Tweede Kamer volgt VVD en stemt tegen Motie Baudet die minarettenboodschappen wilde aanpakken

1280px-Walls_of_Babylon_Slotervaart
Foto: Bron: wikimedia: Blauwe Moskee

Het is doorgaans verboden om geluidsoverlast te veroorzaken, behalve als de geluidsinstallatie in een moskee staat en religieuze boodschappen worden verspreid. Dan ineens is dat geen overlast, maar valt het verspreiden van herrie onder de ‘vrijheid van religie’. De Tweede Kamer schept met het verwerpen van de Motie Baudet, die het verspreiden van religieuze boodschappen via geluidsversterkers wilde aanpakken, een gevaarlijk precedent. Wat volgt? 

We schreven al eerder op DDS over de fundamentele verschillen tussen het geluid van kerkklokken en het geluid van minaretten, die via speakers religieuze boodschappen verkondigen waar je als buurtbewoner gewoonweg niet aan ontkomt:

“Als we de gebedsomroepen van minaretten vergelijken met de christelijke tradities van kerkklokken, dan zou menig persoon stellen dat dit ‘hetzelfde is als minaretten’, maar dat is niet het geval. Kerkklokken verspreiden geen boodschappen in talig handelen, zoals de moskee-omroepen wel boodschappen zijn. In die zin zou je de omroep van een moskee het beste kunnen zien als een reclame-boodschap. Reclame voor het volgen van een bepaald religieus patroon.”

Het geluid is hoorbaar over diverse straten in Nederland en er wonen zeker niet alleen moslims. Normaal geldt zo’n situatie dan als ‘overlast’, maar nu blijkbaar niet. En dat gebeurt dan niet één keer per dag, maar zelfs meerdere keren. Echter is het volgens de Tweede Kamer geen probleem en verwierpen zij de Motie Baudet:

“overwegende dat een islamitische gebedsoproep te horen is in enkele straten in Nederland;
overwegende dat dit onverenigbaar is met de Nederlandse waarden en Nederlandse cultuur;
roept de regering op, maatregelen te treffen om deze hoorbare gebedsoproepen per direct te staken,”

De partijen die wél voor de Motie Baudet stemden waren als volgt: 50Plus, voormalig PvdD-Kamerlid Femke Merel van Kooten, ex-VVD’er Van Haga, PVV, SGP, en natuurlijk Forum voor Democratie.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

67 reacties

 1.   

  Nieuw spreekwoord van het partijkartel. “we schreeuwen het van de minaret ”

  K R A N K Z I N N I G ofwel een vogelaartje K N E T T E R G E K

  1.   

   Femke Halalsema laat groeten!!

 2.   

  Dan wordt het tijd voor aanslagen op die haattempels…..

  1.   

   Laat eerst maar eens begonnen worden met het verbieden van nieuwe moskeeën, er staan er al zo’n 500(!)

 3.   

  Ik ben in het verleden in Marokko en Turkije geweest, geloof me, dat gebrul via de luidsprekers wil je niet. En als je nooit op vakantie bent geweest in dit soort landen dan begrijp ik dat ze tegen de motie stemmen. Nu krijgen we zeker aanslagen. We krijgen steeds meer het gevoel dat dat schorum van het partijkartel er op uit zijn dat de pleuris uitbreekt. Laat ze maar gaan. De ellende komt wel en in heel Europa. Het is niet voor niets Nostradamus en het zal uitkomen.

  1.   

   “Nu krijgen we zeker aanslagen”

   Hier worden we al 15 jaar voor gewaarschuwd. Dus nu gaan ze zeker komen?

   Luister even naar het journaal misschien zijn ze al begonnen op Schiphol.

   1.   

    Na de honderden burgerdoden die we maakten in Afghanistan, Syrië en Irak hebben we ook wel eens een keer recht op een aanslag.

    1.   

     Als die dan maar plaats vindt op jouw woonadres, namelijk de Laan van Poot 284 te ‘s Gravenhage…..

     1.   

      Die woning is afgeschermt op google earth..

     2.   

      Niet onder 3d view. Alles is te vinden. Tot zelfs het telefoonnummer.

    2.   

     je bent echt volledig geschift strontvlek , hopelijk komt bij de door jou gewenste aanslag je hele familie om tot in de vijfde graad. Zijn we daar tenminste van verlost

     1.   

      Die lul heeft er recht op eens opgezocht te worden en zijn ingewanden aan gort geschopt te krijgen…..

    3.   

     “Na de honderden burgerdoden die we maakten”

     Als je de burgerslachtoffers in Afghanistan, Syrië en Irak gelijk wil stellen aan slachtoffers gemaakt door terroristen stel jij onze militairen gelijk aan terroristen.

