Geert Wilders frontaal in de aanval tegen ‘gillend haatpaleis’ de Blauwe Moskee, eist directe sluiting

Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) is allerminst blij met de nieuwe speakers van de Blauwe Moskee te Amsterdam, waardoor de omroepen vanuit de minaretten  voor de islamitische gebedspauzes door de hele buurt herkenbaar zijn. Wilders, sowieso geen fan van de islam, eist dat het “gillende haatpaleis” per direct wordt gesloten en ‘naar Saudi-Arabië verhuist’. 

Wat de beweegredenen voor Geert Wilders moge zijn om de minaretten op de hak te nemen is natuurlijk reuze interessant, maar los daarvan is het de moeite waard om eens te analyseren wat die minaretten  eigenlijk doen en waarom het raar is toe te staan dat de Blauwe Moskee enorme speakers plaatst. Goed, wat vind ik daar eigenlijk van?

Als we de gebedsomroepen van minaretten vergelijken met de christelijke tradities van het geluid van kerkklokken, dan zou menig persoon stellen dat dit ‘hetzelfde is als minaretten’, maar dat is niet het geval. Kerkklokken verspreiden namelijk geen boodschappen in talig handelen, zoals de moskee-omroepen dat wel zijn. In die zin zou je de omroep van een moskee het beste kunnen zien als een reclame-boodschap. Reclame voor het volgen van een bepaald religieus patroon.

Wanneer de minaretten de islamitische boodschappen de ether insturen dan is er geen ontkomen meer aan, als je in de buurt woont zul je de boodschap altijd horen of je het nu wilt of niet. Dat staat toch wel in schril contrast met de kerkklokken van de christelijke kerken en/of universiteiten, die verspreiden geen politieke en/of religieuze boodschappen zoals minaretten dat doen. Een kerkklok doet precies dat wat hij hoort te doen: de tijd weergeven en elk uur signaleren met een bel.

Zogezegd is de ophef rondom de nieuwe speakers van de Blauwe Moskee dus ook terecht. En neem eens het scenario wanneer ook commerciële organisaties speakers op hun vastgoed bevestigen en reclameboodschappen door de ether jagen en de gehele buurt lastig vallen met reclameboodschappen? Zie je het al voor je? Een Mediamarkt die haar reclame’s met luid getoeter over een dorp verspreidt? Dat laatste is precies wat islamitische gemeenschappen wensen te doen met hun buren.

Netjes? Nee, allerminst. Zingende minaretten die religieuze boodschappen verkondigen horen gewoon niet bij Nederland.

Natuurlijk is de acceptatie van minarettenboodschappen een kwestie van gewenning, maar waar houdt het dan op? Horen we binnenkort politieke boodschappen van partijen verspreid via enorme speakers op het lokale hoofdkantoor van de PvdA? Wat een irritante chaos zou dat worden, zeg. Weghalen die speakers bij de Blauwe Moskee, plaats gewoon speciaal ontwikkelde islamitische klokken, maar val anderen niet lastig met reclameboodschappen voor een religie.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

120 reacties

 1. Groeneveld

  Teunis heeft gelijk: het zijn gesproken (gegilde) reclameboodschappen voor de islam. Vijf keer per dag een geschreeuwde commercial in je buurt: de islam zal nooit passen binnen de westerse beschaving.

  1. Mycase

   9mm erop iedere dag weer

   1. Mycase

    of nog beter affakkelen die toko

    1. Beukman

     En wie gaat die toko affakkelen, @Mycase? Jij niet neem ik aan, jij hebt het al te druk met berichtjes potsen op DDS?

     1. Mycase

      ja beuk ik pots er wat af hahahaahahahaha

     2. Mycase

      ik hoor hem ook niet beukje ik zit 2700 km verder op he hier geen last van moslims .

     3. Beukman

      Dus wie gaat het dan doen, @Mycase? Wie gaat het vuile werk opknappen?

     4. Nep

      Ja en hij heeft het er erg druk mee om zijn vrouw achter de aanrecht te houden.

     5. Beukman

      @Nep
      @Mycase is duidelijk zo’n figuur die liever geen vuile handen maakt. Een Geert-aanhanger dus.

     6. Groeneveld

      Nep, dat de vrouw achter het aanrecht hoort en te stom is om ook maar iets anders te doen, houdt je nogal bezig niet?

     7. Original NL

      Dat gaan we aan een landverrader als jij natuurlijk niet verklappen..beuk ouwe rukker!

    2. Shadow1100

     PAS OP! Een aantal dronken Enschedese mannen gooide in een baldadige bui een gedeeltelijk met benzine en van een brandende katoenen lap voorzien pijpje bier (Grolsch natuurlijk) op het grasveld voor de Enschedese moskee. Behalve een beetje verbrand gras was/waren er geen schade of gewonden.

     -Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 10 voorwaardelijk en twee mannen tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 6 voorwaardelijk voor hun betrokkenheid bij het gooien van twee molotovcocktails tegen de moskee in Enschede in 2016.-

     Ze zitten op de terreurafdeling van de gevangenis te Vught!

 2. Beukman

  Een kerkklok doet precies dat wat hij hoort te doen: de tijd weergeven en elk uur signaleren met een bel.
  aldus Teun.

  Nee Teun, een kerkklok maakt ook minuten lang een reusachtig kabaal ongeveer een kwartier vóór aanvang van een kerkdienst. Maar goed; dat wil je ook niet 5x per dag hebben.

  Ik zou zeggen, blauwe moskee, maak een gebaar, gebruik geen versterking, en beperk je oproep tot 1x per dag. De ware gelovigen hebben echt niet meer aansporing nodig.

  1. Groeneveld

   Nou, nou Beukman, wat krijgen we nou. Jij vindt ook dat de Blauwe Moslims moeten zwijgen? Dat ik dit nog mag meemaken. Het is wel een afvallige mening binnen de Linkse Kerk, dat besef je toch hopelijk wel? Excommunicatie dreigt.

   1. Beukman

    Niet van versterkte vocale muziek houden, en ook nog eens zonder dat je erom gevraagd hebt, dat is niet links of rechts, @Groenteman.

    Overigens is de enige kerk waar ik in zit de DDS, een voorportaal van de Rechtse Kerk. Zoals je inmiddels duidelijk moet zijn geworden, is mij excommuniceren wel het laatste dat ze zal doen.

    1. Rechtsaf

     Ja beukman vindt het niet fijn dat de islam tegengewerkt wordt….

     1. Beukman

      Waar maak je dat uit op, @Rechtsaf?

     2. Rechtsaf

      Uit alles wat je hier zegt, uit alles blijkt dat je de islam een zéér zéér warm hart toedraagt hoor, bagatelliseert de boel, erger nog, vergelijkt met kerkklokken, wat overigens een puur en echt Nederlandse traditie is en zet het in zo’n daglicht dat kerkklokken een soort ergernis is maar het schreeuwen vanuit een haatpaleis waarin woorden de ether in worden gesmeten die een Nederlander niet verstaat….

     3. Original NL

      Nee..dat is tegen beukjes deugnatuur…!

     4. Beukman

      Wees eens concreet, @Rechtsaf. Met slappe praatjes en halve verdachtmakingen komen we nergens.

    2. Groeneveld

     Neukman: “Niet van versterkte vocale muziek houden, en ook nog eens zonder dat je erom gevraagd hebt, dat is niet links of rechts.”

     Wel als het om de islam gaat Neuk. Dan is links maar al te graag bereid om oordopjes te kopen, als de islam maar niet gehinderd wordt.

     1. Original NL

      Oogkleppen hebben ze al voor..oordopjes maakt de ras linksaffer helemaal kompleet.

     2. Beukman

      Ik hoop dat je begrijpt dat je jezelf tegenspreekt, @Grünfeld. Als ik links ben en links vindt versterkte oproepen tot het gebed prima, dan kan ik onmogelijk tégen versterkte oproepen tot het gebed zijn.

      Make dus up your mind, @Ernst. Om je te helpen: in Islamsterdam, die gifgroene gemeente met mevrouw Halalsema aan het roer, staan 42 moskeeën, waarvan er tot nog toe niet 1 oproepen versterkt uitzond. Misschien hoog tijd dat je je mening over de islam of over links of over beiden of over mij of over mij en de islam of over links en mij of over alledrie bijstelt?

     3. Groeneveld

      Beuk beukt: “Als ik links ben en links vindt versterkte oproepen tot het gebed prima, dan kan ik onmogelijk tégen versterkte oproepen tot het gebed zijn.”
      Ik schreef toch dat dit een afvallige mening is binnen de linkse kerk en excommunicatie dreigt. Niet gelezen?

      Beuk reciteerde verder: “in Islamsterdam, die gifgroene gemeente met mevrouw Halalsema aan het roer, staan 42 moskeeën, waarvan er tot nog toe niet 1 oproepen versterkt uitzond.”
      Je kunt er vergif op innemen dat de Blauwe Haathut als pilot project werkt: worden die versterkte islamcommercials toegestaan, dan kun je er op wachten dat die andere 42 islamkazernes binnen een half jaar ook hun reukspoor uitgezet hebben.

