Oei! Mogelijke terreuraanslag in Noorwegen, man rijdt in op mensen met een gestolen ambulance, lijkt extreemrechts

Geen categorieokt 22 2019, 16:00
En het is wéér raak hoor en dit keer in Noorwegen. Een man reed in Oslo om onbekende redenen in op een groep mensen. De man was gewapend met een vuurwapen en reed in op een ouder echtpaar en een moeder met kind. Hierbij raakten de getroffenen gewond. De op hol geslagen ambulance kon pas tot staand gebracht worden nadat de Noorse politie een salvo had afgevuurd met haar dienstwapens, via NU.
De ambulance werd volgens de politie rond het middaguur gestolen en nog geen vijftien minuten later werd de dader al gearresteerd. De joyride met het voertuig was dus maar van korte duur en gezien de schade die de man in die korte tijd heeft aangericht is het maar goed ook.
Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het hier om terreur gaat, maar daar moet natuurlijk wel rekening mee worden gehouden. Wat we in ieder geval wél weten is dat het in deze wéér om een man gaat en (net als in Duitsland vorige week) droeg de man een donkergroene (militaire) broek. Het kan dus zomaar weer eens gaan om één of andere extreemrechtse gek. Tevens heeft hij een kaal hoofd zoals op de beelden hieronder te zien is:
Het is de verwachting dat de Noorse politie later deze week met meer informatie komt over de 'terreuraanslag' in Oslo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten