Zondagmiddagkater: Nederland gaat de EU-staatskas bijna helft meer betalen!

Afgelopen dinsdag lekten er cijfers vanuit politiek Den Haag waaruit bleek dat de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie gigantisch zal gaan stijgen. Het nieuws werd een beetje weggemoffeld door de ‘influencers’ uit Brussel, waar ze zelfs spraken over ‘fakenews’. Bij Nu.nl zat het ze niet helemaal lekker en besloten ze de feiten eens op een rijtje te zitten. In de lijn der verwachtingen zijn de bevindingen ronduit schokkend!

Als we de gelekte cijfers mogen geloven (en in het geval doen wij dat ook) zal de Nederlandse bijdrage aan de EU met 62,5 procent stijgen naar een torenhoog bedrag (burgergeld) van 13 miljard euro. Bizar natuurlijk! Over elke euro wordt in politiek Den Haag gedebatteerd, maar de discussie over 13 miljard euro zal zich toch voornamelijk gaan afspelen in het machtige(re) Brusselse parlement.

Günther Oettinger, de Europese commissaris van Begrotingszaken, was er dan ook als de kippen bij om de gelekte cijfers ‘fake news’ en ‘leugenachtige horrorcijfers’ te noemen. Met deze uitspraken weet Oettinger het slim te spelen, want in feite heeft hij een punt. Hoewel, dat ligt er net aan hoe je het bekijkt.

Gert-Jan Koopman, directeur-generaal Begroting bij de Europese Commissie, was afgelopen week te gast in de Tweede Kamer om de EU-cijfers vanuit zijn visie toe te lichten. Daarbij concludeert Koopman, geciteerd door NRC, dat de afdracht van Nederland op 5,2 miljard zal uitkomen. In 2027 zal dit zelfs nog verder stijgen naar 7,7 miljard euro. Dat bedrag ligt dus een stuk lager dan de gelekte cijfers van het kabinet, maar daardoor zouden we bijna vergeten dat we hier alsnog te maken hebben met een absurd hoge stijging van maar liefst 48 procent.

Met andere woorden: Ja, Nederland gaat zeer waarschijnlijk bijna de helft meer betalen aan de Europese Unie dan dat we nu dus al doen! Het is nu het moment om allemaal massaal de straat op te gaan om een hoger loon te eisen, nu het nog kan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Mezzadra

  Heeft Kenneth ook uitgezocht waarom we als Nederland meer moeten betalen?

  1. Rechtsaf

   kloothommel mezzadra vindt dat de burger meer moet betalen aan de EU, en hij zal aangeven dat dit komt omdat de brexit daar schuld van is

  2. nml

   als dee domme stronttvlek niet weet of begrijpt waarom wij inmiddels 13 miljard aan de EU moeten afdragen kan iedereen hier concluderen dat dit trollend stuk stront geen serieuze discussie wil maar gewoon de boel loopt pp te naaien

   13.000.000.000 euris naar brussel . NEXIT NU , met 13 miljard inkomsten in Nederland zijn we in 1 keer uit alle problemen , de zorg , het onderwijs , de vergrijzing , de infra , de bouw , het OV , ALLES kan in 2 tot 3 jaar op de rails gezet worden.

   STEM PVV , stem voor een NEXIT ,

   1. Piet51

    @nml
    Onder je vorige nicknames maakte je nog wel eens intelligenter sommetjes. Die afdracht is natuurlijk niet de netto-afdracht. Er staan ook ontvangsten tegenover, hoewel veel minder dan 13 miljard. En je vergeet voor het gemak ook maar de door jou en medestanders weggehoonde andere voordelen, die nou juist maken dat de EU Nederland veel meer oplevert dan het kost. Dan wordt gesproken van een bedrag van tientallen miljarden a.g.v. de Europese integratie. Dit zijn allemaal gemakkelijk te verifiëren cijfers. Maar je zult de bronnen niet erkennen en dus bespaar ik me de moeite van het noemen. Je presenteert een visie waar een middelbare schoolleerling zich voor zou schamen.

  3. Blitzkrieg

   Mezzadra : Je kan natuurlijk nog zoveel uitzoeken, de feiten veranderen er niet door. Zoals altijd een hoog trol gehalte maar weinig inhoud.

  4. ZiggyStardust

   Het zal de aandoenlijke ook vast niet ontgaan zijn dat de EU nog 300.000.000.000 Euro in kas heeft aan niet uitgekeerde subsidies. Laat ze die eerst maar eens opmaken, of liever nog, terug storten! Nexit, zo snel mogelijk aub!

 2. Rechtsaf

  Nee niet Nederland, de burgers van Nederland, de mensen die niet gekozen hebben voor een dictatoriale EU

  1. Heinrich

   rechtsaf/
   “kloothommel mezzadra ”
   Wel een zwakke kwalificatie voor dit niet menswaardig islamitisch sujet!
   Hij moest uit zijn huis gesleept worden, ontmand en opgehangen worden,om daarna op een brandstapel gegooid te worden!

   1. nml

    goede volgorde wat de meeste zekerheid biedt op gewenst resultaat

   2. Rechtsaf

    Persoonlijk ben ik niet zo van het ophangen en het op brandstapels gooien van mensen, maar ik kan mij echt levendig voorstellen dat mensen, door zijn gezuig en geïriteer, dit graag met hem zouden willen doen, ben het met je eens dat ik wel een zwakke kwalificatie hebt gebruikt in deze…

    1. Vlaswiek

     Als je, jaar in jaar uit, bent besodemieterd door het partijkartel, je bedrijf en wellicht je baan hebt verloren, bent opgezadeld met het kattengejank van een moskee in je achtertuin, dan kan ik mij voorstellen dat een mens rare dingen gaat doen, oeps… de sleepnetagenten lezen natuurlijk ook mee.

     Maar, wat veel belangrijker is, welke partij werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019?

     🙂

    2. Seneca

     @rechtsaf
     het is aantrekkelijk om de suggestie van Heinrich te volgen maar het is bekend dat personen met een geestelijke afwijking, zijn niet verantwoordelijk voor hun daden en/of uitspraken. ik heb de reacties van de nickname ‘mezzadra’ verzameld en heb deze overhandigd aan een psychiater. deze arts in de geesteswetenschappen heeft na zorgvuldige onderzoek kunnen concluderen, dat de schrijver lijdt aan FAS oftewel ‘fetal alcohol syndroom’. dat is de aandoening die in de hersens ontstaat als men als foetus aan teveel alcohol wordt blootgesteld. het beste is om de man te negeren en zijn omgeving te informeren over diens aandoening opdat de juiste medische zorg wordt verkregen.

     1. Mezzadra

      Wat de suggestie van Heinrich was weet ik niet, Seneca, maar mij negeren is voor jou inderdaad een goed idee.

  2. DidiMadloba

   De EU wordt dubbel democratisch gecontroleerd:
   1) via het Europees Parlement
   2) via de Raad van Regeringsleiders.
   Nee, de Europese commissie wordr niet gekozen. Die moet je zien als hoge ambtenaren.

 3. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Men accepteert alles, wat die liegende Rutteclan ons voorschotelt.

  Welk bedrag er uit komt, is minder belangrijk, als het feit dat de verhoging gigantisch is.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. DidiMadloba

   Een rotland vol met oliedomme kiezers die op de verkeerde partijen stemmen.
   Zijn die kiezers nog wel een democratie waard?

   Dictators redeneren ook zo.

 4. Mezzadra

  Kenneth lult maar wat en had zich beter een beetje kunnen oriënteren, bijvoorbeeld hier:

  ht*ps://www.rtlz.nl/z-zoekt-uit/video/4901426/betalen-we-echt-zoveel-aan-brussel

  1. nml

   waarom dicteer je uit een bron die je altijd als onbetrouwbaar hebt aangemerkt hypocriete strontvlek ?

