. De burgers hebben ook rechten maar daar houden ze geen rekening mee.
  Nederland gaat naar de afgrond met deze regering. Het zal ook niet lang meer duren voor er koppen gaan rollen. Weg met Rutte en kornuiten, waar eigenbelang alleen telt.

 13.   

  De enige baan waar je dus straffeloos kunt inhalen en graaien
  is politicus te worden.
  En een heel groot aantal van het stemvee weet niet meer hoe zij rond moeten komen.
  Ons land wordt bestuurd door een roversbende.
  Stem hen weg,

  Stem FvD/PVV.

 14.   

  Dijkhof heeft een andere baan, dus hij wacht niet meer.
  Rutte lult, zoals zo vaak, volkomen uit zijn nek.

 15.   

  Natuurlijk verdedigd Rutte dit. Of het nu terecht is of niet. Rutte is een leugenaar en opportunist. Na volgende verkiezingen gaat hij zelf wacht geld innen. Dus moet hij de wacht geld regeling wel verdedigen, anders heeft hij volgende jaar geen inkomen.

 16.   

  Er zijn mensen die hebben RECHT op een uitkering / outkierink , terecht of niet.
  Er zijn ook mensen die hebben de PLICHT om belastig te betalen , om o.a bepaalde uitkeringen mee te financieren , terecht of niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!