     4. Beukman

      Mwah, @Grünfeld. Andere moskeeën hebben het al eerder geprobeerd, oa de Boven-IJ moskee.
      Het is moeilijk om het zomaar te verbieden via een APV, maar er zijn nog andere juridische trucjes.
      Eén van die trucjes, eisen stellen in de hoedanigheid van grondeigenaar, heeft Amsterdam met succes toegepast. Dat zou je toch niet verwachten van een knetterlinkse islamstad als Amsterdam he. Of waren de oordopjes op en moesten ze wel?

     5. Groeneveld

      Beuk, ik ben bang dat als het nu afgewezen wordt, ze het toch iedere paar jaar opnieuw zullen proberen. In hun geloof zijn moslims doorgaans nogal hardnekkig. En op een gegeven moment, dieptepunt in de plaatselijke geschiedenis, gaat een burgemeester, een gemeenteraad voor de bijl. En dat hebben we dat kattengejank maar aan te horen. Gevolgd door al die andere (inmiddels 72) haathutten.

      Maar goed, we wachten af. We spreken elkaar hier nog over in de toekomst.

     6. Beukman

      Afgesproken, @Groene Held. Over 5 jaar, same place.

   2. Original NL

    Dat vindt beukjes rugtuffer niet leuk als hij de islam ook maar èèn strobreed in de weg legt!

  2. Bosche draak

   Of ze kunnen functioneren zoals DEZE EEUW en gewoon een app groep maken als ze willen oproepen tot gebed.
   Dit valt gewoon onder irriterende provocatie.

   En de vergelijking met kerkklokken slaat nergens op, enkel idioten durven dat überhaupt in hun mond te nemen.

  3. Kretoloog

   Wat een domme opmerking, Beukman. Het gaat de moskee er helemaal niet om de gelovigen op te roepen. Die komen toch wel: Ze leven van een uitkering en hebben de hele dag toch niks anders te doen.

   Nee, het gaat de moskee erom dat de islamitische cultuur hier in Nederland vaste voet aan de grond krijgt. Daarom zal de moskee ook geen millimeter toegeven.

   1. Beukman

    De gemeente bepaalt of een moskee de oproep tot gebed mag versterken, @Kreet. In Amsterdam bijvoorbeeld, je weet wel, waar mevrouw Halsema burgemeester is, doet geen enkele moskee dat.

    Hoe weet jij trouwens dat de beheerders van de blauwe moskee leven van een uitkering? Ken je die mensen? Kom je ze wellicht tegen voor het loket van de Sociale Dienst?

    1. Rechtsaf

     Maar beukman weet natuurlijk dat de islamisering in volle gang is, en beukman dit niet zo heel erg vindt

    2. Kretoloog

     Beukman, als je vijf keer (5x) per doordeweekse dag naar de moskee kunt komen, heb je geen werk. Zo simpel is dat.

     1. Beukman

      Wie zegt dat dat steeds dezelfde mensen zijn?
      Verder weet ik uit eigen waarneming dat veel gepensioneerde moslims graag een eindje komen bidden in de moskee. Die hebben inderdaad geen werk maar zijn ook niet werkzoekend.

     2. Mezzadra

      Het moskeebezoek in Nederland is overigens heel erg laag.

     3. Henkdetenk

      @beuktrol de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @beuktrol de huistr@l en t#rrel van dds.
      @beuktrol hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @beuktrol onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     4. Beukman

      Het moskeebezoek in Nederland is overigens heel erg laag.

      En het zijn uitgerekend de Marokkaans-Nederlandse jochies die op het criminele pad zijn die de moskee niet bezoeken.

     5. Henkdetenk

      @beuktrol de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @beuktrol de huistr@l en t#rrel van dds.
      @beuktrol hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @beuktrol onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens. koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     6. Beukman

      Misschien moet je zelf ook eens overwegen om een moskee te gaan bezoeken, @Linksman, als zingeving aan je leven. De Westermoskee, daar aan de Kostverlorenkade, is dat niet iets voor jou? Niet al te ver uit de buurt, en het is een mooi gebouw. Van een beetje spiritualiteit is nog nooit iemand doodgegaan.

     7. Rechtsaf

      Beukman is een Nedermoslim, beukman vindt dat wij Nederlanders maar eens een moskee moeten bezoeken, hiermee begraaft beukman de Nederlands christelijke cultuur..

  4. Rechtsaf

   Beukman wenst graag dat Nederlandse tradities per direct worden omgezet in islamitische tradities, dat is wat beukhol hier zegt

  5. hansishier

   Kunnen ze niet gewoon een whatsapp groep beginnen net als “normale” mensen? Werkt een stuk efficienter lijkt me

  6. Mezzadra

   Het probleem is wel dat bij bezwaar tegen het volume van de gebedsoproepen de rechter geneigd zal zijn die af te wegen tegen het zeer luidruchtige klokgebeier. Daar kom je qua decibellen als gebedsoproeper niet makkelijk overheen.

   1. Groeneveld

    Klokgebeier is eenmaal per week te horen voor de aanvang van de kerkdienst; de commerciele islamboodschappen van de Blauwe Haathut worden 5 keer per dag de lucht in geslingerd.

    Dat zal de rechter ongetwijfeld ook mee laten wegen.

    1. Mezzadra

     Zeker, terecht ook, Groeneveld.
     Ik hoorde overigens niet dat onze moslims dat van plan zijn.

     1. Groeneveld

      Wat is volgens jou de frequentie dan? En heb je daar een bron voor?

     2. Seneca

      @mezzadra
      het zijn niet ‘onze’ moslims. het zijn jouw moslims en de liefde bij de Islam, voor kleine jongetjes en meisjes is heel groot. m.a.w. jij voelt je als een vis in het water bij je moslim vriendjes met de identieke hobby.

     3. Mezzadra

      @Groeneveld,

      De moskee heeft de frequentie zelf aangegeven:

      “ Oproep tot het gebed op de vrijdag.
      De Blauwe moskee wil de oproep tot het gebed via speakers hoorbaar maken op de vrijdagen. Dit besluit hebben wij genomen omdat we denken dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan het normaliseren van de islam in de mooie prachtige wereldstad Amsterdam.
      Wij willen graag met onze buurtbewoners hierover in gesprek.
      Wij nodigen iedereen uit op zondag 20 oktober 2019 om 17:00 tot 18:00, locatie: de Blauwe Moskee.
      We kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen.
      Bestuur de Blauwe Moskee”

     4. cmsuijkerbuijk

      “onze” moslims?

     5. Mezzadra

      “het zijn niet ‘onze’ moslims.”

      Zeker wel, Seneca, het zijn Nederlanders en medeburgers die hier met tenminste zoveel recht wonen en leven als jij.

     6. Henkdetenk

      @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
      @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koest voor kinderen dan een gemiddeld mens

     7. Groeneveld

      Het feit dat ze hier mogen wonen, maakt ze nog niet tot ‘onze’ moslims, Mezzadra. Daarvoor is een gevoelsband nodig en die ontbreek geheel: de islam is -zoals jij ook weet- volstrekt incompatibel met de beschaafde westerse waarden. Alleen jij voelt de behoefte om je als een idioot aan te stellen.

     8. Mezzadra

      “Het feit dat ze hier mogen wonen, maakt ze nog niet tot ‘onze’ moslims”

      Het is meer dan dat ze hier mogen wonen, Groeneveld, volgens de Grondwet zijn het volwaardige Nederlanders met dezelfde rechten en plichten als alle andere Nederlanders.

      Dat jij als moslimhater geen gevoelsband met moslims hebt verbaast me niet maar dat is juridisch in elk geval volstrekt irrelevant. Ik heb bijvoorbeeld ook geen gevoelsband met PVV-stemmers maar daarmee betwist ik hun Nederlanderschap niet.

     9. Henkdetenk

      @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
      @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     10. Groeneveld

      Dat ‘de wet’ ze dezelfde rechten en plichten geeft, maakt ze niet tot Nederlanders Mezzadrama. Hun cultuur, mores, geschiedenis, waarden en normen, geaardheid en vooral hun religie zijn wezensvreemd, passen niet in het westerse denken. Ze verwerpen de democratie, vinden de sharia belangrijker en maken misbruik van onze tolerantie. Dat is met PVV’ers niet het geval, zoals zelfs jij in je blindheid moet erkennen. Integendeel, PVV’ers zijn meer Nederlander dan jij ooit zult worden of kunnen zijn.

      Nederlander is iedereen die hier is geboren uit een geslacht dat tot minstens vier generaties terug gaat.