  2. Stanly2000

   Mezzadra,
   Is wel duidelijk. Verhoging van 8 naar 13 miljard,. En of Rutte dat nu wel of niet ziet zitten maakt niets uit. Betalen zullen we.

   1. Mezzadra

    Van die 8 miljard zijn 4 miljard douanerechten die we gewoon incasseren bij de import en die we geacht worden door te schuiven. Dit kost de belastingbetaler geen cent, sterker we houden er fors aan over.

    Mensen kennen de feiten niet en dat leidt tot veel onnozel gewauwel.

    1. nml

     lul niet zo slap tar-rel , we betalen nu 8 miljard aan brussel en straks 13 miljard als de begroting klopt. Heeft Nederland meer groei dan de prognose stijgt dat bedrag nog verder strontvlek. Hoe jij die zaken noemt of hoe je goochelt met die centen doet niets af aan het feit dat het afgedragen moet worden om in de brusselse geldrondpomp machine terecht te komen. Bij een autonoom Nederland waren die centen in Nederland gebleven das een feit. Jouw gewauwel is zoals altijd weer bezijde de waarheid strontvlek

     Gelukkig zijn alle T.I.R contracten nog onveranderd stand-by dus kunnen we vanaf morgen stoppen met geld verslindend brussel

     NEXIT SPOED AUB

 5. Politiek Profeet

  De burger wordt uitgemelkt, kost ook co2,daarvoor moet je dan weer extra betalen totdat je leeggezogen ben door de vampiersclub van rutte en zijn dievenbende.
  Het zal menigeen heel snel gaan opbreken hetgeen hun stemgedrag heeft aangericht.
  Persoonlijk geen last van, maar het gehele sociaal stelsel en de bankwereld mag een mega crisis verwachten met anarchie in de straten en hopelijk heel snel een revolutie.

 6. Heinrich

  Tja,dit is prima info voor het electoraat,in 2021 wordt nu natuurlijk rechts gestemd!
  En daar kan Rutte3 zich niet meer uitlullen,iedereen stemt rechts!
  Het FvD en PVV vormen vervolgens een coalitie:directe democratie dmv bindend referendum,nexit,grens dicht!
  Dat we dat mogen meemaken,heerlijk!

  1. Blitzkrieg

   Heinrich : Je bent en rasoptimist, maar dat is precies wat we nodig hebben. Links stemmen is zo 2019, gelukkig is het bijna 2020.

   1. Mezzadra

    Je moet inderdaad een enorme rechtse optimist zijn om te geloven dat er in 2020 een rechtse meerderheid ontstaat.

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Het klopt, ik ben een echte rasoptimist. In dit geval echter, helpt de domheid van links ook aardig om het gewenste doel te bereiken. Woensdag gaat het linkse electoraat de straat op, het optimisme is dus zeker gegrond.

    2. nml

     een rechtse meerderheid zal nooit verkregen worden maar een realistische meerderheid die dwars door linkse leugens prikt is wel realiteit

     De rest van je gelul is slap links gewauwel

    3. ShaoKahn

     Want links is zó rechtsgetrouw en ‘down to earth’, dat rechts meerderheid optimistisch wordt benoemd. Je gelooft zeker ook nog in de paashaas

  2. Vanduinen

   Duitse namen doen het goed @Heinrich, op DDS, vooral bij Blitzkrieg, taalkundig zelfde stijl, net als @Joop, @ Rechtsaf en net zo gewelddadig..nml is nieuwste guitige reaguurder.

   1. Vlaswiek

    Voor degene die zich afvragen wie deze Vanduinen is, ik weet genoeg.

    #script

   2. Heinrich

    Vanduinen/
    Heinrich is de voornaam,achternaam begint met H.
    Kleinzoon van!