     Ik mag hopen dat jij je hierin vergist of het niet zo bedoeld.

     1.   

      hahahaha , kan je rekenen ?

     2.   

      Ik wijs op het feit dat, Sergeant, als wij als Nederland honderden burgerslachtoffers maken in landen waar we niets te zoeken hebben en waarmee we niet in oorlog zijn, we terroristische tegenreacties over onszelf afroepen.

      De ellende in het Midden Oosten is politiek van aard en daarin speelt het Weste, waaronder Nederland, een zeer kwalijke rol.

     3.   

      Ik wijs op het feit dat niets een aanslag rechtvaardigt strontvlek , punt tar-rel

     4.   

      ik wijs de strontvlek opn het feit dat Nederland nergens zelfstandig opdrachten uitvoert tar-rel

     5.   

      ik wijs de strontvlek op het feit dat het geschil in het midden oosten een geschil is op basis van geloof en geen enkele poilitieke grondslag heeft

     6.   

      @Mezzadra
      “waar we niets te zoeken hebben”
      “we terroristische tegenreacties ”

      Erg laag dat je onze militaire acties als terroristische bestempeld.

      Ook je stelling dat wij in die landen niks te zoeken hebben is betreurenswaardig.

      Gelukkig reageerden de geallieerden niet zo toen ze Europa bevrijde.

      Heelveel militairen die hier ‘niks te zoeken hadden’ zijn voor onze vrijheid gesneuvelde.

      Bezoek eens een ere veld met honderden graven van soldaten die volgens jou hier niks te zoeken hadden.

     7.   

      Ja steunt al tijden een zuigtrol…zo naïef als stalin voor de operatie barbarossa..en de koningin in mei 1940.
      Hij heeft absoluut niets met onze bevrijders..dat zie je o.m. aan de haat voor de britten, hij hoopt zo vurig dat de brexit het UK in de ellende stort..tis een landverrader pur sang!

    4.   

     Ja mezzadra verheerlijkt aanslagen en rechtvaardigt het met alles wat er in zijn islamitisch hartje opkomt..

     1.   

      Ik vond het al een mafklapper maar nu weet ik 100% zeker dat deze persoon dringend opgenomen moet worden voordat ie denkt dat ie vliegen kan. Dat geeft pas echt een strontvlek op het plaveisel.

     2.   

      Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die mezzadra echt snoeihard in elkaar willen trappen en al zijn tandjes eruit willen rossen door zijn eeuwige gezuig…

    5.   

     We? Net zoals “We” met negers over de oceaan sleepte? Jij dus.

   2.   

    Air Europa meldt dat het gaat om een vals alarm. Een waarschuwing zou per ongeluk zijn geactiveerd, die protocollen voor ontvoeringen op de luchthaven lanceert.

    1.   

     En ? vind je het jammer strontvlek ?

  2.   

   Ik ben in de sheikdommen Sjarjah, Ajman geweest voor een winteronderbreking. Het ontbrak mij aan niets. Rond de jaarwisseling. Bij het apartement was op korte afstand een moskee die opriep tot het ochtendgebed. Haast muzikaal, vond er iets van Queen in doorklinken, Barcelona, Bohemian Rhapsodie.

   1.   

    Het varieert nogal, Pauline, mijn ervaringen in het Midden Oosten zijn wisselend. Vaak is het niet echt hinderlijk maar soms is het wel een oorverdovend gekrijs.

   2.   

    Onze buren waren daar 2 jaar geleden rond die tijd. Hun vakantie ervaring is wat contra , eens maar nooit meer

    Als je de oproep tot gebed spiegelt aan Queen ben je net zo gestoord als jerry afriyie die denkt dat ie lijkt op zwarte piet

    1.   

     Ahh…….als jerry afriyie die denkt dat ie lijkt op zwarte piet…..
     Beetje wel toch??

   3.   

    nou dit liegt paulientje natuurlijk dat hij barst, en mezzadra glijdt met hem mee.

    Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die mezzadra en paulientje echt snoeihard in elkaar willen trappen en al hun tandjes eruit willen rossen door hun eeuwige gezuig…

 4.   

  Het gaat niet om die motie, het is partijpolitiek om af te wijzen wat de ‘tegenstander’ voorstelde. Zie ook wat eerder gebeurde met moties van de PVV die door PvdA werden verworpen. Hoe goed en verstandig die moties ook moge zijn.

 5.   

  Alle eurofiele partijen stemde tegen de motie, de andere PVV, FvD en SGP hebben voor de motie gestemd. Hoe zou dit toch komen?