     11. Henkdetenk

      @groeneveld..tip waar u helemaal vrij in staat om die aan te nemen over de huistr@l.
      Discussie heeft geen zin met hem.
      Plaag em een beetje en zet em af en toe op zijn nummer zonder in discussie te gaan.
      Hij vind het leuk om je uit te lokken te tr@llen en narcistisch denegrerende en vervelende opmerkingen te maken om u boos te krijgen.
      Laat u niet uit de tent lokken.

     12. Mezzadra

      Beste Groeneveld, op dit blog worden er door figuren als merlot en jou opinies geuit die flagrant in strijd zijn met onze Grondwet, maar ook volledig in strijd zijn met onze humanistische en tolerante traditie. Ik meen dat mensen zoals jij daarmee volledig vervreemd zijn geraakt van wat Nederland tot een hoogwaardig land en cultuur heeft gemaakt. Jij woont, net als Merlot, ook niet meer in Nederland en vanuit Duitsland belaster jij mijn prachtige land slechts met vuil en venijn.

      Ik betwist echter je Nederlanderschap niet. Nederland is een pluriform land en ook mensen die onze rechtsstaat wensen af te schaffen hebben het recht dat te roepen. Ik zie reden noch juridische titel om je om die reden het Nederlanderschap te ontnemen.

      Er zullen zeker ook Nederlandse moslims zijn die, net als jij, de rechtsstaat en de Grondwet niet onderschrijven. Er zijn echter gelukkig meer moslims die dat wel doen en zich onderscheiden als bestuurders en volksvertegenwoordigers.

      Er is, ik heb het je al vaak proberen uit te leggen, maar één criterium en dat is de wet. Mensen die een Nederlands paspoort hebben en zich aan de wet houden zijn volwaardig Nederlander. De rest is slechts een moreel oordeel van de ene Nederlander over de ander. Moet kunnen.

     13. Beukman

      Nederlander is iedereen die hier is geboren uit een geslacht dat tot minstens vier generaties terug gaat.

      Waarom niet 5 generaties, @Groene Held? Of 3? Waarom 1 geslacht en niet 2? Waarom zo’n bureaucratische EU-achtige definitie? Waarom niet gewoon kijken naar iemands gedrag, taal, gebruiken, voetbalclub, kennis van het Volkslied, weet ik veel wat?

      Oh, wacht even. Jij noemt jezelf toch ook een Nederlander, terwijl je hier notabene niet eens woont? Maar hoe kan jij nou meer Nederlander zijn dan pak hem beet Aboutaleb, die wél in Nederland woont, perfect ABN spreekt, en die 99,9 procent genetisch verwant lijkt te zijn aan W. Drees sr?

     14. Henkdetenk

      @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
      @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     15. merlot

      Het enige dat Mezzadrama aan kan voeren is de wet. Daar valt formeel niets tegen in te brengen. De politiek, en de overheid in de ruimste zins des woords, is zo STOM geweest om mensen die hier totaal niet thuis horen het Nederlanderschap te geven.

      Dat was een onvergeeflijke fout en de autochtonen betalen daar de prijs voor. En dat is een hoge prijs en die zal in de toekomst nog veel hoger worden.

      De wal zal uiteindelijk het schip keren en de verantwoordelijken zijn dan al dood en begraven en ontlopen hun straf.

     16. Henkdetenk

      @beuktrol de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @beuktrol de huistr@l en t#rrel van dds.
      @beuktrol hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @beuktrol onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     17. merlot

      Ik zat net een filmpje te bekijken op YouTube: ht*ps://www.youtube.com/watch?v=wnIObyWTAnQ

      In de comments viel mij dit op:

      “ik heb medelijden met die kleine groep toffe Marokkanen, want die mensen zijn er ook. maar ik als donkere man kan helaas de meeste Marokkaanse jongens niet luchten, veel van die jongens proberen alles en iedereen te domineren en dat is gewoon de waarheid. ze staan vooraan om te schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden, maar zijn zelf de grootste racisten die ik ooit gezien heb. ze hebben vaak geen enkele respect voor andere mensen/culturen/religies maar eisen het wel op voor zichzelf. ik ben veel in mijn jeugd met Marokkanen opgetrokken dus ik ken ze ook redelijk goed, maar heb nu geen 1 Marokkaanse vriend over omdat er gewoon een hoop mis is met veel van die jongens. ik schrijf dit niet om Marokkanen als 1 groep weg te zetten, maar dit is gewoon eerlijk wat mijn ervaring is met deze mensen. er is ook een hoop te verwijten aan de Nederlandse maatschappij die dit soort figuren maar gewoon niet hard genoeg aanpakt. het is tijd dat ze de goede van de slechte scheiden en die slechte jongens echt heeeel hard aanpakken!!!”