   3. nml

    nml is al heel oud , maar heb je inhoudelijk wat te melden of hoor je in het inhoudsloze rijtje tar-rel, malle pietje , bekmannetje , cockje en de blinde

 7. Joop Klepzeikert

  Nederlanders hoeven geen hoger loon te eisen. Ze moeten eisen dat de roverheid ophoudt met hun geld gratis weg te geven.
  Miljarden naar Brussel, tientallen miljarden naar Aapfrika en ruim 100 miljard aan werkschuwe parasieten. Meeste ook uit Aapfrika.
  Zodra daarmee opgehouden wordt kunnen belastingen en premies ruim gehalveerd worden, is er geen huizen tekort meer, doordat de meeste parasieten dan weg gaan, en daardoor dus ook heel veel minder CO2 en stikstof uitstoot.

  1. nml

   mooie samenvatting joop. De strontvlek komt je zo bevuilen met zijn aperte nonsens

   1. Joop Klepzeikert

    @nml: Het Mezzaatstengeltje heeft mij achter zijn zogenaamde script gezet, dus ik verwacht eerder dat hij zich zo met één van zijn andere 10+ accounts komt trollen.

 8. debontereus

  @Joop
  Zijn zogenaamde script werkt niet , hij probeert voor te doen komen alsof het wel werkt maar iedere keer als hij op zijn nogal lange tenen wordt getrapt werkt zijn script niet en reageert hij weer met de nick van zijn hoofdact .
  Ik begrijp werkelijk niet dat dds deze stontvlek niet verwijdert van hier op zijn ip .
  Het maakt het voor veel mensen dat ze wegblijven door die lamzak en dds houdt de p*do de hand boven zijn kop .

  1. Joop Klepzeikert

   @debontereus: Ik weet dat zijn script niet werkt. Hij heeft geeneens een script. Hij weet geeneens wat dat is. Hij schrok zich zelfs de tyfus dat ik zijn postID nummer, waar ook zijn IP nummer aan vastgeknoopt zit, wist te vinden.
   Die kneus weet niets van computers, scripts en programmeertalen.
   Valt ook regelmatig door de mand door op mensen die zogenaamd achter zijn script zitten te antwoorden.
   Hij reageert echter de eerste paar dagen nadat hij script geroepen heeft weer met één van z’n andere accounts. Tot hij weer de fout in gaat.

  2. EmC2

   Met censuur weet je niet wat er leeft, nu kan je teminste nog tegenargumenten geven.

   Je kan beste vragen naar link van zijn argumenten.

 9. RvdBe

  De domme Britten weigeren nog om langer aan die extra bureaucratische bestuurslaag met hun riante, lees corrupte vergoedingen te betalen, kan iemand mij uitleggen wat de eu nu eigenlijk maakt? (muv allerlei federale wetgeving).
  Wij gaan het financiële gat opvullen zodat de criminele volksmenners van de eu gewoon hun parasitaire gewoontes voort kunnen zetten.

 10. Jumping

  Inderdaad het is zo simpel, Nederland is ieder jaar in deze Eeuw al Netto betaler.

  Het CBS werkt het liefst met kleurtjes en procenten, maar in één jaar geven zij bedragen, schrik niet in 2017 betaalde Nederland, ruim 3 Miljard Euro meer, als dat men terug ontving.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Trude Herr

   Voor de netto ontvanger ligt het weer even anders. Hongarije peinst er niet over de EU te verlaten. Orbán is er zeer gelukkig mee. En betaalt Nederland aan mee. Niet erg? DDS draagt Orbán op de handen.

 11. Vraagtekentje

  Dit land krijgt wat het verdient.

  1. Rechtsaf

   Dat kunnen we niet ontkennen..

 12. Kretoloog

  In de Tweede Kamer heeft Rutte afgelopen week gezegd dat NL niet van plan is meer af te dragen aan de EU dan dat het nu al doet. Nu luidt zijn bijnaam niet voor niets Pinokkio. Dus kun je er vergif op innemen dat wij een euromiljardje of 5 extra gaan overmaken aan Europa, bovenop de 8 van nu. Vergeet ook niet dat minister van Financiën Hoekstra jaren in Brussel heeft gewerkt.