  1.   

   ik heb wel een ideee hoor !!

   Resolutie 1743 Raad van Europa!
   Hier in het kort zwart op wit:
   1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
   1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
   1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
   1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
   1743-11: De islam is een religie van vrede.
   1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
   1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
   1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
   1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
   1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
   1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
   1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.

   1.   

    Q….1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting…
    Wat snuiven die gasten eigenlijk tijdens het behandelen van zoiets??
    Erkent de vrijheid van meningsuiting…..het staat er echt!!!!
    Heeft veel bijgedragen aan de beschaving………het staat er echt.
    De pislam hoort bij europa…..het staat er echt.
    Voer voor psychologen!!!!

    1.   

     brussel het nieuwe mekka

 6.   

  Wonen er in Syrië ook moslims.?

  RUTTE KAN HET ZICH NIET MEER HERINNEREN.

  Die heeft een slecht geheugen.

  1.   

   Hans Teeuwen zong al: ….islam, islam, islam..jou treft geen enkele blaam!

 7.   

  Islamisering in vol ornaat zichtbaar, diegene die het nu nog ontkennen kunnen we niet serieus meer nemen

  1.   

   “diegene die het nu nog ontkennen”

   Zuigers en beroepsouwehoe͘ren doen dat wel hoor. :)

 8.   

  “Ik wijs op het feit dat, Sergeant, als wij als Nederland honderden burgerslachtoffers maken in landen waar we niets te zoeken hebben en waarmee we niet in oorlog zijn, we terroristische tegenreacties over onszelf afroepen.”

  Nee mezzadratje rechtvaardigt aanslagen op Nederlands grondgebiedt ten koste van Nederlandse burgers, wat mezzadratje heel erg vindt in zijn islamitisch geliefde landen hoop mezzadratje dat dit hier gebeurt..

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die mezzadra echt snoeihard in elkaar willen trappen en al zijn tandjes eruit willen rossen door zijn eeuwige gezuig…

  1.   

   “mezzadratje rechtvaardigt”

   Gelukkig geen last meer van! :)

   1.   

    Ik wil het script wel opheffen, beste Groeneveld, maar ik heb er geen zin meer in om permanent voor pe͘dofiel te worden uitgekafferd, met stront te worden bekogeld dan wel de eindeloze identieke diskwalificerende berichtjes van figuren als Top en Geen Links te moeten lezen.
    ~Aandoenlijke~

    En dan te bedenken dat deze zuiger helemaal geen script heeft, daar is hij namelijk te dom voor.

    :)

    1.   

     Inderdaad…

    2.   

     heeft ie gisteren weer bewezen in een ander draadje , de sukkel haalde mijn tekst aan.

     lachen toch zo een stakker

     De strontvlek is het meest zieilge op deze aardbodem direct achter jerry afriyie

   2.   

    Deze geesteszieke zegt het zelf, het komt echt uit zijn eigen strot, ben je dan gestoord of niet..

    Ik heb het even opgeslagen want dit soort praat kan natuurlijk niet.

    Net als het verheerlijken van se* met kinderen, of blij zijn dat isis nog bestaat, en God danken dat Pim is vermoord….

    1.   

     Je spelen met kleine kinderen is voor deze pe͘do dagelijkse kost.

  2.   

   Lugar zegt tegen zichzelf dat hij Mezza’s comments niet ziet, terwijl hij uit Mezza’s comments letterlijk citeert.

   Meer bewijs is niet nodig om te constateren dat de man niet spoort.

   1.   

    Ik heb geen script, en zie dat occult fantasietje het maar niet kan verdragen dat een mezzadratje volledig onder de tafel wordt gel*lt met z’n eigen woorden, occult fantasietje blijft ped*fiel mezzadra maar verdedigen….waarom denk je, iets met dezelfde hartgesteldheden?

   2.   

    “dat hij Mezza’s comments niet ziet”

    Als je het over mij hebt, glibber-de-glibber, dan zit je goed! Ik gebruik een script en jij zit er (nog) niet in. De gore smerige pe͘do, jouw rugridder en kontebonker zit er wel in. Jouw schaduw heeft geen script, ik weet dat zeker omdat je bovengemiddelde kennis nodig hebt van JavaScript, en dat heeft die beroepsouwehoe͘r niet.

    :)

  3.   

   Vindt u dit normaal taalgebruik om argumenten te betwisten. Grondgebied hoeft niet met een t erachter. Overdrijven is ook weer niet nodig.

   1.   

    vanduinen ! ga lekker je moeder of vader afzeiken mafklapper

   2.   