      Waarvan akte.

     18. Groeneveld

      In je dominees taaltje leg je uit wat je al tien keer hebt uitgelegd en wat ik niet betwist. Ik weet dat de wet ze dezelfde rechten en plichten geeft, dat geef ik ook aan.

      Daarnaast bestaat er, zoals ik al zei, ook nog zoiets als een gevoelsband die aanwezig moet zijn om de ander ook daadwerkelijk als Nederlander te kunnen zien. Die is er niet. Dat is ook niet met een Grondwet af te dwingen. Moslims hebben een agressieve rotkop die meteen mijn haren overeind zet. Hun hele houding is hautain en macho. Het permanente eisen en misbruik maken van onze tolerantie en democratie veracht ik. Ze missen beschaving. Ik generaliseer bewust, omdat ik noch nimmer een booslim heb ontmoet die van dit grondpatroon afweek: het zijn onbeschaafde apen. Daarbij moet ik zeggen dat het met de moslima’s anders ligt. Ze zijn veelal beschaafder dan hun mannelijke soortgenoten, vriendelijker ook. Maar ze zijn evenzeer verpest door die satansideologie.

      Het wonderlijke is dat ik deze gevoelens totaal niet heb naar Aziaten, bruine mensen, Polen, of van welke andere nationaliteit of ras ook. Zou het wellicht iets te maken hebben met het afstotende gedrag (trouwstoeten), de criminaliteit (top 10 Opsporing Verzocht) of het algehele macho apengedrag van moslims?

     19. Mezzadra

      “Het enige dat Mezzadra aan kan voeren is de wet. Daar valt formeel niets tegen in te brengen.”

      Waarvan akte, beste merlot.

      Ik spreek echter niet alleen over de wet, dat is inderdaad slechts een juridisch criterium voor het Nederlanderschap, maar wel het enige zinnige criterium om te beslissen of mensen hier in het bezit van rechten mogen wonen.

      Je kunt natuurlijk best kwalitatief en normatief debatteren over de vraag wat iemand tot een echter Nederlander maakt. Zo kan in redelijkheid de vraag gesteld worden of iemand die al meer dan dertig jaar niet meer in Nederland wil wonen en de Grondwet en rechtsstaat van mijn prachtige land niet onderschrijft nog als een echte Nederlander kan worden beschouwd. Ik meen van niet maar dat is slechts een opinie zonder juridische, en dus materiële, betekenis.

     20. Henkdetenk

      @merlot 100% met uw betoog eens alleen kleine kanttekening de groep goede marrokanen is zeer beperkt.
      Alleen degene die de islam opgeven zijn “verlicht” de rest is en blijft menselijk afval in mijn ogen.
      Ze discrimineren er op los.. En vinden dat alles wat niet islam is verwerpelijk.
      Vooral negroïde mensen zijn het slachtoffer van hun.

     21. Mezzadra

      “Ze missen beschaving. Ik generaliseer bewust, omdat ik noch nimmer een booslim heb ontmoet die van dit grondpatroon afweek: het zijn onbeschaafde apen. “

      Het is opinie, Groeneveld.

      Mijn opinie is dat er een onnozel racisme uit je woorden walmt.

     22. Henkdetenk

      @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
      @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     23. Beukman

      Op grond van zijn reacties hier zou kunnen worden geconcludeerd dat Henkdetenk geen echte Nederlander is.

     24. Groeneveld

      Mijn opinie is dat jij dwangmatig de deugende fatsoens- en moraalridder moet uithangen Mezzadra. Je bent een geboren dominee die zich heeft uitgeleverd aan de groene, gristelijke zweverij en het ‘verlichte’ denken. Dat zijn in mijn opinie de gevaarlijkste bewoners van wat eens het mooie Nederland was, maar nu volledig verkwanseld is door Grondwet-fetisjisten als jij.

      Mijn opinie is ook dat door jou een racist genoemd worden een waarlijke geuzentitel is die ik met trots zal dragen.

     25. Henkdetenk

      @beuktrol de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @beuktrol de huistr@l en t#rrel van dds.
      @beuktrol hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @beuktrol onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     26. Beukman

      Ik kan anders geen speld tussen @Mezza’s betoog krijgen, @Groene Held. Jij kennelijk ook niet. Vooralsnog heeft burgemeester Aboutaleb meer recht op het etiket “Echte Nederlander” dan jij.