 13. Cootje

  Van het polderde de Nederlanders moeten wij het niet hebben. Dus wens ik een keiharde recessie in Europa . Salvini in Italië aan het bewind en de gele hesjes elke week bezig in Frankrijk, Orban met zijn Poolse vrienden poot stijf houden en het Brusselse ondemocratische zooitje gaat goed of kwaadschiks omver. En anders staat er over100 jaar in de Chinese geschiedenisboekjes Nederland. Was een rijke provincie van Europa. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Een diepe recessie kweek de onvrede en kweek de juiste mentaliteit om het boeltje omver te werpen

 14. Vrijedenkert

  In 2017 ontving Nederland 2,42 miljard EUR aan EU-financiering. Daarvan werd 902 miljoen EUR (37 %) besteed aan landbouwbeleid, minder dan het EU-28-gemiddelde van 49 %. Onderzoek en ontwikkeling waren goed voor 942 miljoen EUR (39 %), veel meer dan het EU-28-gemiddelde van 14 %. Regionaal beleid was daarentegen goed voor slechts 192 miljoen EUR (8 %), ver onder het EU-28-gemiddelde van 27 %.

  In 2017 droeg Nederland 3,38 miljard EUR aan de EU-begroting bij en inde namens de EU ook 3,07 miljard EUR aan douanerechten, waarvan het 20 % inhield als administratieve vergoeding.

  Heel simpel we betalen als Nederland teveel en dat moet dus fors omlaag i.p.v. omhoog!

  Ook het idee dat de begroting van de EU fors moet groeien terwijl het als geheel juist fors gaat krimpen als het VK de EU gaat verlaten slaat als een tang op een varken en geeft goed aan hoever het Eurofiele-gespuis is doorgedraaid in Brussel.

  1. DidiMadloba

   De provincies betaken ook fors aan het hele Haagse apparaat. Ook maar afschaffen dan?

 15. DidiMadloba

  Horrornieuws van Eurofoben.

  * Het bedrag gaat er van uit dat het VK niets meer betaalt. Nu een “no deal” Brexit zelfs door Boris J. wordt afgewezen komt het Noors/Zwitserse model naderbij, en die landen betalen wel mee aan de EU, ook al zijn ze er officieel geen lid van.
  * De vraag is ook hoeveel we ervoor terugkrijgen. Zo wordt de agrarische sector geweldig gesteund vanuit de EU.
  * Ook ondersteunt de EU infrastructurele werken. Ja, ook in het rijke Nederland.
  * Het bedrag lijkt hoog, maar is slechts een fractie van de totale Nederlandse begroting.

 16. Cesare

  Nog meer reden dat we eens serieus moeten nadenken over vertrek uit die club. Discussies over waar het aan uitgegeven wordt hebben er niets mee te maken en zijn een afleidingsmanoevre. Meer betalen blijft meer betalen.

  1. Mezzadra

   Serieus nadenken kan natuurlijk nooit kwaad.

 17. Joost mag het weten

  Toch al gauw €750 p.p. Wel bruto natuurlijk; we vangen ook het één en ander terug via subsidies.
  Brexit zall natuurlijk een verhoging van de contributie tot gevolg hebben, maar men wil gewoon steeds meer centraal gaan regelen en dat kost wat. Centrale grensbewaking, Europees leger,…

 18. Michael M

  Mezzadra praat alles goed. Hoe krijg je het voor elkaar!

 19. C.A.Barstow

  Door toedoen van die vuile land en volksverrader Rutte betaald de Nederlandse belastingbetaler nog meer voor zijn eigen ondergang.
  Door Rutteriaanse misleiding, leugens en bedrog wordt de burger dom gehouden om straks voor een voldongen feit geplaatst te worden, Het volledig verkwanselen van onze soevereiniteit aan Brussel.

  Stem tegen nog meer EU, stem tegen de volledige overdracht van ons land aan de EU,

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.