    Vind vendjuunen deze uitspraak van zwijn mezzadra normaal?

    “Na de honderden burgerdoden die we maakten in Afghanistan, Syrië en Irak hebben we ook wel eens een keer recht op een aanslag.”
    ~mezzadra~

  4.   

   @rechtsaf
   eigenlijk hoop ook ik op een flinke aanslag met veel slachtoffers maar dan wel onder de lieden die telkenmale vvd, cda, gl, pvda, d66, cu en noem maar op, stemmen.

 9.   

  Een bericht aan de redactie. Nogmaals!
  Kunnen jullie er aub voor waken dat er geen afschuwelijke reacties over kinderen, stront en nog meer walgelijke opmerkingen van plebejers hier geplaatst worden.
  En maak duidelijk dat ik geen alter ego ben van een andere schrijver, zodat ze dat niet steeds opnieuw hoeven te herhalen.
  Dit haalt het niveau van DDS zo naar beneden.

 10.   

  Het zou ook te gek voor woorden zijn als de gemeente zou ingrijpen. Een tijd terug was er een concert van Ramstein. Waanzinnig, een explosie van geluid van deze band. Dat zou dus niet meer kunnen. Marco Borsato en bands uit het verleden.

 11.   

  Zo gauw die toetert?
  Eraf schieten. Moskeeen dicht en islamitische scholen plat walsen.

  De enige juiste oplossing.

 12.   

  Je zal er naast wonen.

  1.   

   Eén keer in de week drie minuten is wel te harden hoor.

   1.   

    Voor jou wel maar normale mensen haten die herrie.

   2.   

    Mezzadra : Dit is subjectief en niet objectief. Of dit te harden is kan jij dus helemaal niet zeggen. Ook zal de frequentie van deze omroepen in de toekomst alleen maar toenemen en niet afnemen, bereid je dus alvast maar voor. Uiteraard gaat hier een precedent werking van uit, binnenkort wordt je dus in geheel Nederland hor-en-dol.

 13.   

  Dan is vanaf nu elke vorm van geweld tegen de moskee gerechtvaardigd. Lekker opblazen al die haathuizen. Weten ze gelijk dat ze hier niet welkom zijn.

 14.   

  Dus er is door het volk besloten (democratisch) dat we de grondwet niet gaan negeren….
  Lijkt me een goede zaak in een rechtsstaat… Anders worden we een rechtse staat…

 15.   

  Iedereen de staat op met 1000 watt installaties en Christelijke muziek blazen. Dat mag dan ook. Laten we dat voor dat blauwe gedrocht in Amsterdam doen. Of gewoon blok voor blok dat Satans gebouw afbreken.

 16.   

  Er zijn grote problemen in rustig woonwijken met moskeeen met luidspeakers. Als de Salafistische moslims dit zeer noodzakkelijk vinden, laat ze 2 moskeeen bouwen ergens ver weg van gewone woonwijken…maar niet meer dan 2 moskeeen, met een grote parkeerplaats moet voldoende zijn voor fanatieke moslims, die voor de vrijdag dienst willen komen. Kortom: geef ze op twee plaatsen hun recht voor een moskee met geluidspeakers…maar dan moet al die anderen moskee luidspeakers in Nederlandse woonwijken verdwijnen. Het is hier niet Nederkastan!
  Geurende deze week heeft Min. Grapperhaus alweer duidelijk getoond dat het beleid van justitie moet veel strenger in ons land gaan worden. Bewoners van woonwijken
  moeten rustig kunnen leven, en geen vreselijke overlast van overmatig herrie hebben: niet van motor-fietsen, kei-harde pop muziek op speakers in de tuin of van binnen met open ramen, en ook niet gedurende nachtelijk uren van wegens een feest van de buren! Terwijl je ziek ben en morgen een afspraak met de dokter heeft, of met je bedrijfs-arts. Of heb je een sollicitatie gesprek morgen, in de hoop dat je gekozen zal worden voor de ban in je vak, die je zo graag wil hebben. Maar dat je een goede nachtrust hard nodig heb, zodat morgen je gedachten bij het gesprek helder kan zijn?
  Kortom: moeten wij bewoners van gewoon woonwijken leiden aan haarde lawaai overlaast? in allerlei vormen? Helaas wordt lawaai overlast steeds erger.
  Zoals het nu gaat bij ons DDS: ga door Grapperhaus, we hebben je hard nodig.

 17.   

  Met purschuim wordt alles stil

 18.   

  Dan moeten mensen door middel van een handtekeningenactie en de media, protest aantekenen.
  Een laatste redmiddel. Want het blijft niet bij 1 keer p.w. hé.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!