     27. Henkdetenk

      @beuktrol wel grappig dat u reageert op uw eigen nick @mezzadra

     28. Beukman

      Henkdetenk is niet alleen geen echte Nederlander, hij is nog paranoïde ook.

     29. Henkdetenk

      @beuktrolletje is verward en onzeker..
      @beuktrol het kan ook niet anders iedereen heeft u door.
      @beuktrol de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @beuktrol de huistr@l en t#rrel van dds.
      @beuktrol hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @beuktrol onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     30. merlot

      Groeneveld schreef: “Daarbij moet ik zeggen dat het met de moslima’s anders ligt. Ze zijn veelal beschaafder dan hun mannelijke soortgenoten, vriendelijker ook. Maar ze zijn evenzeer verpest door die satansideologie.”

      Dat is een gevolg van de opvoeding. De meisjes wordt nederigheid ingeprent en de jongens worden als prinsjes behandeld. Dat komt in meer culturen voor, maar in Marokko is het EXTREEM. Dat is een perfect recept om macho galbakken te kweken waar de samenleving grote hinder van ondervindt.

      Heb zelf, lang geleden, een Marokkaans vriendinnetje gehad. Een schat van een meid en ook nog eens bloedmooi. Van haar heb ik vele verhalen gehoord over die zieke cultuur en de vrouwenonderdrukking die ervan uitgaat.

     31. Henkdetenk

      @ merlot dit kan ik 100%onderschrijven..
      Precies hetzelfde alleen moest ik door de familie geislamiseerd worden anders niet geaccepteerd.
      Zo reikt en zeilt het ine de islam community en niks anders.

     32. merlot

      @ Henk: in mijn geval lag het een tikkeltje anders. Haar familie woonde in Parijs en dus genoot ze een zekere vrijheid, weg van de verstikkende sociale controle die zo typerend is voor islamitische gemeenschappen.

      Ze heeft me letterlijk gezegd: “als mijn familie er achter zou komen dat ik met jou een relatie heb dan vermoorden ze me”.

     33. Rechtsaf

      jawel druiloor mezzadratje dat zijn moslims wel van plan, maar je bent echt achterlijk, mensen zoals jij wekken een bepaald gevoel op dat gefilmd moet worden…

     34. Rechtsaf

      Het is niet onze islam, de islam is namelijk een totalitaire satanische ideologie die niet past bij mijn Nederland…

  7. Nep

   Goed geschreven!

 3. Rechtsaf

  Geert heeft natuurlijk gelijk, want de islam gaat steeds meer irriteren in ons land

  1. Original NL

   Geert heeft àltijd gelijk!

 4. Nep

  Zie je wel!
  Mycase heeft toch een vrouw die Fatima heet. Haha

 5. Sergeant Monty

  Als Wilders nu even wat meer energie in zijn campagne stopt.
  Wordt hij de volgende verkiezingen de grootste en minister president.

  Dan kan hij gewoon alle moskeeën sluiten en de koran verbieden, zoals belooft in zijn verkiezingsprogramma.

  1. Groeneveld

   Hoe vaak heb je deze zelfde domme zinnen nu al niet hier neergeplempt, Monty? Je bent een grote sukkel die nooit iets nieuws of origineels kan bedenken. En je hebt een Wilders-obsessie.

   Weet je wat: we degraderen je weer. Zelfs rekruut is nog te hoog voor je gegrepen.

   1. Sergeant Monty

    Als Wilders iets echt iets wil bereiken in de politiek zou hij dit toch wel moeten doen.

    Anders verandert er niks in ons land.

    1. Groeneveld

     Monty, je bent geen sukkel, je bent een debiel. Een debiel met een Wilders-obsessie.

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  ZUSTER! De patiënt heeft zijn pilletjes nodig 🙂

  1. ikweetwatikwil

   Fijn dat je dat zelf even roept anne.

  2. Original NL

   Ze horen je niet schreeuwen schillendorp….en dat is ook de functie van een geluidsdichte kamer, dat de patienten hun kreten kunnen slaken zonder anderen daarbij te storen!
   Straks weer snel je telefoon in je doos verstoppen..want die mag jij nog helemaal niet hebben van de therapeut.
   Daar ben je nog lang niet aan toe!

 7. Jumping

  Inderdaad Wilders.

  Weg met die haathutten.

  Als ze ook nog reclame boodschappen luidkeels gaan verkondigen, is het hek van de dam.
  Wel makkelijk geen hek, voor het martelen van de dieren, tijdens het onverdoofd slachten.

 8. Jumping

  Inderdaad Wilders afbreken die haathutten.

  Zeker als zij ook nog, ongevraagde reclame boodschappen gaan uitdragen, via luidsprekers.

  1. Nep

   Ja hoor daar heb je hem weer. Dementie viert hoogtij!

 9. Heras

  Een bijkomend probleem is; dat de huizen onverkoopbaar zijn, als er een minaret om de hoek tettert. Toeristen blijven weg en de islamisering is weer een stapje verder.

  Zoals een moslim zei; ‘jullie hebben democratie, en via jullie democratie gaan wij jullie verslaan’.
  En sommige groepen in europa faciliteren de islam ook nog, terwijl ze niet precies weten wat ze faciliteren.

  1. Mar

   Gisteren gelezen dat men het toerisme wil beperken in Nederland en dan vooral in Amsterdam.

   Dan is het gebedsoproep via versterker een mooi middel dus om het aantal toeristen te beperken in Amsterdam, als u gelijk heeft met dat toeristen dan weg zullen blijven.

   1. Beukman

    Briljant! Inderdaad hebben wij in Amsterdam momenteel meer last van toerisme dan van de islam.

   2. Original NL

    Ach..die touristen denken zowieso dat ze in islamabad rondlopen..dan valt dat moslim geklaag hun niet eens op!

 10. Kristalix

  De sloopkogel in dit gebouw.

  Oproep voor gebed? Doen ze maar in patria.

  Eruit met dit volk.

 11. Mycase

  Nep heeft weer een schone luier aan dan krijgt ie gelijk weer een grote bek hahaha

 12. Veteraan

  Het boeit me niet wat voor kleur die moskee heeft.
  De boodschap die de schatjes uitdragen is al jaren duidelijk.
  Dus s.v.p. sluiten en een bingo clubje erin zetten, die maken minder slachtoffers als het goed is.

 13. Veteraan

  En zelfs Linkse huizenbezitters huiveren daar want als hun huizen in waarde dalen protesteren ze wel. Laffe hap.

  1. Ab Infinitum

   Weet je wat laf is, in tijden van nood, wel van de beschutting van de Moskee gebruik maken. Dan is er geen mooiere plek om te schuilen. Alles in mooi en prachtig dan, humaan. Maar daarbuiten is het een haathut.

 14. Michael M

  Ik geloof dat er een aantal dat hier gereageerd hebben hier blijkbaar nog nooit in Marocco of Turkije geweest zijn, dat blijkt duidelijk uit de reacties. Scheiding van Kerk en Staat hebben we hier al heel veel jaren en dat moet zo blijven. Geen roepende mannen door speakers waarin het geluid rondom een dorp op 5km nog te horen is. En dat wel tot 5 tot 6 keer per dag en het begint om 05:45 uur in de ochtend met Allahou ikbar en dat duurt ongeveer 6 minuten en de verschillende stemmen van meerdere moskeeën samen klinkt als sirenes, sorry, zo klinkt dat arabische, Ik kan erover meepraten. Ik was vroeger zowel in Marocco als Turkije geweest en ja, Ik verbleef ook daar. Dat is iets wat je echt niet wilt als je het nog nooit gehoord hebt tijdens je nachtrust. Door dat geluid wordt je het geloof zowat opgelegd. Geen geroep door de lucht. Hou dit zachtjes binnen de moskeeën. Velen zullen ontwaakt worden in de vroege ochtenden. Ineens is geluidsoverlast ook geaccepteerd als we dit toelaten. Er is al zoveel rekening met ze gehouden. Gewoonweg niet doen. En natuurlijk mogen ze dat in Marocco of Turkije omdat het daar beter past.

 15. StanleyC

  @beukman
  Give me the tools and I’ll take care of it

 16. Juriaan

  Mag opsporing verzocht er ook gebruik van maken? btw purschuim doet wonderen

 17. ReneR

  Heel simpel. Als ze dat katten gejank over speakers gaan gooien, collectief aangifte doen van geluidsoverlast. Wordt de handel vanzelf in beslag genomen. Als dat niet gebeurt, gewoon met een paar auto’s met een paar duizend wat muziek vermogen naast die debielen koepel gaan staan en hun getoeter overstemmen.

 18. rujoleki

  De islam is een gezwel. Dient weg gesneden te worden.
  Leve de PVV. Komt de PVV aan de macht dan betekent einde islam en einde asielparasieten.

 19. Jynx

  Meeste gif komt uit de gore zwarte bakkes van die ple borstel.

 20. Jynx

  zwaarder mag ook

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.